Nog maar een raar verhaal, worden het er toch meer dan twee.
Heije, 66 jaar, uit het noorden des lands. Niks mis mee, leuke foto's, leuke mails. Tot op de dag van vandaag heb ik echt geen idee wat hier gebeurd is. Eerst maar zijn profiel:

Dit ben ik: Ik ben degene die ik ben en denk wat ik zeg en zeg wat ik denk. Ik ben een ochtendmens! Oud-topsporter.
Wie wil ik vinden: Opsommingen lijken mij een futuristische gedachte en badinerend voor een vrouw.
Wat verwacht je van een relatie: Dat jij jezelf bent en blijft.
Meer over mijn vrije tijd: Verveel me bepaald niet. Doe zeer veel, schrijven, muziek spelen en maken, reizen, historisch research, sport, natuur, wandelen, fotografie en ga zo maar door. Overigens houd ik van spontaniteit in de dingen die een mens doet.
Zo ziet mijn ideale vakantie eruit: Doen wat ik wens. Voornamelijk in Zuid-Frankrijk en graag zonder die pottenkijkers (toeristen, sorry). Dan is het land naar mijn mening beter leefbaar en zijn Les Francais, weer aangename mensen.
Vaak ben ik bezig met kunst, cultuur, muziek en mensen. Overigens sta ik open voor andere gedachten over vakanties en/of landen.

Nou, die mag er zijn, vind je niet? Met name zijn 'Opsommingen lijken mij een futuristische gedachte en badinerend voor een vrouw'.
Ik heb drie dagen gratis lidmaatschap gekregen van Match4me, de reden dat ik op deze site kijk, en schrijf hem:

Hi Heije,
Ondanks de regeltjes in mijn profiel over afstanden, begin ik maar met te zeggen dat ik mijn woonplaats voor jou inderdaad wel erg ver vind. Aan de andere kant.... een man die veel in Zuid-Frankrijk vertoeft, daar is Zeeland natuurlijk een peulenschilletje voor.
En wat een lieve instelling dat opsommingen badinerend zijn voor de vrouw. Misschien voor de man ook maar ik ben bang dat ik het ook gedaan heb.
groetjes en een fijne avond, Anja.

Met Heije vindt het leuke toeval plaats dat we elkaar mailen, tegelijkertijd, en dat is grappig. Hij noemt het chemie.
We wisselen vanaf 19.16 uur diezelfde dag nog 15 mailtjes. We vinden het allebei leuk.
Heije en ik mailen van 5 tot en met 30 september 49 mails aan elkaar. Twee mensen die elkaar aardig vinden. Als hij met vakantie gaat naar Frankrijk en ik denk dat er een pauze zal zijn, krijg ik een berichtje dat we gewoon verder kunnen mailen.

Heije geeft aan afstand geen probleem te vinden als het de moeite waard is wat hij daar ontvangt en voorlopig gaat hij ervan uit dat dat met mij het geval is. Hij wil graag met mij in Westkapelle en Domburg gaan wandelen, hij heeft herinneringen aan die plaatsen.
Heije denkt dat ik een spontaan mens ben en noemt zichzelf 'oprecht, simpel en eenvoudig en net als jij recht door zee'.
Hij respecteert mensen als geen ander, schrijft hij. Heije wil graag een keer naar mij toe komen en daarom na zijn vakantie een datum prikken. Zijn vakantie is van 9 tot en met 25 september.
Als hij terug is mailen we over wat inhoudelijker zaken, Heije vraagt naar mijn huwelijkse jaren en vertelt over de zijne. Het geeft een goed gevoel, deze man.
En dan begint, totaal onverwacht, dat wat het eind inluidt, denk ik, ik weet het ook niet. Echt geen idee.

Op vrijdag 30 september krijg ik een berichtje van iemand op M4M, mijn drie dagen gratis lidmaatschap zijn al lang afgelopen en dus kan ik niet terug schrijven maar ik lees het natuurlijk wel, nieuwsgierig als ik ben.
Ik kijk ook even op Heijes profiel, ik kan wat hij daar schrijft niet in één keer onthouden en het lijkt leuk te worden. Ik wil graag wat meer van hem weten. Heije is online, zie ik, en het lijkt me leuk even met hem te chatten. Ik klik op de daarvoor bestemde toets maar chatten mag niet als je geen lid bent. Jammer dan. Ik vertel het hem in een mailtje.

Onderwerp: To chat or not to chat
Datum: vrijdag 30 september 2011
Hè jammer, ik ben geen volledig lid van Match4me. Ik keek nog even naar je profiel en zag dat je online was. Ik klikte op chatten  maar dat vond men niet goed.
Liefs, Anja.

Het antwoord luidt: 'Chatten met Windows life kan wel.'
Ik, analfabeet op dit gebied, schrijf: 'Nee zeg, geen idee. Msn heb ik, is dat hetzelfde??? En dat heb ik allang weggeklikt, geen idee hoe ik dat weer tot leven wek. Oeps.'
Heije schrijft: 'Tja, Windows Live Messenger zou kunnen helpen. Onderdeel van Windows 7!'
Ik: 'Ik heb echt geen idee. Het is een jaar geleden dat ik met iemand via msn in gesprek was. Liefs, Anja.'
Heije: 'Dan houd het op, Liefs'
Dan ik weer: 'Ik heb het gevonden, stond tussen Alle programma's. Windows Live Messenger. Morgen misschien??? Mijn naam daar is xxxx. Liefs, Anja.' Ik geef hem mijn dagelijkse mailadres.
Heije mailt terug dat ik een Hotmail of een Windows Live account nodig heb. Dat is niet zo, ik heb tot nu toe altijd gemsnd met mijn normale mailadres van Zeelandnet. Ik schrijf hem dat: 'Nee hoor, ik heb altijd gechat met mijn normale mailadres. Of... er moet iets veranderd zijn.'
Heije antwoordt dat dit chatten is met Live Messenger van Windows en dat hij niet anders weet dan dat je daarvoor een Hotmail/Live account nodig hebt.  
Ik waag een poging Heije toe te voegen aan mijn lijstje en ik denk dat het gelukt is. Ik laat het hem weten en schrijf daarbij dat je met ieder emailadres kunt chatten en verder:

Je staat in mijn lijstje contactpersonen. Tjonge. Dat is zomaar goed gegaan.
Morgen eens proberen??
Liefs, Anja.

En dan gebeurt het rare, wat ik tot vandaag toe niet begrijp. Op zaterdagmorgen, ik heb hem niet opgeroepen op msn of zoiets, ik heb helemaal niks gedaan, sta zelfs niet online, ontvang ik dit mailtje.

Datum: zaterdag 1 oktober 2011 08:59
dag,
Ben er niet. 
liefs
Heije

Ik begrijp er niks van maar ben nog steeds niet brutaal genoeg om te vragen wat hij hiermee bedoelt. Nooit meer iets gehoord. 
Dat was Heije, het leek zo leuk.......