Nog een grapjas. Eén die, logisch geredeneerd, alles aan elkaar liegt. Met name over één ding, zijn grenzenloze populariteit op E-matching. Hans woont in Zuid Holland. Hij is 63 jaar en schrijft een aardig profiel.

Ik wanhopig? Echt niet hoor! Ik ben een maagd uit 1946.
Zoals een maagd betaamt ben ik o.a. selectief in de keuze van vrienden en relaties en wat geremd in het spontaan tonen van mijn gevoelens, maar eenmaal `los` dan geef ik me ook helemaal.
Kan me prima vermaken als ik alleen ben, maar ik vind het heerlijk om samen plannen te maken om te gaan doen wat nodig en/of leuk is.
Ik vind het nog wat onwennig om met een foto in de etalage te staan, maar bij email-contact wil ik graag foto`s toesturen.
Wat voor iemand zoek ik?
Wil graag een maatje om het leven te leven dat we dan beiden nastreven en we beiden het gevoel hebben `maatjes` te zijn in ALLES. Praten/doen over allerlei thema`s, waarmee je heerlijk kan genieten van cultuur, landen, steden, natuur én
van elkaar.
Als ik weer verliefd zou worden wil ik het liefst naar die prachtige stad Praag.
Natuurlijk onder de paraplu van respect en het koesteren van normen en waarden omdat nu in Nederland dit helaas niet overal meer vanzelfsprekend is.
Ik zoek een slanke vrouwelijke vrouw waar ik trots op kan zijn.

Op 29 januari schrijf ik Hans een mailtje.

Hallo Hans,
Nu het buiten nat en koud is, zie ik een lichtpuntje in jouw profiel. Een goed moment dus om actief te worden op E-matching. Je schrijft een mooie oproep, ik ben er van gecharmeerd.
Wil je mijn oproep ook eens lezen. Misschien is het leuk eens wat te mailen en wie weet…..
Fijne avond, Anja.

Dezelfde dag mailt Hans mij terug.

Hallo Anja,
Het is niet te geloven hoeveel reacties ik kreeg en nog steeds krijg na mijn aanmelden bij e-matching de site die ik zag via TV.
Ik heb jouw verzoek gezien.
Wellicht wil je wat mee over jezelf vertellen én laten zien.
Ik ben (vooralsnog) niet-betalend lid (zonder snor en baard), wil niet zo graag in de etalage, maar als jij jouw email adres geeft, kan jij mij en ik jou ook een paar foto`s toesturen.
Ik hoop nog op een reactie van jou.
fijne dag en lieve groet, Hans

Ik heb dit nog niet eerder gehoord, zo veel reacties dat het niet te geloven is. Ik geloof het ook niet. Zo leuk is zijn profiel nou ook weer niet. Het lijkt erop of deze Hans een pietsje sjoemelt met de waarheid. Ik schrijf.

Hi Hans,
Tja, zoveel reacties, dat maakt me uiteraard nieuwsgierig. Wat was het lot van deze ongelooflijke stapel reacties?
Heb je alle willige dames die tot nu toe je digitale pad kruisten afgewezen?? Dan lijkt het erop dat het voor mij moeilijk wordt de toets der kritiek te doorstaan.
Heb je alle dames ontmoet? Dan is het de vraag of ik me in dat rijtje wil voegen.
Ben je nog met één of meerdere dames in contact? Zo ja, dan wacht ik wel even ")).
Heb je een voorraadje wilde verhalen opgedaan over hoe de contacten zijn verlopen? Ik wel hoor, aan de mannenkant val je van de ene verbazing in de andere. 
IIk stuur je bijgevoegd een paar fotootjes. Bij een zo populaire meneer is het natuurlijk maar afwachten of ik enige goedkeuring kan verwerven.
Ik hoor het graag
groetjes, Anja.

Het lijkt me duidelijk dat ik enige scepsis heb voor wat betreft de enorme aantallen reacties en in mijn laatste zin is enig cynisme te bespeuren.

2 februari
Dag Anja,
Het antwoord heeft effies geduurd, want ik was een paar dagen in mijn geliefd Drenthe. Ik had mijn laptop natuurlijk wel mee, maar mijn mailbox zit op mijn PC thuis.
Maar... dank voor jouw spontane en leuke emailtje.
Op een aantal vragen kan ik je wel een antwoord geven.
Ik heb tot nu toe (nog) geen enkele dame ontmoet en in hoeverre er ook sprake is van willige dames moet ik je het antwoord schuldig blijven. Van willigheid is tot nog toe in het berichtenverkeer niets gebleken en ook geen wilde verhalen. Maar wat noem jij willig.... . Ben wel benieuw welke wilde verhalen jij hebt gehoord. Beschrijf er eens een paar....
Ik probeer vooralsnog eerst maar eens een schifting aan te brengen in de stapel emails. Meer dan 90% laat ik direct weten geen belangstelling te hebben. Dus nu de resterende 284 !! e-mails, die ik probeer zorgvuldig te rangschikken in de +, ++ en +++
Een maagd kijkt altijd eerst de kat uit de boom en is qua sterrenbeeld een bedachtzaam persoon; ben ook wel een beetje perfectionist en kan me gelukkig veroorloven om weinig concessies te doen. Of ik koop iets echt naar me zin of gewoon niet. Het eerste heeft wel de overhand.
Waar ik jou in kan rangschikken weet ik nog niet precies, maar wellicht kan je nog een poging doen om wat meer van jezelf te vertellen en vooral te laten zien, zodat de toets der kritiek wegvalt. Ik voel mezelf absoluut niet populair en wil dat ook niet zijn. Ben ook nooit een popi-jopi geweest.
Men moet mij wel leren kennen om te waarderen wie ik ben.
Mijn belofte een plaatje van mij toe te voegen, los ik hierbij in. Ik heb niet zoveel foto's waar ik zelf op sta. Die zijn in het bezit van anderen, maar jl winter was ik met vrienden golfen in het buitenland en die andere foto is jl zomer bij een reunie van mijn vroegere vliegclub.
Ben natuurlijk benieuwd naar jouw reactie.
Lieve groet, Hans

Let even op wat Hans hier schrijft. Negentig procent van de reacties gooit hij meteen weg en dan houdt hij er 284 over. Daaaag. Dat gelooft toch niemand, ik niet in ieder geval. Dat zou betekenen dat hij 2840 reacties heeft gekregen. Tuurlijk, dream on. Waarom liegt zo'n man, tegen iemand die hij niet kent, waarmee een eerste mailcontact is ontstaan. ????? Weg ermee. Een man die op de meegezonden foto's verre van aantrekkelijk is. Hij oogt bijzonder saai en oninteressant. Een sulletje.

2 februari
Hi Hans,
Ja, ik heb heel veel wilde verhalen, ik heb er zelfs een website over geschreven. Maar ze handelen niet perse over willigheid.
Je schreef: Waar ik jou in kan rangschikken weet ik nog niet precies, maar wellicht kan je nog een poging doen om wat meer van jezelf te vertellen en vooral te laten zien, zodat de toets der kritiek wegvalt.
Je kunt je wat mij betreft de moeite besparen. Ik heb geen zin onderdeel te zijn van een schiftingsproces.
Dat is het echter niet alleen, ook zonder schiftingsproces zou ik dit contact bij het zien van je foto's beëindigd hebben.
Sorry.
Ik wens je veel geluk op E-matching.
groetjes, Anja.

Flikker toch op.