Op 27 november krijg ik via Facebook een berichtje van Leo. In 2009 ben ik twee keer met Leo uit eten geweest, op 8 maart en op 31 mei. Het verslag van dit eerdere contact staat op de site: http://www.manboel.nl/2006/leo en http://www.manboel.nl/2009/feb-tm-maart/leo-2
Hij schrijft als onderwerp 'wel wel' en als tekst 'die anja toch', dat is alles. 
Omdat ik na het laatste contact meer dan genoeg had van Leo, heb ik na ons etentje niets meer laten horen. Ik word dus niet koud of warm van zijn berichtje en besluit hetzelfde onnozele tekstje terug te sturen: 'die Leo toch'. 
En dan hoor ik niks meer en kan dat toch niet uitstaan, ik schrijf nog een keer met de vraag wat ik aan moet met drie woorden. Dan reageert hij. Hij geeft blijk geïrriteerd te zijn dat ik niet meer heb geschreven na het laatste etentje, nu anderhalf jaar geleden. Jeetje, waar gaat het over? De pot verwijt de ketel, hij heeft ook nooit meer geschreven, dan kun je dat een ander toch niet kwalijk nemen? Dat doet hij wel, in het hierop volgende contact zelfs meerdere keren.

3 december
hallo jij was toch degene die nooit meer wat liet horen. come on granny. Trouwens ik zit voorlopig nog weel een poosje in azie.

Hij moppert ook dat mijn foto niet zichtbaar is.

4 december
wil al die mooie foto's van je wel eens zien maar moet blijkbaar eerste je vriend worden, nou vooruit dan maar

Dat is niet zo, ik heb niks te verbergen, zowel op Hyves als op Facebook is alles zichtbaar. Dat schrijf ik hem.

4 december 2010
Kijk even op Hyves, daar staan meer foto's. Ik heb ook op Facebook trouwens niets op onzichtbaar staan.

Zijn antwoord is... tja, wat zal ik er van zeggen:

ok oudje als je het op prijs stelt laat ik wat horen wanneer ik terug ben, trouwens je omzeilt de conversatie een beetje right?

Hoezo omzeil ik de conversatie? Dit raakt kant noch wal. Maar ik ga toch weer in contact met deze botte lomperik. Wetende dat het een onuitstaanbare man is die kwetsende dingen zegt, die eigenlijk helemaal niks heeft dat maakt dat ik, en ik durf te wedden niemand op de hele wereld, deze man aardig vind of zelfs maar vriendelijk. Dat is hij niet. Een onaangenaam stuk vreten, dat is hij.

4 december 2010
Hi Leo,
Nee hoor, niet right. Ik was voornemens te vragen of je mailadres nog werkt, dan kan ik je daar schrijven, vind ik handiger dan via Facebook. Laat je even weten of je 'normale' mailadres nog actief is ?
groetjes en fijn weekend, Anja.

Het mij bekende mailadres is nog actief en ik schrijf. Zoals gewoonlijk schrijf ik mededeelzame mailtjes.

5 december 2010
Hi Leo,
De sneeuw is bijna weggeregend. Een beeld wat op dit moment totaal niet bij jouw omgeving past. Vorige week is er veel sneeuw gevallen, tamelijk uitzonderlijk zo rond sinterklaas. Mooi.
Gisteren was het noodweer. Advies via de media om niet naar buiten te gaan als het niet echt noodzakelijk was. Harde, gure wind en veel sneeuw. Op mijn terras is de sneeuw tegen de ommuring gewaaid en lag daar zo'n veertig, vijftig cm hoog. De restanten ervan liggen er nog, dat is niet zomaar weg, ook niet na een nacht regen.
Heerlijk om binnen te zijn en nergens naar toe te hoeven.

Hoe gaat het met jou? Gezond en wel? Nog geen oudemannenkwalen? Of zijn ze al verholpen? Haha.
Met mij gaat het goed. Ik doe nog steeds de dingen die ik leuk vind, theater, bioscoop en vooral zingen. Dat heeft mijn hart en ziel.

Ik heb even gegoogeld en gezien dat het bij jou zes uur later is dan hier. Je kunt zo na het eten, als je een beetje aan het uitbuiken bent, mijn mailtje lezen.
Heb je Nederlands nieuws als je daar bent? Of een krant?
Het is een beetje onwennig, zo'n eerste mailtje.
groetjes en een fijne avond, Anja.

Geen reactie. Zit ik daar mijn best voor te doen? Op 6 december stuur ik nog een mailtje. Deze man heeft het gedrag dat ik onderhand verwacht van mensen met te veel geld. Je hoeft geen vinger uit te steken, geen enkele moeite te doen, alleen maar te gaan zitten en het wordt je gebracht. En ik voldoe daar nog aan ook want ik schrijf nog een keer.

Onderwerp: Een waargebeurd verhaal....
6 december 2010
Hi Leo,
Vandaag kreeg ik een berichtje van Knuz dat ze mij al een hele tijd missen als bezoeker. Dat klopt. Ik sta daar slechts omdat iemand me vertelde dat mijn profiel daar nog was terwijl ik zeker wist van niet. Om dat te kunnen controleren heb ik een loos profiel aangemaakt, zonder gegevens. Dat staat daar nu en ik kijk daar verder niet.
Vandaag, na het berichtje van Knuz dat men mij mist, hetgeen altijd aangenaam is om te horen, ging ik even kijken wie er bij mijn profiel op bezoek is geweest. Tot mijn verbazing sommige mannen meer dan één keer, terwijl er geen gegevens in dat profiel staan Een mannenhand is gauw gevuld, zoals het spreekwoord zegt.
Hier en daar verscheen een appetijtelijk heer, meest echter mannen die niet in aanmerking komen en te jonge mannen.
Omdat ik er toch was, ging ik even zoeken. Eerst op Zeeland, toen op Noord-Brabant en wie kom ik daar tegen? Juist, jou. Ook even in je gastenboek gekeken. Daar vond ik het volgende berichtje. Een berichtje waardoor ik stomverbaasd ben dat jij nog niet aan de vrouw bent. Zulke aanbiedingen als in jouw gastenboek staan, dan moet het toch niet moeilijk zijn.
Ik zal het even voor je weergeven, het is dusdanig lang geleden dat je het misschien vergeten bent. Het is, gezien de welsprekende tekst, ook mogelijk dat je het verdrongen hebt. Ik zou het je niet euvel duiden. Het is geschreven door een mevrouw met een nickname die de eetlust en misschien wel begeerte moet opwekken:
·  arnhemsmeisje48 schreef op 27/11/2007 14:40:
"jou profiel is duidelijk,ike realiser me wel dat we ver uit elkaar wonenike reager van uit zandam ben49 enna27jrhuwelijk gescheiden daar mijn partner er niet mee omkan gan dat ik wat verandert ben dor herseninfarct maar ik goed gerevalideerd enzelfstandig zoek maatje behoefte aan samenzijn wil nog stukie leven met zn tweetjes heb kids2das mekapitaal meiden van 22en24uitwonend mocht je vragen hebben dan hor ike het wel meprofiel is ook voorhanden groetjes Lina"

Leo, wat doe je nog op de vrijgezellenmarkt na zo'n aanbod? Ik neem aan dat je op haar verzoek bent ingegaan, zeker gezien haar behoefte aan samenzijn. Ik trek nu de voorzichtige conlusie dat je niet alleen in Ver Land zit? Mooie alliteratie ook, Lina en Leo. Zie je het voor je op de ruggen van jullie toekomstige foto-albums?
groetjes, Anja.

Niet netjes van mij om te spotten met een mevrouw met een handicap maar mijn ironie gaat meer over wat ze schrijft dan over hoe ze het schrijft. Twee kids en dat is mijn kapitaal?
Wederom geen respons van Leo, hetgeen leidt tot het wat mij betreft laatste maltje:

15 december 2010
De kerstkaarten geschreven, het huis mooi versierd, helemaal in kerstsfeer, lichtjes, kaarsjes, alles warm en gezellig, en nu alle tijd om te genieten van een gezellig mailtje van Leo. Hij is in Ver Land, dan moet het toch makkelijk zijn iets te schrijven aan iemand die het land niet kent. Beeldende verhalen over natuur, land, architectuur, huis, project, noem maar op. Fotootjes erbij. Allemaal interessant.
En er is toch ook wel iets te mijmeren daar in Ver Land, te overdenken, wat houdt hem bezig, wat speelt er door zijn hoofd. Misschien een beetje wee gevoel van heimwee als hij aan de feestdagen denkt?

Omdat hij schreef dat hij het leuk vond weer eens wat dingen uit te wisselen verwacht ik dat ook. En wat gebeurt er? Algehele stilte.
Uitwisselen betekent dat beiden actief zijn, van twee kanten gaan er dan digitale berichtjes heen en weer, dan de één, dan de ander, verhaaltjes, gedachten, foto's. Tot nu toe echter kwam alle liefde van één kant en tja, dan houdt het op, dat is logisch. Bij deze dus.
Wel jammer. En ik begrijp er niets van.
Als ik je niet meer hoor wens ik je heel fijne feestdagen en een prachtig 2011.
Anja.

En ik hoor inderdaad niks waarmee het contact met Leo weer geëindigd is.

Op 27 december volgt er dan toch een reactie. Op Facebook.

heee schoonheid ik kom er nog wel op terug hoor, ben je nog niet vergeten xx

Ik schrijf op 28 december 2010:

Ik dacht dat je dood was &*^%$#$^& of minstens in het ziekenhuis. Enge man. Ik loop daar over te piekeren. Ik ben toch al zo sentimenteel in deze periode van het jaar......

En dan blijft het opnieuw stil. Uiteraard ook van mijn kant. Ik ben wel goed maar niet gek.
Op 2 februari, meer dan een maand later, laat Leo via Facebook weten dat hij weer in den lande is.

Hoi schatje sorry dat ik je zo lang heb laten wachten maar zoals je weet verbleef ik de afgelopen twee maanden in het zogenaamde verre oosten, mede om mijn projecten te bezoeken.
Ik ben sinds een paar dagen weer thuis en moet verdomme wel erg wennen hier. Hoe is het met jou hartstikke leuk weer wat van je te horen.
Als je verder wil praten op welke manier dan ook laat het me dan even weten. Zo niet jammer maar even goede vrienden.

Ik schrijf hem:

Onderwerp: Batman
2 februari 2011
Jij komt toch ook als door god gezonden hè. Ik heb een voorstel, een nieuw goed doel.
Het gaat om iemand die nog iets te leren heeft, dat is jouw oogmerk, dus dat klopt alvast. Het gaat om iemand in een situatie waarin dringend bijstand nodig is en jij pleegt bij te springen bij dergelijke projecten. Het gaat om iemand in een achterstandgebied, ook jouw ding, in een achterstandsituatie, idem, iemand uit een minderheidsgroepering, met geringe zelfredzaamheid en summiere kennis, althans op het gebied waar het om gaat.

Ik ga het even uit de doeken doen. Het gaat, dat dacht je al, om mij. Op mij zijn de bovengenoemde kwalificaties zonder uitzondering van toepassing als het gaat om de aanschaf van een andere auto. En daar ben ik nu voor geplaatst.
Ik heb op dat gebied veel te leren, zo is de afgelopen twee dagen gebleken. Sterker nog, ik ben bekant analfabeet, verder dan het signaleren van een leuke hoeveelheid dashboardkastjes kom ik niet. Dat kun je toch wel een beperking noemen.

