Nog maar één. Een contact waardoor ik tot de ontdekking kom dat mijn wereldbeeld ernstig gestoord is door mijn lidmaatschap van relatiesites. Het gaat om Irova, een man uit Brabant, een mooie man mag ik wel zeggen van 60 jaar. Lang en donker van huidskleur. Zijn profiel:

Kom van Aruba, al lang in Nederland, sinds een aantal jaren weduwnaar. Hou van gezelligheid, ik ben zeer zorgzaam, lief, warm, een gevoelsmens en zelfstandig. Harde lessen geleerd in het leven, hoogte en diepte punten meegemaakt, maar ik blijf opgewekt.
Ik houd van koken en reis graag, ook voor mijn werk.
Ik ben breed georiënteerd en volg de actualiteiten, en voel me maatschappelijk betrokken.
Ik ben een begripvolle man en kan zich inleven in een ander en die mensen accepteert zoals ze zijn.
Ik ben graag thuis, maar ook in voor leuke dingen samen op af te gaan.
Omschrijving wie persoon zoekt: Ik ben op zoek naar leuke sportieve vrouw.
Ik hoop iemand te ontmoeten die gewoon lekker in haar vel zit, ruimte voor zichzelf nodig heeft, uiteindelijk in verbondenheid met elkaar.
Een vaste rots in de branding en dan ook voor elkaar.

Kijk, dat zoek ik nou. Een rots in de branding. Wat zou dat heerlijk zijn. Ik schrijf deze man een mailtje om een aantal redenen: leuk profiel, hij is mooi, woont redelijk dichtbij en hij is lang.

18 april
Hi Irova,
Ik heb al een paar keer op je profiel gekeken en trek nu de stoute schoenen aan.
Je profiel komt warm over en je beschrijving van jezelf klinkt aantrekkelijk. Dat gecombineerd met een mooie, lange man, tja....
Graag krijg ik een berichtje van jou.
groetjes, Anja.

En?? Alweer één die niet antwoordt. Zorgzaam, warm, gevoelsmens, en dan niet antwoorden? Hij komt wel op mijn profiel kijken, met zijn pc is dus niets mis ")).
Ik schrijf nog een keer, op 30 april.

Het woord zorgzaam staat in je profiel als één van je eigenschappen. Laat ik je dan vertellen dat aan de andere kant van de digitale snelweg een mens zit, een mens met emoties en gevoelens.
Een mens waarmee je zorgzaam behoort om te gaan.
Met groet, Anja.

Dezelfde dag mailt Irova.

Beste Anja,
Sorry Sorry Sorry, ben heel even druk met me zelf even aandacht voor mijn dochter, mijn zoon is in febrauri gestorven en heb ik gen aandacht geschonken aan mijn email ik kom heel snel op terug.
Liefs, Steven.

Jezus, is dat schrikken. Wat vreselijk. En dan kom ik met mijn mailtje ook nog even moeilijk doen. Ik schrijf snel terug.

Hi Steven,
Ik kan alleen maar mijn diepe spijt betuigen. Jou is het allerergste overkomen, de nachtmerrie van iedere ouder.
Duizend excuses, het spijt me. Heel veel sterkte.
Als je een gesprekspartner nodig hebt, laat het me weten.

Steven mailt meteen terug.

]ik neem contact op je komende week
Steven

En ondanks het verschrikkelijke dat hij in zijn mail schrijft, en ondanks dat ik mezelf erom verfoei, komt de gedachte op die zegt: 'Het kan ook NIET waar zijn'. Ik ben door mijn aanwezigheid op relatiesites zo gedeformeerd dat ik zelfs bij deze boodschap denk dat het ook niet waar kan zijn. Erg.
Vraag is uiteraard ook waarom de man op een relatiesite staat. Als je er niet aan toe bent om te mailen is een relatiesite niet de handigste plaats om te gaan rondhangen. Steven komt ook dit keer op mijn profiel kijken, meerdere keren zelfs. Dat kan blijkbaar wel. Na het eerste mailtje kwam hij eveneens op mijn profiel kijken. Waarom mailt de man dan niet meteen 'sorry, maar even niet'. Dus.... ik weet het niet.
Verder wacht ik af uiteraard. Ik ga deze man niet nog eens mailen. En... er volgt geen bericht.
Hoe dan ook, ik zal het nooit weten.

Erg dat ik twijfel aan zo'n boodschap maar ik ben inmiddels veel wijzer geworden. Bovendien heb ik jaren geleden een verhaal gehoord van een vriendin. Uit de tweede hand dus. Een vriendin van die vriendin leerde een meneer kennen. Het klikte, hoewel relatiesitetermen toen nog niet aan de orde waren, dit gebeurde ongeveer vijftien jaar geleden. Zij verliefd, hij verliefd en ze zagen elkaar vaak. Altijd bij haar, nooit bij hem. Dat kon nog even niet want zijn vrouw was overleden aan kanker en hij kon het niet aan een nieuwe liefde in zijn huis gade te slaan. Lief hè? Aandoenlijk. Kom op zeg, je hebt Manboel tot hier toe gelezen, je moet inmiddels beter weten, niks lief en aandoenlijk. Als je opnieuw verliefd kunt worden, kussen, seks hebben en noem maar op, dan neem je die laatste hobbel ook maar. Je hebt uiteindelijk ook je verantwoordelijkheid naar je nieuwe liefde. Aandoenlijk kon het dus niet zijn, mogelijkheid bij deze geëlimineerd.
De vriendin in kwestie geloofde het uiteraard, had er begrip voor en veel geduld. Ze vond het van een mooie karaktertrek getuigen, een gevoelige man, haar nieuwe liefde. Echter.....
Een maand of drie na de eerste ontmoeting ging de telefoon. De vrouw van de man. De vrouw van de man??? Die was toch dood? Ik denk het niet, overledenen plegen zelden op te bellen. Deze mevrouw wel. Er was een gespecificeerde telefoonrekening op de mat gevallen en ze was nieuwsgierig van wie het telefoonnummer was dat zo vaak op de nota stond. Niks kanker, niks dood, springlevend en aan de lijn.
Zo'n man moet uiteraard op de pijnbank en dan de duimschroeven aandraaien, tergend langzaam. Maar waar vind je dergelijk equipment tegenwoordig? De beide dames deden iets anders, ze besloten hem ermee te confronteren. De vriendin maakte een afspraak met hem in een restaurant en toen hij binnenkwam zaten de dames daar samen aan een kopje koffie. En?? Hoe reageerde hij? Hij deed net of er niets aan de hand was, of het de gewoonste zaak van de wereld was dat zijn vriendin en zijn vrouw daar samen zaten, hij schoof gewoon aan. Hem werd duidelijk gemaakt dat de vriendin vanaf dat moment exit was. De vrouw overwoog een scheiding. Hoezo overwoog?? Als je man een vriendin heeft tegen wie hij vertelt dat je dood bent, gestorven aan kanker?? Moet je dan nog overwegen? Afzinken zo'n proleet.
Het resultaat van de overwegingen was dat ze gewoon bij hem bleef. Tja, vrouwen zien er huizenhoog tegenop om alleen, met een inkomen op bijstandsniveau, verder te gaan. Maar deze prijs is wat mij betreft toch wel erg hoog. Maar ja, ik heb bewezen niet bang te zijn alleen verder te gaan.