Nog een leuk verhaal. Echt. Een man van 64 jaar, academisch niveau, wonend in Zuid-Holland. Zijn profiel:

Ik ben zachtaardig, lichamelijk, emotioneel, jeugdig, met een hoge aaibaarheidsfactor, met af en toe sportieve en creatieve neigingen. Eerlijk. Creatief. Harde werker. Hou van kunst in allerlei vormen. Finest moments: Goede gesprekken met goede vrienden, aan tafel met goed eten. (Hou ook van koken).
Zeer brede belangstelling en veel talenten.
Humor, dat vind ik een eerste levensbehoefte.
Ik hou erg van taalgrapjes. Engels is (bijna) mijn tweede moedertaal.
Ik ben gek op dieren en kinderen (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde).
Hoog IQ en EQ, en HSP, weet ik sinds kort.
Ik heb een grote belangstelling voor kunst, geschiedenis en wetenschap, van techniek tot psychologie en sociologie. En ik heb een passie voor (o.a.) natuur, architectuur en typografie.
Ik spreek mijn talen goed, heb veel gereisd. Ik kan een prater zijn, maar ook een luisteraar, afhankelijk van de omstandigheden. Ik ben behoorlijk empathisch, soms teveel.
Wat ik ook teveel heb is gewicht, ik zeg het maar vast, maar ik ben hard bezig daar iets aan te doen, en dat lukt steeds beter.
Als je gaat voor lief, warm en fijn,
dan moet je bij mij zijn!
Wat wil je nog meer weten? Vraag het me maar.
Kunst, cultuur & muziek, lezen & puzzelen, wandelen & fietsen, binnen freubelen en buiten actief zijn, zingen & dansen, fotografie en psychologie,  goede gesprekken in goed gezelschap, met goed eten en drinken erbij, natuur genieten, fietsen, bij voorkeur in combinatie.
Ik zoek een lieve, jeugdige vrouw met een eveneens hoge aaibaarheidsfactor die intellectueel en creatief iets te bieden heeft, en net als ik ruimschoots gevoel voor humor heeft en ook heel goed kan relativeren. En ze moet er voor mij aantrekkelijk uitzien. En hoe en wat dat dan is? Dan gaat het toch vooral om de klik, de chemie en dat soort dingen en dan daarna ook nog hoe goed je met elkaars achtergrond en cultuur om kunt gaan, hoe eerlijk je met elkaar bent.
Heel belangrijk is voor mij dat we op dezelfde golflengte zitten, dat we elkaars grapjes begrijpen bijvoorbeeld (en dat jij dus ook een `talig` type bent).
Ook belangrijk is dat we elkaar accepteren zoals we zijn, en dat er geen neigingen tot verbouwen zijn, want, heus, dat lukt niet meer. Cosmetische veranderingen behoren tot de mogelijkheden, maar technisch ingrijpende aanpassingen zijn helaas uitgesloten. ;-).
Positieve resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar het is wel fijn om die te hebben.
Zelfreflectie, dat is wel belangrijk, dat moet je wel kunnen.

Tja, iemand die van zichzelf schrijft dat hij veel talenten heeft? Kweenie. Hij heeft een poëtische inslag, dat dan weer wel: 'als je gaat voor lief, warm en fijn dan moet je bij mij zijn'. Hoogstaande rijmelarij, haha.
Op 14 januari, het laatste weekend dat ik lid ben van E-m, schrijf ik hem. Eigenlijk alleen omdat hij een meer dan lekker ding is op zijn foto.

Hi Pieter,
Je schrijft een mooi profiel, het raakt me. In je wensenlijstje voel ik me wel thuis, op één punt na maar dat blijft een verrassing.
Voor mij is dit de laatste dag van mijn lidmaatschap van E-m, vanuit het oogpunt 'je weet maar nooit' schrijf ik jou nog even een berichtje. Natuurlijk kan ik mijn lidmaatschap verlengen maar na wat wikken en wegen heb ik besloten van niet.
Ik wacht maar gewoon af wat er op mijn pad komt. Behalve… dit berichtje. Misschien vind je het leuk met mij een paar mailtjes te wisselen en …. wie weet.
groetjes en een fijn weekend, Anja.

