Een contact met een oudere meneer, Charles genaamd, die onder de nickname Argentijn op de site staat. Charles is 68 jaar en woont in Zuid Holland. Dit schrijft hij in zijn profiel:

Ben vrouwvriendelijke man heb buitenhuis in het buitenland , zoek gewoon een aardige dame zonder pretenties die in de weekenden graag er even op uit wil, en in de vakantie periodes mee wil naar buitenhuis om er te genieten , ben geen bankzitter en al helemaal niet in de zomer, lieve dames ben geen doe hetzelver zeer onhandig maar kan wel goed koken, dames van mijn leeftijd spreken mij niet zo aan, omdat ik erg druk ben en ook nog graag uitga.ben strandmens.hou je ervan op zaterdagmorgen ook alle kranten te lezen als het regent helemaal top, met uitgebreid ontbijt,

Er staat een foto bij waardoor meteen duidelijk wordt dat volslank, wat Charles aangeeft te zijn, een understatement is. Charles stuurt me een mailtje.

ik zal je verrassen neem je mee om de tango te dansen in buenos aires, gaan we asado eten dan val je van verbazing om van het lachen, dan een toer door b.a. daarna naar mijn huis rust ontspanning zwemmen en roze champagne, daarna gewoon weer terug naar het grauwe nederland, maar eerst help je nog even met inrichten daar heb ik de ballen verstand van.zo en nu Anja dan maar vliegtuig voor volgend weekend zit vol kunnen beter eerst hier wat drinken , groet gringo

Hier moet ik blijkbaar hebberig van worden, van het tentoonstellen van bezit, maar die opening werkt bij mij niet. Ik schrijf terug:

Hi Argentijn,
Dat is een verrassend mailtje met zonnige voorstellen.
Ik heb inmiddels opgezocht wat asado is, dus een beetje wijzer ben ik al. Wat een gemak toch, dat internet.
Ooit, heel lang geleden, heb ik op dansles de tango geleerd maar echt, al was het om mijn leven te redden, ik zou geen stap meer weten. Eerst op les dus of kun jij het zo goed dat je me dat kunt leren??
En inrichten, ja dat kan ik wel. Maar niet geheel volgens jouw smaak ben ik bang, gezien je foto's. Ik houd van design en ben zodanig ingericht.
Is dat niet erg alleen in je uppie in Buenos Aires? Je zoekt nu gezelschap maar je hebt toch ooit de stap gezet daar een huis te kopen en bent daar dus regelmatig alleen??
Zo, nu ben jij weer aan de beurt. Ben benieuwd of je nog meer verrassingen in petto hebt.
groetjes en een fijne avond,
Anja.

Nog meer dan in zijn eerste mailtje, zorgt Charles voor raadsels in het tweede. Hij is een bar slechte schrijver, geen hoofdletters, geen punten en komma’s, ik begrijp het wel maar het is een rommeltje.

andere verrassing ik heb niet gekocht maar zelf gebouwd.met asado kan ik je niet meer verrassen 1-0 voor jou.heb je foto s??van het huis??of is het 1-1.nee amor ik heb gezegd ik neem je mee naar buenos aires om de tango te dansen ik woon er 1000 km vandaan in een vergeten prov. waar de mensen langer leven dan normaal door het klimaat. hoe weet je mijn smaak ???straks weet je nog wat voor muziek ik leuk vind.Ben je bruya ?=heks dan hoef je dat niet op te zoeken jaja.volgende surprise bij het zwembad hoef je niet interichten hoor maar serveer ik pink champagne, teveel rol ik je gewoon zwembad in jaja ben niet bang.kan je meenemen naar (perito moreno)opzoeken je bent slimmer dan ik Anja, gelukkig nee tango dansen is verschrikkelijk moeilijk en zeer sensueel nederlandse man is dit niet gewend en schrikt met vast houden en ik ben niet verlegen hoor, andere verrassing we gaan samen uit eten maar alles na 23hrs en totaal opgetuigd anders kom je niet binnen.dus dat vind je wel leuk , hoe weet je van mijn inrichting verdomme dit kan niet, luister naar paul anka en julio iglesias Mi vida, dan weet je wie ik ongeveer ben of mi manera..beso y brazo Carlos zoek maar op internet.

