Het is weer zover. Een meneer die, omdat zijn vrouw ziek is, op zoek gaat naar een vriendin. Een meneer uit Zwijndrecht deze keer. Hij is 65 jaar, schrijft dat hij alleenstaand is terwijl hij alleenwonend bedoelt maar zo worden wij, nietsvermoedende dames, op het verkeerde been gezet.
Hij schrijft het volgende:

Ik ben begin van dit jaar met pensioen gegaan, ZOU WEL GAZELLE WILLEN ONTMOETEN, voel mij echter net 60 jaar. Werk nog steeds twee halve dagen per week (invalbeurten extra bij vakantie van mijn opvolger) en wil dit nog jaren blijven doen. Kleding het liefst modern sportief. Heb een prachtig apartement en ditto auto. Nadeel is dat ik nog een vrouw heb, die reeds 7 jaar in een verzorgingshuis is opgenomen, wegens ongeneeslijke ziekte MS. Heb reeds eerder een vriendin gehad(hiervan is mijn vrouw op de hoogte geweest) waar ik lief en leed mee gedeeld heb, die is echter vorig jaar overleden, na een kort ziekbed. Ik ben een persoon die volstrekt eerlijk wil zijn, zonder een eventuele nieuwe vriendin negatief te verrassen.
Ik zoek een lieve slanke vrouw voor een LAT relatie (later mogelijk verder) die redelijk dicht bij mij in de omgeving woont (binnen half uur van Zwijndrecht af met de auto is voor mij een acceptabele afstand. Ze zou ook bij voorkeur sportief moeten zijn, ook geen full-time werk hebben, die graag stukje met de auto gaat rijden. Het ook leuk vind om meerdere malen per jaar op een korte vakantie te gaan, liefst naar warme omgeving in een goed hotel (geen kampeervakanties). Ik heb een poes als huisdier.

Wat zal ik hier van zeggen? Ik heb er begrip voor en toch word ik er boos om. Je zult maar met zo'n man getrouwd zijn. Je zult maar MS hebben en steeds zieker worden en dan vindt je man het nodig er een vriendin bij te nemen. Je zit al in de hoek waar de klappen vallen, het leven ziet er al niet zo rooskleurig uit en dan doet deze man, die in voor- en tegenspoed met je getrouwd is, een oproep voor een vriendin. Hoe ongevoelig, hoe wreed. Het is jouw man die het met jou getrouwd zijn een nadeel noemt. Dat hij er eerlijk over is, is te prijzen, dat dan weer wel.
Hij zoekt een latrelatie en 'later mogelijk verder'. Dat later betekent 'als mijn vrouw eenmaal dood is'. Als het nadeel zich vanzelf heeft opgelost, zal ik maar zeggen.

Ik ben vast te rechtlijnig maar ik hoop toch van harte dat ik iemand zoiets nooit zal aandoen. Het deugt gewoon niet.