Pieter is passief lid, net als ik na deze dag, en stuurt me zijn mailadres. Bij E-matching kun je ook als passief lid reageren op mailtjes.

16 januari
Hi Pieter,
Even vooraf: E-m stuurt mij met regelmaat profielen van mannen die zij als een match beschouwen. Als ik het daarmee eens ben, plaats ik die persoon in mijn favorietenlijstje. Jij staat daar al een tijdje, mede door je foto's, je bent een mooie man. Af en toe kijk ik in dat lijstje en dan vraag ik me af hoe het komt dat zo'n mooie man nog geen partner heeft, ik begrijp er niks van. Daar komt nog bij dat je profiel aangenaam is, allemaal eigenschappen die vrouwen aanspreken, je vindt zelfs koken leuk. Wat kan een vrouw meer wensen ")).
Hoe is het nu met je gewicht trouwens??

Wie ben ik: een vrouw met een brede visie, integer, humor, warm hart, gevoelvol en open, spontaan en vrolijk. Ik ben op zoek naar een lieve, betrouwbare man om samen de weg in te slaan naar een warm samenzijn met intens geestelijk en lichamelijk contact.

Mijn grootste hobby's zijn zingen en schrijven. Ik zing in een popkoor, zo'n leuk koor, heerlijke nummers, en dat geeft me energie. Behalve dat hebben we ook nog de pretentie kwalitatief iets neer te zetten.

Oké, Pieter, dat was het voor nu. Ik hoor je graag.
groetjes en een fijne dag, Anja.

Pieter schrijft me een antwoord.

17 januari
Hoi Anja,
Leuk, bedankt dat je me antwoordt. De voorgeschiedenis is weer even geleden, denk ik, en we blijken nu beiden passief lid te zijn.
Ach ja, ik als mooie man. Dat heeft nooit iemand tegen me gezegd, trouwens, zo direct. Dank je wel. Als ik het beseft had, was ik waarschijnlijk onuitstaanbaar geworden. 
Ik heb altijd wel veel vrouwen om me heen gehad, als ik er zo over nadenk, maar er waren een aantal dipjes in mijn leven, waardoor ik onzeker ben geworden.
Dat is inmiddels wel grotendeels over (lukt nooit helemaal), maar ja, ik ben nu niet meer de adonis die ik op m'n 25e of m'n 35e was. Maar goed, als je daar meer over wilt weten, dan moeten we maar een keer afspreken.
In ieder geval hebben we een aantal overeenkomsten: liefde voor zingen, (ik heb ook in een koor gezongen, en ben al een tijd op zoek naar een leuk koor), en schrijven, dat is ook mijn ding. Ik doe er nu niet veel mee, maar dat gaat weer komen. Ik hou het hier ook even bij.
Tot horen, Pieter

Niks mis mee, toch?, met die Pieter.

18 januari
Hi Pieter,
Als ik je foto's zie, kan ik me niet voorstellen dat nooit iemand je gezegd heeft dat je een mooie man bent. Ook niet in liefdevolle of intieme momenten?? Je wordt daar niet perse onuitstaanbaar van. Ik was getrouwd met een heel mooie man en die was dat zeker niet.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je goed kunt fotoshoppen.... ")). Ik heb het op amateurniveau weleens geprobeerd maar ben te ongeduldig. Ik heb besloten dat het moet wachten tot na mijn pensionering. Waar ik de illusie vandaan haal dat mijn geduld dan opeens wel toereikend zal zijn...? Maar, mocht je je vervelen, ik wil wel een lesje hebben. Op mijn eerbiedwaardige leeftijd lijkt het me bijzonder van pas komen als ik wat kan sjoemelen met mijn foto's. 
Leuk wat weetjes uit te wisselen met je.
groetjes, Anja.

Pieter neemt mijn grapje over sjoemelen met foto's serieus en leest mij de les. Hij houdt niet van sjoemelen met foto's.

