En toch…. kan ik het nog even niet laten. Er staan behoorlijk wat contacten op mijn pc met de toevoeging 'niet geplaatst' achter de naam. Onderstaand verhaal in eerste instantie ook. Maar ik ga het verhaal van iemand die zich naar Mozart noemt toch even neerschrijven. Want waarom worden mannen boos als je iets schrijft wat ze niet aanstaat?
Wolfgang is een man uit Brabant, 58 jaar, hij is bijna 2 meter lang met een daarbij passend gewicht. Helemaal wat ik leuk vind. Zijn profiel:

Iemand die `denkt` met zijn hart. Een mensenmens, warm, energiek, zelfbewust, muzikaal, gepassioneerd, enigszins jongensachtig, uitstraling, serieus en speels, trouw en betrouwbaar, sterk én gevoelig, integer, liefdevol, romantisch, betrokken, ondernemend, spontaan, open, charmant, van binnen zo buiten, communicatief, intelligent, gezond zorgzaam, westerling, én humor.
Belangrijk voor mij is gelijkwaardigheid... dat we elkaar op mentaal, emotioneel én fysiek niveau kunnen vinden in spirituele verbondenheid.
Een relatie waarin je elkaar niet claimt voor eigen behoeftes, maar elkaar vrij laat en inspireert en waarin de liefde kan groeien en bloeien, lijkt mij de ware. Liefde vanuit overvloed, niet vanuit angst.
Interactie, verbondenheid! Een voorrecht jou te ont-moeten.
Kijk naar je uit. Spannend! Zonder foto(`s) geen reactie! .
Omschrijving wie persoon zoekt: Jij... jij bestaat al... je loopt al ergens rond... als we elkaar ont-moeten `weten` we meteen wat de aantrekkingspunten zijn... jezelf kennende en zijnde, echt, charmante, intelligente, slanke tot normaal postuur, warme vrouwelijke vrouw, waarin het meisjesachtige nog aanwezig is, in het bezit van enige zelfreflectie... met een gezonde eigenliefde, wellicht wat donker haar... die ik werkelijk de allermooiste mag (gaan) vinden... die (ook) van klassieke muziek houd... met gevoel/ oog en oor voor kunst en cultuur!

Nou, wat kan een mens zich nog meer wensen? Ik schrijf Wolfgang een berichtje op 6 april.

Hi Wolfgang,
Je schrijft een warm profiel. Of ik aan alle kwalificaties voldoe? Het zijn er veel. Maar aan jou dat te beoordelen....
groetjes, Anja.

Maar wat is dit nu? Geen antwoord? Wolfgang noemt zich toch een mensenmens? Hij denkt toch met zijn hart? Hij is warm? Integer? Communicatief zelfs. Dan is een antwoordmailtje toch helemaal geen moeite? Maar niks hoor, de mensenmens Wolfgang antwoordt niet.
En dan schrijf ik nog eens, ik blijf toch een moralist. Misschien verandert er iets voor de vrouwen na mij.

Hi Wolfgang,
Op 6 april zond ik je een berichtje. Kort, dat wel, maar met complimenten over je profiel.
Ik kreeg geen reactie van je.
Vrouwen die op een relatiesite staan vervullen noodgedwongen de actieve rol. Mannen, zo blijkt uit het boek van Tanja de Wit, die onderzoek deed naar het gedrag van mensen op een relatiesite, nemen geen actie. Ze wachten af. Een passieve rol, ingegeven door de angst voor afwijzing, alweer volgens Tanja de Wit in haar boek.
Dergelijk gedrag heeft als gevolg dat wij, vrouwen, degenen zijn die afgewezen worden. En nee, dat vinden wij ook niet leuk, net zomin als mannen. Maar aangezien wij vele malen dapperder zijn, trekken we toch regelmatig de stoute schoenen aan.
Dat de man in zijn gemakzuchtige, passieve rol het dan niet nodig oordeelt daar conform de algemeen geldende fatsoensregels op te reageren, is uiterst teleurstellend.
Zo moeilijk is het toch niet? E-Matching heeft de tekst al voor je geschreven. Vele mogelijkheden en je hoeft er maar één aan te klikken. Wil je het wat persoonlijker maken, kun je een paar woorden toevoegen. Maar helaas blijkt zelfs dat te veel gevraagd: een antwoordmailtje, zodat iemand die de moeite neemt jou te schrijven, niet tegen de deceptie aanloopt genegeerd te worden.
Zo doe je dat, Wolfgang.