Hier word ik lichtelijk gestoord van. Iemand die zo schrijft moet ik meteen afmailen, maar nee hoor.
In zijn verdere mailwisseling maar vooral bij de latere ontmoeting, blijft Charles alles wat hij zegt larderen met Spaanse woorden. Misschien denkt hij daarmee indruk te maken? Dat zal een tegenvaller worden, grijns grijns.

Hi Argentijn (hoe heet je eigenlijk),
Natuurlijk ben ik een heksje maar ik lijk niet op Eucalypta.
Hoe weet ik van je inrichting, daar heb ik mijn heksenkunsten niet voor nodig hoor. Je zit op één van je foto's op een bruin leren bank. AIs dat bij jou thuis is, heb ik een aardige indruk van hoe je ingericht bent. Donker hout en leer.
Tuurlijk kun je mij wel verrassen met asado, ik had er nog nooit van gehoord en heb het zeker nog nooit gegeten.
Je kunt mij met heel veel verrassen op het gebied van vreemde culturen en eten en gebruiken. Ik heb niet zo veel gereisd. Ben Europa nog nooit uitgeweest.
En ja, ik heb foto's van mijn huis, jij ook?

Vlieg je op Buenos Aires als je die kant uitgaat?? En moet je dan nog 1000 km reizen? Hoe? Trein? Binnenlandse vlucht? Tjonge, jij maakt een mens wel nieuwsgierig.
Waarom heb je voor Argentinië gekozen? Frankrijk ligt toch iets meer voor de hand als Nederlander? Of Portugal of Spanje. En naar de Ardennen kun je zelfs voor een weekendje. En wat te denken van Zeeland, was ik je gewoon bij Albert Hein tegengekomen, achter de appelmoes.
Nu weer even serieus. Mijn oudste dochter was vorig jaar in Argentinië als backpacker. Heeft eerst een aantal uren Spaanse les gevolgd in Buenos Aires om tenminste een beetje Spaans te spreken. Van haar reis heb ik veel foto's gezien.
Perito Moreno heb ik opgezocht. Lijkt me prachtig. Ik heb in Oostenrijk op een gletsjer gelopen, op de Gross Glockner, en vond dat heel indrukwekkend. Kon het niet geloven dat ik met mijn voeten op een gletsjer stond.
Als ik dit in Google intik -- mi manera..beso y brazo Carlos -- krijg ik alleen maar Spaanse sites en mijn Spaans is niet je dat ")).
Je schrijft een beetje verward, gringo, lastig om te volgen.
Is de strandfoto in Argentinië genomen??
groetjes, Anja.

Wat zijn inrichting betreft heb ik het mis. De foto op de site is gemaakt in het huis van zijn zus.

