Een man, nickname Jn, en een mailwisseling waar eigenlijk niet veel mis mee is. Ik zie wel heel veel eigendunk in wat hij schrijft. Dat kan uiteraard aan mij liggen maar daarom laat ik het even zien, kun je zelf oordelen. Hij heeft een leuke foto geplaatst, deze Jn, zoveel is zeker. Zijn gewenste relatie is vriendschap. Zijn profiel, hij begint op fluistertoon:

Aan jou...
wil ik mij graag voorstellen, om je een indruk te geven wie ik ben en hoe ik mij presenteer in deze omgeving. Zelfkennis heb ik inmiddels wel verworven maar ik blijf me inspireren om persoonlijk te groeien, door te communiceren, de dialoog aan te gaan en te verdiepen in tal van zaken. Van nature bezit ik al een onderzoekende geest. Komt de wijsheid dan toch met de jaren?
Ook een man met het geluk mooie eigenschappen te bezitten, die er ook nog eens uitziet, zoals ik er uitzie. Wat anderen daarover vinden is natuurlijk subjectief.
Ongetwijfeld zullen er eigenaardigheden zijn, maar vindt het leuk om daarover aangesproken te worden en een dialoog aan te gaan. Met mij is altijd een compromis te sluiten. Vrouw en mens vriendelijk ingesteld, ervan bewust dat individuele vrijheid een mooie basis is voor intimiteit.
Weet redelijk goed hoe de wereld in elkaar steekt. Probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven en rechtvaardigheid als uitgangspunt te hanteren. Contacten in mijn leven verlopen 'aangenaam', op elk niveau en met alle leeftijdsgroepen.
Heeft denk ik te maken met uitstraling, humor en de wijze waarop ik mensen benader.
...
Met grote belangstelling ga ik de oproep van jou lezen. Wil ik meer over je weten dan zal ik zeker reageren.
Maar... Laten we niet vergeten de al oude natuurwet te respecteren, die zegt; "als zien en horen je in vervoering hebben gebracht", dan heeft de aantrekkingskracht gewerkt. Een mooie basis om verder te gaan verkennen!
Zo verging het mij althans vroeger met de eerste verliefdheden, en"ga dit na heel lange tijd misschien opnieuw ervaren dat het nog steeds zo werkt.
Nu verloopt via dit medium de volgorde anders, maar biedt wel de mogelijkheid om mensen te bereiken van wie we anders van hun bestaan niet zouden afweten. Een geweldige uitdaging de mogelijkheid te krijgen om jou te leren kennen.
De geestverwantschap tussen ons te vinden, daarin de schoonheid van onze gevoelens te ontdekken, om onvoorwaarlijk van je te houden.
Of...zullen praktische zaken hierin de belemmering zijn?
Tot besluit...Een respectvol eerbetoon aan jullie vrouwen, voor de evenredigheid in het zoeken naar een partner / vriend.
nieuwsgierig naar... verrast over... ... raakt het jou ...?
Ik ben onder het sterrenbeeld "vissen" geboren. Zomaar wat wegdromen hoort ook bij mij, af en toe vertrouw ik het papier daarvan ook iets toe.
Liefde is als zuiver water
de bron voor elk leven
Laten we niet te veel eisen
hoe ze zal ontstaan
Respecteer haar oorsprong
blijf bij de bron
Laat je inspireren
leef met liefde
jn
groeten aan jou... van mij, Jn

Ik blijf me inspireren????? Bij beroep heeft Jn geschreven 'veelzijdig' en 'nu vrij'. Betekent dat misschien dat Jn geen werk heeft? Maar, mannen eigen, toch zeggen dat het beroep veelzijdig is? Ik heb het boek van Tanja de Wit 'Van ex naar next (daten na je vijftigste)' gelezen. Het is de weergave van een onderzoek naar het gedrag van mannen en vrouwen op datingsites. Eén van de dingen die daarin genoemd worden is dat mannen, ook als ze gepensioneerd zijn, willen laten weten hoe belangrijk ze vroeger waren. En dus noemen ze hun beroep.
Jn doet hetzelfde bij sport. 'Sport was volleybal en hardlopen / nu schaatsen.' Zou iemand op dit moment willen weten wat hij in vroeger jaren voor sportieve capriolen heeft uitgehaald? Ja? Dan weet ik ook nog wel iets. Toen ik acht jaar was werd ik in mijn geboorteplaats kampioen zaklopen. Op koninginnedag. Is toch niet niks, vind je ook niet? Ik ga het in mijn profiel zetten.
Enfin, ik vind dat Jn zich in zijn profiel nogal op de borst slaat en wijd er een mailtje aan met als onderwerp 'narcist'. Nee hoor, grapje. Mailtje wel, onderwerp niet.

Zondag 17 mei 2009
Hallo Jn,
Begrijp ik goed dat je in je eerste alinea uitspreekt dat je jezelf een mooie man vindt?? Hahaha, zou je dat oordeel niet aan een ander overlaten???
Wel leuk dat je het durft te schrijven.

Je geeft aan mijn profiel met grote belangstelling te zullen lezen.
Ik wacht af.....
Fijne zondag, Anja.

Jn schrijft terug. Ik krijg de indruk dat hij het niet echt leuk vindt, mijn mailtje.

19 mei 2009
als ik op de dijk sta en over het water tuur zie ik in Anja niet bepaald een zeeuws meisje
veel fantasie en passie, dat is mooi en origineel. Maar ga nu niet over een ander z'n oproep dingen zeggen die er niet staan.Of probeer je hier ook mee te prikkelen?
groet Jannes

Ik geef antwoord:

Hi Jannes,
Wel een Zeeuws meisje maar niet geboren en getogen. Import zoals dat heet, maar al heel lang, 38 jaar al.
En nee hoor, ik zei niks. Ik vroeg iets, ik heb er vraagtekens achter geplaatst. En echt, ik heb de bewuste zin nog eens en nog eens gelezen en ik kan er niet van maken wat het wel betekent, als het niet betekent wat ik schreef.
En mijn fort is nog wel Nederlands......
En nee zeg, prikkelen, ik zou niet durven ")).
groetjes, Anja.

En daar blijft het bij.