Op een dag kom ik een zielsverwant tegen ")). Hij mailt mij aanvankelijk om me mee te delen dat de meneer die commentaar had op mijn veeleisende profiel, ongelijk heeft. Hij noemt zich Eagle, hij is 64 jaar en woont in Overijssel. Zijn profiel:

Huiselijk en(soms) te nuchter type maar zeker geen geraniumaanbidder, klein maar fijn(1.65) Zoekt vrouw om te beginnen met een vriendschap en als het er in zit later meer mogelijk een lat rel. Dit staat zeker niet als eerste op het plan wegens slechte ervaringen net iets teveel klappen. Kan lang duren voor dat ik iemand nog vertrouw dus bezint eer gij begint, dat geldt natuurlijk niet voor een enkel uitje. Omstreken,almelo,hengelo enschede. Maar ook omgeving rotterdam is mogelijk want mocht ik niet voor volgend jaar rond maart 2010 hier iemand treffen dan ga ik terug naar mijn roots. Holl. "muziek"en linedancing is aan mij niet besteed maar blijf vooral jezelf en vind je dat nou juist leuk om te doen dan mooi mee doorgaan dat doe ik ook. Roken veel liever niet en drinken zeer met mate. Dus: Uitje, etentje, stedentripje cabaret/theater,en in deze vorm wel op gedeelde kosten geen verplichtingen.
Hobby is fotografie/video maar dat is natuurlijk geen must.Dus wil je ook dingen waaraan je gewend bent geraakt gewoon blijven doen denk er dan eens over na om een mailtje te sturen. Reageren met foto! Het voorkomt onnodige teleurstelling energie en tijdverlies je ziet mij toch ook ?

Eagle schrijft mij met als onderwerp Groot gelijk:

als jij nu al teveel eisend bent hoe moet dat dan in de toekomst met zo'n figuur verder gaan jammer voor mij dat je zo erg ver weg zit
Reageer als volgt op figuren zoals die "meneer: Bevalt het programma je niet dan zit er altijd een uitknop op je tv
Gein !
succes verder hoor

Hij heeft mij hiermee een vriendelijk mailtje gestuurd, dat waardeer ik. Ik schrijf Eagle een mailtje terug.

Hoi Eagle,
Leuk dat je even schrijft.
Ik heb met die meneer helemaal geen contact gehad, hij mailde mij dat hij mijn profiel te veeleisend vond. Er zijn mannen die zelfs als ze alleen maar je profiel lezen je nog willen laten weten dat je alles fout doet. Vreselijke eigenschap. Ik heb ooit in een profiel gezet: 'en een verleden dat geen enkele rol speelt', toen mailde mij een man dat dat een belediging was voor zijn overleden echtgenote en of hij haar dan zomaar vergeten moest. Ik heb die meneer, geheel tegen mijn fatsoen en gewoonte in, niet geantwoord. Het kan ook te gek worden.
Ik lees in jouw profiel dat je met het ontmoeten van mensen pijnlijke ervaringen hebt opgedaan. Bij mij niet minder. Twee keer een contact gehad van ongeveer twee maanden en twee keer met een gebonden man. Uiteraard was ik daar niet van op de hoogte. Heeft me heel veel pijn gedaan. Je vertrouwen geven aan iemand die dat niet waard is, dat is niet leuk.
Mocht je volgend jaar in Rotterdam wonen, dat is hier uiteindelijk 'naast de deur', gaan we een keer lunchen in mijn favoriete Hotel New York.
Veel succes en groetjes,
Anja.

Eagle reageert met als onderwerp Wat een eer:

Om mij zo maar aan te bieden om bij New York een hapje te halen ben er nog nooit binnen geweest
Maar ik schreef omdat ik het gewoon nodig vind er stak niets achter hoor we zijn nu eenmaal kritischer geworden mede door dit type figuren wordt ons vertrouwen voor zover nog aanwezig vertrapt
Het aantal mensen wat nog met ons te vergelijken valt qua interesses enhet geloof in vroeger(toen geluk nog zo gewoon was")is door de maatschappij behoorlijk beschadigd. Natuurlijk zijn we kritisch onze wederhelft wil waarschijnlijk nooit meer wat ze hadden. En hadden ze wel een goede dan zijn ze weduwe en blijven dan vergelijken. Is niet erg maar de "nieuwe "is niet te vergelijken dat mag en kan niet doet men dat wel dan kun je ook stellen dat "men"niet ;os is of klaar voor een nieuwe vriend(in)
Nou wie weet als ik volgend jaar eindelijk terug kan naar mijn roots Groetje van mij en blijf kritisch en desnoods cynisch (zoals ik) de goede zal automatisch passen .
Persoonlijk wil ik niet "meer" dan een echte vriendin misschien zijn die er ook wel zoals ik denk dan is de "klap"en nasmaak toch niet zo wrang mocht het uitgaan.
Groetjes van mij pieter