ha ha 1-o voor mij .inrichting is bij mijn zus weet je wat dit klotebankje kost?/ dat wil je NIET weten, , bij mijn zus is alles oud en stervensduur, jajajabij mij in nederland totaal anders omdat ik geen smaak heb jaja.Ik wil je wel verrassen maar op aardige manier of leuke manier.Ja ik ben freq.flyer bij Iberia.OK ik heb geen geheimen ik vlieg in de morgen om 08 hrs vanuit amsterdam en ben in de avond 21hrs in buenos aires, (vraag aan je dochter)Hoor net SOSA IS OVERLEDEN BEGIN TE HUILEN.meisjelief ik jok nooit ja dan ga ik 1000 km reizen met een bus de volgende dag in de avond om 21 hrs van [plaats] is busstation wat je nog nooit hebt gezien dit is een stad opzich.Alle bussen vertrekken daar over heel zuid amerika.500 tot 700 bussen iedere avond, ook in iedere prijsklasse, ik neem meestal bed krijg je een bed drank en maaltijd en als de stewardessen zien dat je gringo bent willen ze met je praten en lachen.jajaja. ik eet geen appelmoes.moet wel lachen whats your name aagje de nieuwsgierige, heb vroeger in argentina gewerkt en relatie aangegaan die 3 jaar geleden in echtscheiding is uitgelopen, argentijnse wilde niets meer met argentina te maken hebben en woont in Nederland.omdat ik eigenwijs ben en gewoon mijn eigen weg in dit leven ga heb ik gekozen voor arg.omdat het leven daar goed is in de nederlandse winter.aan heksen moet ik wel zo schrijven anders is het niet leuk voor een bruya, je wilde toch verrast worden geen saaie vent?
ja de foto is in los grutas gemaakt onderweg naar calefate, los grutas is dorp waar 100.000 papagaaien wonen aan het strand in de rotsen.je zult wel denken jij bent ook net een papagaai.ok mi manera=op mijn manier.beso=kus brazo =arm maar dit is heel teder bedoeld, geef je een kus met mijn arm omjeheen zodat je beschermd bent,zo en nu mijn naam komt uit zeeland, jaja Charles maar dat ga ik je nog wel eens vertellen als ik dit heb verstuurd ga ik proberen foto te sturen beso y brazo, zo en is Anja aan de beurt jaja ga proberen, tschau

Charles stuurt foto's van zijn Argentijnse huis. Lijkt me toch braaf ongemakkelijk, een tweede woning in Argentinië, dat ligt niet naast de deur. Ik antwoord niet snel genoeg naar de zin van Charles, er komt nog een mailtje.

ben je al stil geworden van deze brutale man die stevig in zijn schoenen staat die geen agenda heeft laat staan dubbele .wat zullen wij doen via normale mail of hier verder gaan jij mag het zeggen, ben geen zeurende man, eet ook met mes en vork jaja, poets ook mijn tanden jajazo heb ik mijzelf wel genoeg aangeprezen zeg, doe even normaal Charles ok ik hoor van je een prettige avond heb een beetje ruzie heb een te dure fiets gekocht voor kleindochter, groet

zondag 4 oktober 2009
Hi Charles,
Mooi huis en al ingericht, wat moet er nog gebeuren? Ik zie een eettafel, een zithoek, een keuken, een (slaap)bank.
Ik hoorde zojuist op het journaal dat Mercedes de Soza is overleden. Markante vrouw met een prachtige stem en positieve politieke invloed.
Ik heb gehoord, en ook gezien op een filmpje van mijn dochter, dat de bussen in Argentinië heel luxe zijn, dan is 1000 km niet zo ver.
Ik woon in Zeeland. Kom jij daar oorspronkelijk vandaan of alleen je naam?
Ik stuur je een paar foto's van mijn appartement. Het terras was nog niet 'bewoond', alles nog splinternieuw. De bomen zijn vrij snel vervangen door andere. De rode stoel is inmiddels aangepast bij de rest van de inrichting en is donkergrijs geworden.
Zoals je ziet, modern en strak ingericht. Het gebouw is bijna 4 jaar oud, zo lang woon ik er.
Natuurlijk wil ik verrast worden. Ik ben veel te weinig verrast tot nu toe, ik zou dus zeggen 'ga je gang'. "))
Wanneer ga je weer naar Argentinië, aanstaand weekend?? En voor hoe lang?
groetjes, Anja.

