Met Arnie, een meneer die bij de recherche werkt in Rotterdam, heb ik een iets langer contact. Een leuk contact wel. We beginnen met mailen, dan bellen en uiteindelijk gaan we elkaar ontmoeten. Arnie is 64. Zijn profiel:

Ik ben alleenstaand, ga over 8 maanden met pensioen en wil gaan reizen. Dat heb ik voor mijn werk ook altijd gedaan maar dat is iets anders dan prive. Ik ben serieus, eerlijk en lief.

Op 11 juli ben ik online op RP en Arnie ook. Ik dacht 'laat ik es gek doen' en klikte de button Chatverzoek aan. Arnie reageert er niet op, hij stuurt wel een mailtje.

Hallo Anja.
Je verraste me met je chatcontact. Geloof me of niet ik heb nog nooit gechat. Ik heb je profiel weer gelezen en ik moet zeggen hij is heel bijzonder. Als je inderdaad zo bent als je schrijft dan ben je een uitzondering op de regel. De meeste profielen komen op hetzelfde neer helaas. Weinig inhoud met als steekwoorden, wijn op de bank, open haard, terrasje pikken, reizen enz enz...
Ik hoop dat ik het niet te laat heb gemaakt en ben tevens benieuwd hoe jer eruit ziet en dat zal wederzijds zijn,
groetjes van Hessel (Arnie)

Voor mij was het ook de eerste keer dat ik een chatverzoek deed, ik schrok van mezelf. Ik schrijf Hessel terug:

Hallo Hessel,
Tja, ik was zelf ook verrast ")).
Dit was de eerste keer dat ik zag dat iemand online was en ik klikte op chat. Hoe wist ik dat dat kon? Toen ik net binnen was bij deze relatiesite kreeg ik een dergelijk verzoek en was toen ook totaal verrast.

Ik ben weinig actief op de site. Ik kijk iedere dag bij de 'nieuwe' matches die tot mijn verbazing meestal geen nieuwe leden blijken te zijn, soms zijn ze zelfs al uitgeschreven. Hoe dan ook, als ik iemand zie van wie ik denk 'zou kunnen', zet ik die persoon bij mijn favorieten en af en toe, als ik tijd heb, mail ik een paar van die favorieten.
Gisteren keek ik toevallig bij de favorieten en zag dat jij online was. De vraag die ik via de chat wilde stellen was of je uitsluitend een reismaatje zoekt. Want, helaas, dan kan ik je bij mijn favorieten weghalen want ik moet nog een aantal jaren werken.
En ja, al die profielen met dat glaasje wijn en die bank, dat is erg cliché.
Hoe ik eruit zie?? Dan heb ik je privé mailadres nodig. En bedankt voor je compliment betreffende mijn profiel.
Fijn weekend en groetjes,
Anja.

Hessel schrijft meteen terug.

Hallo Anja,
Wat een toeval hoe we bij elkaar zijn gekomen. Ik ben ook niet aktief. Mijn verbasing was groot en heb een bericht naar je gestuurd. Bedankt voor je emailadres. Ik stuur foto's van me op die recent zijn genoemen op mijn werk. Ik stuur ze zodat je een beeld hebt met wie je contact heb. Ik heb mijn foto niet op internet gezet in verband met mijn beroep. Misschien hebben we het er later nog weleens over.
Het gaat mij niet alleen om het reizen ik ga ook niet heel het jaar op pad. Het is mijn hobby en meer niet. Voor mijn werk reis ik al 30 jaar en het heeft nooit verveeld. Ik ben vereerd dat ik bij je favorieten zit. Ik hoop dat dat zo blijft nadat je mijn foto heb gezien. Ik ben zo benieuwd hoe jij eruit ziet.
Groetjes van Hessel

Hessel stuurt mij drie foto's. Dan doe ik iets wat ik al meerdere malen heb gedaan (hoezo kritisch?), ik ga in contact met Hessel, een meneer van wie bij de eerste blik op de foto's al duidelijk is dat hij het niet gaat worden. Een ouwe man. Met een gouden bril. Dit is echt de zoveelste keer dat ik niet meteen nee zeg maar verder ga met het contact. Ik stuur zelfs foto's aan mannen van wie ik bij het zien van hun foto al weet 'onmogelijk'. En, het mooiste, dan sturen ze mij bericht terug dat ik hun type niet ben. Hahahaha. Waarom doe ik zulke dingen? Om niet te kritisch te zijn.
Hessel vraagt in de mail of er enige gelijkenis is tussen mij en het heksje op de bezem bij mijn profiel. Hessel moet even geduld hebben want er wordt bij mij een nieuwe pc geïnstalleerd. Ik deel het hem via mijn werkmail mee en een dag later kan ik hem vanaf mijn nieuwe pc mailen.