Ik woon in Zeeland, door de meerderheid van de Nederlanders gezien als een achterstandgebied. Ik verkeer al zeer langdurig in een achterstandsituatie, in het verleden als alleenstaande ouder, thans als iemand in de zo vrolijk betitelde derde levensfase. Mijn geringe zelfredzaamheid in het kiezen van een auto is evident. Mijn kennis kan niet summierder zijn dan ze is.
Kortom, tijd voor iemand in een strak blauw pak met een silhouet van een vleermuis op de borst die komt aansuizen en mij te hulp snelt.

Maar eigenlijk.. kom je net te laat. Da's nou jammer. Ik heb er de afgelopen nachten van wakker gelegen, maar ik had geen keus, totootje heeft het begeven. Ik heb er tranen om gelaten, niet om totootje maar van pure machteloosheid.
Maandag en dinsdag heb ik een verkennende tocht langs garages gehouden, op zoek naar een nieuwe dame die mij kan vervoeren. Daarbij kwam ik, totaal onverwacht, de auto van m'n leven tegen, tot over mijn oren verliefd, maar die voldeed niet aan mijn banksaldo. Ik heb de garage aangeboden een paar jaar met reclame te rijden maar het mocht niet baten.

Thuisgekomen heb ik de bevindingen van mijn zoektocht in een spreadsheet verwerkt en naar diverse personen ter beoordeling opgestuurd, tja.. en dan wordt het moeilijk. Want wie denk je dat de uiteindelijke keus moet maken? Juist!!
Vandaag daarom twee proefritten gemaakt, met mijn buurvrouw als deskundige (?), en nu weet ik het nog niet. Iedereen adviseert de Toyota maar de Hyundai reed fijner en ik vind hem mooier. Ik ben in alle staten want weet het niet, weet het niet, weet het niet, maar zojuist.... kreeg ik het lumineuze maar ietwat brutale idee de partner van een kennis te bellen en hem advies te vragen. De man heeft een garage en wat denk je: de Toyota kiezen, zegt hij. Vervolgens nog even via mijn jongste dochter de ex-vriend van de oudste dochter (kinderen hebben is ingewikkeld) gepolst en wat denk je: Toyota.
Morgen ga ik bellen dat het de Toyota wordt.

Volgende keer vraag ik naar jou, ik ben nu veel te gestresst van dit gedoe. Voor mannen een peulenschil, voor mij een berg waar ik bijna niet overheen kon komen.
groetjes, Anja.

Leuk mailtje vind ik zelf. Iemand die zo'n mailtje schrijft doet duidelijk haar best een leuk contact in stand te houden. Dit is het antwoord:

2 februari 2011

gewoon Toyota nemen.

Tja…..
Hij vraagt me op Facebook op de chat en dan gebeurt er alweer iets onplezierigs. Ik vertel dat ik hem net een mailtje ging schrijven. Hij vertelt dat hij op het punt staat met een kennis uit eten te gaan en ik typ 'Een plezierig etentje en ik schrijf'. Tot mijn verbazing antwoordt hij: 'Wie betaalt dat'. Weet ik veel, ik weet toch niet met wie hij uit eten gaat. En dan valt het kwartje. Hij denkt dat ik met bovenstaand zinnetje bedoel dat ik een etentje wil als voorwaarde voor een mailtje.
Alsof ik zoiets ooit zou zeggen. Ik tik mijn verbazing en, wereldwonder, hij zegt zowaar sorry. Hoe is het mogelijk, een lipbeweging die hij nog nooit heeft gemaakt, daar heeft hij beslist nog anderhalve week spierpijn van.
Dit is de eerste keer van vele malen die volgen dat hij me voor de voeten gooit dat hij ons toekomstig etentje gaat betalen. Op verschillende manieren maar hij krijgt het altijd voor elkaar iets in die richting op te merken. Dat word ik heel erg zat.

Leo geeft via een chatgesprek op Facebook aan te willen msn'en. Op 4 februari doen we dat voor het eerst, met cam:
Leo zegt (15:23): dag oudje
Leo zegt (15:24): hoe gaat het met jou?

Omdat ik de vervelende opmerkingen van Leo niet leuk vind, reageer ik soortgelijk. Misschien beseft hij dan dat zijn opmerkingen niet bepaald vriendelijk zijn.
Anja zegt (15:24): Hé kale
Anja zegt (15:24): Met mij is het goed
Leo zegt (15:24): je nieuwe lover was/is natuurlijk een superman

Welke nieuwe lover? Er is geen sprake van een nieuwe lover. Waarom vraagt de man niet gewoon of er misschien iemand is, waarom zo'n rare omweg?
Anja zegt (15:25): integendeel
Leo zegt (15:25): heheheehe
mmmmm modern interieur, leuk
Anja zegt (15:25):ik heb een zwak voor mooie mannen, maar word met het grootste gemak verliefd op het tegendeel daarvan
Leo zegt (15:25): kan nooit zo goed zijn als ik
Anja zegt (15:25): kan...
Leo zegt (15:25): onmogelijk
is zo
oudje
Anja zegt (15:25): prove it
Leo zegt (15:25): ok
Anja zegt (15:26): ik heb gisteren getekend voor mijn 'nieuwe' otootje
Leo zegt (15:26): de TOYOTA neem ik aan
hoe oud en hoe duur
Anja zegt (15:26): yes, hoewel ik de Hyundai mooier vond
2 jaar oud, 13000 km, grijs, 5-deurs, voor de eventuele kleinkinderen (grapje)
Leo zegt (15:26): zijn die dr nog steeds nie?
Anja zegt (15:27): nee
Leo zegt (15:27): moeten opschieten
anders zijn ze te laat
is dat je huis?
Anja zegt (15:27): ja, dit is mijn huis, waar zou ik anders zijn?
Leo zegt (15:27): kan je kantoor zijn trut

Leuke man, die Leo, met zulke benamingen. Van die dingen dus. 

Anja zegt (15:29): hoe is het met jou?
Leo zegt (15:29): met mij gaat het goed
Leo zegt (15:30): krijg nou bericht dat je me toe wilt voegen
is zeeuwse snelheid

Altijd lullige opmerkingen. En nee, in zijn geval is dat niet leuk, hij heeft er plezier in vervelende dingen te zeggen. Over mijn woonplaats, over de provincie waar ik woon, het hardnekkige verwijzen naar minpunten van het Zeeuws zijn hoewel hij al vanaf dag één weet dat ik geen Zeeuwse ben. Leo is een groot kind dat terechtgewezen wil worden.
Ik heb hem bij het laatste etentje gevraagd of hij lol heeft in kwetsende opmerkingen maken. Toen bleek dat hij het inderdaad opzettelijk doet. Even testen, noemt hij het.
Leo zegt (15:30): maar met mij vroeg je
Anja zegt (15:30): yes
Leo zegt (15:30): zit veel in het verre oosten
Anja zegt (15:30): ja, heb ik begrepen
Leo zegt (15:30): goed zo
Anja zegt (15:31): maar verder alles goed?
Leo zegt (15:31): en daar bevalt het me prima
ja niet te klagen
worden een dagje ouder
maar goed onvermijdelijk
Anja zegt (15:31): gezond en zo en nog steeds dezelfde ouwe chagrijn?
Leo zegt (15:31): ok dan zullen we hier maar stoppen

Zo gaat dat dus, ik geef hem een koekje van eigen deeg en zijn reactie is 'dan zullen we hier maar stoppen'. Raar toch dat mensen die menen zich allerlei negatieve opmerkingen te kunnen veroorloven, daar zelf niet tegen kunnen.
Leo zegt (15:32): waarom is je lover vertrokken
Leo zegt (15:32): alle gaten voldoende gehad zeggen ze dan in brabant grapje
Anja zegt (15:32): Die is niet vertrokken, er is bij mij nog nooit iemand vertrokken.
Ik heb hem meegedeeld dat het niets gaat worden.
Leo zegt (15:33): kapsones
Anja zegt (15:33): geen kapsones, is echt zo.
Leo zegt (15:33): maak niet zon herrie met dat typen van je
hmmm hoeveel heb je er eigenlijk gehad
Anja zegt (15:33): Ja, dat kun jij niet zo snel hè
Leo zegt (15:33): alleen die met sex tellen
Leo zegt (15:34): hoeveel zijn er dat dan
Anja zegt (15:34): geen idee
Leo zegt (15:34): ben benieuwd voor zon zuinige zeeuwse
Anja zegt (15:34): Ik ben twee keer getrouwd geweest, een handvol vriendjes daarna maar ik doe het doorgaans kalm aan.
Leo zegt (15:34): door en door deudelijk
Leo zegt (15:35): jezus wat een herrie 

De keren dat hij aanmerkingen maakt over hoe ik typ, zijn ontelbaar. Waar slaat het op? Waar gaat het over?

Anja zegt (15:35): Ik wou dat het niet zo was maar ik kan niet zomaar seks hebben met iemand omdat die toevallig aanwezig is.
Leo zegt (15:35): je slaat de bodem er bijna uit
dat kun jij wel
weet ik zeker
vindt het veel te lekker
Anja zegt (15:35): niet om die reden
Leo zegt (15:35): je verzint er natuurlijk een andere reden bij
dat is duidelijk

Dit is het eerste contact sinds ruim anderhalf jaar en het enige wat hij doet is vervelende opmerkingen maken.

Anja zegt (15:36): poosje geleden een meneer uit xxxxx, wilde wel seks, ik heb nee gezegd. Denk dan wel daar ga ik morgen gigantisch spijt van hebben. Dat had ik niet, integendeel.
Leo zegt (15:36): stom
Anja zegt (15:36): Ik had niks met die man, dan doe ik het omdat de gelegenheid zich voordoet, dat werkt niet echt.
Leo zegt (15:36): nee
maar een etentje moet genoeg zijn
hehehehehe
Anja zegt (15:37): ik zeg niet dat ik geen onenightstand kan hebben, als het moment deugt, de sfeer goed is, kan dat best gebeuren. Maar niet vanuit 'we zijn nu toch samen, dus bingo'.
Leo zegt (15:37): maar goed vertel verder
Anja zegt (15:37): wabuddoellie
Leo zegt (15:37): over mij wat wil je weten

Vertel verder over wat je van mij wilt weten? Wie vraagt nu zoiets? Hoe belangrijk vindt die man zichzelf?

Anja zegt (15:38): gewoon hoe het met je gaat
en waarom je eergisteren niet kwam aansuizen in zo'n blauw pakje om mij met raad en daad terzijde te staan.
Leo zegt (15:38): had je maar eerder moeten vragen
Leo zegt (15:39): en je kreeg toch hetzelfde antwoord
Anja zegt (15:39): dat kon niet, zondag begaf het ouwe kreng het
Leo zegt (15:39): weliswaar niet het gewenste maar toch
Anja zegt (15:39): dat meen ik niet hoor, over mijn brave oude autootje
Leo zegt (15:39): en nou jij
in een notendop sinds we elkaar gezien hebben
Anja zegt (15:39): Ik was zondag op weg naar Tilburg naar een meneer van E-m, en ben na zo'n twintig km gekeerd vanwege de panne.
Leo zegt (15:40): e-m?
Anja zegt (15:40): E-matching
Leo zegt (15:40): jezus nog steeds stad en land aan het aflopen voor een vaste relatie

Tja, er zijn mensen die die moeite niet doen, die neuken hun werkneemsters in Ver Land, goedkoop en altijd bij de hand. Dat is ook een manier. Waarom zeg ik zoiets niet? Haha, dat is echt onmogelijk, zou ik nooit durven of kunnen.