Charles stuurt opnieuw een mailtje in zijn onnavolgbare stijl:

zondag 4 oktober 2009
Zo heb de foto  s gezien als je dit ziet dan heb je toch geen man meer nodig .zeer onder de indruk .er ontbreekt natuurlijk een vrouw jajaja neem je toch argentijnse neeneenee,
dat is geen slaapbank maar een poef die je overal neer kunt zetten,bussen zijn meer dan uitstekend heeft je dochter zeer goed opgemerkt, ja je hebt gelijk dit zijn sites voor huizen er is daar vrij veel locaal toerisme.vooral in merlo,maar niet leuk voor jou.nee ik kom daar niet vandaan de naam zandijk komt daar vandaan,nee zeg ik ga niet volgend weekend weg ik moet eerst naar oogarts voor controle,daarna zie ik wel heb ook kleinkinderen waarvan mijn kleindochter erg aan mij hangt daar heb  je wel rekening mee te houden.jawel dat begrijp ik wel.ok Anja wil verrast worden ga niet vragen wat je leuk vindt maar doe je voorstel uit eten bij de echte argentijn in rotterdam uit eten in scheveningen bij italiaan als dat te ver is laat mij weten of uit in amsterdam iets eten drinken in voormalige renault showroom.in amsterdam amstel ,waar nu van alles komt,kan je moeilijk uitnodigen om naar barcelona te gaan een weekend want je kent mij niet maar ik ben aardig ben niet de baas ben gewoon die ik ben en jij?zo nu is Anja aan de beurt,beso y brazo .Charles

Als je zo'n huis hebt als ik, heb je geen man meer nodig, vindt Charles. Wat heeft het één met het ander te maken?? Ik laat Charles weten dat ik pas later kan mailen in verband met druk, druk, druk.

maandag 5 oktober 2009
Goedenavond Anja  (heksje) (lief moet nog afwachten) aardig ja  spontaan ja ze staat zelfs voor met haar opmerkingen.ben je aan het zingen in je popkoor waar hou je van of welke taal ?wat brutaal is die argentijn.gaan we nog stappen het weekend ??en in de ochtend wil dit zeeuws meisje wakker worden (misschien)naast mij en daarna geeft ze klap en zegt Charles jij eerst uit bed ik blijf nog even slapen en maak de badkamer niet vies,en ik wil een uitgebreid ontbijt en dan zeg ik bonita het ontbijt staat al klaar voor je.jajaja.dan kranten lezen  ,dan thuis blijven ???Nee we gaan weg ok zeg ik dan,zeeuws meisje zegt ik wil naar antwerpen ok zegt die gringo maar dan blijven we daar ,zo en nu aardige Anja,liefs Charles beso y brazo.

Hoe is het toch mogelijk dat iemand zo schrijft. Redelijk foutloos maar één grote zooi. 

maandag 5 oktober 2009
(zeeuws meisje wil weekend naar ardennen)Anja ik plaag je maar ik ga met je mee ,beso y brazo Charles

En dan ben ik weer terug uit alle drukte en heb tijd om te mailen:

maandag 5 oktober 2009
Hallo Charles,
Zo, het werkend deel der natie is uitgerust ")).
Ja, mooi appartement hè. Je schrijft 'dan heb je toch geen man meer nodig'. Een man nodig, tja, dat is voor zaken die je niet zelf kunt. Huis kopen kan ik zelf, schilderijen ophangen, huis schilderen en alle andere klussen ook. Maar een arm om je heen, iemand die blij is je te zien, aangenaam gezelschap, iemand die de lach op je gezicht brengt, dat kun je je zelf niet geven.
En ja, dat dacht ik inderdaad, waarom heeft die Charles geen Argentijnse? Je eerste vrouw was een Argentijnse, schreef je, en als ik even reken: jij bent drie jaar gescheiden en ze heeft nu een kind, moet dat een jonge vrouw geweest zijn. Realiseer je je wel dat je nu met een 60-jarige aan het mailen bent? Jeugdig van uitstraling en van geest, maar wel een ouwe taart.
Leuk dat je kleinkind zo veel van opa houdt. Helemaal fout, begrijp ik, dat opa een te dure fiets koopt
Uit eten, Charles, vind ik altijd heerlijk. Maar als ik lees Rotterdam of Scheveningen, denk ik meteen 'parkeren'. Kijk, dat snapt een man niet, die draait zijn auto vlotjes tussen twee andere auto's, zelfs als het eigenlijk niet kan. Ik echter heb twee parkeerplaatsen nodig om hetzelfde te kunnen doen. Een extra rijlesje zou geen kwaad kunnen ")).
Je schreef: want je kent mij niet maar ik ben aardig ben niet de baas ben gewoon die ik ben en jij?
Ik ben aardig, lief, goedlachs, leuk, gevoelig en vrolijk. Moeder van twee dochters van 32 en 29. Ik werk 3,5 dag per week.
groetjes, Anja.

