Ser uit Noord-Brabant mailt mij dat hij graag een foto wil zien. Wat een uitzonderlijke vraag, wat een initiatief, wat een inventiviteit, hoe verzint ie het !
Ser is opnieuw een man waar ik, gezien zijn foto’s, niks mee wil. Inmiddels is het mij duidelijk dat ik kan blindvaren op mijn eerste indruk die ik middels een foto opdoe. Tot nu toe nooit mis geweest. Op het eerste gezicht weet ik al dat de meneer op de foto en ik niet zullen gaan matchen. Ik moet beter luisteren naar mezelf. Dat weet ik nu, nu ik dit schrijf. In september echter, stuur ik Ser een foto. Ser heeft een beknopt profiel:

Welkom enthousiaste/ sportieve vrouw, ik'n beetje ondeugende man wil je graag ontmoeten.

Ser mailt mij dat hij mijn profiel mooi vindt en vraagt of daar ook een leuke foto bij past. Ik antwoord:

Hi Ser,
Daar past wel een foto bij. Of het naar jouw smaak een leuke is, geen idee. Je kunt ze nu zien.
groetjes en een fijn weekend,
Anja.

Tot mijn verbijstering ontvang ik als reactie een mailtje met de volgende tekst:

mooie lach , verkeerde hand . lieve groetjes Ser

Wat?! Ik begrijp niet meteen waar dit over gaat maar dan gaat het lampje branden. Er staat een foto bij mijn profiel waarop ik oorspronkelijk met een meneer sta die zijn arm om mijn schouder heeft geslagen. Wat een sukkel, die Ser. Iemand die in een relatie zit, plaatst toch zo'n foto niet. Dat zou wel erg dom zijn. Zo'n foto is dus bijna een bewijs dat iemand niet in een relatie zit. Ik mail hem:

Grapjas. Niet al te bekrompen hoor. De bewuste meneer is er niet voor niks af gefotoshopt. Hij is de beste vriend van mijn jongste broer en we gingen samen naar een reünie van de lagere school in juli. Bij het zien van de fotograaf sloeg hij zijn arm om me heen en daar moest ik om lachen. Zo ontstond die mooie lach.
De man is eerzaam getrouwd en voor en na de reünie hebben we gezellig bij hem thuis iets gedronken.
Niet gehinderd door enige kennis oordelen is niet zo aardig.
groetjes, Anja.

Nu ik het opnieuw lees, vind ik dat ik helemaal niet had moeten antwoorden, maar ja, ik heb het gedaan. Gezien Sers reactie was het uiteindelijk niet zo verkeerd:

je hebt gelijk , ik had niet het recht om te iets te zeggen van die hand, wel waardeer ik je trefzekere opmerking .

Kijk es aan, een man die mij gelijk geeft. Een wonder!! Richt een standbeeld voor hem op! Laat hem in het goud soppen! Print t-shirts met zijn naam! Noem een prijs naar hem! Ik laat het hem weten:

Hi Ser,
Ik vind het heel leuk dat je reageert. Ik krijg na het sturen van zo'n mail second thoughts als 'ik lijk wel gek, ga ik het ook nog uitleggen'.
Waardering dus dat je me terugmailt.
groetjes, Anja.

Ser is helemaal een man naar mijn hart voor wat betreft boven- en onderstaande. Hoewel…. de laatste zin??

terug mailen is 'n kwestie van normale betrekking hebben met de ander, toch? iets anders, is je haar altijd kort geknipt?

Jeesses, het ene commentaar is nauwelijks uit de wereld geholpen of het volgende ligt op tafel.

Ser toch, ik zat heerlijk op mijn terras met een boek. Als ik het geluidje van een mail hoor, sta ik op en, nieuwsgierig als ik ben, zit ik nu binnen. En daar is het weer veel te mooi voor.
Ja, terug schrijven is gedrag zoals dat behoort te zijn. Op relatiesites echter is het een zeldzaamheid. Ik weet uiteraard niet hoe de vrouwenkant dat doet maar aan de kant van de mannen is het bedroevend gesteld.
Wel leuk iemand tegen te komen, zij het digitaal, die nog weet dat antwoord geven prettig overkomt.
En ja, mijn haar is altijd kort geknipt.
groetjes, Anja.

Ser antwoordt mij, zonder op dat korte haar in te gaan, met:

sorry Anja dat ik niet eerder heb geantwoord, mijn EX stond voor de deur en wilde haar niet laten deelnemen aan emails .

Verder is er niks te vinden van Ser en mij. Ik had hem moeten antwoorden, denk ik, maar ik heb het niet gedaan. Ik heb sowieso niet veel zin in iemand met commentaar en bovendien vond ik hem op het eerste gezicht al not my man. En dan een ex die aan de deur staat, houd je sores maar bij jezelf. Een ex met hoofdletters nog wel. Klinkt bedreigend, brrrrr.