Alweer een getrouwde man die een vriendinnetje wil. En nee, dat staat niet in zijn profiel, dat verneem ik pas wanneer ik met hem in contact ben.
Zijn eerlijkheid is te prijzen, hij deelt het al in de eerste mail mee. Beter was het geweest als hij het in zijn profiel had gezet, dan sturen vrouwen die geen zin hebben in vriendinnetje zijn, geen mailtje. Het staat er niet en dus schrijf ik. Pim woont in Zeeland en kan lekker koken, eten is voor hem 'mmmm', schrijft hij, en hij houdt van gezellig samenzijn. Een inkoppertje.

Nou Pim, als eten voor jou 'mmmm' is, zou ik zeggen kook eens lekker voor mij. Gegarandeerd gezellig samenzijn.
groetjes, Anja.

Pim heeft, zoals gezegd, een lijk in de kast, dat laat hij weten:

Hoi Anja,
Dank voor je berichtje en inderdaad koken vind ik heel leuk en gezsellig tafelen met een heerlijk glas wijn is niet te versmaden dus inderdaad mmmmmm.
Iets over mezelf ik ben bijna 2 mtr,goed gebouwd probeer aan mijn lijn te denken ( moeilijk met lekker eten) ben charmant en vind humor heel belangrijk ik werk nog tot volgend jaar en dan hoop ik met de vut te gaan.
Maar ik ben ook eerlijk en recht door zee, ik zoek geen relatie want die heb ik al, wat ik zoek is een een leuke vriendschap met een charmante dame waarmee ik kontakt
heb vie de mail en misschien later een ontmoeting, maar nogmaals ik ben niet op oek naar een relatie.
Groetjes en een fijn weekend.
Pim.

Nee Pim, aan mijn lijf geen polonaise. Ik heb geen zin in krijsende vrouwen aan de deur. Ik reageer met als onderwerp 'vraagtekens':

Hoi Pim,
Tsja, daar wemelt het van op relatiesites: mannen in een relatie.
Ik snap daar helemaal niks van. Als ik in een relatie zit en ik mis iets, dan wordt dat onderwerp van gesprek. Blijft het zo, dan ben ik weg. Maar hoe dan ook, ik begin niet met een contact daarnaast. Ik snap daar echt helemaal niets van.
Ik stel het op prijs dat je eerlijk bent, althans naar mij toe, want ik neem aan dat het eventuele contact met een mailvriendin buiten je relatie om gaat? En dat is iets wat voor mij onmogelijk is, iets doen achter iemands rug. Volslagen onmogelijk.
Ik wens je alle goeds,
Anja

Pim is een man en mannen vinden het niet leuk om met een andere mening geconfronteerd te worden. Dat laat hij weten:

Anja,
Als iets mis is met mijn relatie en dat onderwerp is onoplosbaar, dan zoek je een oplossing, en gooi je een jaren lange relatie niet zomaar weg.
Wie zegt dat mijn partner hier niet van weet en niet bij machte is om een verandering in de relatie te bewerkstelligen?
Je trekt conclusies waarvan je niet weet of ze gegrond zijn en dat is iets wat ik van een hbo dame niet goed kan begrijpen.
Je hebt kennelijk mijn aanhef niet goed gelezen ik ben niet op zoek naar een relatie, maar zou een vriendschap een email kontakt wel fijn vinden om zaken te kunnen
bepraten wat ik met mannen niet kan.
Ik ben blij de je zo reageerde want je toont daarmee een impulsief en simpel denkpatroon aan en dat is iets wat ik absoluut niet kan appriceren.
Succes! Pim

En daar heeft Pim gelijk in. Ik kan niet weten of hij zijn geplande escapade heeft besproken met zijn relatie. Om die reden stond er dan ook een vraagteken achter mijn 'aanname'. Maar dat heeft Pim niet gezien. Of niet willen zien. En.... lees goed: hij zegt in zijn mail niet dat zij op de hoogte is. Hij vraagt alleen 'wie zegt dat'. Maar welke reden er ook is voor zijn zoeken, ik wil er niet in verwikkeld raken. Ik hoef geen contact met de Pimmen van Nederland, ik met mijn impulsieve en simpele denkpatroon.