In Overpeinzing, april 2010, http://www.manboel.nl/2010/feb-tm-april/overpeinzing staat geschreven dat mannen selecteren op totaal onbelangrijke zaken. Een mooi voorbeeld is Pensionado. Hij spant de kroon.
Pensionado schrijft in zijn profiel, wat ik overigens niet bewaard heb, over iets dat ik ook heb meegemaakt. Reden om hem een mailtje te sturen. Zomaar, om aardig te zijn en iemand een hart onder de riem te steken. Niet voor een date, niet als eventuele nieuwe geliefde, niet eens voor mailcontact. Deze mogelijkheden breng ik niet ter sprake.

Hallo Pensionado,
Mooi profiel, leuk om te lezen.
Ik schrijf je omdat ik een soortgelijk proces achter de rug heb en je verhaal daarom herkenbaar is. Lange tijd voelde ik mij de gelukkigste mens ter wereld. Een relatie, nee zeg, dank je.
Vorig jaar maart overleed, 5,5 jaar na mijn jongste broer, de broer boven mij. Behalve het 'normale' verdriet dat zoiets met zich meebrengt overviel mij een gevoel dat zei 'ik ben alleen op de wereld'. Geen ouders meer, geen ooms, geen tantes, en nu ook ons gezin weg. Er is niemand meer die mijn ouderlijk huis heeft gekend, mijn school, de juffen en de meesters, mijn vriendinnetjes, kortom mijn roots zijn weg. Ik voelde me er heel eenzaam door, een gevoel dat ik daarvoor niet kende.
Uiteraard herstelt zich dat en heb ik mijn normale welbevinden weer terug maar wat er uit is overgebleven is dat mijn 'relatie, nee dank je' gewijzigd is in 'rondkijken op een relatiesite'.
Ik hoop dat je gezonde twijfels over datingwebsites niet zullen veranderen in negatieve gevoelens. Het is namelijk niet allemaal rozengeur en manenschijn, je maakt de meest vreemde dingen mee.
groetjes, Anja.

Pensionado schrijft mij terug, althans het mailtje komt binnen in mijn inbox, maar het is gericht aan Annelies. Het is voor het eerst dat een man zelfs mijn naam niet goed nakijkt. En, mooist van al, ik zie het nu pas, nu ik aan Pensionado een pagina ga wijden op Manboel. Had ik het toen maar gezien, had ik het beslist niet onvermeld gelaten.

Hallo Annelies,
Dank voor je open en eerlijke reactie. Mooi zoals jij het moeilijke proces beschijft waar je uiteindelijk toch doorheen bent gekomen.
Jouw profiel met erg veel belangstelling gelezen. Je lijkt me een (h)eerlijke vrouw.
Vraag me alleen af of onze leefgewoontes wel bij elkaar passen. Je drinkt en rookt niet.
Dat doe ik wél, sterker nog een lekkere maaltijd zonder een wijntje en daarna een sigaretje smaakt toch een stuk minder.
Onoverkomelijk? Wat denk jij?
Groet, Bob

Annelies schrijft Bob terug ")), wat een sukkel. Heel klein, in de marge van de profielpagina, staat Roken en Drinken en daarnaast staat bij mij Niet. Als drinken een punt zou zijn, zou het wel apart in mijn profiel zijn opgenomen. Dat doen mensen die tegen roken zijn ook, die vermelden dat in hun profiel. Mijn mailtje echter ging over roken noch drinken, het haakte in op wat Bob in zijn profiel schrijft. Alsof ik het niet geschreven heb, zo is zijn reactie.

Hi Bob,
Mijn niet drinken is geen principiële keuze. Ik vind alcohol gewoon helemaal niet lekker. Zelfs een advocaatje of kersenbonbon laat mij al griezelen.
Maar tot nu toe hebben de mannen waarmee ik contact heb gehad allemaal genoten van hun heerlijke wijntje. Dus nee, dat lijkt mij niet onoverkomelijk.
Wat mij wel onoverkomelijk lijkt, is dat jij een volslagen onbelangrijk randverschijnsel, een futiliteit in de marge, iets wat in de verste verte niets te maken heeft met het wel of niet matchen van twee mensen, als belangrijk beschouwt.
Dus sorry....
Veel succes verder.
groetjes, Anja.

Wat ik ook pas nu zie is het feit dat ik hem heb teruggeschreven alsof mijn eerste mailtje wel bedoeld was om nader contact met hem te hebben. Dat was niet zo. Jammer, twee dingen onvermeld gelaten. En ja, lullig doen voelt nog steeds prima.