20 januari
Hi Anja, 
Nee, mijn profielfoto's zijn niet geshopt, veel te veel gedoe.;) In liefdevolle momenten zal 't me misschien wel eens verteld zijn, dat ik een mooie man ben, hoewel ik me die die bewoordingen niet kan herinneren. 't Zal eerder in de richting van 'je bent lief' gegaan zijn. Maar inmiddels weet ik dat ik, in ieder geval ooit, een mooie man ben geweest, en misschien ben ik dat nog steeds wel, maar mijn huidige overgewicht staat dat mooie zelfbeeld weer in de weg. Maar er is meer.
Vanavond was de IQ test van BNN, en ik wist al dat ik daar gewoonlijk hoog op scoor, en het was nu, ondanks mijn slechte conditie (ben ziek, al ruim twee weken) toch nog 143! En mijn EQ schijnt ook redelijk in orde te zijn, dus ja, what's the problem?
Ik word wel gestalkt door een dame, maar die zie ik dan weer helemaal niet zitten. Mijn huidige ziekte, het is nog niet helemaal duidelijk wat het is, in ieder geval een bacteriele infectie, heeft wel als voordeel dat ik een beetje afgevallen ben.
Overigens houd ik niet van sjoemelen met foto's, kom op zeg, ik weet dat photoshoppen een vies woord geworden is, maar dat is onterecht. Daar zijn tegenwoordig programma's voor, die daarbij helpen, en dat is prachtig.  Maar goed, ik zal verder niet op de details ingaan.
Hoop weer van je te horen.
groet, Pieter

Nog steeds niks mis met Pieter, dus nog maar een mailtje.

22 januari
Hi Pieter,
De IQ-test van BNN is bij mij nog niet aan de beurt. Ik heb hem opgenomen en kom hem in de eerstvolgende weken vanzelf tegen. Normaal gesproken doe ik aan zulke dingen niet mee en al zeker niet van BNN maar de VPRO-gids schreef er een lovend stukje over, vandaar toch maar opgenomen.

Tja, ziek zijn heeft bijna altijd als bijkomend voordeel dat de kilo's verdwijnen. Ik hoop dat je je gauw beter voelt, dan maar wat extra kilo's.

Stalking is heel vervelend. Ik heb via internet in 2008 een korte relatie gehad met een meneer die een vriendin had en vergat mij dat te vertellen. Die vriendin houdt mij nu al meer dan twee jaar digitaal in de gaten. Via Hyves en op de site van mijn koor, daar komt ze gemiddeld tien keer per maand kijken. Waarom? geen idee. Wat ze zoekt? nog minder een idee. Mijn adresgegevens zijn daar al weg sinds ik het in de gaten heb. Het is natuurlijk te zot dat iemand dat doet.

Mijn 'sjoemelen met foto's' was positief bedoeld. Bijvoorbeeld: een poosje geleden werd ik gebeld onder de koorrepetitie. Dan valt er een stilte en ik zei: 'George Clooney, denk ik', en nam de telefoon op. De volgende dag stuurde een mede-koorlid mij een foto van George Clooney en mij. Ze had een foto van mijn Hyvespagina gehaald, daar staat een foto van mij met een meneer die zijn arm om me heen geslagen heeft. Zijn hoofd was vervangen door dat van George. Dat vind ik een leuke grap. Van mij mag je zo wel sjoemelen, als het tenminste voor privé gebruik is.
Graag tot horens, Anja.

En dan is het alweer voorbij met het idee dat Pieter misschien leuk is. Ik krijg opeens, out of the blue, onderstaande mail. Goed voor een paar minuten slappe lach en lol met vrienden en vriendinnen.

26 januari 
Hallo Anja,
Ik geloof niet dat het tussen ons erg zal gaan lukken.
Allereerst ben ik allergisch voor het lettertype dat je gebruikt in je mails, Comic Sans. Dat moest verboden worden, en dan nog in de kleur blauw. Hoe verzin je het. (Ik ben grafisch ontwerper, en nogal ((over))gevoelig voor foute letters).
Verder word ik inhoudelijk ook niet echt geprikkeld, sorry.
Misschien ligt het aan mijn ziek zijn, dat duurt nog voort. 
Het ga je goed. Peter

Nee, veel inhoudelijks was de revue nog niet gepasseerd, van beide kanten. Vier mailtjes van mijn kant, drie van hem, het zou kunnen dat het zich nog moet ontwikkelen. Maar dat wacht Pieter niet af, met iemand die Comic Sans als lettertype heeft gekozen.
Ik heb Pieter via de mail veel succes gewenst en er verder geen woord aan vuil gemaakt.
Afgekeurd op mijn lettertype, het moet toch niet gekker worden.