Wat denk je hiervan:

Beste "Happy Life"
Je zal in mijn profiel gelezen hebben dat in getrouwd ben en zal je in eerste instantie weerhouden.
Echter door omstandigheden is heel de tederheid met alles er omheen totaal weg, Dit al ruim 12 jaar. We komen niet meer tot elkaar.Die moed heb ik inmiddels opgegeven.
Een scheiding en een zoektocht naar een nieuwe liefde lijkt mij een uitkomst.
Ik ben eerlijk en trouw!!!
Groetjes en wachtend op jou antwoord en vertel je meer: [zijn mailadres]

Die Geen idee, eerlijk en trouw. Ik heb daar toch heel andere ideeën over. Eerlijk en trouw zijn principiële keuzes. Die keuze heeft Geen idee duidelijk niet gemaakt. Je bent eerlijk of je bent het niet. Tegenover de één wel en tegenover de ander niet, dan ben je over het geheel genomen niet eerlijk.

Die arme Geen idee zit in een relatie zoals de meeste relaties er uitzien. De tederheid, het zachte en warme is verdwenen en seks is er alleen nog als het lichaam dat aangeeft, niet omdat man en vrouw elkaar graag vasthouden. Of, zoals een vroegere kennis zei: 'Eens per maand, en dan nog niet eens iedere maand'. Geen idee zoekt een nieuwe liefde, niet wetende dat zoiets niet werkt als je niet eerst de oude situatie achter je hebt gelaten. Verkeerde volgorde dus. Scheiding is de oplossing, schrijft hij, maar ja, dan komt Geen idee alleen te zitten en daar zijn de meeste mannen panisch voor. Dan moeten ze het zelf doen na een heel leven vrouwen die alles voor hen doen, eerst moeder, de bakermat van de verkeerde instelling van mannen, en dan vrouwlief.

Hulde aan de vrouwen die wel uit hun huwelijk durven te stappen en het leven alleen aankunnen, in de meeste gevallen inclusief een enorme financiële achteruitgang. Maar alles beter dan verder met hem. Daar kunnen mannen nog veel van leren.