In juni mail ik naar Hilbert uit Brabant. Valt het je op dat ik de initiator ben van vrijwel alle contacten? Klopt geheel met wat Tanja de Wit in haar onderzoek heeft vastgesteld: mannen nemen geen initiatief uit angst voor afwijzing. Alsof wij vrouwen graag afgewezen worden maar ja, er moet toch iemand het initiatief nemen.
Hilbert is 65 jaar. Zijn profiel:

Ik ben een goedlachse charmante, goed verzorgde , financieel onafhankelijke spontane man die positief in het leven staat.
Houd van gezelligheid, lekker eten, en hou van reizen.
Ik mag ook graag een boswandeling of strand wandeling maken. en trek er dan graag op uit.
Ook een tourritje met de auto, en een terrasje pakken vind ik erg leuk.Ik zou dan ook graag in contact willen komen met een goed verzorgde beschaafde, maar ook vooral een liefde volle vrouw En ook iemand die goed en positief in het leven staat.
Mocht dit je aan spreken, dan hoor ik het graag van je. Hilbert

Op vrijdag 5 juni schrijf ik Hilbert een mailtje waarin ik aangeef zijn profiel te waarderen en of hij het mijne wil lezen. Hilbert schrijft terug, dat is al meer dan vaak het geval is:

Hoi Anja.
Leuk dat je op mij gereageerd hebt.
Ik heb ook jou profiel gezien waar ik goed mee zou kunnen leven.
Daarom wil ik ook graag in contact met je komen.
Als jij ook verder contact met mij zoekt hoor ik dat graag van je.
In welke plaats woon jij.
Ik hoor het wel weer van je. Gr van Hilbert.

Ik stuur Hilbert mijn privé mailadres en een paar fotootjes. Ongevraagd, en dat terwijl ik de vraag eigenlijk al niet kan uitstaan. Hoe haal ik het in mijn hoofd!

7 juni 2009
Hi Hilbert,
Leuk dat je op mijn berichtje hebt gereageerd. En dan nog wel uit [woonplaats Hilbert]. Dichterbij Zeeland kun je als Brabander bijna niet wonen.
Wie ik ben, kun je voor een deel uit mijn profiel halen. Of je de rest ook wilt weten, hoor ik wel als je mijn foto's gezien hebt. Eén ervan is van een paar jaar geleden, bij een concert van het popkoor waarin ik zing. Ik had toen een erg smal gezichtje omdat de bouw en oplevering van het appartement waarin ik woon veel stress gaf. De tweede is van vorig jaar, gemaakt terwijl ik aan het koken ben. De foto met het blauwe shirtje is de meest recente (mei).
Hoe dan ook.... laat even weten of je verder wilt mailen en zo niet, laat het dan ook even weten. Vind ik wel zo leuk.
groetjes, Anja

Hilbert vindt de foto's leuk en schrijft:

7 Jun 2009
 HoiAnja
Ik heb alles gezien en gelezen.
En ik vind het allemaal zeer aantrekkelijk.
Dus ik wil graag kennis met je maken.
als jij dat ook wilt hoor ik dat graag van je.
Gr van Hilbert.

Ik zit midden in een zeer drukke periode en er komt even niets van mailen. Drie dagen later wel:

10 juni 2009
Hi Hilbert,
Tjonge, jonge, ik heb het zo druk op dit moment. Sorry....
Ik zing in een koor en we geven volgende week zaterdag een concert. Heel spannend, want het koor bestaat pas sinds vorig jaar, maar de zaal is al bijna uitverkocht. Ik heb het er ontzettend druk mee, er moet van alles geregeld worden, licht- en geluidsplannen maken, draaiboek voor dit en voor dat. Maandag naar Den Haag om nog wat te pakken te krijgen op de Haagse markt, niet gelukt, gisteravond van 20.00 tot 00.00 uur met z'n tweeën gewerkt aan draaiboeken e.d. en morgenmiddag vrij genomen om in Rotterdam opnieuw te proberen datgene wat we willen alsnog te kopen.
Ik neem aan dat je in mijn profiel wel het e.e.a. hebt kunnen lezen over mij. Het geeft in ieder geval een indruk.
Ik werk 3,5 dag per week. Ik heb twee dochters die voor hun studie de deur uit zijn gegaan. Ik ben gescheiden, al lang geleden, en woon in een nieuw appartementengebouw.
Wil jij ook wat van je reilen en zeilen laten weten??
groetjes, Anja

Hilbert vertelt mij het een en ander over zijn zakelijke leven, zijn diverse bedrijven die hij op één na heeft verkocht en hij spreekt de hoop uit dat hij en ik het samen goed zullen kunnen vinden. 
In eerste instantie lijkt dit een normaal verlopend contact, hoewel... als je een man vraagt iets te vertellen gaat dat bij Hilbert over zijn zakelijke leven. Hilbert staat op Manboel omdat het einde lichtelijk bizar is, er is verder niet zo veel mis met deze man.

12 juni 2009 
Hoi Hilbert,
Momenteel zit ik inderdaad in een drukke tijd maar het valt wel onder de categorie 'dingen die ik leuk vind'. Moeten en leuk kan ook samengaan.
Het lijkt me interessant jouw verhalen over je bedrijven eens te horen.
De zoektocht naar een nieuwe liefde gaat inderdaad niet over rozen, dat heb ik ook ervaren.
Je schrijft dat je mij wel wilt ontmoeten, dat lijkt mij ook leuk. In verband met de komende hectische week voor het koor, is het waarschijnlijk het handigst dat nog even uit te stellen maar zoals het er nu uit ziet, heb ik volgende week dinsdagavond niets te doen. Dat kan dus ook.
Ik hoor wel wat je wilt.
groetjes, Anja.

We spreken af dinsdagavond te gaan eten in mijn woonplaats. Ik mail Hilbert mijn adres en routebeschrijving, hij komt me ophalen. Als ik hem zie, is het op het eerste gezicht duidelijk dat dit nooit iets worden kan. Hilbert is zonder meer een aardige man, een rustige man, maar ook een voor mij te oude man. Misschien niet qua jaren maar wel in wat hij zegt en doet. Hilbert heeft bovendien een overduidelijk kunstgebit. Ook dat nog. En ik ben een tandenmens, zie zoiets meteen. Ik zie het zelfs op het kleinste pasfotootje. Uiteraard zijn deze dingen niet van invloed op de sfeer tijdens de maaltijd. We eten lekker en we babbelen over van alles en nog wat.
Als we naar huis rijden vraag ik Hilbert of hij mee gaat koffie drinken. Ja, dat wil hij wel. Als we op het parkeerterrein staan vraagt Hilbert wat ik ervan vind. Hij bedoelt of ik verder wil met het contact met hem. Nee, dat wil ik niet en dus geef ik aan dat wij niet bij elkaar passen. Hilbert laat de motor draaien, stapt uit en geeft mij mijn jas. Hij zegt me gedag. Hûh??? 'Ga je niet meer mee koffie drinken', vraag ik. 'Nee', zegt Hilbert, 'dat heeft geen zin als het verder niets wordt'.

Hoezo, dat heeft geen zin? Heeft koffie drinken ooit zin? Kun je geen koffie drinken met iemand met wie je geen relatie gaat aanknopen? Voor mij een raadsel. Mannen!! Raaaaarrrrrrr!!! onthoud_dit, het krijgt nog een staartje in het verhaal over Dikkiedik: http://www.manboel.nl/2009/december/dikkiedik