Anja zegt (15:40): ik ben geen lid meer, maar als iemand mij schrijft kan ik antwoorden, is een extra service van E-m
Leo zegt (15:40): mmm ga door
Anja zegt (15:40): Is niet echt 'nog steeds' hoor. In tijd wel, in werkelijkheid niet.
Leo zegt (15:41): je moet even opstaan kan ik zien of je er nog hetzelfde uitziet
Anja zegt (15:41): Ik ben lid geworden van een relatiesite in juli 2008, werd in oktober heel erg verliefd op een meneer uit de buurt van Eindhoven, heb daar in december 2008 een eind aan gemaakt
Leo zegt (15:41): en draai de cam vind je huis leuk voorzover ik nu kan zien
waarom?
soort Henk type?

Henk is de man die de oorzaak is van mijn veertien jaar durende overtuiging dat ik nooit meer een man in mijn leven wilde. Leo kende die man, ze woonden in dezelfde plaats, en hij verafschuwde hem. Leo vond hem een zeer onaangenaam persoon. onthoud_dit
Anja zegt (15:41): nee, de liefste man die ik ken.
Anja zegt (15:41): maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik heel 2009 en een deel van 2010 uitgeschakeld was, geen mogelijkheid om verliefd te worden want dat was ik op die man.
Leo zegt (15:42): wow like it
Anja zegt (15:42): Dat dacht ik wel, jij houdt ook van modern, toch?
Leo zegt (15:42): en waarom ben je dan gestopt?
ja
en veel licht
grote ruimten enzo
Anja zegt (15:43): die meneer heeft een vriendin en wil dat ik een half jaar ga zitten afwachten zodat hij kan bekijken of het met ons iets wordt en dan zegt hij de vriendin vaarwel. In de tussentijd mag ik ieder weekend alleen zijn, alle feestdagen alleen zijn enz. Dat doe ik niet.
Leo zegt (15:43): hahaha
Anja zegt (15:43): Deze zomer opnieuw contact, hij is nog net zo verliefd en gretig maar wil mij als tweede vriendinnetje, dat kan ik niet.
Leo zegt (15:43): en dan toch nog 1,5 jaar uitgehouden
Anja zegt (15:44): Ik vind dat niet echt om te lachen, verkeerde reactie.
Leo zegt (15:44): ik wel
maar draai je cam maar
kan ik je zien
en kun je even op de catwalk
brrr die herrie
Anja zegt (15:44): ik niet, ik heb er een verdrietige periode door achter de rug. Ik heb nog nooit zoveel verdriet en pijn gehad. Dus ik vind dat niet om te lachen.
Leo zegt (15:44): kom opdoe normaal
Anja zegt (15:45): hoezo normaal?
Leo zegt (15:45): hoewel je bijna moet huilen
Anja zegt (15:45): ja, ik wil dat nooit meer meemaken
Leo zegt (15:45): begin er dan niet aan truffel
of accepteer het gewoon
Anja zegt (15:45): Jij bent nog nooit echt verliefd geweest, neem ik aan, met hart en ziel, je hele hebben en houden?
Leo zegt (15:46): nee ben ik te nuchter voor
Anja zegt (15:46): dan mis je veel, heel veel zelfs
Leo zegt (15:46): maar kan me wel heel prettig voelen
bij sommige mensen
is dat houden van?
Leo zegt (15:46): je zit naast het balkon
Anja zegt (15:46): ja
Anja zegt (15:46): is trouwens geen balkon, is een terras, 100 m2 groot
Leo zegt (15:46): jezus
Anja zegt (15:46): houden van is een rustiger stadium dan verliefd
Leo zegt (15:46): opschepper
Anja zegt (15:46): kan het niet helpen, zit vast aan het huis
Leo zegt (15:47): verliefd zijn is een verlies van energie
Anja zegt (15:47): niemand is daar te nuchter voor, de één wordt sneller verliefd dan de ander, maar als het zo is, is het overweldigend en zeer ingrijpend
Leo zegt (15:47): heb de omgeving nog niet gezien
maar denk als ik ooit een appartement wil
moet het zoiets zijn
Anja zegt (15:47): ja, dat zeggen veel mensen
Leo zegt (15:47): opschepper
Leo zegt (15:48): kom op rondje catwalk
oudje
Anja zegt (15:48): En nee, geen catwalk, ik loop in mijn vrijetijdskloffie, pantoffels, slobkousen enz.
Leo zegt (15:48): so what
Anja zegt (15:49): doe jij even een rondje catwalk...
Leo zegt (15:49): als ik schoonheidskoninginnen wil
kan ik terecht in de phip
Anja zegt (15:49): wat is phip
Leo zegt (15:49): als tegenpresatie voor mijn charity
filippijnen
Anja zegt (15:49): ja, je kiest wel landen met willige vrouwen
da's niet voor niks…… 

Dat kon ik even niet laten. Behalve in Ver Land heeft hij ook een project op de Filippijnen en gaat daar regelmatig naar toe.
Leo zegt (15:49): daar word je door de goeverneur rondgesleept en worden die dames je aangeboden
Anja zegt (15:50): I know
en anders bieden ze zichzelf aan
Leo zegt (15:50): ja maar door iemand van wat wij de tweede kamer noemen
niet die types
Anja zegt (15:50): Het is heel handig als je jezelf niet afhankelijk maakt, word je ook niet aangeboden aan toevallig passerende heren
Leo zegt (15:51): maar ok het ging over jou kloffie
Anja zegt (15:51): nee over jouw rondje catwalk
Leo zegt (15:51): nou komt er nog wat van
Leo zegt (15:52): godver loop dat rondje truffel
Anja zegt (15:52): Nee
Leo zegt (15:52): als je dat dineertje nog wil zul je toch moeten veranderen
Anja zegt (15:52): Dream on, ik heb nergens om gevraagd, zelfs niet gezinspeeld
Leo zegt (15:52): maar je hoopt er stilletjes op
Anja zegt (15:53): joh, kapsones
Leo zegt (15:53): wees eerlijk
mag gewoon nee zeggen hoor
Anja zegt (15:53): ik ben toch echt te oud geworden om te gaan zitten vlassen op een etentje
Leo zegt (15:53): zal met niet beledigd voelen
ok
niet dan
Anja zegt (15:53): Zit jij op etentjes te hopen?
Leo zegt (15:53): nee
Leo zegt (15:54): en jij blijkbaar helemaal niet
dus
Anja zegt (15:54): Ik hoop op een lieve man, met humor, die mij op handen draagt en vice versa. Dat is iets om op te hopen. Etentjes komen dan vanzelf
Leo zegt (15:54): mmm verkeerde persoon vrees ik
Anja zegt (15:54): vrees ik ook
maar msn-contact betekent niet automatisch dat je een relatie hebt of krijgt
Leo zegt (15:55): nee
klopt
ik ben best wel interessant
al zeg ik het zelf
Anja zegt (15:55): dat vind ik ook

En dat is waar, Leo is geen oninteressante man.

Leo zegt (15:55): dus ik laat het verder aan jou over
oma
in spe
Anja zegt (15:55): hoezo kale?
Leo zegt (15:56): toen werd het stil
het typen is een stuk rustiger en doordachtiger geworden
Anja zegt (15:56): Je hebt een rare vraagstelling. Hopen op een etentje... bedoel je misschien dat ik het leuk zou vinden als wij elkaar weer eens zouden ontmoeten?
Leo zegt (15:56): up to u
Anja zegt (15:57): Bedoelde je dat toen je dat zei van dat etentje?
Leo zegt (15:57): wie weet
maar je weet ik vind mezelf heel goed dus het is graag of.........

Ik doe maar net of ik deze narcistische opmerkingen niet zie.

Anja zegt (15:57): Ik vind het altijd leuk met iemand te kletsen en tijd door te brengen, dat hoeft niet perse een etentje te zijn
Leo zegt (15:57): weer zo snell

Dat gaat weer over de takkeherrie die ik maak als ik zit te typen.

Leo zegt (15:57): hoe is het uitzicht daar
hoe groot is het appartementscomplex
Anja zegt (15:59): 32 woningen
Anja zegt (15:59): mijn uitzicht?
Leo zegt (15:59): nee van je opa
Leo zegt (15:59): wat is de opp
Anja zegt (15:59): opp 116 m2  
Leo zegt (15:59): hmmm niet verkeerd
excl balkon natuurlijk
Anja zegt (15:59): excl terras ja
Leo zegt (15:59): jij zit op de
Anja zegt (15:59): vierde
Leo zegt (16:00): van de
Anja zegt (16:00): vijf verdiepingen
Leo zegt (16:00): hmmm het enthousiasme is weer teruggekomen
Anja zegt (16:00): Maar in dit geval is de vierde verd mooier dan de bovenste aangezien dat huis wel hetzelfde is maar zij hebben een balkon
Leo zegt (16:00): dus altijd zon op de ramen
Anja zegt (16:01): ja, mijn kamer is helemaal van glas, je kijkt nu naar de erker, die is op het oosten
terras is op het zuiden
Leo zegt (16:01): dus het balkon heeft bijna altijd zon
Anja zegt (16:01): als er zon is wel
Leo zegt (16:02): sorry leef nog een beetje in het verre oosten
daar is er in deze tijd altijd zon
Anja zegt (16:02): ja, da's ff wennen
Leo zegt (16:02): geen regen
strakblauwe hemel
30 graden overdag
Anja zegt (16:02): waarom ga je niet definitief?
Leo zegt (16:02): 16-18 s nachts
en luchtvochtigheid beneden de 50
goede vraag
Leo zegt (16:03): misschien bindt me teveel hier
Anja zegt (16:03): je werk?
Leo zegt (16:03): dat zeker niet
ben financieel onafhankelijk weet je nog
Anja zegt (16:03): ja maar misschien vind je het leuk werk
Leo zegt (16:03): ik vind het ook leuk
maar dat zou ik makkelijk kunnen laten vallen
contact met andere culturen is leuker
Leo zegt (16:04): in dit land gaat het nergens over
maar er zijn een aantal mensen die me hier binden
Anja zegt (16:04): Als je daar zou wonen en je gaat bv eens p.m. terug, dan blijf je toch je binding met NL houden?
Leo zegt (16:04): en een beetje kunnen kwallen
11 heen 12 uur terug
Anja zegt (16:04): Die vraag je dan op bezoek, ook leuk
Leo zegt (16:04): de jetlag kom
moet ze om me heen hebben
voor langere tijd
Leo zegt (16:05): heb besloten max 4 maanden daar te gaan wonen
Anja zegt (16:05): vier maanden p.j. of aaneengesloten?
Leo zegt (16:05): er zijn twee verdiepingen in het loggerhuis
3 maanden in de winter en 1 tussendoor
Anja zegt (16:05): heb je daar een apart logeerhuis?
Leo zegt (16:05): yep, 64 m2 per verdieping excl mega balkons rondom
grote tropische tuin
met mango en papaya en bananen bomen en een grote teakhoutenprieel
Anja zegt (16:07): en spinnen
Leo zegt (16:07): ook
muggen genoeg
Leo zegt (16:07): slangen
Anja zegt (16:07): gatver
Leo zegt (16:07): krekels
gecko's
zijn hagedissen
die op de muren zitten
buiten meestal
Anja zegt (16:07): ja ja ik weet nog wel wat
Leo zegt (16:07): nog steeds interesse?
Anja zegt (16:07): in wat?
Leo zegt (16:07): Ver Land
Anja zegt (16:08): Heb ik daar interesse in ?
Leo zegt (16:08): tegen de uitlopers van de himalaya
Anja zegt (16:08): Wow
Leo zegt (16:08): kunt een keer komen kijken
ben je al eens in azie geweest?
Anja zegt (16:09): Leo, kom op zeg, mijn droom was veel van de wereld te zien. Ik ben gescheiden toen ik 37 was, met twee kinderen geleefd van een adm salaris, ik heb meer zwarte sneeuw gezien dan er in de hele Himalaya aan witte ligt.
Niks veel van de wereld zien. Gewoon thuis
Leo zegt (16:09): goed dan wordt dat de vakantie van je leven
onvergetelijk die wereld
als je er meer komt raak je eraan gewend
Leo zegt (16:10): maar toch blijft vreselijk boeien
de mensen, de cultuur (niet echt onze stijl hehehe), het eten, het klimaat bling bling tempels
Anja zegt (16:10): ja, dat is prachtig
Anja zegt (16:10): Dan reis jij natuurlijk vooruit om het logeerhuis in orde te maken "))
Leo zegt (16:10): heb ik personeel voor 2
Leo zegt (16:10): goed ik nodig je binnenkort uit om te eten
Leo zegt (16:11): kun je daarna weer niets van je laten horen
als je dat wilt
no hard feelings 
waarom eigenlijk niet toen

Het feit dat ik geen mailtje heb gestuurd na de laatste ontmoeting, o, wat zit dat dwars.....

