Een raadselachtig contact. Misterg uit Noord-Holland. Op de foto een heel leuke man. Grijs haar, grijs stoppelbaardje en in zijn profiel citeert hij Shakespeare:

Menige vrouw zag ik met welgevallen,
en meer dan eenmaal sloeg haar zoete spraak
mijn al te aandachtig oor in zachte boeien...
weer anderen trokken mij aan door andere deugden...

maar nooit beminde ik er een zo innig
dat niet de een of andere feil in haar,
strijd voerde met haar hoogste lieflijkheid,
en ze overschaduwde...

maar gij, ...o gij...
zo weergaloos en zo volmaakt
verenigt t Schoonste van alle schepselen !

ik wens geen andere metgezel voor t leven
dan u...en evenmin kan mijn verbeelding
zich een gestalte scheppen, naast de uwe,
die mij behagen zou.....

W.Shakespeare

Dit is natuurlijk een uitvinding voor alle mannen die niet weten wat te schrijven. Wat een subliem idee. Je googelt even op één of andere dichter of tekstschrijver en knipt en plakt een profiel. Hier ga ik patent op aanvragen. Op 17 mei 2009 mail ik Misterg in antwoord op een eerder mailtje van zijn kant:

Hi Misterg,
Je hebt een mooi profiel gemaakt, een sterk moment, het moment dat je weet dat je in je eentje gelukkig kunt zijn.
Fijne zondag, Anja.

Misterg mailt terug. Bloemrijk, uitgebreid, poëtisch en dezelfde dag.

hi, Anja,
dank je voor je compliment...
jouw profieltekst vond ik heerlijk om te lezen, en mooier dan die van mij, omdat jij je ambities en verlangens zo onomwonden en helder hebt neergezet..
ik ben direct in een hoekje van de kamer gaan zitten om geconcentreerd tot zelfreflectie te komen , in de hoop jou een geloofwaardig antwoord te kunnen ..omdat mijn hart al zo bonsde van opwinding viel dat niet mee, en werd ik gedwongen voor elk door jou omschreven verlangen terug te keren naar mijn p.c....
en zo werd je met de minuut aantrekkelijker, en je beeltenis was niet eens nodig , ook zonder foto fantaseerde ik je schoonheid zonder enige moeite, en de eigenschappen die je van je toekomstige liefde verlangt vond ik volstrekt legitiem, en als ik zeker wist , en het vertrouwen had dat ik aan je criteria voldeed, dan was ik al op weg naar Middelburg...wat zou ik graag die man zijn die jij voor ogen hebt , die in staat is je alles te geven waar je van geniet , en die met je volledige instemming van jou mag genieten...ik zit nog steeds in mijn hoekje, en realiseer me dat jij dan toch de vrouw bent die mijn innerlijke rust aan het wankelen heeft gebracht...
over Middelburg gesproken...het had niet eens zoveel gescheeld of we hadden vanmiddag hand in hand door de binnenstad kunnen wandelen..omdat ik daar zes jaar terug serieus zocht naar een woning...heel veel woningen bekeken, en ik hou echt een beetje van de stad...mijn zus woont daar, en ik logeerde daar regelmatig..heb bewondering voor de wijze waarop de stad hersteld is na de bombardementen, en genoot van mijn fietstochten door walcheren ...misschien woon je wel in het penthouse, in de nieuwe buitenwijk , dat ik heb afgezegd....toch gekozen voor NH...
ik raak ondertussen helemaal uit de sfeer, de ontnuchtering slaat al weer toe..je moest eens weten hoe vaak ik al gestoord ben in mijn bericht aan jou...en het verschijnsel dat er ook nog eens berichten binnenkomen van andere members , bekende en onbekende , draagt ook niet bij aan een intieme sfeer...
ik ga je verlaten, Anja, nogmaals dank voor je bericht, ik voelde me gevleid, en ik hoop maar dat ik je niet ontriefd heb met mijn geteut, en ik eindig nu in het besef dat ik je weinig concreets heb aangeboden, en vraag vergeving voor tekst-onderdelen waarvan je mogelijk denkt:wat moet ik daarmee...met de assertiviteit waar jij over beschikt ben jij daar ongetwijfeld gauw klaar mee..
dag, Anja,
lieve groet, Frenk

Zo, is dat een epistel! Ik vind mailen leuk en schrijven ook en dus wordt het druk tussen Frenk en mij, nog dezelfde dag stuur ik een antwoord.

