's Mans wegen blijven ondoorgrondelijk. In september ontvang ik een mailtje van iemand die zich Dentje noemt. Vast een tandarts ")). Een Zeeuw, althans hij woont er. Zijn profiel:

Ik zoek - heel voorzichtig - een leuke vriendin voor fijne contacten en als het klikt....... wie weet

That's all. Ik schrijf hem.

Hi Dentje,
Misschien gaat het je ook nog lukken, zo heel voorzichtig, je weet maar nooit.
Vind je het leuk met mij te mailen?
groetjes en een fijn weekend,
Anja.

Hij antwoordt niet. Dus gaat er een mailtje achteraan waarin ik daar iets van zeg. Nu antwoordt hij wel.

Hoi Anja,
Met het schaamrood op de kaken moet ik je bekennen dat ik heb verzuimd te reageren. En dat is niet netjes. Het is ook zeker niet mijn gewoonte om op deze manier met vrouwen (en met mensen in het algemeen) om te gaan.
Op het moment dat jij je mailtje stuurde, had ik juist een gelijkgestemde vrouw "in het wild" ontmoet en met haar verkeer ik in een ontmoetingsfase. Ik neem aan dat jij er begrip voor hebt dat ik niet met twee (of meer) vrouwen tegelijk aan het daten sla. Ik ben te ouderwets om op die manier met gevoelens van vrouwen te spelen. Maar ik had iets moeten laten weten.
Ik wens je veel succes op het dating-pad en ik hoop dat je snel je prins vindt, al dan niet op een wit paard. Het ga je goed!
Groetjes Dentje

Zo kan het ook, heren, mijn waardering voor deze reactie. Ik schrijf Dentje een mail van die strekking.

Hoi Dentje,
Helemaal tof dat je alsnog reageert. Ik heb niet aardig geschreven maar ik kan het af en toe heel erg beu zijn dat mannen niet reageren. Het is uiteraard volkomen legitiem dat iemand geen nader contact wil maar het blijkt telkens weer te veel moeite dat even te laten weten.
Heel erg bedankt voor je mailtje.
Geeft me weer een beetje moed dat er nog heren zijn.
groetjes, Anja.

Daarmee is de mailwisseling beëindigd.

De dame die Dentje in het wild had ontmoet is het echter niet en dus schrijft hij, een paar maanden later, nog een keer. Op 21 november.

Dag Anja,
Alweer een paar maanden geleden hadden wij oppervlakkig contact met elkaar. Ik heb je toen verteld dat ik niet reageerde op een mail van jou, omdat ik net contact had gelegd met een andere vrouw. Dat contact bleek al heel snel loos alarm, en ik heb daarna het daten even gelaten voor wat het was.
Ik heb ondertussen mijn profiel wat opgepoetst, en ik heb mijn voorzichtigheid laten varen. Ik wil nu gewoon gaan voor een nieuwe relatie!
Natuurlijk weet ik niet hoe het jou in de voorbije maanden is vergaan op het dating-pad, maar mocht je zin hebben in een hernieuwd contact met mij, dan hoor ik het graag.
Groetjes van Karel.

Ach ja, waarom niet. Ik heb al vaker geprobeerd contact te maken met Zeeuwse mannen, meer om eens iets leuks te doen dan om een nieuwe geliefde te vinden, die kans acht ik namelijk heel klein in Zeeland.

22 november 2009
Dag Karel,
Het lijkt mij nog steeds leuk elkaar eens te ontmoeten, zoals ik schreef op basis van 'allebei woonachtig in Zeeland'. Maar...ik ben vanaf 8 december tot na nieuwjaar niet bereikbaar. Tot die tijd wens ik je veel succes op deze site. Als je daarna nog niet je grote liefde bent tegengekomen, kunnen we misschien iets afspreken.
Ik mail je als ik weer aanwezig ben. Letterlijk aanwezig, ik kan in de tussentijd wel op de site kijken.
groetjes en een fijne avond,
Anja.

Karel wil weten waarom ik niet aanwezig ben gedurende zo'n lange tijd. Daar heeft hij nou net helemaal niks mee te maken.

