Twee ongeduldige heren. Beer en een vileine Belg (volgend verhaal).
Ik doe weer even mee. In mei neem ik een abonnement op RP en wat blijkt? Het ene contact gedraagt zich nog raarder dan het andere. Gelukkig heb ik een via Manboel ontstaan mailcontact met een klein aantal vrouwen die me ook bizarre verhalen vertellen, want anders word ik denkelijk langzamerhand voor mezelf ongeloofwaardig.
Neem het volgende voorbeeld, ik noem hem Beer. Zoals jullie weten worden profielen weergegeven zoals ze op de site staan en mails zoals ik ze ontvangen heb. Zijn oproep:

spontane actieve verzorgde positieve kerel met leuk vrij st huis zeer goed job en leuke hobby,s zoals tuin/harley.dodge pickup ram en nog veel meer ,zoekt maatje om het leven nog aangenamer te maken en er samen van te genieten

Ik schrijf hem, voornamelijk omdat hij in Zeeland woont en omdat hij er, ondanks het veel te zware gewicht, leuk uitziet. Hij schrijft terug:

5 mei 10.15 uur
bedankt voor je reactie,

na veel zinnen te schrijven waar dan vaak geen reactie, s meer op volgen heeft me er toe besloten dat wat minder te doen.
je profiel is leuk opgemaakt maar gebeuren meestal in sprookjes, jammer genoeg.
ik ben in rdam geb en woon nu 15jaar in zeeland.
klein dorp waar ik in een heerlijk vrijst huis woon.
leuke job en hobby, s
positief, humor en levensgenieter
nu weet je wat meer
ben benieuwd hoe je er uit ziet
groetjes
beer

Het is misschien raar, misschien is het bij andere vrouwen totaal anders, maar ik ben weleens niet thuis en op 5 mei ben ik dat ook niet. Ik beantwoord dus vandaag geen mails. Dat kan blijkbaar niet, de heersers der aarde zijn niet van plan te wachten op een berichtje. Om 10.51, zo'n 35 minuten na de eerste mail, volgt de tweede:

dacht je foto te zien
gr beer

Tja… niet thuis. Het kan gebeuren. En zelfs al ben ik thuis, zit ik niet de hele dag te wachten tot iemand me schrijft, ik doe ook nog weleens andere dingen. Dat moet toch een eigenaardige gewoonte zijn, denk ik, want om 18.00 uur komt het derde maitlje:

had even een stille hoop je foto te zien maar
zoals ik al geschreven had meestal hoor je niets meer
ik zit toch anders in elkaar dus wens je veel geluk
en succes .
beer

Ik ga het in dit geval even niet hebben over het feit dat de man de Nederlandse taal niet machtig is, hoofdletters? nooit van gehoord. Ik ga het wel hebben over wie zo'n man nou eigenlijk denkt dat ie is. Ik mag niet eens van 10.00 tot 18.00 uur doen over het beantwoorden van een mail, 35 minuten na het eerste mailtje volgt al een aanmaning en bijna 7 uur later is hij het al zat.
Natuurlijk ben ik blij dat ik met deze meneer geen kennis heb gemaakt, je zult er na een periode van zich mooi voordoen gevoelens voor ontwikkelen, rampen natuurlijk. Krijgt meneer zijn zin niet, en wel meteen, is het mis.
Enfin, dat was beer, zonder hoofdletter.

Een nieuw fenomeen op RP is, zo heb ik in deze periode van lidmaatschap gemerkt, dat mannen je meteen blokkeren. Niet alleen na een maiwlisseling als hierboven (hoewel… wisseling???) maar ook als ze je niet leuk genoeg vinden. Mijn gewoonte was na zo'n berichtje even een regeltje terug te schrijven waarin stond 'Veel geluk' of iets van dien aard, dat kan niet meer. In een groot aantal gevallen word je meteen die mogelijkheid ontnomen. Zo ook beer, zonder hoofdletter. Ik ben geblokkeerd. Raarrrrr.