Jemig, wat kun jij schrijven zeg.
Ik ga nu eerst mijn heerlijke, in de oven gesmolten, geitenkaasje eten, met gebakken aardappeltjes en rucola met pijnboompitten en dan.... ga ik je terugschrijven.
Want ik moet eerst iets uit de wereld helpen waar jij op focust en wat niet waar is. Oei, oei, oei
groetjes, Anja.

Na mijn heerlijke maaltje beantwoord ik de mail van Frenk. Middelburg, waar staat dat ik in Middelburg woon?

Hallo Frenk,
Jij hebt het over Middelburg en ik dacht 'heb ik dat in mijn profiel gezet?' Even gekeken maar het is niet zo. Ik heb dus niets recht te zetten ")). Ik woon in xxxxx.
Ik vind Middelburg een prachtige stad, een stadswandeling langs alle historische bezienswaardigheden is de moeite waard. Hoe kan het dat je in Middelburg naar een woning hebt gekeken? Ben je niet gebonden aan een plaats of regio door je werk o.i.d.?
Ik woon dus niet in een penthouse in Middelburg maar wel in een heel mooi appartement. Ben er 3,5 jaar geleden komen wonen en ben er nog iedere dag blij mee.
Ben jij pas binnengekomen op deze site? Je krijgt vanwege je leuke foto uiteraard veel berichtjes, en veel willige vrouwen. O, zo mag ik dat natuurlijk niet zeggen ")).
Leuke mail Frenk, je schrijft gedreven.
Fijne avond, Anja.

Nog steeds dezelfde dag, 17 mei:

hallo, Anja,
oei, oei, oei, ik was er zo van overtuigd , van Middelburg, dat ik aanvankelijk veronderstelde dat je de woonplaats in je profiel inmiddels had verdonkeremaand....maar ik ben er achter, jij stond bij de profielen die mij bezocht hadden toevallig naast een andere vrouw uit Zeeland, en die kwam uit Middelburg, dat heeft zich in mijn hoofd vastgezet, gelukkig maar dat ik me in je profieltekst niet vergist heb, ...je zou toch de vloer met me hebben aangeveegd... voor zover nodig natuurlijk , want ik neem ongezien aan dat je van de vloer in je appartement kunt eten...hoewel ik (allemachtig, wat moet ik op mijn woorden letten..)er even ongezien van uitga dat je dat nooit doet, en morsen zal ook niet voorkomen , omdat een gesmolten geitenkaasje, met gebakken aardappeltjes en rucola met pijnboompitten, door jou met liefde bereid, ongetwijfeld met evenveel zorg genuttigd zullen worden..., geen kruimeltjesdief nodig.
ik keek naar Middelburg naar een woning omdat ik na de scheiding , logerend bij mijn zus, veel aantrekkelijke woningen zag voor aantrekkelijke prijzen in een stad die ik mooi vond..voor werk was ik niet meer plaatsgebonden, maar echt serieus is het nooit geweest, omdat ik mijn kinderen niet wilde missen en andersom...nu woon ik op steenworp afstand van mijn vorige woning, en ik ben blij dat ik niet zo dom ben geweest..mijn kinderen zijn nu uitgevlogen, (alle drie studerend) al verblijft met name mijn jongste dochter(bijna 21, ) tot nu toe vaak bij mij...maar betrekt binnenkort een nieuw appartement.werken doe ik niet meer., een heel verhaal, maar nu maar niet..
ik ben al lang lid, werd hier gelanceerd door mijn dochter die het tijd vond dat pappa een leuke vriendin kreeg..ze schreef , buiten mij om, een uiterst lief profiel, waar ik als vader heel trots op was....ik deed er lange tijd weinig mee, ik stond meestal uitgelogd en de-actief...reageerde ook niet op profielen, wel op binnenkomende berichten, en dat leverde korte mail-uitwisseling op, maar ik ging niet in op uitnodigingen voor verder contact...kort geleden maakte ik mijn eigen tekst, en kijk wat meer, maar neem nog geen initiatief, en ja, er wonen een heleboel aardige , aantrekkelijke en lieve vrouwen in dit land, en zeer willig, zoals je dat zo mooi en prikkelend omschrijft....als ik on-line ben, de laatste tijd dus wat meer, komt er heel wat post binnen, en ik beantwoord de mails zo goed als mogelijk en met veel liefde, maar keer op keer stagneert het , door mijn afhoudende opstelling in een latere fase , waarin een afspraak een logische stap zou zijn...juist omdat er mooie contacten zijn, vertrouwelijk en vriendschappelijk, veroorzaak ik teleurstellingen .ik geef me daar steeds meer rekenschap van, en pas mijn mails daar meer op aan, al moet ik toegeven dat de gedrevenheid die jij opmerkte mij wel steeds aanzet tot enthousiaste mails , als reactie op een lief en complimenteus bericht, zoals dat van jou...vooral als de schrijfster ook nog intelligent, slim , pittig , zelfbewust en uitdagend is, een moderne vrouw...dat ik me dan verder weinig illusies hoef te maken , dat incasseer ik dan maar, uiteindelijk zal ik gewogen en te licht bevonden worden..geen valse bescheidenheid..een reele inschatting op grond van enige zelfkennis...
ik ben je aan het vervelen met mijn ontboezemingen, altijd de neiging om me ongevraagd te verantwoorden, terwijl ik al jouw wensen en verlangens voor een nieuw liefdesleven veel interessanter en uitdagender vind..maar waar ik gelet op het voorgaande ook niet voor in aanmerking kom..hèhè, zo kan ie wel weer....ik durf je eigenlijk niet eens meer om je foto -album te vragen.(gr..)hoezeer ik er ook naar verlang je schoonheid te bewonderen..wel, Anja, ben je erg moe van me geworden...ik snap het , beste meid, ..en dat allemaal binnen een dag...vergeef me dat ook maar weer...(en mijn de-activiteit, onbenaderbaar dus)
lieve groet, Frenk