Leo zegt (16:12): vertel
Anja zegt (16:12): Zal ik je dat vertellen als we elkaar nog een keer zien? Het was niet zonder reden.
Leo zegt (16:12): vertel nu maar
kan ik altijd nog cancelen
Anja zegt (16:12): Dit is de tweede keer dat je daarop terugkomt en jij hebt evenmin iets laten horen
Leo zegt (16:13): mmmm weer dat typische maniertje van typen
dus kom op
Anja zegt (16:13): jij eerst
Leo zegt (16:13): nee jij
het was mijn vraag
Anja zegt (16:13): Ik zeg het niet. Niet nu.
Leo zegt (16:14): kom op
als het niets bijzonders is gewoon vertellen
zenuwachtig dus
Anja zegt (16:15): Je hebt in die paar dagen dat je hier bent toch wel meegekregen dat men zelfs in het midden-oosten de dictators nu de laan uitstuurt?
Leo zegt (16:15): ja dat klopt
en nu wil je ze weer terug
dom
Leo zegt (16:16): maar goed ik ben nog weinigs of niets veranderd.
dus>
Anja zegt (16:17): Nee, zoveel is duidelijk. Ik ook niet denk ik, behalve vier decemberkilo's die er nog af moeten.
Leo zegt (16:17): je was gewoon bang verliefd te worden
Anja zegt (16:17): Na de ontmoeting met jou? Nee, dat was niet aan de orde. Dat had toen ook niet gekund i.v.m. de meneer uit Eindhoven
Leo zegt (16:18): hmmm
Anja zegt (16:18): Die heb ik pas sinds eind 2009 achter me gelaten en sinds het contact van deze zomer definitief.
Leo zegt (16:18): goed zo
gaan we eten om mee te beginnen
lijkt me leuk je weer een te horen kleppen
Anja zegt (16:18): doen we weer zo'n fabelhaft rondje langs de jachthaven van Yerseke?
Leo zegt (16:19): misschien wil ik jou appartement wel zien
zonder gelijk permanent in de slaapkamer te verbijven
Anja zegt (16:19): Permanent is ook wel erg permanent
Leo zegt (16:19): gedurende het verblijf permanent bedoel ik
Anja zegt (16:20): Tja, dan moet de sfeer, het moment enz. deugen, anders zit het er niet in, hahaha

Leo vertelt over een mevrouw met wie hij nader contact heeft gehad maar met wie het uiteindelijk toch niets is geworden.
Anja zegt (16:32): Maar jij, heb jij er spijt van dat het niets is geworden?
Leo zegt (16:32): trut

Waar is dit voor nodig? Ik stel een vraag, een belangstellende vraag. En ik krijg 'trut'.

Leo zegt (16:32): heb je weel eens gegeten bij Loos?
Anja zegt (16:32): Wat is Loos
Anja zegt (16:32): behalve het meisje
Leo zegt (16:32): trendy cafe/restaurant
Anja zegt (16:32): waar?
Leo zegt (16:33): te ver weg tenzijn jij soms in rotterdam moet zijn
nee trouwens want dan kan ik nog je appartement niet zien
Anja zegt (16:33): Ik ben geen man hoor, ik vind Rotterdam niet te ver weg. Ben regelmatig voor een lunch naar Hotel New York gereden
Leo zegt (16:33): en wat ik er nu van zie maakt me nieuwsgierig
Anja zegt (16:33): Leuk, een afspraakje met iemand die nieuwsgierig is naar mijn appartement, doe ik ook nog mee?
Leo zegt (16:34): jij hebt het ingericht niet?
Anja zegt (16:34): yep
Leo zegt (16:34): dus niet lullen
we kijken wel hoe we het doen
ik ga nu een pintje pakken
Anja zegt (16:34): beetje fatsoenlijk taalgebruik graag tegen een persoon van het vrl geslacht
Leo zegt (16:34): met hans (die is een maand met met opgetrokken) en wat anderen
Leo zegt (16:36): was leuk weer even met je te kleppen
Leo zegt (16:38): moet nog even nadenken waar ik wil gaan eten bij deze weersomstandigheden
Anja zegt (16:38): Kook je nooit?
Leo zegt (16:38): never
het vrienden die vanaf het overlijden van mijn vrouw zich over me hebben ontfermd en dat nog steeds doen
Anja zegt (16:39): en die koken voor je?
Leo zegt (16:39): ja
Anja zegt (16:39): je meent het, iedere dag?
Leo zegt (16:39): 4 dagen per week
Leo zegt (16:40): 2 het ene stel 2 het andere
Leo zegt (16:40): snap je nu waarom ik mensen heb waar ik niet peranent zonder zou kunnen
Anja zegt (16:40): Ga je daar eten of brengen ze het?
Leo zegt (16:40): daar
Anja zegt (16:40): dat is gezellig
Leo zegt (16:40): ja belast ze ook niet teveel
Anja zegt (16:40): vind ik leuk voor je
Leo zegt (16:40): komt er rond 5 aan en ga rond 7 weg
of eerder
Leo zegt (16:41): zijn schatten
Anja zegt (16:41): word ik helemaal warm van, van zulke mensen
Leo zegt (16:41): ik ook
Leo zegt (16:42): was leuk weer even met je te praten
Anja zegt (16:42): ja
Leo zegt (16:42): en wees niet meer zo lomp om zo v erliefd te worden
Anja zegt (16:42): zei de master
ik hoop van wel hoor
Leo zegt (16:42): heeft geen zin en dient geen doel
Anja zegt (16:42): jij bent niet goed wijs
Leo zegt (16:42): jij niet
Anja zegt (16:43): meeste stemmen gelden, ik ga een onderzoek houden
Leo zegt (16:43): tevredenheid en je goed voelen bij iemand of anderen is genoeg
oudje
Anja zegt (16:43): Een mooie liefde is toch echt waar de meeste mensen naar verlangen
Leo zegt (16:43): ja
maar jammer genoeg wordt de lucht altijd weer grijs
Anja zegt (16:43): meestal wel ja, maar er zijn mensen die het langdurig in leven kunnen houden
Leo zegt (16:44): mmmmmmmmmmmm
may be 
Anja zegt (16:44): Jij bent toch weet ik hoeveel jaar bij dezelfde vrouw gebleven?
Leo zegt (16:44): maar dan heet het al lang geen verliefheid meer
hoewel ze het zo wel blijven neomen
Anja zegt (16:44): nee tuurlijk niet, maar wel liefde
Leo zegt (16:44): ja
Anja zegt (16:44): dabuddoelik
Leo zegt (16:44): inderdaad
maar ze was een heel zelfstandige vrouw
Anja zegt (16:45): Mis je haar nog regelmatig?
Leo zegt (16:45): ja maar wordt minder
Anja zegt (16:45): Koester het, dat het nooit verdwijnrt
Leo zegt (16:45): bijna 8 jaar geleden nu
Leo zegt (16:46): doei oudje
Anja zegt (16:46): bye Leo
Leo zegt (16:46): en veel chatten
en relatiesites bezoeken
kun je vaak verliefd worden 
en weer van een koude kermis thuiskomen
Anja zegt (16:46): Is in de afgelopen drie jaar één keer gebeurd, tjonge....