Misschien een overdenking waard de woorden 'Iemand die 'denkt' met zijn hart', 'mensenmens' en 'warm' uit je profiel te verwijderen. Mooie eigenschappen, mooie woorden, maar als ze de lading niet dekken......
Met groet, Anja.

Hierop reageert Wolfgang uiteraard wel. Hoe durf ik ook! En vanzelfsprekend, net als bij alle voorgangers, er was iets aan de hand. Hij kon niet mailen. Anders zou hij uiteraard gereageerd hebben, mensenmens die hij is.
Wolfgang begint met het aanhalen van mijn mail maar dan omgezet naar zijn situatie. Apart. Hij laat er wel 'Hi Wolfgang' boven staan.

15 april
Hi Wolfgang,
Op 6 april zond jij mij een berichtje. Kort, dat wel, maar met complimenten over mijn profiel.
Je kreeg - tot op heden - (nog)geen reactie van mij.

Pfff..er kunnen omstandigheden zijn, (door overmacht) dus onvoorzien, die iemand nopen nog niet te reageren.
Ik mag je zeggen, Anja, dat ik jouw verhaal, in het geheel niet op mijzelf van toepassing acht. Het heeft er veeleer alle schijn van dat jij eerder bij jezelf te rade mag gaan om jouw aanwezige, onderbewuste, onderliggende (onverwerkte) boosheid durft stoe te staan i.p.v. dit op een ander te projecteren. Mijn intentie hier is liefdevol, integer. Ik wil je oprecht bedanken voor jouw bericht en wens jou alle goeds toe.
Met warme groet,

Tja, daar trap ik uiteraard niet in. Ik heb de foto van Wolfgang herkend. Ik heb deze man al eerder geschreven op een andere relatiesite met hetzelfde effect. Of liever geen effect.

Ik mail een vriendin. Zij fileert hem en zijn profiel. Dat kan ze, ze speelt advocaat van de duivel, generaliseert, sneert en becommentarieert, en we kunnen er samen heerlijk om lachen. Ze schrijft me:
Als hij ook maar even de vent zou zijn die hij zegt te zijn, dan had hij zijn excuses aangeboden. Duidelijk iemand die niet tegen kritiek kan. En dan wel zelfreflectie vragen in zijn wensenpakket. Aan zo'n kerel heb je helemaal niets.
Hij is wel degelijk boos/geërgerd. Dat blijkt uit Pfffff..  Natuurlijk was je mail terecht.

En wat waren dat dan voor omstandigheden waardoor hij niet kon reageren? Hij zegt trouwens ook niet dat die er waren, hij zegt: Pfff..er kunnen omstandigheden zijn enz.
En hij kan toch laten weten dat hij even niet zal reageren. Dat heeft hij niet gedaan en na drie weken stilte stuur je geen bericht meer. Hij liegt dus door het woordje 'nog' te gebruiken in 'nog niet reageren'. Dat heb ik kerels vaker zien doen. Helemaaaaaal niet van plan ooit te reageren, maar op het moment dat er (terecht) een beeld over hem ontstaat en hij er niet ongestraft mee wegkomt, wordt dat beeld naar jou toe eventjes subtiel weer mooi glimmend opgepoetst. Zodat jij lekker spijt krijgt van je kritiek en hij tevreden achterover kan gaan zitten en zichzelf een hele vent kan voelen. Hij heeft zich niet laten kennen in zijn bericht, wat jouw schuldgevoel nog moet versterken. Die intelligente kerels zijn het ergste. Zo manipulatief als de pest. Grmbl.

Dit is ook zo'n voorbeeld van manipulatie:
Mijn intentie hier is liefdevol, integer.
Ho, stop, wie had het over integriteit? Daar heb jij niets over gezegd. Alleen hij nu. Waarom eigenlijk?
Ik wil je oprecht bedanken voor jouw bericht en wens jou alle goeds toe. 
Waarmee de integriteit (oprecht bedanken) en liefdevol (goede wensen) bewezen moeten zijn? Excuses waren meer op zijn plaats geweest.
Met warme groet
Ja, ja, want dat bewijst dat 'warm' wel degelijk in zijn profiel thuishoort.