Ik las een pauze van een paar dagen in, niet met opzet, ik zal het wel druk hebben gehad. De volgende mail is van 19 mei:

Hi Frenk,
Tja, als verhuizen zo makkelijk ging deed ik het vaker ")). Af en toe helemaal opnieuw beginnen voelt best goed.
En inderdaad, bij mij kun je van de vloer eten. Tenminste .... als ie pas gedweild is.
Ik vind het zo leuk, je schrijft dingen waarvan het tegendeel van toepassing is. Bijvoorbeeld 'en morsen zal ook niet voorkomen'. Nououou, je zou mijn stoel eens moeten zien. Wiens profiel je ook gelezen hebt, ik ben in ieder geval niet die vrouw die iedere avond voor zichzelf de tafel dekt, muziekje erbij, kaarsjes aan. Nee hoor, met bord en al voor de tv en ja, dat is zichtbaar op mijn mooie, rode design stoel. Daar is inmiddels een afspraak over met de stoffeerder, dus alles komt goed.
Ik kan me voorstellen dat de nabijheid van je kinderen een grote rol heeft gespeeld in de keuze van een woonplaats. Mijn dochters wonen ver weg (nou ja, wat is ver in NL) en zo af en toe komt de gedachte boven dat ik die richting op wil als ik niet meer werk. Niet al te dichtbij maar wel meer dichtbij dan nu.
Wat lief van je dochter haar vader zo mooi te omschrijven, dan moet het wel waar zijn, toch? Hartverwarmend.
Wat initiatief betreft, ik ben ook bepaald niet ijverig. Bekijk iedere dag mijn 'nieuwe matches' en als ik denk 'dat zou leuk kunnen zijn', parkeer ik de betreffende heer (ja, ook jij) bij mijn favorieten. Als ik dan eens tijd en zin heb, schrijf ik een paar mannen aan. Dat is tot nu toe twee keer voorgekomen. 
Op jouw foto zie ik een heel leuke man, in je mails een intelligente. Hoezo gewogen en te licht bevonden?
groetjes, Anja.

En dan hoor ik niks meer van Frenk. Niets verkeerd gegaan, niets verkeerd geschreven. Een beetje wazige man, dat is duidelijk uit zijn mailtjes, maar dat is uiteraard geen vrijbrief om zonder enige kennisgeving op te houden met mailen. Raadselachtig......