Hoi Anja,
Mag ik zo vrij zijn te vragen naar de reden van je afwezigheid? Vakantie? Als je het niet wilt zeggen, is het ook goed hoor.
Ik vind het een prima idee om na je terugkeer weer contact te zoeken. Maar is dat enkel en alleen omdat we beide in Zeeland wonen, of zie je ook (genoeg) raakvlakken in onze profielen?
Ik stuur je in die tussentijd nog wel een mail met wat nadere informatie over mij. Ik ben wel erg benieuwd naar je foto.... De mijne stuur ik zometeen met een apart berichtje.
Voor nu, groetjes van Karel.

Of Karel mij een foto heeft gestuurd, weet ik niet. Ik bewaar ze allemaal maar kan geen foto vinden met de naam Karel. Ik ben dan ook bang dat de laatste regel in het volgende berichtje weleens terecht zou kunnen zijn.

22 november 2009
Hoi Anja,
Hierbij mijn foto. Ik kon hem niet vastnieten aan mijn gewone mailtje! En ik twijfel ook nu weer of het wel lukt.......
Groetjes van Karel.

Ik antwoord op zijn vraag waar ik ben in de tijd dat ik aangeef afwezig te zijn.

25 november 2009
Hoi Karel,
Natuurlijk mag je dat vragen. Mag ik dan ook zo vrij zijn dat even niet te vertellen? "))
Het is geen geheim hoor, maar nu nog even niet.
groetjes, Anja.

En dan, op 5 december, nee het zat niet in een jute zak en was ook niet als surprise vermomd, komt er weer een berichtje van Karel.

5 december 2009
Hoi Anja,
Ik moet je iets vertellen, maar ik vind het best wel moeilijk. Ik had via e-Matching een heel aardige mevrouw leren kennen. Via mail, sms en telefoon hadden we erg goed contact, en zaten met veel onderwerpen op één lijn. De eerste ontmoeting was geen succes, we praten dan over ruim twee weken terug. We hebben ons contact daarna wel doorgezet, eerst weifelend, later weer meer intensief. We hebben elkaar deze week zelfs weer ontmoet en afgelopen avond en nacht uren aan de telefoon gehangen. Er zijn misverstanden rechtgezet, we hebben goed doorgesproken wat we van elkaar mogen verwachten, en we hebben uiteindelijk afgesproken dat we er voor gaan.
Er van uitgaande dat het met die dame niets meer zou worden heb ik met jou weer contact gezocht. Jij pikte die oproep gelukkig heel positief op, al bleef het contact in eerste instantie nog oppervlakkig. Ik weet niet wat jij je hebt voorgesteld bij ons contact en een mogelijke ontmoeting. Maar in deze situatie wil en kan ik naar jou toe niet doen alsof er niets aan de hand is, daarvoor heb ik te veel respect voor jou. Ik vind dan ook dat we er goed aan zouden doen om ons contact nu te beëindigen, ook al om te voorkomen dat er valse verwachtingen worden gewekt. Ik wil je in ieder geval heel hartelijk bedanken voor de correspondentie.
Lieve Anja, ik wens je veel succes op het verdere dating-pad. Het ga je goed!
Groetjes van Karel

Een eerlijke man, een man die een contact aangaat en de overige contacten opzegt. Ze zijn er!! Halleluja!

6 december 2009
Hoi Karel,
Ik had me helemaal niets voorgesteld. Aangezien ik vier weken niet aanwezig ben, heb ik zelfs geschreven dat ik weer contact zou opnemen na die periode en als jij dan je grote liefde nog niet was tegengekomen enz.
Dus, ik wens je van harte veel geluk!!
groetjes, Anja.

Toch wel apart dat een man met wie slechts zeer oppervlakkige mailwisseling heeft plaatsgevonden denkt dat hij mij zo voorzichtig moet aanschrijven maar goed bedoeld. Pluim voor Karel.

Ook met deze mevrouw wordt het niks. Karel schrijft mij opnieuw in juni 2010. Hij is de man met wie ik in de zomer van 2010 op vakantie ga. Naar Denemarken. Mooi land, Anja? Ik zou het niet weten. Zie voor mijn meeslepende, romantische vakantie http://manboel.nl/2010/juli/karel