msn-gesprek 5 februari
Anja zegt (10:35): Goedemorgen, al lang wakker?
Leo zei (10:36): ja hoor
Anja zegt (10:36): Ik om 10 uur, het is zo lang geleden dat zoiets voorkwam dat ik het niet eens meer weet
Leo zei (10:36): tsja na zon inspirerend gesprek
Anja zegt (10:36): hahaha
Leo zei (10:37): tis wel zo
Anja zegt (10:37): is dat wetenschappelijk onderzocht?
Leo zei (10:38): nee maar ik weet dat
Anja zegt (10:39): o, dan buig ik het hoofd
Leo zei (10:39): goed zo
Anja zegt (10:39): ik ben zo gezeglijk en meegaand, vooral 's morgens vroeg
Leo zei (10:39): prima, jammer dat dineetjes s avonds zijn
Anja zegt (10:40): hahaha
we kunnen ook lunchen
of brunchen
zelfs ontbijten
Leo zei (10:40): alles kan
voor of na
Anja zegt (10:40): voor of na wat? want behalve gezeglijk en meegaand ben ik ook tamelijk onnozel
Leo zei (10:40): bezichtiging van je appartement
Leo zei (10:41): ja dat was me al duidelijk
Leo zei (10:41): goed doe je cam maar eens aan kan ik je recht uit bed aanschouwen
Anja zegt (10:43): Was het gezellig gisteren?
Leo zegt (10:43): ja best wel
en trouwens zo gaan de 10 kilo teveel er niet af
Anja zegt (10:43): van wie?
Leo zegt (10:44): van jou
Anja zegt (10:44): ik eet een appeltje, dat is mijn dagelijks ontbijt
en het was vier kilo, dat weet je wel maar je vindt het leuk om daar tien van te maken
Anja zegt (10:45): Heb jij een laptop?
Leo zegt (10:45): nee hoor, gewoon een toetsenbord maar ik maak niet graag herrie
Leo zegt (10:46): vanochtend in voor de catwalk?
Anja zegt (10:46): nee, dat gaat niet gebeuren
Leo zegt (10:46): jezus wat een herrie
Leo zegt (10:46): klagen de buren nooit?
en toch zul je eraan moeten geloven
Leo zegt (10:47): hehehehe
wedden
Anja zegt (10:47): wat wedden
Leo zegt (10:47): dat je je rondje nog zal lopen
Anja zegt (10:47): Ik doe de catwalk als je mij ooit, onverhoeds, aantreft in mijn sexy pyjamaatje "))
Leo zegt (10:47): hoe lang doe je met een toetsenbord
maandje?
Leo zegt (10:48): je kunt je natuurlijk even verkleden
ik wacht wel ff
kan ook voor de cam
maar goed
Leo zegt (10:48): niet teveel tegelijk hahahaha
Anja zegt (10:48): hoe vaak heb je die vraag al gesteld en hoe vaak is ze beantwoord?
Leo zegt (10:48): ik stel die vraag zelden dame
Anja zegt (10:48): ik heb al van alles gedaan voor de cam, dat kun jij je in je stoutste dromen niet voorstellen
Leo zegt (10:49): vertel
Anja zegt (10:50): ik sta op internet met advertenties die luiden: Anja, voor alles in, beetje belegen maar willig, en dan komen zulke dingen vanzelf. Ik verdien er deels de kost mee, zoals dat heet "))
Leo zegt (10:51): wees eens wat specifieker
Anja zegt (10:51): Het is nog geen elf uur en het gaat alweer over seksueel getinte zaken.
Waarover, over die advertentie?
Leo zegt (10:52): wat je allemaal voor de cam hebt gedaan
je maakt me nieuwsgierig
Anja zegt (10:52): echt niet, niks specifiekers
en je weet het hè, van die dictators
Leo zegt (10:52): kom op
niet eerst iemand lekker maken
en dan stoppen
dus
Leo zegt (10:53): kom op met die cam stories
vooruit
Anja zegt (10:53): en doe de groeten aan Moebarak
Leo zegt (10:53): mijn stoutste dromen gaan heel ver
dus dat moet nog al wat geweest zijn
Anja zegt (10:54): ja, ja, dat denken alle mannen. Mijn ervaring wijst uit dat ze, op een enkeling na, houthakkers in bed zijn. Zelfs de huidige generatie. Mijn jongste zei 'mam ik moet het ze allemaal uitleggen'.
Leo zegt (10:55): misschien kan ze een handleiding schrijven
en ze dat voor de daad laten lezen
maar je draait om het onderwerp heen oudje
Leo zegt (10:55): wel geillustreerd natuurlijk
die handleiding bedoel ik
Leo zegt (10:56): mannen zijn visueel ingesteld
Anja zegt (10:56): vrouwen die oudje genoemd worden krijgen daar geen seksuele prikkeling van, dat slaat alle lust dood, alle erogene zones gaan meteen op standby
Leo zegt (10:56): iin slaapstand zogezegd
Anja zegt (10:56): yep
Leo zegt (10:57): lastig
Anja zegt (10:57): een serieuze vraag
Leo zegt (10:57): dat mag altijd of je een antwoord krijgt is een tweede
Anja zegt (10:58): Ik herinner me dit van jou helemaal niet. Volgens mij ging het niet of zelden over seks. Zit je nu in de fase dat je denkt 'pakken wat ik pakken kan want morgen is het misschien voorbij'?
Anja zegt (10:58): dat heb je met mannen op jouw leeftijd, dan gaan prostaat, erectieproblemen enz. meespelen
Leo zegt (10:58): nee hoor
zomaar dolle bui of zo
Anja zegt (10:59): Trouwens, heb je weleens Viagra geprobeerd?
Leo zegt (10:59): ja werkt prima
alleen wat te lang hehehe
Anja zegt (10:59): geweldig hè. Ik vind dat het door het drinkwater moet
Anja zegt (11:00): kan nooit te lang zijn
Leo zegt (11:00): samen met iets voor vrouwen ook
Anja zegt (11:00): wat voor vrouwen?
Leo zegt (11:00): stop er mee oudje
Anja zegt (11:01): wat moet er voor vrouwen door de kraan
Leo zegt (11:01): zit nog aan dat dineetje te denken, schatje
Anja zegt (11:02): Kijk, van schatje slaan de erogene zones hun ogen weer op
Leo zegt (11:03): laat ze nog maar even slapen
oudje
Leo zegt (11:04): hoor een auto stoppen dus moet ophangen SCHATJE
hoop dat je nu niet teveel last krijgt van je e zones
Anja zegt (11:04): fijne dag
Leo zegt (11:04): doei x is genoeg denk ik

Maandagmorgen op het werk stuur ik Leo een mailtje. Hij stuurt een berichtje terug dat eindigt met 'en denk maar eens na over dat dineetje'. Naar mijn idee hadden we al afgesproken dat we dat zouden doen. Dus schrijf ik:

maandag 7 februari 2011
Hi Leo,
Ik dacht dat we het daar al over eens waren? Weekendje Parijs toch? Etentje op de Champs Elysées?

We msn'en weer op 8 februari. Ik heb het over het mooie weer van die dag. Voor Leo is het Nederlandse weer niet goed genoeg want:
Leo zegt (16:35): heb 2 maanden schitterend weer gehad
Anja zegt (16:35): jaja, wrijf het er maar in, terwijl ik hier glibberend door de sneeuw liep
Anja zegt (16:36): Ook prachtig trouwens, echt prachtig, 35 cm op mijn terrasje
Leo zegt (16:36): haha

Ik stuur een sneeuwplaatje.Gieters_Small_Small_WinCE

Anja zegt (16:36): Dit zijn mijn gieters, die nu naar de ratsmodee zijn omdat ik ze niet binnen heb gezet
Leo zegt (16:37): lul

Waar is dit voor nodig, ik stuur een leuke foto van mijn gieters. Ze hebben een puntmuts van sneeuw. Geen reactie van 'leuke foto' of 'veel sneeuw' of zoiets, nee 'lul'.
Anja zegt (16:38): Kan een vrouw een lul zijn?
Leo zegt (16:38): ja hoor
Anja zegt (16:38): In jouw optiek of ook taalkundig gezien?
Leo zegt (16:39): ja hoor
zelfs een droplul 

xxxx
Anja zegt (16:40): Jij werkt voor jezelf, ik ben een loonslaaf
Leo zegt (16:40): slaaf past beter bij jou

Wietse zit hem erg dwars, zie het volgende.

Anja zegt (16:46): Ik krijg net een flyer van V&D binnen, als we daar gaan eten kan ik wel trakteren, satéspies met frites, € 6,50. In de aanbieding, dat wel
Leo zegt (16:47): is goed
maar dan wel met een andere vent
het mannetje uit eindhoven
Anja zegt (16:47): hoezo, is dat te min?
Leo zegt (16:48): nee
ik houd vreselijk van een goede gehaktbal of zo
maar nu even niet
Anja zegt (16:48): ben je een beetje dwars vandaag?
Leo zegt (16:49): altijd wwet je toch
Leo zegt (16:51): goed ga na zitten denken over het eten
yerseke of loos rotterdam
Anja zegt (16:52): Kies jij maar, kan ook in mijn woonplaats hoor
Leo zegt (16:52): is niks bijzonders in xxxxx

Zelfs over mijn woonplaats moet hij lullig doen, al sinds het eerste contact. Waar is dat voor nodig? Is dat trouwens ook niet vreselijk onvolwassen en dom? Ik noem een paar leuke restaurants in de plaats waar ik woon. Met wat kwalificaties erbij zoals ambiance, bediening, prijs.

Leo zegt (16:53): jajaja
wat soort voor restaurant is dat
Anja zegt (16:54): Een steakhouse maar ze hebben van alles, kost voor drie gangen ca 40 euro p.p., niet al te duur dus
Leo zegt (16:54): hmmm geld is niet zon probleem voor mij
Anja zegt (16:54): Voor dit meisje wel

Want het staat voor mij inmiddels vast dat ik mijn eigen rekening zal betalen als ik met Leo uit eten ga.
Leo is er nijdig over dat ik vorige keer met hem uit eten ben geweest terwijl er niets mogelijk was.
Leo zegt (16:55): ik betaal tenminste onder voorwaarden
Anja zegt (16:55): welke
Leo zegt (16:56): haha
Anja zegt (16:56): wel van tevoren zeggen natuurlijk, achteraf voorwaarden stellen, dat is bedrieglijk
Leo zegt (16:56): oh
Anja zegt (16:57): stel je voor dat het voorwaarden zijn waar ik me niet in wil schikken
Leo zegt (16:57): jaja
Anja zegt (16:57): dus.......
Leo zegt (16:58): in ieder geval de verzekering dat er nog niet een eindhovens mannetje ergens rond loopt
Leo zegt (16:59): want dan investering ik echt geen stuiver
Anja zegt (17:00): Noem je dat investeren?
Leo zegt (17:00): ja lul je gaat met me eten
en blijkt dan tegelijk helemaal holderdebolder te zijn
Anja zegt (17:00): je spreekt in raadsels
Leo zegt (17:00): van een lomp eindhovens mannetje
bekijk het
Leo zegt (17:01): ja ja
had je toen ook wel even kunnen vertellen
hoewel je me wel mee naar huis wilde nemen
mmm had je misschien nog ontrouw geweest ook
Anja zegt (17:01): Ik heb me pas achteraf gerealiseerd dat in 2009 niks mogelijk was, op dat moment was ik me daar niet van bewust, ik heb meerdere afspraken gemaakt in dat jaar.
Anja zegt (17:02): De man was al exit sinds dec 2008, ik had toen geen contact meer. Wilde ik jou mee naar huis nemen? 

Daar is geen snipper van waar, zie het vorig verslag, het is totaal niet aan de orde geweest. Ik wilde niets meer met de man te maken hebben na dat etentje.

Leo zegt (17:02): je bent een vreselijke zak
Anja zegt (17:02): Ik ontrouw? onmogelijk
Leo zegt (17:02): ja
Leo zegt (17:03): misschien moeten we wle naar dat restaurant
kom ik eerst je kot bekijken
Anja zegt (17:03): waarom ben ik een zak, ook al geen woord voor vrouwen
Leo zegt (17:03): missschien heeft mijn cam een hekel aan jou
hoe zit het met de catwalk
Anja zegt (17:04): ik vind dat je heel akelig doet en ik weet niet waarom
Leo zegt (17:04): grapje
Anja zegt (17:04): maar wel au
Leo zegt (17:04): en zo te zien vind jij dat niet leuk
over eindhoven
even kijken of je er echt overheen was nee dus
Anja zegt (17:05): Je vergist je
Leo zegt (17:05): wie ik?
Anja zegt (17:05): Ja jij. Echt onmogelijk, dat heb ik de bewuste meneer ook geschreven
Leo zegt (17:05): ok je bent een beetje boos dus kan ik maar beter gaan
Anja zegt (17:05): ik ben niet boos, dat ben ik zelden of nooit
Leo zegt (17:05): echt lief kijk je ook niet

Ik besluit, een soort noodsprong, dat ik Leo langer en in een andere omgeving wil zien dan in een restaurant. Ik moet met deze man een gesprek aangaan, zeggen dat ik er geen zin in heb dat er tegen me gescholden wordt. Dat hij dat kan laten of dat we verder geen contact hebben. Ik verzin het volgende om een dergelijke gelegenheid te creëren.

11 februari 2011
Hi Leo,
Vraagje: lijkt het je leuk iets meer te doen dan een etentje en dan bedoel ik vooraf ")). Er zijn heel veel leuke dingen. Als we in Rotterdam gaan eten, kunnen we bv. een museum bezoeken, ik ben nog nooit in de Kunsthal geweest, jij? Niet verder vertellen want dat is wel heel erg, het is er al jaren en jaren. Of in de Euromast naar boven, ook nog nooit gedaan.

Als je deze kant op komt, kunnen we naar Vlissingen, naar de mooiste boulevard van NL (zegt men, ik weet dat nog niet zo zeker nu alle karakteristieke huizen zijn vervangen door hoge flats) of naar Middelburg. Enfin, er is van alles wat mooi is om te zien. Mij lijkt het in ieder geval leuk.
Dit weekend is uitgesloten, denk ik, want ze voorspellen takkeweer.
We kunnen eventueel ook bij mij eten i.p.v. 'ergens' gaan eten. Ik hoor wel waar je zin in hebt.
groetjes, Anja.