Charles gaat in ieder geval in op mijn vragen, dat is positief want niet bij alle mannen gebruikelijk.

maandag 5 oktober 2009
ja vrouw was 18 jaar jonger .ja ik besef dat  heb je daar een probleem mee? argentijnse was 2de vrouw bij haar geen kinderen,bij 1e vrouw in overleg uit elkaar uitelkaar gegaan was te vaak weg en ik ben geen doe hetzelver toen heb huis gegeven in [plaats],weet je wel dat ik oude pik ben ??wat zegt leeftijd mij ben nog nooit ziek geweest en heb geen pijntjes,ja schei uit over die fiets maar dat was natuurlijk niet de werkelijke reden van ruzie,ruzie ging erover dat zijn zomaar ander huis neemt en regeling treft met man ieder zijn huis en de kinderen om de week,terwijl ze mij dat allemaal verweten heeft,heb je soms een bus die zo groot is dat het moeilijk te parkeren is,je schreef verras mij dan bij jou in de buurt hoef je niet te parkeren jij op het werk de baas ik met uitgaan,wat vind je daarvan???kun je nog wel wijs uit mijn nederlands?Op een school had ik al vlug door (hekse school).nee ik ben sinds juli en snap er nog niet zoveel van,nou Anja (oude taart en oude pik)wat zou daar van terecht komen?vertel je dochters wat je nu is over komen heb je wat te lachen.Anja veel liefs en kijk wat je wil ik rij overal naar toe ,beso y brazoCharles

Ik geloof niet dat Charles een verkeerde is maar ik kan echt niks met deze man.

maandag 5 oktober 2009
Hi Charles,
Tjonge, we kunnen wel een hotline aan laten leggen ")).
Ja, ik heb gezien dat jij al een oude man bent (grapje), je bent 7 jaar ouder dan ik, da's veel. Althans op deze leeftijd. Bij jou vergeleken ben ik nog een groen blaadje. Maar leeftijd alleen is geen reden om 'nee' te zeggen.
Dat kinderen de scheiding van hun ouders niet zo leuk hebben gevonden, weerhoudt ze uiteraard niet van hetzelfde. Ik neem aan dat je dochter en haar man niet uit elkaar zijn omdat ze zo'n harmonieuze relatie hadden.
Nee hoor, ik heb geen bus, ik heb een mini-autootje. Ik kan gewoon niet tussenparkeren.
En inderdaad, Charles, je Nederlands is verwarrend. Je schrijft in je profiel dat je havo hebt gehad, dan moet je toch een beetje Nederlandse les hebben genoten ")).
Zaterdag ga ik optreden met het koor waar ik in zing. Voor mij dus geen wilde plannen voor dit weekend.
Is het leuk om eens telefonisch contact te hebben? Morgenavond? Ik ga nu namelijk naar bed. Vroeg? Ja, zeker. Ik heb afgelopen nacht maar twee uurtjes geslapen. Moet even wat inhalen. Normaal slaap ik als een roos, de hele nacht, maar vannacht heb ik het vier uur zien worden. En de wekker gaat om 06.20 uur.
Als je het leuk vindt met mij te bellen, hoor ik het wel.
groetjes en slaap lekker,
Anja.