Hi Pieter,
Moet je vast eens doen, Hotel New York, is heel leuk.
Het rare aan de relatiesites is dat het lijkt alsof mensen een soort bewustzijnsvernauwing krijgen zodat een 'normaal' intermenselijk contact niet meer tot de mogelijkheden behoort.
Ik schreef een meneer die in zijn profiel aangaf regelmatig in Zeeland op het strand te gaan hardlopen iets in de geest van 'lijkt het je leuk bij mij om de koffie te komen als je weer eens in Zeeland bent?'. Kopje koffie drinken, dat behoort tot de normale dagelijkse zaken, niks geschreven over 'ik vind je profiel leuk', 'wil je met me mailen', niets dat ook maar in de verste verte duidt op het aangaan van vriendschap of een date, laat staan een relatie. Meneer wilde foto's zien. Ik stuur ze, had ik uiteraard niet moeten doen. Mailtje terug, hij wilde nog meer foto's zien. Kom op zeg, om een kopje koffie te drinken? Dat heb ik dan ook geweigerd.
Hetzelfde met een man in Zeeland die ik schreef dat het misschien wel leuk is om eens kennis te maken alleen op grond van het feit dat we allebei in Zeeland wonen. Misschien eens naar het theater o.i.d. Nooit antwoord ontvangen.

Als je eenmaal op een relatiesite staat ben je blijkbaar gefocust op dat ene doel en eventuele andere contacten zijn dan niet meer mogelijk. Dat vind ik erg jammer want ik zou met mensen uit de buurt best eens leuke dingen willen doen. Als je zoiets voorstelt, lijkt het wel of je een onzedelijk maar in ieder geval een heel eng voorstel doet.
Nog een voorbeeld: ik heb vorig jaar aan tien vrouwen en tien mannen geschreven of het hen leuk leek bij mij thuis een gezellig avondje door te brengen. Dat vindt men eng, zo'n mevrouw die zoiets voorstelt. Van de meesten nooit iets gehoord. Ze hebben overigens wel van mij gehoord wat ik van dergelijk gedrag denk.
groetjes, Anja

Voor mij was de mailwisseling hiermee ten einde maar Pieter wil nog een mailtje wisselen. Prima natuurlijk.

Hallo Anja,
Ik dacht ik hoor even niets meer, even informeren of je misschien op vakantie bent gegaan. Zou je nog eens wat willen laten weten ? Inderdaad zonder bijbedoelingen zouden een paar leuke uurtjes welkom zijn misschien kunnen we ergens tussen Enschede en Zeeland elkaar eens treffen. Maar vergeet daarbij zeker niet dat de afstand een struikelblok kan zijn ,dit omdat het mogelijk is dat we elkaar wel leuk vinden en we weer willen afspreken. Misschien wil je toch een foto plaatsen die kun je ook naar mijn prive mailadres sturen. Dat mag niet hier maar daar ik je intelligentiepeil behoorlijk hoog aansla lukt dat zeker wel met deze puzzel.

Hij legt vervolgens omstandig uit hoe zijn mailadres in elkaar steekt. Pieter heeft blijkbaar, net als ik toen ik pas lid was, het idee dat je geen mailadressen mag vermelden via sites. Hij beschrijft het aldus: [zijn naam] en dan die apenstaart en dan die hetemeel dan die punt en daar achter kom (met een c).
Blijkbaar heb ik daarna niets meer laten horen. Ik heb tenminste verder geen mailtje van mij aan Pieter in het archief zitten. Slordig.

Op 12 september, opnieuw een mailtje van Eagle. Een volkomen onbegrijpelijk mailtje, maar daar heeft hij een reden voor ")), zie onder. De vorige keer stond er als provincie Overijssel, nu Zuid-Holland. Al verhuisd??  

leeftijd gewenst ? ook je
stedentripjes eveneens ja
foto? mogelijk? heel graag
morgen week weg ook alleen ja
retour n.h. westen ja volgend jaar
afstand minder of te?
lengte ook je
dus lees mijn profieltje ook even
niet geschoten altijd mis
groetje van Pieter

Waar gaat dit over?? Ik snap er geen jota van. Stel je voor dat hij in het dagelijks leven ook zo communiceert. Gauw wegwezen dus. Ik schrijf terug met als onderwerp Abracadabra.

2 september 2009
Hallo Eagle,
As je onderstaand nog eens over leest, begrijp je misschien dat ik niet weet wat ik hiermee aan moet.
groetjes, Anja.

Ik laat het mailtje staan zodat hij het nog eens kan bekijken. Hij schrijft dezelfde dag terug.

12 september 2009
Dag Anja was als grapje bedoeld ik haakte in op je profiel
met engelse detectives ja (ik ook dus)
stedentripje dit omdat je alleen naar parijs ging ik dus ook (ja ik ook dus)
foto mogelijk ? Dit i.v.m.het feit dat ik al teveel rare dingen heb gehad
morgen week weg (ik dus ) alleen naar engeland
terug n.h. westen maar is altijd nog een behoorlijk eind van zeeland vandaan
hoewel ik wel jaren tussen hier (oost) en west heb gependeld voor de relatie
helaas jammer van de tijd maar zie niet om het neemt geen keer daarom afstand een bezwaar ? m.a.w. een minpuntje
lengte ? ook ja
denk dat het nu wel helderder zal zijn
toch dank voor je reactie
groetje Pieter

Nee, Pieter, er wordt door zulk geschrijf helemaal niks helder. Maar ik doe net alsof, dan is dit netjes afgehandeld.

12 september 2009
Hi Pieter,
Nu begrijp ik het beter. Bedankt voor je reactie.
groetjes, Anja.

Ik kan moeilijk nog een keer schrijven dat ik er niks van snap. Pieter heeft geen enkele sjoege dat hij mij al eerder geschreven heeft. Pffff.