Als hij dit contact wil voortzetten tot vriendschap of af en toe eens iets samen doen, zal er iets moeten veranderen. Ik wens niet uitgemaakt te worden voor lul en trut en zak en niet aangesproken te worden met oudje.

msn-gesprek 11 februari 2011
Leo zegt (11:40): hoi trutje hoe is tie
Anja zegt (11:40): Ik heb je een mailtje gestuurd, heb je dat al gelezen?
Leo zegt (11:41): oké, antwoord is ja
Leo zegt (11:41): ja en ik begrijp dat wanneer een provinciaaltje naar de grote stad komt ze ook wel eens iets wil bekijken
Anja zegt (11:41): zei de man uit Brabant.....
Leo zegt (11:41): dus we zullen maar voor rotterdam gaan
Anja zegt (11:41): daar weet jij de weg neem ik aan
Leo zegt (11:41): ik wacht gewoon even af tot kort voor de afspraak vanwege het weer
Leo zegt (11:42): ja ik komt uit rotterdam
weet de kunsthal en de euromast tevinden
Anja zegt (11:42): ik ook, die mast is niet zo moeilijk...
ben jij weleens in de Kunsthal geweest?
Leo zegt (11:43): ja
Anja zegt (11:44): Ik heb ergens nog een kortingskaart liggen maar waar?
Leo zegt (11:44): tsja us zeeuwen .....
Anja zegt (11:44): heb ik gekregen van de bankgiroloterij. Twee p. gratis in de Kunsthal
Leo zegt (11:44): zoek maar op dan
Leo zegt (11:45): kan ik het toetje van betalen
Anja zegt (11:47): tjonge

De betaling van het etentje. Steeds opnieuw. Je zal toch maar zwemmen in de miljoenen en dan over een paar euro voor een etentje emmeren. Bij herhaling zelfs.

Leo zegt (11:48): even geluid uitzetten zodat ik het verkrachten van je toetsenbord niet hoor
Anja zegt (11:48): zeiken is ook een vak
Leo zegt (11:50): zal maar een bal gehakt meenemen naar Loos voor het geval je het daar geserveerde eten niet lust.
wat een boer niet kent
Anja zegt (11:50): zei de man uit Brabant....

Dan gaat hij allerlei dingen opsommen, o.a. koeientiet (sic) en biest en pens. Hij wil natuurlijk bewijzen dat ik val onder het gezegde 'wat een boer niet kent.. enz.' Als ik zeg die dingen inderdaad niet te eten, schrijft hij:
Leo zegt (11:53): zie het al een vreselijk provinciaaltje

Over mijn auto:
Leo zegt (11:57): heb er nog eens over nagwedacht, verkeerde keus vrees ik
Anja zegt (11:57): dan had je beter moeten nadenken voor je een antwoord gaf
waarom verkeerde keus?
Leo zegt (11:58): grapje wilde je nog zenuwachtiger maken
Leo zegt (11:58): zodast je bibberend
Leo zegt (11:58): in t autootje zat
en gelijk tegen een paal aan zou rijden 

Als jullie dit humor vinden, wil je het mij dan uitleggen? Of nee laat ook maar.

Leo zegt (12:02): goed zo krijg jij een ijsje na afloop
Anja zegt (12:02): ik hoef geen ijsje
Leo zegt (12:03): stukje kaas dan
bavarois of zo
Anja zegt (12:03): vind een toetje lekker maar houd niet van ijs
Leo zegt (12:03): jezus ik ga niet met jou eten jij lust en wil niks
Anja zegt (12:03): Heb je daar last van gehad, vorige keer?

Leo zegt (12:09): hoe oud ben je nou precies
Anja zegt (12:09): jonger dan jij
dat is wel heerlijk
Leo zegt (12:09): een fractie

Anja zegt (12:09): niks geen fractie
jij bent toch al gepensioneerd?
Leo zegt (12:09): hoeveel
Anja zegt (12:09): 61
Leo zegt (12:09): was ik al op mn 52e
Anja zegt (12:10): ik bedoel aow
Leo zegt (12:10): is dat zo?
zie er wel zo uit
maar nog niet
Anja zegt (12:10): Nee hoor, je ziet er goed uit
Leo zegt (12:10): slijmbal
alles voor een gratis bal gehakt 

Een welgemeende opmerking dat hij er goed uitziet en 'slijmbal' is de reactie, met daaraan toegevoegd dat ik iets aardigs zeg voor een gratis bal gehakt. Over mijn lijk dat deze man voor mij een etentje betaalt, dat behoort echt tot de onmogelijkheden.

Leo zegt (12:12): doei oude vrouw brrr 61 en daar ga ik mee uit eten
stom stom stom
Anja zegt (12:12): ik ben nog piep vergeleken met jou
groetjes
Leo zegt (12:12): bye for now

Tja, dan breek ik het gesprek maar af, zonder groetjes. Flikker toch op met die akelige opmerkingen.
Op zaterdag stuur ik een mailtje met een hint over Valentijnsdag, maandag 14 februari. Omdat Leo vaak te kennen geeft te griezelen van romantiek, plaag ik een beetje vanuit de gedachte dat hij geen idee heeft van iets als Valentijnsdag. Waarom ik deze man leuke en aardige mailtjes blijf sturen, het is een raadsel.

zaterdag 12 februari 2011
Onderwerp: Eigenlijk....
moeten we maandag uit eten maar ja, weet jij veel........

Tot mijn verrassing weet hij het wel. 
Msn-gesprek 12 februari
Leo zegt (11:05): hello romantische trut
Anja zegt (11:05): Valt me mee dat je begrijpt waar mijn mailtje over ging
had ik niet verwacht
Leo zegt (11:05): mmmm ik sterf van de valentines kaarten
Anja zegt (11:06): fijn voor je
Leo zegt (11:06): een voorbeeldje

Hij stuurt een Valentijnskaart via msn.

Anja zegt (11:06): leuk voor je
Leo zegt (11:06): serieus hoor meer zien?
Anja zegt (11:06): nee hoor, ik geloof je meteen

Let op, ik zeg nee. Maar Leo kent geen nee, een man met geld, die hebben een blokkade in hun oren voor nee. Dat kan namelijk niet, dat iemand nee tegen hen zegt. De hele wereld is er immers ten dienste van hen?
Ik hoef zijn Valentijnskaarten niet te zien, ben er niet in het minst nieuwsgierig naar. Trouwens, wie wil er nou kaarten zien in een msn-gesprek? Ondanks mijn 'nee' stuurt Leo de ene kaart na de andere door. Ze zijn zonder uitzondering rood, de kleur van de liefde ")), en allemaal met teksten die zeggen hoeveel de afzendster van hem houdt, dat ze hem zo vreselijk mist enz. Van Thaise vrouwen uiteraard, zijn neukertjes. Allemaal gestuurd om de portemonnee bereikbaar te houden.

Anja zegt (11:07): was jij nou niet die man die niks wil afspreken als ik nog gevoelens heb voor die meneer uit Eindhoven?
Leo zegt (11:07): ja inderdaad
maar ik krijg die kaarten
Anja zegt (11:08): en?
Leo zegt (11:08): jij was die vrouw die helemaal kapot zat van de menneke uit eindhoven
hahahaha

O, wat zit het hem dwars. En ik snap nog steeds niet wat daar om te lachen valt.

Anja zegt (11:09): en?
Leo zegt (11:09): niks
grapje 

Hoezo, grapje, is dat leuk dan?

Leo zegt (11:10): dit is een van de afzendsters
hehehehe 

Hij stuurt een foto van een jonge vrouw die zichzelf bewondert in de spiegel. De begeleidende tekst luidt dat ze veel van hem houdt.
Anja zegt (11:11): Wat weerhoudt je om daar op in te gaan?
Leo zegt (11:11): hahahaha
Anja zegt (11:12): Ik stelde je een vraag
Leo zegt (11:12): welke vraag
Leo zegt (11:12): sweetheart
Anja zegt (11:12): wat je weerhoudt om er op in te gaan
Leo zegt (11:12): niet zo bits he
antwoord was hahahahaha
jammer voor de dame toch
Anja zegt (11:12): da's geen antwoord
Leo zegt (11:12): voor mij wel
Anja zegt (11:13): jammer voor de dame, druktemaker !!!

Ik heb inmiddels minstens tien kaarten doorgestuurd gekregen, allemaal met hatelijk commentaar en onder voortdurend aandringen hem ook maar eens zoiets te laten zien. Zijn onderstaande opmerking laat zien wat voor man Leo is:

Leo zegt (11:10): genoeg nu, je hebt er voldoende de pest in denk ik
Anja zegt (11:10): Waarom zou ik de pest in hebben?
Anja zegt (11:10): Haha, Thaise dames, als je maar genoeg met de portemonnee rammelt, dan kun je die er duizenden krijgen.

Tja, dat kan ik even niet laten. Zo'n ouwe, dikke man, onaangenaam persoon ook nog, die denkt dat het feit dat deze vrouwen hem kaarten sturen, digitale kaarten, alle moeite is dus te veel, iets met hem als persoon te maken heeft. Nee hoor, ze vinden het leuk dat ze beter van hem worden. Meer niet.

En er komen nog meer Valentijnskaarten mijn kant op, allemaal met zoete, poëtische teksten in het Engels in de trant van 'ik hou van jou en ik blijf je trouw'. En nog een kaart van de dame in de spiegel.

Leo zegt (11:16): dezelfde dame, beetje maf toch?|
Anja zegt (11:16): Kan ik niet over oordelen, ik heb van m'n leven nog geen Valentijnskaart gestuurd, behalve aan mijn meiden
Leo zegt (11:16): mmmm verwacht er maandag een
niet so heftig maar gewoon
Leo zegt (11:17): kijk deze klopt aardig
ze is nog niet zo lomp
Anja zegt (11:17): met wat klopt ie?
Leo zegt (11:17): lees de tekst kut
Anja zegt (11:18): waar klopt ie dan mee?

In de tekst staat dat zij meer van hem houdt dat hij van haar maar dat ze toch eeuwig van hem zal blijven houden. Deze man is 64 jaar, een slimme man, en die laat zich dit overkomen. Dat hij die dames niet zegt 'doe ff normaal en houd hier mee op'. Dat hij er prat op gaat, hoe zielig kun je zijn.

Leo zegt (11:18): met de waarheid
dus kom maar op met die kaart
Anja zegt (11:18): Dacht het niet
Leo zegt (11:18): zeker weten
Anja zegt (11:18): Haha, echt niet, dan moet ik nu voor jou de stad in, hoe gek denk je dat ik ben?
Leo zegt (11:19): mmmm had ik nog niet aan gedacht maar je zou het gewoon doen wedden
bijvoorbeeld een zoals deze 

En nog meer kaarten van vrouwen die de mammon aanbidden. En hem. Althans dat brengen de voorgedrukte spreuken en gedichtjes op de kaarten tot uiting.

Anja zegt (11:19): Als ik verliefd ben of iets voor iemand voel, zeker
Leo zegt (11:20): ook voor een goede vriend zoals ik
maar goed ik neem ook genoegen met een e card 

Een goede vriend... Daar versta ik toch iets anders onder dan iemand die mij kaarten laat zien in de hoop dat ik daar de pest over in krijg, iets anders dan iemand die mij trut en kut noemt.