Dit is een noodsprong uiteraard. Misschien is de man in een gesprek wel te volgen en is mailen gewoon niet zijn ding, om met Paulien Cornelisse te spreken.

maandag 5 oktober 2009
Aan het GROENE BLAADJE ANJA ja hoor is goed.deze man houdt wel van oud taartje uit diepvries,groen blaadje als het wordt aangeboden door taartje.heb je teveel aan mij gedacht ?(grapje)Anja welterusten.Charles

We bellen en in dat gesprek is Charles net zo onnavolgbaar als in zijn mails. Voortdurend aan het woord en dan ook nog onsamenhangend.

dinsdag 6 oktober 2009
(Lieve Anja)  Aardige Anja heel leuk gesprek geweest weet niet of je dit ontvangt maar in ieder geval bedankt,Liefs Charles,Welterusten
Internet doet niks.ga douchen en mij netjes gedragen

Ondanks het verwarde gesprek heeft Charles ook een paar dingen gezegd die ik leuk vind, reden om iets af te spreken. Charles stelt voor een dag naar Antwerpen te gaan, dat vind ik niet zo'n geslaagd plan. Stel je voor dat we helemaal niks met elkaar hebben en we zitten een hele dag met elkaar opgescheept.

dinsdag 6 oktober 2009
Hi Charles,
Tjonge, wat een lang gesprek. En.... tussen de regels door heb je ook een aantal dingen gezegd die mij raken. Nee, ik verklap uiteraard niet wat. Maar wel leuk.
Misschien beter om vrijdag gewoon in xxxxx te blijven. Meteen een hele dag naar Antwerpen is misschien wat te veel van het goede. We hebben elkaar nog nooit ontmoet en als het tegenvalt, kan een dag lang duren. O, o, o, wat neem ik toch een verstandige beslissingen op de late avond ")).
Wat denk je van ongeveer 15.00 uur?? Te laat? Te vroeg? Laat het maar weten.
Slaap lekker, Anja.

Charles gaat akkoord, hij komt mijn kant uit.

dinsdag 6 oktober 2009
Anja met de korte haren alles ontvangen opgeschreven wat je wilt 15 hrs ben ik bij je,helemaal opgepoetst zoals een dame het wilt,beso y brazo Charles.

woensdag 7 oktober 2009
Hoi Charles,
Bedankt voor je foto's. Mooie omgeving. Ik wil graag wat van die rietpluimen bestellen ")).
Zien huizen in Argentinië er doorgaans zo uit? Wat de buitenkant betreft, bedoel ik. En waarom dat hek rondom? Is dat voor de veiligheid of is het gebruikelijk?
Vrijdag 15.00 uur, staat genoteerd. Morgen ga ik de slingers ophangen.. "))
groetjes, Anja.

woensdag 7 oktober 2009
Goeden middag Anja kom net binnen met dochter ben nog wel een beetje boos op haar maar ze kletste me toch naar Ikea in Barendrecht ja pa ik ben wel je dochter en ik hou van je en in die tussentijd kocht ze wel gordijnen en nog meer 200 pietermannen daarna naar die gamma ook 100 van de apperaten ,daarna kus en wees nog maar even boos .is nu naar de kinderen .Ja ieder huis heeft hek  is verplicht bij wetde stoep is ook van jou moet je ook betegelen,
Niets geen slingers LIANEN gaat oude pik oude taart achterna zitten jajaja,alleen bij slecht weer,veel plezier  met het zingen saludamos Charles

Gottegot, waar ben ik weer aan begonnen. Wat moet ik met deze man?! Maar ja, afspraak is gemaakt.

donderdag 8 oktober 2009
Hi Charles,
Eindelijk klaar met de slingers, nu de ballonnen nog ")).
Hoe gaat het met je. Beetje stil na dinsdag? Ik ben klaar met werken voor deze week. Heerlijk, weekend voor de deur.
groetjes, Anja

donderdag 8 oktober 2009
DAG Anja ik verheug mij ook dat je een prettig weekend zal hebben moet ik helpen blazen ? mag ik je bellen of wil je relaxen ,als we gaan bellen verrek ik doe het gewoon beso y brazo nu die telefoon vinden hoe dat ding werkt.beso Charles
.?,

