Ik zet een paar losers op één pagina. Mannen van onderstaand kaliber verdienen geen eigen pagina, haha.
We beginnen met iemand die Joep heet en Yaris op de site. Hij reageert op mijn laatste-dagen-mailtje op RP. Dat mailtje luidde aldus:

Goedemorgen,
Vandaag is het tijd voor mijn laatste mailtjes via RP. Mijn lidmaatschap loopt af en ik ga het even niet verlengen.
Ooit kwam jouw profiel mijn mailbox binnenrollen als zijnde een match. Ik ben altijd benieuwd wie RP voor me heeft uitgekozen en lees het profiel van de man die volgens de site de liefde van mijn leven kan zijn.
Wil je mijn profiel ook eens bekijken? Wellicht is mijn oproep voor jou aanstekelijk genoeg om er een mailtje aan te wagen. Mijn mailadres is xxxx
Ik vind het leuk iets van je te horen.
O ja, het zich steeds vaster nestelende gebruik onder leden van RP niet te antwoorden op een mailtje vind ik niet plezierig. Het is toch niet zo veel moeite even een paar regeltjes terug te schrijven, ook als je niet geïnteresseerd bent?
En stuur je meteen je foto mee, dan stuur ik er jou één retour.
Fijne dag en groetjes, Anja.

In zo'n mailtje staan ook wat persoonlijke dingen naar aanleiding van de oproep van de betreffende meneer. De onderste regel echter, dat is waar de mannen van deze pagina over vallen. ZIJ eerst een foto sturen, ben je nou helemaal betoeterd. Ik, in mijn onschuld, vond niks mis met deze zin, ik beloof meteen een foto te retourneren. Maar nee hoor, ze zijn het niet van plan, de mannen van deze pagina.

Ik krijg via mijn privé mailadres antwoord van Joep.

zondag 24 juni 2012
goedenavond Anja, Heb je boodschap goed gelezen,overduidelijk en goed! Ben zo handig geweest je toch noch een berichtje te stureb via rp,aangekomen???? Ook jij weet dat de éérst klik begint bij het uiterlijk,kan er ook niets aan doen. Laten we dan daar maar éérst mee beginnen als dat klikt lut de res dunkt mij wellicht!! HOOR JE GRAAG EN BEN UITEAARD BENIEUWD  !!! JOEP is de goede naam Warme groet

Ten eerste Joep, kunnen we het even hebben over de grote onverschilligheid waarmee dit mailtje geschreven is? Even de woorden op een rijtje: noch - stureb -  rp - éérst klik - lut - res - UITEAARD. In een handvol regels. En dat nog afgezien van spaties enz.

Ik deel Joep mee dat ik in mijn mailtje om een foto heb gevraagd en de belofte heb gedaan er meteen één te retourneren. Daar komt geen antwoord op, dus ga ik overstag en stuur als eerste een foto.

maandag 25 juni 2012
Hoi Joep,
Bedankt voor je berichtje.
Nee, ik heb dat niet echt hetzelfde van dat uiterlijk. Is voor mij niet echt belangrijk. Ik ben al een keer verliefd geworden op iemand waarvan ik op het eerste gezicht dacht 'onmogelijk!'. Maar ja, als het een lieve man is....
Wat ik wel heb is dat er bepaalde types zijn waarmee het echt niet kan. Maar dat heeft niet met mooi of lelijk te maken, gewoon het type. Neem Balkenende bv., je zal er naast wakker worden, brrr.
Ik stuur je bijgevoegd een foto. Overigens had ik je in mijn mailtje gevraagd er één van jou mee te sturen.
Ik lees graag je antwoord, ook als je besluit verder geen contact te willen.
groetjes, Anja.

Dan doet Joep iets wat tamelijk onfatsoenlijk is. Hij vindt mij klaarblijkelijk niet leuk genoeg voor hem (haha) en klikt op de niet-geïnteresseerd-button op RP. Ja dag!!! Ik schrijf, uiting gevend aan het feit dat ik tegenwoordig ook niet op mijn mondje gevallen ben:

Onderwerp: Hork
maandag 25 juni 2012
Je moet toch wel een hork zijn om na een vriendelijk mailtje van mijn kant je reactie via een niet-geïnteresseerd button te laten weten.