Hoi Hessel,
Daar zit ik dan, achter mijn nieuwe pc. Mooie kast, groot scherm, nieuwe printer, goed geluid met stevige bassen, kortom alles naar wens.
Voorzover ik weet is er geen gelijkenis tussen mij en Eucalypta maar het is aan jou om daarover te oordelen ")).
Jij bent op je foto's een persoon die ik schaar onder de noemer 'keurige heer', dat is even wennen. Maar misschien ben je niet altijd in het strakke pak?
Bijgevoegd een foto van een paar jaar geleden. Graag hoor ik van je.
groetjes, Anja.

Hessel schrijft aardige mailtjes. We vinden elkaar aardig, ook dat.

Hallo Anja.
Leuk dat je ondanks je nieuwe pc je best hebt gedaan om foto's te sturen. Je lijkt zeker niet op een heks. Je mailde dat je mij schaarde onder de noemer keurige heer. De dag dat die foto's genomen werden was ik zo gekleed omdat ik een onderhoud had met iemand die dat op prijs stelt. Ik ben niet elke dag zo gekleed, ligt een beetje aan de afspraken die ik heb. Ik zeg maar zo, kleding is lichaamstaal, daar wil je iets mee uitdrukken. Soms moet je er zo uitzien anders wordt je niet serieus genomen.
Hoop dat je veel plezier zal beleven van je nieuwe PC en toebehoren.
Misschien  wat laat maar ik wens je welterusten en hopelijk tot een volgend bericht van jou.
Groet van Hessel.

In het volgende mailtje vertel ik Hessel iets over mezelf, mijn dochters, waar ik woon, welk werk ik doe enz. Ik eindig met een zinnetje dat ik al vaker heb gebruikt met als bedoeld gevolg dat de heren met een relatie aftaaien.

Ik wil nog één, niet zo leuke, opmerking maken. Bij voorbaat excuses als het niet van toepassing is.
Via een relatiesite heb ik tot nu toe twee heren (nou ja, niet echt) ontmoet gedurende een wat langere periode, ongeveer twee maanden. Vorig jaar juli en de tweede in oktober. Beide heren bleken een relatie te hebben en vertelden mij dat ze vrij waren. Het duurde even voor ik ontdekte dat de waarheid anders was. Ik heb dit als zeer pijnlijk ervaren. Ik begin een ontmoeting met vertrouwen en dat is twee keer niet terecht gebleken.
Mocht je een relatie hebben, wil je mij dan alsjeblieft van je lijstje schrappen? Ik wil dat niet nog een keer meemaken.
groetjes, Anja.

Hessel laat weten geen relatie te hebben en vertelt, in navolging van mijn mailtje, iets over zichzelf, zijn werk, zijn kinderen en vorige relaties. Ik schrijf terug dat ik het leuk vind met hem te mailen. Dat is ook zo en dus zie ik door de vingers dat hij een ouwe man is, met een gouden brilletje. We blijven schrijven. Leuke mails. We vertellen elkaar steeds meer over onszelf en de sfeer wordt aangenaam. Op 21 juli bellen we voor het eerst met elkaar. Een verrassend leuk gesprek.

woensdag 22 juli 2009
Hi Hessel,
Over gisteravond: verrassend dat je met iemand die je eigenlijk niet kent, over van alles en nog wat pratend, meer dan een uur aan de telefoon zit.

Hessel vindt het, net als ik, een geslaagd gesprek.

Hai Anja
Het was zeker verrassend vannacht. De tijd vloog voorbij en als we niet hadden hoeven werken hadden we misschien nu nog aan de telefoon gezeten.
Dit zijn van die momenten die ik koester, of ik je jaren ken en vrijuit met je kan praten. Het was voor m'n gevoel wederzijds.