Op dinsdag komt Charles. Om 15.00 uur gaat de bel. O jé, waar ben ik aan begonnen. Ja, ja, ik weet het, ik had het al aan de mailtjes kunnen zien maar ik wil iedereen altijd het voordeel van de twijfel geven. Niet handig…..
Charles brengt een meer dan wansmakelijk bloemengedoetje mee, iets voor buiten geloof ik, in een mandje. Heeft hij de foto's van mijn interieur niet bekeken? Of gewoon geen smaak? Nou ja, het is goed bedoeld.
We drinken koffie en daarna een drankje. Charles is onafgebroken aan het woord. Wat is dat verdomme voor een mannending, alleen maar praten over jezelf. Hij heeft nog een onaangename eigenschap. Alles wat ik leuk vind of waar ik waarde aan hecht, wordt de grond in geboord. Msn, onzin, Hyves, nog grotere onzin, daar begint Charles allemaal niet aan. De hele wereld wordt slechter van dat internetgedoe, communiceren doe je van mens tot mens. Dat kan wel zo zijn maar waar staat er iets over eenrichtingverkeer? Mijn interieur, dat hij nu in werkelijkheid ziet en waar hij niet omheen kan want hij is in mijn huis, levert alleen maar op dat inrichting hem geen flikker interesseert. (sic)

Ik heb hem nu twee keer aan de telefoon gehad en zie hem voor het eerst, ik heb dus alle verhalen drie keer gehoord. Steeds hetzelfde, want zo groot is het repertoire nou ook weer niet. ")) Dikdoenerige, brallerige verhalen over van alles en nog wat maar voornamelijk Argentinië. Hoe geweldig hij het daar voor elkaar heeft. Hij vertelt en vertelt, praat over een crematorium in de tuin, ik griezel van mensen die zulke uitdrukkingen grappig vinden. Een beschrijving van de grote lappen vlees die op dat crematorium worden gelegd. Een beschrijving van de liters ijs die daarna komen. O, wat interessant allemaal. Maar niet heus. Heel Argentinië is besproken, de bevolking, de bezienswaardigheden, zijn schoonfamilie, de politiek maar vooral Charles in Argentinië. Wezenloos geleuter. Allemaal over dingen die ik niet hoef te weten. Als ik iets zeg (ja, af en toe krijg ik de kans) wat hij niet weet, neemt hij het niet aan maar zegt steevast, en hij spreekt het staccato uit: 'Dat weet ik niet of dat zo is'. Alsof het onmogelijk is dat iemand anders, in dit geval ik, iets weten kan wat hij niet weet. Dat kan natuurlijk niet, zo’n geweldige man, dichter bij god kun je niet zijn.
En ik, ik denk de hele tijd dat ik moet zeggen dat we beter niet kunnen gaan eten. Ik moet er niet aan denken, nog langer met die man. Ik zit moed te verzamelen maar durf het niet. Meer dan een uur lang denk ik dat het de enige weg is, het enige juiste om te doen, en ik durf niet. En ja, dan moet ik op de blaren zitten.

Ook In het restaurant moet iedereen weten dat hij iets met Argentinië heeft. Hij vraagt de wijnkaart. Hij bestudeert het rijtje wijnen, er staat een rode Argentijnse wijn bij. Met het simpelweg bestellen daarvan kun je je uiteraard niet voldoende profileren en dus vraagt hij aan de serveerster of ze ook een witte Argentijnse wijn heeft. Ik heb de serveerstersschool niet doorlopen maar dat antwoord kan ik zo geven. Nee natuurlijk, want dan had die wijn op de kaart gestaan. Het meisje deelt het mee en hij zucht en zucht demonstratief, het valt hem duidelijk zwaar het te moeten doen met één van de andere wijnen die op de kaart staan. Uiteindelijk bestelt hij een fles wijn en een fles water. Hij mixt die twee in zijn glas.

