Opnieuw een raadselachtige. Ik mail Kris uit Pijnacker, nickname Smaksmak (??). Hij heeft een bouwkundige opleiding genoten en een leuke foto geplaatst. En... hij houdt van The Sopranos. Dat is een punt in zijn voordeel. Zijn profiel:

Rustig en aandachtig, oplettend en nadenkend, hoekig en ook rond, intellectueel met aardse trekken.

Kort en krachtig maar wel een aantrekkelijk profiel. Kris mailt terug dat hij een foto wil zien. Goh, wat apart ")). Hij schrijft zelfs een vermanend uitroepteken achter de zin.

18 May 2009
Natuurlijk wil ik graag een foto van je zien Anja!
Vast bedankt, Kris

Op dinsdag 19 mei stuur ik mijn foto, braaf en gezeglijk als ik ben. Op 20 mei ontvang ik een enthousiast antwoord van Kris.

Hoi Anja,
Bedankt voor je foto's. Leuk!
Je bent zeer slank. Je hebt gezien dat ik een flinke "knuffelbeer" ben??
Waar woon je in Zeeland? Is niet om de hoek jammer genoeg.
Met een vriendelijke groet,
Kris.

Die Kris, een man naar mijn hart, hij noemt mij zeer slank. Dat kan alleen maar goed gaan ")). Maar Pijnacker – Zeeland een eind, het moet toch niet gekker worden. Zijn zelfs zulke kippeneindjes al bezwaarlijk?
Kris mailt van zijn werk, een architectenbureau. Oeps, even nagekeken, nu pas in februari 2010!, hij mailt altijd onder werktijd. Getrouwd?? Maar er staat een foto bij zijn profiel. Dat maakt het getrouwd zijn twijfelachtig. Nog even afwachten wat het wordt.

Hi Kris,
Zeer slank, dat klinkt als muziek in mijn oren "))
Ik woon in xxxxx en nee, dat is niet om de hoek maar Pijnacker, dat vind ik echt maar een stukje hoor. Een uurtje. Ik heb een dochter die vlak bij Pijnacker woont waar ik regelmatig naar toe rijd.
Wat versta je onder een flinke knuffelbeer?? Dat je graag knuffelt of dat je fors van postuur bent? Of allebei!!
Fijne dag verder,
Anja.

Op 22 mei ontvang ik het volgende mailtje van Kris.

Hi Anja,
Je wist toch wel dat je zo slank bent?
Je dochter woont natuurlijk om de hoek in, je kent de weg dus op je duimpje. Je komt langs Pijnacker waarschijnlijk. Hoe vaak ben je daar? In het weekend zit ik zelf vaak bij mijn eigen kinderen en kleinkinderen, of zij bij mij.
Inderdaad beide. Je kent mijn getallen waarschijnlijk van de datingsite.  En ik heb een gezonde libido, zeker bij de juiste persoon. En jij?
Fijn weekend, Kris

Ach ja, de vraag der vragen. Of bedoelt hij dat met knuffelbeer? Ik verbind aan dat woord niet meteen seks. Nou ja, het zal wel. Kris bouwt alvast een excuus in voor de weekends. Dan zit hij bij zijn kinderen en kleinkinderen. Of zij bij hem. Leuk voor die kinderen. Je werkt alle dagen, je bent blij met een paar daagjes voor je man/vrouw en je gezin, en wie staat daar op de stoep? En dat niet één keer, nee ieder weekend, op die schamele twee vrije dagen die je hebt. En ja, ik ken meerdere ouders die dat doen. Misschien toch eens over nadenken?
Op één of andere manier heb ik niet snel genoeg geantwoord naar de zin van Kris. Hij schrijft:

Tue, 2 Jun 2009
Hi Anja,
Helaas niets meer van je vernomen. Ben je afgehaakt?
Graag verneem ik IETS van je.
Groetjes Kris

Oei, dat is minder zorgvuldig van mij. Ik mail terug zodra ik bovenstaand mailtje lees, twee dagen later dus.

donderdag 4 juni 2009
Hi Kris,
Nee hoor, ik ben niet afgehaakt.
Het is wel zo dat ik het momenteel erg druk heb. Binnen afzienbare tijd is het groooote concert van het koor waarvan ik in het bestuur zit en er moet nog heel veel geregeld worden. Dat is geen excuus, voor een mailtje is altijd wel tijd te maken, maar het is wel de reden. We hadden zelfs vorige week zaterdagavond een overleg. Dan heb je een beetje een idee hoe druk.
Maar Kris, volgens mij weten wij heel weinig van elkaar. Is het niet voor de hand liggend als we eens wat mededelingen doen over wie en wat en hoe?
Jij mag beginnen ")).
groetjes, Anja.

De vraag om elkaar wat nader te leren kennen, is niet echt welkom bij mannen. Ook niet bij Kris. Daar hebben de meeste mannen duidelijk geen zin in, dat gedoe, vrouwengeneuzel, nergens voor nodig. Verder dan ook niets gehoord van Kris. Wat betekent dat? Getrouwd? Uit op een snelle wip en verder geen gezeur? Je zou toch denken, aangezien hij mij een herinnering stuurde, dat hij belangstelling had voor verdere kennismaking.
Ik ga deze datingwereld, denk ik, nooit begrijpen.