Anja zegt (11:20): Dream on
Leo zegt (11:20): wedden
Anja zegt (11:21): Ja, dat kan ik gerust doen
Leo zegt (11:21): dan val je me heheheheheel erg tegen
maar goed ik wacht af
wat zijn je plannen voor dit weekend?
Anja zegt (11:22): ik heb net een telefoontje gekregen van de garage dat het instructieboekje binnen is, dat ga ik zo halen, meer niet
Leo zegt (11:22): tsja al moeilijk genoeg zon boekje lezen

Leo vraagt of ik de cam wil aanzetten. Dat doe ik, ik klik op uitnodigen en het resultaat is dat hij, hoewel hij er om vroeg, de uitnodiging niet accepteert. Rinkel, rinkel, ik hoor de bel aan zijn kant rinkelen, maar hij accepteert niet. Vooropgezette actie, zo blijkt.

Anja zegt (11:24): hé neem es op
Leo zegt (11:24): alleen als ik een kaart krijg

Daarop annuleer ik de uitnodiging tot het videogesprek. De zak wil mij dwingen tot het sturen van een Valentijnskaart, wat een misse actie.

Leo zegt (11:24): als je belooft een kaart te sturen
Anja zegt (11:24): dag
die moet je wel verdienen hoor
Leo zegt (11:24): dag
heb ik al gedaan
Leo zegt (11:24): door je te amuseren

Tjonge, hij denkt nog dat ie leuk is ook. Ik ben tot nu toe bijzonder weinig door deze man geamuseerd.

Anja zegt (11:26): Mocht er maandag van jou een attentie zijn, in welke vorm dan ook, zal ik dat volgend jaar goedmaken.
Leo zegt (11:26): dit kan ook iets zijn

Hij stuurt een plaatje van een mevrouw die een meneer het ontbijt op bed brengt.

Anja zegt (11:26): Jij begrijpt de wereld niet hoor, dat hoort andersom
Leo zegt (11:27): nee zeker niet
kom maar eens mee naar het oosten
voor een cursus hoe behaag ik een man
Anja zegt (11:27): Dat zinnetje over die portemonnee heb je niet gelezen, denk ik?
Leo zegt (11:27): drieweekse cursus
goed voor jou
Leo zegt (11:28): Ik heb die zinnetjes helezen einstien
Leo zegt (11:28): kost toch per saldo goedkoper dan een nederlandse vrouw hehehehehe

Is dit vreselijk of is dit vreselijk? Wat een instelling. Wat een schoft.

Anja zegt (11:29): Ik vind het kwalijk dat je zo denkt
Leo zegt (11:33): wow
heb je al besloten over die kaart maandag?
Leo zegt (11:34): zo ja kun je de cam aanzetten

Het is toch wel onmogelijk dat hij echt denkt dat ik een kaart ga sturen omdat die eis aan me wordt gesteld? En als ik aan die eis voldoe MAG ik de cam aanzetten. Dacht het niet.

Anja zegt (11:34): hahaha, jij denkt echt dat de wereld van jou is, hahaha
Leo zegt (11:35): juiste instelling oudje
hoe zit het met die kaart komt tie nou ja of nee
Anja zegt (11:35): nee
Leo zegt (11:36): jammer wordt het dineetje ook niet meer dan een menutjes van 22,50

Daar komt de betaling van het etentje weer op de proppen. Ik kan me niet eens voorstellen dat er mannen bestaan die zo denken en zo doen en daar blijf ik vriendelijk tegen. Maar houd moed, ik laat het altijd te lang duren maar er komt een einde aan.

Anja zegt (11:36): Dat maak ik zelf wel uit, ik heb mijn portemonnee altijd bij me
Leo zegt (11:36): oh
pittige tante
Anja zegt (11:36): zeker
Leo zegt (11:37): zou ik graag willen zien maar ja die kaart he
Anja zegt (11:37): ja
Leo zegt (11:37): tsjonge jonge

Ik kom nog even terug op zijn 'kom maar eens mee naar het oosten', kan ik meteen duidelijk maken dat ik niet inga op zijn eerdere voorstel.
Anja zegt (11:37): je had me trouwens al uitgenodigd voor Ver Land, vergeten?
Leo zegt (11:38): voor die cursus?
Anja zegt (11:38): nee, als bezoek
Leo zegt (11:38): oh
Anja zegt (11:38): oké vergeten dus
Anja zegt (11:38): is geen punt hoor, ik zou er geen ja op gezegd hebben
Leo zegt (11:38): nou dan ga ik maar verdrietig en hevig teleurgesteld
Anja zegt (11:39): heb jij gevoelens dan?
Leo zegt (11:39): je blijft gewoon een kl........
Anja zegt (11:39): wie kaatst.....
Leo zegt (11:40): als je nog van mening verandert over die kaart hoor of zie ik ut wel

Ik moet hiermee stoppen, het contact met deze man is zo uiterst vernederend. Dood moet ie. Zoals gebruikelijk denk ik ook in dit geval dat het aan mij kan liggen want er zijn mensen die deze botterik twee keer in de week te eten hebben. Er moet toch iets zijn dat maakt dat ze dat doen. Maar dan komt mij in de herinnering dat Leo heeft verteld dat die vriend in een Saab van hem rijdt. O ja.
Hoe dan ook, mijn twijfel aan mezelf maakt dat ik een vriendin bel. Ik vertel haar dat ik iedere keer van slag ben van het contact met deze man, van wat ie allemaal zegt, zijn scheldwoorden, zijn negativiteit. Dat ik heb afgesproken met hem te gaan eten en denk er dan over te kunnen praten maar dat het me beter lijkt het etentje te cancelen. Hij heeft me al tig keer in de schoenen geschoven, op allerlei manieren, dat dat etentje uit zijn portemonnee komt. Kappen dus. Als ik haar het verhaal vertel, ga ik huilen. Dat is toch helemaal een teken dat ik deze man nooit meer moet spreken, ik heb niet eens wat voor soort relatie dan ook met hem, in feite is hij maar een vage kennis en dan ben ik er al door van streek. Wat laat ik me toch allemaal gebeuren? NEE, ik laat me dit niet meer gebeuren!
Mijn vriendin gaat op zoek naar waarom ik hier zo door van streek ben. We komen tot de conclusie dat ik het gebrek heb niet te kunnen geloven en al zeker niet te kunnen accepteren dat er zulke mensen zijn. Dat is mijn makke.

Ik stuur mijn vriendin een aantal van de msn-gesprekken van Leo en mij. Haar reactie:

Ik heb de conversaties meerdere malen gelezen. Laten bezinken. Ik begrijp dat je onzeker wordt van deze man. Hij is ontzettend onaardig en bot. Er is geen enkele reden voor hem om zo bot te doen. Het is dus geen aardige man. Sterker nog, het is een uitgesproken onaardige man. En een man die zich zo gedraagt tegenover een vrouw die zich kwetsbaar opstelt (en dat doe je) is in mijn ogen een laffe man, een slappe man. Blijkbaar heeft hij het nodig om mensen af te zeiken.
De woorden die hij gebruikt kan ik niet rijmen. Hij is dus ergens ook nog eens niet normaal. Ook dat hij zo over Wietse zit te zeiken vind ik raar. Hij voelt zich daardoor in zijn eer gekwetst. Terwijl hij nog nooit iets van een relatie met je heeft gehad kan hij het niet uitstaan dat jij verliefd bent geworden. Hij zegt dat jij er niet overheen bent. Hij is er ZELF niet overheen dat je in zijn bijzijn over een andere man durfde te praten. Ik zie hier gewoon iets in dat ik niet te verdedigen vind. Ik vind het NOT DONE dat hij Wietse zo neerzet. Hoe weet hij dat het een lomp mannetje is? Lomp is niet de omschrijving die jij zal hebben gegeven. Wietse was lief voor je. Uit Leo's reactie spreekt dat het hem geen lor kan schelen wat het met je heeft gedaan. Zijn eigenwaarde gaat voor. Hij zal je nog wel even laten voelen hoe belachelijk het is dat je voor iemand als Wietse iets kon voelen. Hij haalt jou onderuit, hij haalt Wietse onderuit, en waar blijft de bescheidenheid en het wereldlijke inzicht dat zo iemand als onze superman Leo pretendeert te hebben? Ik vind dit zo ongelooflijk min en spreken van een kinderachtig, koud, egoïstisch en zelfingenomen karakter, ik kan er niet over uit.
Ik blijf bij mijn advies: blijf bij die man vandaan. Trouble met een hoofdletter T !!

Dat laatste had ik zelf ook al besloten. Dit is niet goed voor me. Ik ga Leo laten weten dat ons contact vanaf heden niet meer bestaat.

Achteraf denk ik dat ik ook gewoon had kunnen informeren of hij een gesprek kan voeren zonder scheldwoorden en hatelijke sneren. Bij nee, had ik hem kunnen meedelen dat ik er dan verder geen behoefte aan heb. Maar ja, dat is achteraf. Wat ik op dat moment doe is hem schrijven. Kan ik tenminste alsnog een paar kromme gedachten van hem ontzenuwen. En ik kan het uiteraard niet laten hem het door mij zo geminachte gedrag van seks met Aziatische vrouwen in te wrijven. Dubbele minachting omdat hij het doet onder het mom van liefdadigheid.
Omdat mijn schrijven op Valentijnsdag de deur uit gaat had ik, ook achteraf, bij onderwerp moeten zetten 'in plaats van een kaart'. Dat was pas humor geweest, haha. Hier een deel van mijn mail.

14 februari 2011
Onderwerp: Het was.... 
je waarschijnlijk al duidelijk gezien mijn afwezigheid op msn maar ik heb de behoefte je te laten weten hoe en waarom.
Je hoeft me niet te antwoorden, zeker niet als het meer van hetzelfde is.

Er is een spreuk van Lucebert die zegt 'alles van waarde is weerloos'. Daar gaat onderstaand schrijven over.
groetjes, Anja.

Na ons laatste msn-gesprek kan ik niet anders dan ons contact stopzetten.
Wat ik tot nu toe van jou heb ervaren is gebrek aan respect, kwetsend en vernederend gedrag, sneren en beledigende en kleinerende opmerkingen. Ik kan daar niet mee omgaan, ik ben er niet geschikt voor. Ik kan me geen vrouw voorstellen die hier blij van wordt.
Blijkbaar heb jij het nodig mensen af te zeiken. Je hebt me dat al geschreven in je bijlage van augustus 2006 maar daarin schreef je ook over je rechtvaardigheidsgevoel en dat je het voor anderen opneemt.
Waar is dat rechtvaardigheidsgevoel gebleven, waar is het 'voor anderen opnemen' Je kwetst. Je vernedert. Dat is het tegengestelde van wat je toen schreef.
Je schreef ook dat je door het steunen van allerlei doelen iets terug doet voor de narigheid die je velen hebt bezorgd.
Ik heb, toen al, bedacht dat je met geld en gaven niks goed maakt van wat je mensen hebt aangedaan. Dat is te makkelijk. Ik bedacht me toen al dat ik in jouw schoenen ervoor gekozen zou hebben mijn onaardige kant te overwinnen en een goed mens te worden.
In contact met jou loop ik het risico hetzelfde gedrag te gaan vertonen en daar heb ik geen zin in, zo'n mens wil ik niet zijn.

Mijn eeuwige vraag bij een handelwijze zoals die van jou is 'waarom doen mensen dit'? Wat kan de lol ervan zijn? Wat voor genoegen haalt iemand daar uit? Ik begrijp er niks van. Jouw gedrag is te rangschikken onder 'zinloos geweld'.
Houd jezelf eens een spiegel voor, iets wat je allang had moeten doen, en zie waar het je gebracht heeft. Een volwassen man met puberaal gedrag en een voortdurende vraag om terechtwijzing. Niet door mij, Leo, ik heb genoeg opgevoed.