In dit restaurant, ik eet hier vaker, serveren ze de thee in prachtige glazen, ik ben er weg van. Ik heb bij een vorig bezoek onderop het glas gekeken naar de naam en die opgezocht op internet. De glazen zijn in Nederland niet verkrijgbaar, ze kunnen in Engeland besteld worden. Ze kosten 28 euro per stuk en daar komen de verzendkosten nog bij. Dat ben ik uiteraard niet van plan.
Ik vertel het Charles, er is uiteraard af en toe een moment waarop ik even iets kan zeggen want hij moet die twee flessen wegwerken. Natuurlijk doet hij ook daar weer lullig over. Vraagt waar ik moeilijk over doe, 28 euro per glas, met zo’n huis. Dat huis heeft hij me tijdens deze ontmoeting meerdere keren voor de voeten geworpen. Hoe komt het toch dat mannen altijd baas boven baas willen zijn en van slag raken als ze zien dat een vrouwmens het in haar eentje goed voor elkaar heeft. Er lullig over doen, verder is hij niet gekomen.

Na het eten bestellen we koffie. Hij vraagt de serveerster 'heeft u latte'. Het meisje verstaat het niet en vraagt wat hij zegt. Hij herhaalt het nog eens en nee, dat heeft het meisje niet. Opnieuw zuchtend, alsof het een straf is gewone koffie te moeten drinken, bestelt hij zijn koffie. Ik bestel thee en jawel hoor, het wordt geserveerd in het bewuste glas en opnieuw is hij van mening dat ik met zo'n huis niet moet zeuren over 28 euro per glas. Bij het afrekenen vraagt hij de serveerster om een kaartje, want hij gaat hier uiteraard vaker komen en blablabla. Wedden van niet? Hoezo dik doen!?
Wat duurt deze avond lang, lang, lang. Ik word behoorlijk gestraft voor mijn slechte keuze in mannen.

Als we buiten komen, plenst het van de regen. Bij mijn huis aangekomen besluit Charles nog even mee naar binnen te gaan. Hij pakt een paraplu uit de kofferbak en slaat daarmee mijn bril van mijn gezicht. Die vliegt een paar meter verder in een plas. Gelukkig niet kapot, heel mooie bril en nog maar een half jaar oud. Hij houdt de paraplu boven mijn hoofd, dat is galant, en regent zelf nog natter dan hij al was van het stukje van het restaurant naar de auto. Binnen gekomen bied ik aan zijn trui in de droger te stoppen. Nee, dat hoeft niet. Hij trekt zijn trui uit en hangt die over een stoel. En daar zit hij, op de bank, míjn bank, met dat gigantische lijf, slechts gekleed in een hemd. Dikke blote armen die hij wijd spreidt over de rugleuning. Daardoor komt de overvloedige bebossing van zijn oksels op mijn bank. Blèèèh. Bah! Maar ja, zeg daar nou es wat van… Zeg nou es tegen zo’n man dat ie zijn okselhaar van de bank moet halen. Ik durf dat niet.
Na wat een uur lijkt, ik weet niks meer te zeggen, ben helemaal stil, vertrekt hij. Hij pakt zijn trui en is verwonderd dat die nog steeds nat is. Dûh.
God, wat ben ik blij dat die man weg is. Hij belt nog om te zeggen dat hij veilig is aangekomen maar echt, dat interesseert me op dat moment geen fluit. Flikker toch op. Met heel Argentinië erbij.

En dan zit ik met mezelf. Me af te vragen waarom ik niet voor we weggingen gezegd heb dat we beter niet kunnen gaan eten omdat ik geen enkele feeling met hem heb. Allemaal eigen schuld dus.
Enfin, nooit meer iets gehoord, hij moet toch aangevoeld hebben dat ik hem niet pruimde.