En Joep geeft me zowaar gelijk, hetgeen ik uiteraard ook heb, haha.

maandag 25 juni 2012
daarin heb je gelijk!!! maar de omstandigheden zaten even tege,geen excuus!! maar ook jou vocabulair getuigt niet echt van die vrouw die aangeeft te zijn,jammer!! ik heb beschadigd,ja! maar oordeel niet opdat gij niet geoordeeld zult worden! warme groet, hark

Waarschijnlijk al een vrolijk avondborreltje op, onze Joep, zomaar excuses. Een man!!! Het gaat hem ook te ver, er komen nog twee mailtjes met minder verkwikkelijke inhoud. Onze taalvirtuoos gaat uitpakken.

maandag 25 juni 2012
met hork brdoelde je waarschijnlijk hark,of bestaat voor dit domme mensen ook de uitspraak hork???

Oeps, toch lelijk doen, ik dacht al dat dit niet zomaar voorbij kon gaan. Gelukkig, mijn kennis van het mannelijk gedrag is onmiddels bijna onfeilbaar, toch gedonder in de glazen, ondanks een eerste excuus. En nog een mailtje:

maandag 25 juni 2012
JE LIJKT MET JE UITSPRAKEN EEN WAARACHTIGE HEKS!!!!

Haha, ik reageer hier niet op, wel op de mail betreffende de hark/hork. Ik stuur Joep een link naar de Googlepagina die tevoorschijn komt als je het zoekwoord 'hork' intikt. Het mailtje heeft als onderwerp 'te uwer informatie'.
Het woord hork niet kennen? Ben ik nou van Lotje, dat is toch een volledig ingeburgerd woord? Op Google in ieder geval wel.


Nummer twee: Naamloos.
Idem verhaal, laatste-dagen-mailtje met verzoek een foto te sturen. Deze meneer heeft geen naam, er zijn zoveel meneren in Nederland zonder naam, hoe deden die moeders dat?? Ze moesten als kind toch ook weleens uit de speeltuin naar huis geroepen worden omdat de bammetjes op tafel stonden?

vrijdag 22 juni 2012
Gm,
Las je mailtje op rp.
Moest er wel om lachen,het nestelende gebruik van rp leden?
Grappig.
Las ook foto op verzoek,bij deze het verzoek.
Wil je meer weten van mij,vraag maar.
Gr.

Weer één die vindt dat hij na een verzoek om een foto een tegenverzoek moet doen. En wederom doe ik dat. Waarom? Geen idee!

Onderwerp: Aagje
vrijdag 22 juni 2012
Goedemorgen,
Maar ... waar is jouw foto?? Je denkt toch niet dat vrouwen niet benieuwd zijn? O, o, o, wat een vergissing, het gezegde luidt niet voor niks nieuwsgierig Aagje ")).
Bijgevoegd vind je mijn foto. Ik hoor graag of ik wel of niet door de ballotagecommissie kom.
Een fijne dag en groetjes, Anja.

Ik stuur mijn foto per ongeluk niet mee, een vergissing die we allemaal (jij toch ook?) met regelmaat maken: zie bijlage en die zit er niet bij. Naamloos schrijft dus nog een keer.

vrijdag 22 juni 2012
Moet je het wel goed doen,zie geen paperklipje waar je inzit.
En jij geeft aan,foto op verzoek,ik niet.
Zoek er wel eentje op,krijg je wel dan.
Gr.

Ik vind die tweede zin een pietsje agressief. Meteen met verwijten komen als er iets gebeurt wat ons allemaal overkomt.
En geen naam, hoe is het toch mogelijk dat je mailtjes uitwisselt en vindt dat je je naam niet hoeft te vermelden. Wat is dat voor horkengedrag? ")) Ik stop maar meteen met dit contact, dat lijkt me de aangewezen weg.

vrijdag 22 juni 2012
Nogmaals goedemorgen,
Excuses voor het feit dat ik vergat de foto bij te voegen maar.... ik twijfelde al bij het eerste mailtje en nu weet ik het zeker. Twee keer een mailtje en nog geen voornaam, dan haak ik af.
Ik wens je verder veel succes.
groetjes, Anja.

