In januari krijg ik bericht van E-matching dat er een mailtje in mijn postvak staat van een meneer die zich Music noemt. Music is 48 jaar en woont in Zeeland. Woonplaats: in de polder. Een lange man met een passend gewicht, een uitzondering. En hij kleedt zich alternatief, geeft hij aan. Een kilt misschien? Zijn profiel:

Een man die zich nog altijd jongen voelt…en zich daar nog steeds naar gedraagt. Nog altijd hou ik van fikkie steken en belletje trekken. Het eerste doe ik op winterse houtkachel-avonden en op zomerse-buitenslaap-avonden. Het tweede doe ik met spontane …doch door de jaren heen…getemperde impulsiviteit. Toch…lees ik de Volkskrant met véél
interesse…met zwarte koffie…en onbevangen (géén blonde) …..interesse. Ik hou van het leven. En ik hou van mensen én ik hou van dieren.
Ik ben een onconventionele (milde) doener en denker. Ik hou van vrijheid maar tegelijkertijd zoek ik de verbondenheid van jou en mij. Ik ben genezen van mijn schotwonden maar ben géén jager. Humor en delen vind ik een relatie heel belangrijk.
Omschrijving wie persoon zoekt: Een alternatieve, meisjesachtige vrouw die staat voor haar `zijn`! Iemand die letterlijk en figuurlijk haar eigen muziek meebrengt.
Ik zoek een, sterk, impulsief, onbevangen, vrolijk, relativerend iemand die mij wil ondergaan en zichzelf daarin herkent. Niet verliezend aan hetgeen onmogelijk lijkt... maar juist winnend wil worden door de combinatie van nou ja..Jou en Mij! Gelijkwaardigheid en delen dus!
Ik zoek je in Zeeland! Want ik wil je graag véél en vaak zien!

Voor de eerste regels heb ik acuut een teiltje nodig, de rest van het profiel klinkt goed. Music houdt van taal, dat kun je hieruit opmaken, hij schrijft aangenaam. Hij stuurt mij een mailtje:

29 januari
Waarom je nickname? Bedoeld om jouw aandacht te vangen? Hè...heksjes werden in de Middeleeuwen op de stapel gesmeten.
Vang ik hiermee jouw aandacht of vlieg je verder op je bezem?
Grtz, Music

Tja, iemand die onder zijn mail zijn nickname zet, daar word ik om te beginnen al niet warm van. Dat betekent dat ik zijn naam niet mag weten, althans niet in dit stadium. Ik schrijf hem terug.

30 januari
Hallo Music,
Bedankt voor je berichtje. Leuk profiel heb je geschreven.
Waarom mijn nickname? Omdat ik spelen met taal leuk vind.
En ja, natuurlijk vang je mijn aandacht maar.... je bent 48. Heb je wel gezien welk een eerbiedwaardige oude dame je hebt aangeschreven?
Hoe dan ook, wel leuk om elkaar te leren kennen, ook als het perspectief van eventuele nieuwe geliefde niet meespeelt.
Misschien eens iets gezelligs doen?
Fijne avond, Anja.

Opnieuw denk ik iemand te kunnen strikken voor 'samen er op uit'. Dat werkt doorgaans niet bij mannen, het is het totaalpakket of niks. Wat dat totaalpakket inhoudt? Eén grote teleurstelling waarschijnlijk, aan de vrouwenkant wel te verstaan, de mannen van de relatiesites zijn niet voor niks aan de kant gezet door vrouwlief. Maar Music schrijft heel enthousiast terug. Het lijkt erop dat dit een man is die een kennismaking op zich leuk vindt.

30 januari
Hoi Anja,
Eens iets gezelligs doen, vind ik hartstikke leuk! En jouw eerbiedwaardige leeftijd, dat vind ik echt niet zo interessant hoor. Je zegt zelf dat je jong in denken en doen bent! Enne...pfff...het perspectief van een eventuele nieuwe geliefde?......ach! Het leven is er ook voor bedoeld om fijne mensen te ontmoeten! Een middagje `neuzelen` op een terras of in een strandtent, is ook gewoon helemaal prima!
En mijn profiel? Euh...ik hou ook héél erg veel van schrijven en mooie dingen scheppen. Desondanks...het klopt wel met wie en wat ik ben! Als je zin hebt...dan kun je me mailen. (scheelt weer een paar stapjes!)
Het lijkt me leuk om je te leren kennen...en je mag ook gerust weten wie ik ben!
Groetjes van Geert

Je mag gerust weten wie ik ben, alsof het een gunst is. En weet ik wie iemand is als hij zijn voornaam vermeldt? Naar mijn idee niet. Hij stuurt er meteen een tweede mailtje achteraan:

30 januari
...en jij schrijft ook mooie zinnen!:
`Ik zou iemand willen tegenkomen die de moeite waard is, de moeite neemt, mijn aandacht vangt, mijn gedachten in beslag neemt en me verwondert `
PRACHTIG!!
tot mails? Geert

Ja hoor, tot mails. Dat ga ik doen, ik schrijf.

