Af en toe doe ik ook wel eens lullig. Dat zet ik hier natuurlijk liever niet neer (grapje) maar de eerlijkheid gebiedt tot plaatsing.
Ik lees het profiel van Huib uit Noord-Brabant. Huib is 60 jaar en wil een vrouw tot max. 55 (sic) en daar kan ik vandaag even niet tegen. Doe toch normaal, fossiel. Het profiel van Huib is verder helemaal puik. Zijn foto laat een mooie man zien, type Paul Newman, maar dan met wit haar. En dat heeft dan helaas de ideeën van een Neanderthaler. Zijn profiel:

Op zoek, ja op zoek naar een meisjesachtige spontane vrouw (max.55) die het samen -gevoel van nature in zich heeft.
Een relatie is niet primair een situatie die je gelukkig maakt maar een situatie waarin je je kunt ontwikkelen. Die ontwikkeling maakt uiteindelijk gelukkig……
Daar geloof ik ook in……… diepgang en ontwikkeling, dat onbeschrijfbare gevoel bij iemand hebben, close en goed voelen en toch elkaar niet claimen of afhankelijk worden in de vervelende zin van het woord…… die diepgang en vrijheid zoek ik. En een grote aantrekkingskracht voelen, fysiek en mentaal, die voor mij te maken heeft met herkenning… aanvoelen.
Ik, lang, te fors, HSP –er, veel geïnvesteerd in “ik” en het begrijpen van "de ander", graag buiten, rij motor (met mooi weer) en als zeilend bemanningslid snuif ik het zilte. Moet regelmatig voor een paar dagen naar het buitenland.
Kan genieten van niets en alles. Zonder foto weet ik me geen raad en gebeurd er niets, chatten doe ik niet en met salsadansen breek ik vast m’n nek. Foto bril is 3 jaar oud en nu zonder snor maar mijn oor is nog hetzelfde 

Ik schrijf Huib een mailtje. Met kritiek. Forse kritiek zelfs, voor mijn doen.

Die Huib, zet zich in zijn profiel zo aantrekkelijk mogelijk neer maar dat ene dingetje verraadt dat je een ouwe man bent: je wilt een vrouw die minimaal 5 jaar jonger is dan jij. Daarmee is het duidelijk dat je van het jaar nul bent. Hoe komt een mens aan zulke fossiele denkbeelden. Niet met de tijd meegegaan?, niet gemerkt dat leeftijd tegenwoordig totaal onbelangrijk is?, dat in deze tijden vrouwen weleens ouder zijn dan hun partner?
Zestig jaar en vastgeroest. Terwijl zestig toch heel jeugdig kan zijn, heel modern, bij de tijd, meegegaan in de vaart der volkeren. Helaas, jij hebt die kans aan je voorbij laten gaan. Jij bent, gezien je wensen, blijven hangen in vroeger tijden.
Ik wens je veel succes. Mocht je een mevrouw tegenkomen die aan je wensen voldoet, bedenk dan iedere keer opnieuw dat enige scherpzinnigheid haar vreemd is. Als er sprake zou zijn van een meer dan gemiddelde intelligentie was ze beslist om reden van dat 'max. 55' afgehaakt.
Veel succes, Anja.

Zo, daar had ik nou eens zin in. Voelt niet onprettig trouwens, lullig doen.
Huib schrijft terug. Een flegmatieke reactie, niet eens onvriendelijk. Het rare tegenstrijdige van relatiesites. Als je een reactie verwacht, komt ie niet. Als je een mailtje schrijft waarop je zeer zeker geen reactie verwacht, komt ie wel.

Die Anja,
Je had ook gewoon je schouders op kunnen halen en verder gaan met plaatjes kijken.
Een ding moet ik je nageven, je hebt mensenkennis maar proef toch enige frustratie en dit terwijl je profiel er eigenlijk best aardig uitziet.
Trouwens prachtige foto's, vooral die op De Brouwersdam.
Trek het je niet aan en veel succes.
Huib

Foto's? welke foto's? Ik schrijf:

Hûh?? Foto's?? Je hebt de verkeerde voor. Bij mijn profiel staan geen foto's. Tjonge, hoezo geïnteresseerd in de medemens?
En ja, ik had ook mijn schouders op kunnen halen. Meestal doe ik dat ook. Maar vandaag niet.
En nee, geen enkele frustratie, niet aan mijn kant. Nooit gehad, momenteel niet en ben niet van plan ze ooit te hebben.
groetjes en veel succes,
Anja.

Maar wat is er aan de hand? Ik blijk Huib niet te begrijpen, het vermelden van foto's die niet bestaan is humor. Humor?? Ja, hij zegt het.

Foto's??? Juist daarom!!!! Bij het LOI kun je je inschrijven voor een cursus Humor voor beginners. Anja deze communicatie heeft natuurlijk geen zin dus over op ander plan, morgen schijnt de zon in Zeeland geniet ervan en hou het beschaafd dan kom je vast en zeker de man tegen met een juist profiel waar je nog heel lang tegenaan kunt schoppen.
Wij in de zeilerij zeggen nu = alles goed aan boord over en sluiten=
Groetjes Huib

Daar heb ik natuurlijk een antwoord op. Andere dingen in zijn mails vind ik trouwens wel humoristisch, bijvoorbeeld dat hij in het antwoord op mijn eerste mail dezelfde aanhef gebruikt als ik, maar zeggen 'leuke foto's' terwijl er geen foto's staan? Voelt toch als tegen een passant zeggen 'wat regent het', terwijl de zon schijnt. Hoewel... dat is stukken leuker. Ik schrijf Huib, die ik moet nageven dat hij zich goed houdt na een lullig bedoeld mailtje, mijn laatste reactie:

Hahaha.
Nee hoor, ik heb geen cursus nodig. Ik ben op het humoristische vlak, met uitzondering van mijn broers, mijn gelijke nog niet tegen gekomen, maar toegegeven, deze zag ik niet komen. Complimenten.
En dat voor een man met zulke antieke denkbeelden ")).
Wij, de beste stuurlui, zeggen dan: vaarwel!!

Dat vind ik dan weer leuk.