Hessel is attent in zijn mails, vraagt naar mij en mijn besognes. Tijdens de telefoongesprekken is dat aanmerkelijk minder, ik ben voornamelijk de luisterende persoon maar vind dat op dit moment niet erg. Hessel heeft een interessante baan en vertelt daar leuk over. Hij vertrekt voor een aantal dagen naar Turkije voor zijn werk en in die tijd horen we elkaar niet. Hij schrijft voor hij vertrekt:

Ik zal je stem missen.
Liefs en een kus
Hessel

Na een aantal dagen is Hessel weer terug en bellen we weer. Het is aangenaam, het lijkt een belofte in te houden. We maken een afspraak voor een etentje en Hessel komt daarvoor naar Zeeland. Op 6 augustus. Als Hessel arriveert wordt zijn foto helaas bewaarheid. O, o, o, waarom doe ik dit toch, dit is echt onmogelijk, ondanks dat de telefoongesprekken leuk zijn.
We zitten een poosje op mijn terras, drinken wat en gaan dan naar het restaurant. Er gebeurt niets tussen Hessel en mij. Een oude man, echt een oude man, en hij vindt zichzelf er zo goed uit zien. Ik moet dit ook niet doen, ik had het aan de foto's al gezien. Een ouwelijke man, met een pak en een gouden brilletje, blèèèh. Ik heb echt helemaal niets met deze man.
In het restaurant praat Hessel voortdurend te hard, zodat de overige aanwezigen op de hoogte zijn van zijn interessante baan en reizen. Dat is duidelijk ook de bedoeling van Hessel. Raar fenomeen, ik ken meerdere mannen die in horecagelegenheden hun stem verheffen omdat ze willen dat ook andere mensen horen wat ze te zeggen hebben. Raar. Zijn er ook vrouwen met die afwijking? De mensen die aan het tafeltje naast ons zitten hoor ik helemaal niet, zo kan het ook: beschaafd.

We spreken niets uit, Hessel en ik, maar het lijkt mij dat het duidelijk is. Ik kan toch niet de enige zijn die dit helemaal niet ziet zitten? Toch belt Hessel de volgende avond weer. En ik durf niks te zeggen. Zou hij het niet aanvoelen? Dan maar per mail met als onderwerp Chemie.

Goedemorgen Hessel,
Tja, en nu?
Hoe kan het dat we zulke leuke telefoongesprekken hebben gevoerd en dat er als we elkaar ontmoeten niks gebeurt? Telefoongesprekken waar ik, net als jij, naar uitkeek. Een leuk gesprek met iemand die wat te vertellen heeft, prettige uren. Ook de lach was aanwezig. En dan is er bij een ontmoeting helemaal niets, geen klik, geen vonkje, geen chemie. Het kan blijkbaar.
Ik ga er bij bovenstaande van uit dat het voor jou hetzelfde is, daar kan ik mij niet in vergissen, denk ik. 
Wel jammer uiteraard dat het zo is gelopen, het had ook anders kunnen zijn. Ik denk echter dat dat niet beïnvloedbaar is, 'het' is er gewoon niet.
Ik ben dus bang dat je je abonnement van de site zult moeten vernieuwen ")).
Ik ga er van uit dat ik je nog spreek, dan hebben we het er nog wel over.
groetjes, Anja.

En in dat laatste vergis ik mij. We hebben het er helemaal niet meer over. Hessel stuurt een mailtje terug en dat was het. Wat is dat toch dat twee mensen niet bevriend kunnen blijven als het oorspronkelijke doel niet haalbaar is. Wat mij betreft niks in de weg, maar mannen!

Hallo Anja,
Jammer dat het zo gelopen is. Ik zal onze gesprekken missen. Op deze site zullen ze mij niet meer zien. Ik hoop dat ik in het dagelijks leven iemand tegen het lijf loop dat is tot nog toe zo gegaan.
Groetjes Hessel.

Ik stuur nog een keer een mailtje dat refereert aan iets waar we samen over hebben gesproken, mijn zoektocht naar het adres van mijn oom en tante waar ik na de watersnoodramp geëvacueerd ben geweest. Die oom was ook bij de politie en dan is het misschien voor een politieman makkelijker na te gaan waar hij woonde. Hessel heeft zijn best gedaan maar het niet gevonden, vertelde hij tijdens ons etentje.

Hoi Hessel,
Hoewel het duidelijk is dat jij het contact als beëindigd beschouwt (raarrrrr) laat ik je toch even weten dat ik het adres van mijn oom en tante heb gevonden. Ik wilde het al zo lang weten maar was er eigenlijk niet echt actief naar op zoek. Vorige week bedacht ik een weg om het te vinden en dat is gelukt. 
groetjes, Anja.

Geen antwoord. Tja, het kan blijkbaar niet. Of het is alles overrompelende liefde of niks. Raarrrr.