Ik ga dit eens even helemaal tot op het bot uitkleden voor je. Heb ik zin in want die kerel maakt me boos. Hier komt ie:
Omschrijving van zichzelf: Iemand die 'denkt' met zijn hart. Een mensenmens,
Hoe vaak heb ik dit mannen niet zien schrijven, soort van standaardkreet geloof ik als het gaat om wat vrouwen zoeken?
Warm, energiek, zelfbewust
(zeer!!!!), muzikaal (vandaar de bescheiden nickname Wolfgang??!!), gepassioneerd, enigszins jongensachtig (enigszins....... en dan verderop het meisjesachtige gaan eisen - tweede jeugd nodig? - midlife crisis?), uitstraling (toe maar!), serieus en speels, trouw en  betrouwbaar, sterk én gevoelig, (wow, wat een indrukwekkende rij woordparen bij elkaar, zo prachtig met elkaar verbonden door gebruik te maken van tegenstelling of juist het gelijkende) integer, liefdevol, romantisch, betrokken, ondernemend, spontaan, open, charmant, van binnen zo buiten, communicatief, intelligent, gezond, zorgzaam, westerling, én humor. 
Pfff, halverwege haak ik al af. Wat een zelfkennis, indrukwekkend gewoon. Nog nooit zo'n rij predikaten gezien. Eng gewoon, te mooi om waar te zijn.
Belangrijk voor mij is gelijkwaardigheid... dat we elkaar op mentaal, emotioneel én fysiek niveau kunnen vinden in spirituele verbondenheid. 
Aha, vandaar die rij predikaten. Dat zijn eigenlijk de dingen die hij ZOEKT en hoe hij zelf graag gezien wordt.
Een relatie waarin je elkaar niet claimt voor eigen behoeftes, maar elkaar vrij laat en inspireert en waarin de liefde kan groeien en bloeien, lijkt mij de ware. Liefde vanuit overvloed, niet vanuit angst. 
Dat laatste zegt hij dan wel weer mooi. In ieder geval origineel, in tegenstelling tot die blabla over wederzijdse inspiratie en vrijlaten die eigenlijk, vrij vertaald, niet meer betekent dan: 'ik wil niet aan je vastzitten maar wel seks met je'.

Interactie, verbondenheid! Een voorrecht jou te ontmoeten. Kijk naar je uit. Spannend! Zonder foto('s) geen reactie!
Euh, wacht even, spannend? Als het spannend moet zijn, zou ik geen foto vragen.
Omschrijving wie persoon zoekt: Jij... jij bestaat al... je loopt al ergens rond... als we elkaar ontmoeten 'weten' we meteen wat de aantrekkingspunten zijn... (nou ja, dat weten we nu al, je steekt je wensen niet onder stoelen of banken) jezelf kennende en zijnde, echt, charmante, intelligente, slanke tot normaal postuur, warme vrouwelijke vrouw, waarin het meisjesachtige nog aanwezig is (je bedoelt dat ik elke dag zin in seks moet hebben en hoopt dat ik nu al stik van bewondering voor je volwassen mannelijkheid?), in het bezit van enige zelfreflectie...(en jij dan?) met een gezonde eigenliefde, wellicht wat donker haar... (en waar had u dat haar willen hebben?)
Ik zou bijna zeggen: schaf een goed tekenpakket aan, maak een plaatje en zet het voor je op tafel - kun je meteen eenvoudig vergelijken als de foto's binnenstromen) die ik werkelijk de allermooiste mag (gaan) vinden...(oh ja, da's waar, het zou natuurlijk kunnen zijn dat iemand niet helemaal aan je tekening voldoet, dan moet je daarmee leren omgaan) die (ook) van  klassieke muziek houd ... (met 't' graag) met gevoel/ oog en oor voor kunst en cultuur! 

Een mensenmens....... die totaal niet de open blik heeft om zich ook maar enigszins te laten verrassen. Het wensenpakket is zeer secuur omschreven. Iemand die dat doet is geen mensenmens.
Deze man heeft een relatie gehad waar hij teveel voor moest doen. Een partner/vrouw die onzeker was en/of ziek, hem nodig had, en die hem teveel werd. Schuinsmarcheerder tijdens zijn relatie wellicht. Gescheiden, weduwnaar? Geen idee. Maar warm en romantisch komt hij in zijn profiel niet op me over.

Sorry, mannen, maar zo hebben wij vrouwen lol. Heerlijk, iemand zo te fileren. Af en toe eens terugslaan naar alle losers die we, al of niet digitaal, tegenkomen.