Wie ben jij dat je denkt dat je dit zo bruut kunt doen? Je hebt in je volwassen leven al meer dan veertig jaar de gelegenheid gehad dergelijk gedrag uit je leven te bannen. In plaats daarvan kies je ervoor mensen pijn te doen en denkt dat goed te maken, of je bestaan te rechtvaardigen, met geld. Ik ben er zeker van dat de mensen om je heen liever een vriendelijk woord krijgen, iets waaruit blijkt dat je ze waardeert. Als dat niet zo is, heb je je omringd met de verkeerde mensen.
Kijk eens naar de mensen om je heen, naar je vrienden. Zeggen die dergelijke dingen tegen elkaar, gaan die zo met elkaar om? Waarom doe jij dat dan wel?

In de volgende regels komt de man ter sprake bij wie ik bovenstaand onthoud_dit geschreven heb, je weet wel, mijn ex-vriend die door Leo verafschuwd werd. Om zijn gedrag notabene.

Je vond Henk een onaangename man. Ik weet al sinds onze eerste ontmoeting dat jullie qua gedrag als twee druppels water op elkaar lijken. Dat vind je ongetwijfeld niet leuk om te horen maar het is niet anders. Ook Henk was kwetsend en vernederend. Ik werd er uiteindelijk door vernietigd.
Ik ga datzelfde pad niet nog een keer op. Ik ben een blij mens. Ik heb me door hem die blijheid laten ontnemen, dat laat ik niet nog een keer gebeuren.

Je veronderstelt dat ik niet meer gereageerd heb na ons laatste etentje omdat ik bang was verliefd te worden. Sterker kun je je niet vergissen. Ik zal je vertellen wat er werkelijk speelde.
Ik ben van dat etentje overstuur naar huis gereden om dezelfde redenen als bovenstaand, ik heb een vriendin gebeld om het te vertellen en kon alleen maar snikken. Ik weet uiteraard je nare opmerkingen nog, ik zal er één weergeven: Je vroeg me naar mijn niet vervroegd met pensioen kunnen en ik gaf aan er liever niet over te willen praten, iets dat door jou niet gerespecteerd wordt, nooit gerespecteerd wordt, ook in onze msn-gesprekken niet, nee betekent voor jou in geen enkel geval nee. Na aandringen heb ik je verteld hoe het in elkaar steekt. Ik had toen nog maar net de tegenvaller ontdekt dat ik niet op m'n 63ste kan stoppen en als je daar jaren op gerekend hebt, is dat niet zo leuk. Toen ik het je verteld had, was je reactie zo vernietigend, zo kleinerend, dat ik mijn tranen moest wegslikken.
Ik ben naar huis gereden, verbijsterd en gekwetst, de hele weg die vreselijke woorden herhalend, en toen ik het mijn vriendin wilde vertellen wist ik ze niet meer. Tot op de dag van vandaag heb ik niet kunnen reproduceren wat je toen gezegd hebt, dat heet verdringing. Het maakt wel duidelijk hoe onmenselijk jouw opmerking was.
Ik heb je die avond gevraagd of het je plezier deed lullige dingen te zeggen. Je antwoord was dat je me wilde testen. Hoezo testen? Wie ben jij dat je denkt mij te moeten testen. Daarmee plaats je je boven de ander en daar heb je het recht niet toe. Megalomaan gedrag.
Het zal je duidelijk zijn dat het niet meer dan logisch is dat ik je nooit meer geschreven heb.

Over het etentje dat nog in de pen zat: ik heb het voorstel gedaan iets meer tijd in elkaars gezelschap door te brengen.
Dat deed ik omdat ik de noodzaak zag met elkaar in gesprek te gaan omdat bovenstaand gedrag maakt dat ik me terugtrek. Ik besefte daarbij dat het niet zo'n handig voorstel was. Als we met jouw auto (ik kan pas weer de snelweg op als mijn andere auto is geleverd) in Rotterdam zijn, kan ik niet zo makkelijk weg. En die mogelijkheid wilde ik hebben, ik laat het me niet gebeuren dat ik in een reprise van de vorige keer terechtkom.
Het voornemen mijn eigen rekening te betalen stond uiteraard als een huis. Je hebt me zo vaak voor de voeten gegooid en er aan gerefereerd dat jij dat etentje betaalt, dat het onmogelijk was geworden. Kleinzielig, vind je niet? Getuigt bepaald niet van grootheid van karakter.
Het feit dat ik steeds meer tegen het toekomstige etentje op ging zien, maakte het er niet leuker op. Ik heb mezelf wijsgemaakt dat we op een of andere manier wel tot elkaar zouden komen, die illusie laat ik bij deze los.

Ook vriendschap kan niet met iemand die het niet goed met mij voorheeft. Vriendschap is, volgens mijn definitie, gebaseerd op twee dingen: respect en vertrouwen. En het moet van twee kanten komen. Als je met iemand bevriend wilt zijn, is het raadzaam zorgvuldig te zijn in je omgang. Vriendschap is kostbaar, als iemand je dat wil geven moet je dat koesteren.
Contact met jou daarentegen betekent dat je, zonder enige aanwijzing of verklaring, ophoudt met mailen en daar weer mee begint als het jou uitkomt. Dat zweemt zelfs niet naar zorgvuldigheid. Vriendschap betekent ook regelmatig contact. Het is vast een ontgoocheling voor je maar de hele wereld staat echt niet ten dienste van jou. Ik heb je geschreven dat dingen niet van één kant kunnen komen, dan stop ik ermee.

Ik heb veel begrip, ik heb veel geduld, ik zoek altijd excuses voor het gedrag van mensen, maar jouw woorden en houding zijn onacceptabel.
Mijn credo is altijd geweest dat ik iemand niet wil en ga veranderen. Dat is verloren energie. Ik constateer en neem daarna een besluit of ik kan accepteren wat ik zie of dat ik wegga. Ik kan nu niet anders dan voor het laatste kiezen.
De dingen die jij zegt zijn onbeschaafd en niet gentlemanlike, schelden is iets wat not done is. Zo ga je niet met vrouwen om, zo ga je niet met mensen om. Ik ervaar het als onmenselijk gedrag.

Misschien is het tijd je leven eens te bekijken. Je hebt maar één leven en je hebt er de laatste jaren, voorzover ik heb meegekregen, niets werkelijks mee gedaan, niets wat je een langdurig geluksgevoel geeft.
De contacten in Azië, waar je erg prat op gaat, zijn er omdat ze beter van je worden. Lege contacten, Leo. Leeg leven. Je laat je voorstaan op attenties van mensen die beter van je worden. Ik mag toch hopen dat je niet de illusie hebt dat het om jou gaat?

Misschien ontgaat je het één en ander omdat je een deel van het jaar in het buitenland vertoeft maar de naam van het land waar je zo veel vertoeft is een besmet woord in de westerse samenleving. Er zijn al verschillende documentaires uitgezonden over de dames uit dat land. Ik kan je de links sturen maar je voelt je waarschijnlijk comfortabel achter je oogkleppen.
Ik kan je verzekeren dat jouw fondsenwerving met je werkneemster uit dat land je in ieder geval heeft opgeleverd dat je overal geminacht wordt en uitgelachen bent. De risee van xxxxx. En omstreken. Er is echt niemand die niet weet waarom die man met die vrouw is en waarom die vrouw met die man is. Iedereen weet wat de dames uit dat land doen en waarom. Vraag je vrienden eens wat ze er werkelijk van denken. Je zult schrikken.

Het land is om die reden besmet. Deze zomer ging een collega er naar toe, hij werd erom uitgelachen, iedereen denkt te weten wat hij daar ging doen: naar de dames die bereid zijn voor iedere portemonnee hun benen te spreiden, ongeacht wie de bezitter is. Daar is een goed Hollands woord voor. En steeds meer sneue types met een te groot ego tuinen erin.
Dit stond in het artikel over één van de documentaires:
'Het overbekende beeld van een westerling met een tengere Aziatische aan zijn arm roept een mengeling van walging en medelijden op.' Zo kijkt de rest van de wereld daar tegenaan en zo ging jij fondsen werven.

Je gedraagt je als in het feodale tijdperk. Dat kan in dat land en op de Filippijnen omdat ze gebruik van je maken, maar hier niet. Jouw manipulatieve gedrag en autoritaire houding stoot af.
Een huis in Ver Land… ik zou dat niet zo breed ventileren als ik jou was. Een huis in Ver Land is meer zielig dan iets anders, gênant zelfs. Daar denkt iedereen het zijne van en achting maakt daar beslist geen onderdeel van uit.

Je zei tijdens onze eerste ontmoeting dat je gekozen hebt voor deze invulling i.p.v. auto’s en een boot. Ik had daar toen bewondering voor. Die bewondering geldt alleen je keuze, niet hoe je er gestalte aan geeft. Integendeel zelfs. Nu denk ik zelfs dat het toch meer deugt als je het wel had besteed aan auto's en een boot in plaats van onder het mom van onbaatzuchtigheid je gevoel van master of the universe bevestigen. Je koloniale inslag botvieren. Hoe arm ben jij.
Ik, en ik ben het tegendeel van vermogend, ben zoveel rijker dan jij.

Misschien moet je eens nadenken over waar het werkelijk om gaat in het leven en dat zijn niet de dingen die jij je kunt veroorloven. Wat je met geld betaalt, is niet wat je gelukkig maakt. Geluk komt doorgaans gratis maar je moet er wel wat voor doen.
Jij zoekt het geluk niet, zei je, jij vindt tevredenheid voldoende. Ik hoop dat je heel tevreden bent met je betaalde gezelschap, onthoud wel dat het dat is: gekochte vriendschap, betaalde attenties.

Je hebt via msn al een paar keer de hoop uitgesproken dat je me boos had gekregen. Hoe ziek ben je als je dat leuk vindt en daar je best voor doet? Je had je de moeite kunnen besparen, ik ben zelden of nooit boos, ik blijf altijd in gesprek, wat er ook gebeurt. Je kunt me wel pijn doen, ik ben makkelijk te kwetsen, en dat is je gelukt. Is dat niet fijn? Dat staat dan toch op je conto! Knap hoor. Tevreden? Doel bereikt? Mijn weekend naar de filestijnen. Goed gevoel? Voldoening? Het is overigens niet in het minst een prestatie hoor, ik ben makkelijk te raken.

Ik was gedurende ons vorig contact en nu weer op zoek naar tekenen dat het anders is dan ik zie en denk. Ik wil zo graag ongelijk hebben. Ik bedenk me dan dat er mensen zijn waar je wekelijks gaat eten, je noemt ze vrienden, er moet toch iets zijn waarom ze met jou bevriend willen zijn.
Ik zeg tegen mezelf dat je het misschien niet zo bedoelt. Die gedachte corrigeer ik meteen, als je het niet zo bedoelt, moet je het niet zeggen. Zo simpel is het. Ik heb gesprokkeld naar positieve dingen, omdat het me moeilijk valt te erkennen dat er mensen zijn die dit doen, die zo zijn. Ik zoek naar en hoop op iets anders.

Uiteraard verwacht ik van deze hork geen reactie. Die komt wel. Het is om te lachen.

maandag 14 februari 2011
SUCCES.

Hahahahahahahaha. Ik moet er, nu ik dit zit te schrijven, opnieuw om lachen. Een antwoord dat helemaal nergens op slaat. Zeg dan niks.

Ik sta uiteraard in het vriendenlijstje van Leo op Facebook en in zijn rijtje contacten op msn. Ik wacht af. Ben benieuwd of hij zo kleinzielig is me op beide plaatsen te verwijderen. De eerste dagen niet, maar na een dag of vier, jawel hoor.