Mannen, ze blijven mij een raadsel.
Van E-matching krijg ik Firango toegestuurd als zijnde een match. Firango roept in zijn profiel vrouwen op te reageren met verhalen over de reacties die ze via relatiesites ontvangen. De dameskant is volgens Firango verbijsterend, het is voor hem aanleiding een blog te schrijven. Ik ben, zoals jullie weten, met Manboel bezig en dus schrijf ik:

Hi Firango,
Ik wil graag met je van gedachten wisselen over de reacties die vrouwen via relatiesites ontvangen. Ik stel daarbij wel de voorwaarde dat het niet in je blog terecht komt.
Kun je je daarin vinden?
groetjes, Anja.

Firango schrijft terug en licht meteen een tipje van de sluier op:

Hi Anja,
Goed plan en nee..... natuurlijk komt dat niet in mijn blog!
De reden voor de initiatief is eigenlijk dat er zo veel vrouwen zijn wiens profiel zoooo overduidelijk niet bij het mijne aansluit, maar volgens mij reageren met een ide van `niet geschoten altijd mis`. Het gevolg: een hele map vol met reacties van volslanke (voorzichtig geformuleerd) dames die (ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen) gewoon ronduit zeer onaantrekkelijk en veelal véél ouder zijn. Misschien nog vervelender is dat de oppervlakkigheid er vaak vanaf druipt.
Ik krijg dan last van een soort plaatsvervangende schaamte.
HELP!
Nu zie ik ook regelmatig profielen waarvan ik denk: prima dat je zo bent, maar de kloof is toch wel erg groot. Niet reageren dus, denk ik dan, want niet zinvol.
En, soms reageer ik op een heel mooi profiel (in mijn ogen) en neemt men niet eens de moeite om even te melden dat men niet geinteresseerd is! Ik vind dat pijnlijk. Met mooi heb ik het dan niet over uiterlijk, alhoewel we daarin natuurlijk ook allemaal een voorkeur hebben.
Hoe zit dat bij jou?
groetjes, Ted

Ik heb Ted wel wat te vertellen zoals jullie kunnen begrijpen. Ik stuur hem de naam van Manboel. Daar staat het allemaal in wat vrouwen zoal ontvangen en meemaken als ze op een relatiesite staan.

Hi Ted,
Nu ga ik me aan de goden overleveren op hoop van zegen dat die goden me welgezind zijn en blijven.
Diepe zucht.
Ik heb een website geschreven over mijn ervaringen met mannen op relatiesites.
Uiteraard komt zoiets niet in je op als alles verloopt zoals je zou mogen verwachten in de contacten tussen mensen.
Ik heb het (denk ik) wel met humor geschreven maar dat laat niet onverlet dat het geheel een treurige zaak is. Zoals mijn beste vriendin zei: 'ik dacht na de eerste pagina's 'dat wordt lachen' maar ik ben er helemaal moedeloos van geworden'.
Ik wil geheim houden dat deze website van mij is, ik heb de paar seksuele avonturen die ik via de sites heb gehad beschreven en heb er geen zin in dat mijn collega's vanaf heden breed gaan grijnzen als ze me tegemoet komen.

Het lidmaatschap van E-matching (daar ben ik nog maar kort) is een verademing vergeleken met andere sites. Alleen al het feit dat ik de profielen niet drie keer moet lezen om één keer te begrijpen wat er staat i.v.m. de vele taalfouten, is de hemel op aarde.
Ted, ik hoop dat je er goed mee omgaat. Mijn website is uiteraard niet geheim, het aantal bezoekers groeit mij veel te langzaam. Ik zou de naam wel aan de hemel willen schrijven. Alleen het feit dat ik de schrijver ervan ben, wil ik nog even voor me houden.
Ik hoor graag iets van je als je wat gelezen hebt. Dat lijkt mij logisch.
Kijk op manboel.nl
groetjes en een fijne avond, Anja.

Met dit berichtje heb ik voor 100% voldaan aan de oproep van Ted. Ik ben hem ter wille geweest, heb me open opgesteld, geef blijk van vertrouwen enz. enz.
En denk je dat Ted ooit gereageerd heeft? Tuurlijk niet. Vandaar mijn openingszin op deze pagina.