Oeps, ze schrijft hem af, dat kan niet!! Daar volgt reactie op, een voornaam geven doe je blijkbaar niet zomaar en zeker niet op verzoek. Hij mist respectvol met elkaar omgaan in mijn mails. Hûh?? Ik lees ze nog eens, ik zie het niet. Maar ja, zo'n man moet toch iets verzinnen om de zwarte piet bij mij te leggen.

vrijdag 22 juni 2012
Trouwens?
Ben geen type die aan een touwtje zit om zomaar te doen wat anderen graag zouden willen,zoals een voornaam geven.
Vragen wat je graag wilt behoord tot respectvol met anderen omgaan,mis dat in de mails.
Ga je goed.

Mensenkinderen, wat is het toch moeilijk voor een man als een vrouw het contact beëindigt. Voor mij was het met dit laatste mailtje afgesloten, maar nee hoor, er komt er nog één:

vrijdag 22 juni 2012
In mijn profiel staat,antwoord op alle vragen.Problemen met lezen?
Zegt genoeg denk ik.Las in jouw profiel in hoge mate de IKvorm,ietwat wanhopig?
Erom heen draaien doen veel mensen,aangeven foto op verzoek en het niet doen zegt ook genoeg.
Nogmaals,zomaar je email geven,zonder op rp wat meer te weten laat enige wanhoop zien,zo vlak voor de vakantieperiode,hahahaha.
Lach er weer om,je bent niet te benijden,sorry.
Succes verder.

En dan sla ik terug, sorry maar lullig doen wordt steeds leuker. Vooral die zin over die foto op verzoek waaraan ik niet voldeed. Zou hij dan de enige ter wereld zijn die nooit een bijlage vergeet?

vrijdag 22 juni 2012
Jemig, wat ben jij een loser. Ik schrijf je mijn twijfel en eindig met je veel succes te wensen. Een vriendelijke mail en jij kunt niet anders
antwoorden dan op een verongelijkte toon. Ik ben dus aan een ramp ontsnapt, beter dat het nu naar boven komt dan in een later stadium, hetgeen tot de mogelijklheden behoord had. Ik beklaag de vrouw die erin tuint.
Ennuuh... kleinigheidje maar ik ontvang graag mails zonder taalfouten, tja, ik kan het niet helpen.
En schrijf gerust nog eens, je bent een man, je wilt vast het laatste woord hebben anders zit je de verdere dag niet lekker. Doen!!!!

En natuurlijk doet hij dat. Dom, dom, dom, die mannen!!!

vrijdag 22 juni 2012
Wil verder verschoont blijven van contakt.

Tuurlijk, jij hebt het contact beëindigd, grote jongen hoor.Nummer drie: Lucas

Saturday, June 23, 2012
Subject: test
Je bericht via RP ontvangen.  Groet

Jeesses, doe toch eens normaal! Waar slaat dit op. Maar ik blijf vriendelijk. Althans ik doe een poging ")).

Tja, wat moet ik hier nu mee?? Wat betekent het? Niet meer dan dit? Of volgt er nog een mailtje?
groetjes, Anja.

En jawel hoor, Lucas schrijft nog een keer:

zaterdag 23 juni 2012
Ja,ja, ik ben wat afwachtend, en vertel eens wat meer over Zeeland, op welk eiland woon je, groet Lucas

Niks hoor, Lucas, vlieg maar op met je flauwekul. Afwachtend, flikker op.

zaterdag 23 juni 2012
Hi Lucas,
Waarom afwachtend als je een open, mededeelzaam mailtje krijgt. Ik geef bovendien mijn mailadres en dan vind jij dat je afwachtend moet zijn? Waarom in godesnaam?
groetjes, Anja.

En ook Lucas, hoe voorspelbaar, reageert geïrriteerd. Geen kritiek dames, vooral geen kritiek op the king of the world.

zaterdag 23 juni 2012
Hallo Anja.
Nou een mailadres is niet zo open hoor, je kan wel in Friesland wonen.
Maar je wilde een maiiltje, bij deze.
Ik wil het hierbij laten, groet

Maar ik kan het sowieso beter. Als ik op mijn venijnstoeltje ga zitten, berg je dan maar ")).

zaterdag 23 juni 2012
Haha, hoe denk je dat mijn mailtje bedoeld was????