30 januari
Hallo Geert,
Bedankt voor je mail en je complimenten betreffende mijn schrijfstijl.

Je hebt een mooi profiel geschreven. Ik heb bewondering voor mensen die zo'n mooi profiel kunnen neerzetten. 
Wat jij schrijft, heb ik al een aantal malen proberen te bereiken met mensen in Zeeland, gewoon kennis maken vanuit het idee 'leuk om mensen te leren kennen en misschien eens iets samen te doen'. Maar daar is weinig animo voor, daar staan mensen niet voor op een relatiesite. Jammer, want uitbreiding van het kringetje mensen om me heen, vind ik prettig. Fijn dat jij dat niet bij voorbaat afwijst.
Je schrijft: Het lijkt me leuk om je te leren kennen...en je mag ook gerust weten wie ik ben!
En wie ben jij dan? Alleen Geert zegt me niet zo veel, ik ken geen enkele Geert in Zeeland (geloof ik).
Fijn weekend en groetjes, Anja.

Kijk nou, daar gaat zo'n vrouwtje vragen wie hij is. Dat kan natuurlijk niet, daar heeft Geert geen zin in. Het blijft dan ook stil van zijn kant. Geen mailtje meer en dat terwijl hij in eerste instantie zo enthousiast reageerde. Toch nog eens vragen.

2 februari
Hi Geert,
Je schreef me via E-matching en vervolgens wisselden we een aantal mails. Je gaf aan het leuk te vinden samen eens iets gezelligs te ondernemen en nu valt het stil.
Raadselachtig....
groetjes, Anja.

Geert schrijft me terug, dat is in ieder geval positief. De inhoud van zijn mail minder, die is wel erg veranderd ten opzichte van zijn vorige mails.

2 februari
Hoi Anja,
Net als jij, vind ik het ook allemaal raadselachtig hier. Ik bedoel het niet verkeerd...maar het is allemaal zó vaag! Ik ben er gewoon niet bekend mee.
Ik bedoel..een potje mailen naar iemand die je niet kent? Jij mij niet..en ik jou niet? Tuurlijk sta ik onbevangen in het leven en wil ik graag nieuwe, leuke mensen ontmoeten. Ik heb er echt helemaal geen problemen mee om eens wat af te spreken. Gewoon om eens een beetje 'flauw' praten, vind ik al helemaal goed! 
En voor de rest denk ik er sterk over om gewoon de stekker uit de E-date-wereld te trekken en me gewoon weer lekker te richten op..mezelf onbevangen open te stellen voor trein,-kantoor,- en stapverkeer. 
Het past me allemaal niet zo goed!
Groeten, Geert

Hoezo wisselvallig! Eerst wel, dan niet, neem een besluit! En doe dat dan voor je mailtjes gaat schrijven die je later weer intrekt. Stoethaspel. Geert mag van mij bijgezet worden op het schap 'weg ermee'.

6 februari
Hi Geert,
Natuurlijk is het vaag, contacten via relatiesites. Maar als jij mij mailt met o.a. de volgende woorden:
Eens iets gezelligs doen, vind ik hartstikke leuk!
en
...ach! Het leven is er ook voor bedoeld om fijne mensen te ontmoeten! Een middagje `neuzelen` op een terras of in een strandtent, is ook gewoon helemaal prima!
en
Het lijkt me leuk om je te leren kennen...
verwacht ik niet dat het daarna plotseling afgelopen is of verwacht ik op zijn minst een berichtje dat je second thoughts hebt gekregen.

Ik heb een grote mate van zorgvuldigheid in het omgaan met mensen. Deze gang van zaken zegt uiteraard iets over jou. Wat mij betreft is het hiermee dan ook ten einde. 
groetjes, Anja.

Wat ben ik assertief geworden, vind je niet? De mazen van de hufterzeef worden kleiner. Ik heb de man met de vele reacties al laten weten dat hij mij kan vergeten en nu alweer. Zou ik dan toch nog wijzer worden? Het kan!!!