Vandaag, 19 mei 2012, een ontmoeting met Robby, uit Bergen op Zoom. We zijn met elkaar in contact gekomen via E-matching en hebben alleen maar een paar mailtjes gewisseld.
Het begint op 30 april als Robby mij een mailtje stuurt met de vraag of ik hem de moeite waard vind mijn foto te sturen. Voorzover ik weet heb ik hem al eens geschreven en heeft hij mij toen afgekeurd. Dat schrijf ik hem.

30 april
Hi Robby,
Ik durf het bijna niet te zeggen maar volgens mij heb je mij al eens afgewezen.
Als ik gelijk heb, is dat natuurlijk één van je grootste vergissingen maar ja..... het feit blijft ")).
Kijk maar even naar mijn foto's, dan zie je wel of je me al eerder hebt gezien. Zo niet, graag een berichtje terug. Trouwens zo wel ook.
groetjes en een fijne avond, Anja.

We mailen op 30 april en 1 mei wat heen en weer. Robby vraagt me 'jij rookte toch?' en ik antwoord dat dat inmiddels 22 jaar geleden is. onthoud dit, dit komt terug.
Dan blijft het stil tot 5 mei wanneer Robby me schrijft dat hij een paar dagen was golfen met zijn zoon in Frankrijk en 'misschien moeten wij nog eens wat gaan drinken'.
Ik schrijf terug dat me dat gezellig lijkt maar een paar dagen later komt er een mailtje van Robby dat hij contact heeft met een mevrouw en dat hij niet meerdere contacten tegelijk wil. Ik schrijf hem dat ik hem veel geluk wens.
Op 18 mei opnieuw Robby:

Hi Anja, Mijn date was niet wat ik had verwacht,het klikte totaal niet.durf je nog met mij wat te gaan drinken ?Eventueel morgenavond? Groetjes Robby

We spreken af. Hij komt me om 4 uur ophalen, het plan was naar de Boulevard van Vlissingen te gaan maar ik heb me bedacht dat het daar waarschijnlijk erg druk is, veel mensen hebben na Hemelvaartsdag vrij genomen. Rob stelt meteen voor dan maar naar Goes te gaan. Dat doen we.
Robby wil gratis parkeren, dat kan volgens hem bij een supermarkt en dan is het maar een klein eindje lopen. Ik weet waar hij bedoelt en dat noem ik geen klein eindje. Integendeel. Voor een paar euro zou ik niet zo'n eind gaan lopen maar ik schik me uiteraard tot ik bedenk dat het parkeren bij de supermarkt nog steeds gratis is maar met een parkeerschijf en dus moet je na anderhalf uur terug om je schijf te verzetten. Een man die moeilijk doet over parkeergeld…….tja.
Dus toch de parkeergarage. Hij neemt op iedere verdieping bijna de baan die tegen het verkeer ingaat maar daar kan ik hem voor behoeden. We parkeren, lopen richting centrum en nemen plaats op één van de zonnige, drukbezette terrassen. We drinken wat, kletsen wat. Het gaat over de onmogelijkheid via relatiesites een nieuwe liefde te vinden en op een gegeven moment zegt Robby dat leuke vrouwen allemaal getrouwd zijn, die staan niet op relatiesites. En dat zegt hij waar ik bij ben. Sterker nog, hij zegt het tegen mij. Wat een hork. Ik spreek het tegen door te zeggen dat ik veel leuke alleengaande vrouwen ken maar die willen nooit meer een man. Zo, 1-1. We drinken nog wat en dan zegt Robby: 'Anja, ik wil opstappen'. Verbaasd zeg ik: 'Oké'. Hij voegt er aan toe dat wij geen match zijn.
Ik denk achteraf dat Robby dat al wist op het moment dat hij mij zag en dat hij daarom zo snel wisselde van Vlissingen naar Goes. Zo gauw mogelijk afhandelen, moet hij gedacht hebben.
Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik vind het wel eerlijk, waarom zou je uren met elkaar doorbrengen als het duidelijk is, maar het blijft toch een tamelijk abrupt einde.
Robby is een leuke man om te zien maar ik ben zo goed als zeker dat hij niet valt onder de noemer 'aardige mannen' en dat is toch waar mijn voorkeur naar uitgaat. Ik kan me dus wel vinden in zijn opmerking dat we geen match zijn.
Robby brengt mij thuis. En dan komt datgene waarom ook Robby op Manboel staat.

Bijna thuis zegt hij dat wij elkaar al eerder ontmoet hebben. Ik ben zeker van niet, ik word wel regelmatig door mijn dochters lacherig beschuldigd van Alzheimer light maar een ontmoeting zou ik echt niet vergeten. Althans tot nu toe niet ")). Robby twijfelt er niet aan en dus ga ík twijfelen. 'Twee jaar geleden', zegt hij, 'we hebben aan de zijkant van de Markt op een terrasje gezeten.' En dan weet ik het wederom zeker, ik heb nog nooit aan die kant op een terras gezeten. Ik weet ook zeker dat ik nog nooit met een Robby heb afgesproken. Ik zeg het hem maar Robby versaagt niet, hij is overtuigd van zijn gelijk. Ik rookte toen nog. Hûh?? Ik heb hem geschreven dat ik 22 jaar geleden gestopt ben met roken? Hij had toen nog een motor, vertelt hij, en ik heb destijds aangegeven dat ik ook zo graag motor wilde rijden.
Tja, duidelijker dan dit kan het niet worden. Ik op een motor… ik durf niet eens mee te rijden. Nooit van mijn leven. Ik zeg hem dat ik hierdoor zeker weet dat hij zich vergist want dat ik zoiets niet gezegd kan hebben.
Dat vindt Robby niet leuk en dat blijkt uit zijn houding. Ik twijfel aan zijn autoriteit, leer ik het nou nooit? ")) Bij het wegrijden wuift hij niet eens meer.
Typisch. De man heeft twee jaar geleden al eens een afspraak met me gehad, weet zeker dat ik toen rookte ondanks dat ik hem het tegendeel heb geschreven en dat ik graag motor wilde rijden. En hij houdt dat vol terwijl hij naast me in de auto zit en me aankijkt. En dat loopt los rond.
Ik met een helm op, dacht het niet.

De vragen uit zijn mail 'nog steeds geen relatie'en 'jij rookte toch?' en 'misschien moeten wij nog eens wat gaan drinken' vallen op hun plaats maar dat zie ik nu pas. Hij heeft vanaf het begin gedacht dat wij elkaar al ontmoet hadden.