Laat je toch opnemen, wat moeten we met deze mannen in de maatschappij. Wat voor collega's zijn dat, wat voor vaders, wat voor zonen? Wat heb je er eigenlijk aan???


Nummer vier: Martin.
Martin noemt zich Leuke Kerel op RP. Eens even kijken….

zondag 24 juni 2012
Dag Anja,
Grappig jouw berichtje op RP met het verzoek om mijn foto te laten zien... terwijl jij je ervan onthoudt...
Aangezien ik niet reageer op profielen waarbij de foto niet zichtbaar is, moet ik je helaas hierin teleurstellen.
Ik ben geen betalend lid, dus kan ook niet reageren via de site, vandaar mijn berichtje via dit mailadres.
Groeten van Martin (Leuke Kerel)

Wat is dit nu toch. Ik schrijf in een eerste mail 'En stuur je meteen je foto mee, dan stuur ik er jou één retour.' Wat is daar mis mee? Hoe moeilijk kun je het maken? Martin wel, hoor, die kan dat. Ik ben het zat en schrijf terug:

zondag 24 juni 2012
Hi Martin,
Tja.... zo kan het lang duren.
Ik stuur bij een berichtje via RP meteen mijn foto's mee als er een foto staat van degeen aan wie ik mijn berichtje stuur. Zo niet, en de persoon reageert privé, is het handig meteen een foto mee te sturen anders gaan er een paar mailtjes verloren met vragen om foto's. Tijdverlies dus......
groetjes, Anja.

Martin geeft aan uitsluitend profielen te bekijken die, zoals hij dat noemt, compleet zijn. Met foto dus. Zelf heeft hij geen foto geplaatst, ik vind dat een beetje ongelijke situatie.

zondag 24 juni 2012
Dag Anja,
Ik kijk uitsluitend naar profielen die compleet zijn, dus met foto. Niet iedereen die op je scherm voorbijkomt spreekt je aan, toch?
Vandaar dat je mij ook niet bent opgevallen.

Wanneer ik het initiatief neem om te reageren , dan zend ik altijd mijn foto mee, want ik heb natuurlijk niets te verbergen.
Jij werkt anders, vanuit de anonimiteit vraag je aan mij eerst een foto te laten zien om tijdverlies te voorkomen...
Grappig deze uitleg, maar dit is dus niet mijn keuze...
Groeten van Martin

Dan nog maar een keer, het went. Lullig doen, nog even en ik ga het leuk vinden. Wat zeg ik?? Ik vind het al leuk!!

zondag 24 juni 2012
Zelfs in mijn stoutste dromen had ik nooit kunnen bedenken dat ik in een dergelijke, meer dan zielige discussie verzeild zou raken. 'Nee, jij eerst.' 'Ik wil eerst de jouwe zien, dan mag jij de mijne zien.'
Grow up!!! Get a life!!!!

Deze zin 'Ik wil eerst de jouwe zien, dan mag jij de mijne zien' vind ik wel humor. Verwijst terug naar vroeger tijden. De correspondentie met Martin ontstijgt dat niveau niet. Martin denkt vast dat ik het niet begrijp, hij legt het nog eens uit, haha.

zondag 24 juni 2012
Zoals ik je eerder heb verteld, reageer ik niet op profielen en reacties zonder foto.
Dus einde verhaal en succes in Zeeland.

Ik snap het echt niet. Iemand die zelf geen foto plaatst maar aangeeft dat profielen zonder foto's het niet waard zijn om op te reageren. Wie legt het me uit?

Dat waren ze, de losers voor wie een eigen pagina te veel eer is. Ik ben weer even klaar met mailen, ben nergens meer lid. Misschien als het weer vakantie is ....

Over de taal- en spelfouten. In de oproepen op de sites staan ze niet of minder, anders zou ik de persoon in kwestie niet schrijven. Ik denk dat het vaak zo is dat de kinderen van deze meneren de profielen schrijven maar ja, de billen gaan toch bloot, want mailtjes... dat moet hij zelf doen.