In april krijg ik een mailtje van Jackson. Hij is 49 jaar, komt uit Zeeland, en heeft een leuk profiel.

Weet je, ik krijg een steeds grotere hekel aan datingsites. ;-)
Want waar gaat het nou over in relaties? In mijn ogen niet over iets wat je uit mijn profiel kunt halen. En ik niet uit het jouwe.
Ik zoek een klik, chemie, een maatje, soulmate. Eigenlijk heel erg cliché dus. Maar waarom worden dingen cliché's? Omdat ze veel waarheid bevatten toch?
En al die clichédingetjes haal ik dus niet uit een profiel.
Dus waarom ben ik dan hier? Omdat ik je op een andere plaats ook niet tegen kom. In de supermarkt denk ik je weleens te ontmoeten maar bij navraag ben je altijd getrouwd. ;-(
En toch loop je ergens rond. Dat weet ik, dat voel ik. Maar je stelt mijn geduld wel heel erg lang op de proef. ;-)
Enkele trefwoorden: eerlijk, open, romantiek, passie, intimiteit, respect, hechte vriendschap, vertrouwen, empathie, impulsief.
Wederzijdse chemie is wat mij betreft niet afhankelijk van religie, huidskleur of leeftijd.
Nu wil ik vandaag gaan wandelen op het strand, maar ik heb geen zin om alleen te gaan. En dat overkomt me nog al eens. Dus wanneer jij dat ook leuk vindt dan zou dat heel erg prettig zijn.
Oh ja, dansen vind ik ook leuk. Ook zoiets wat toch leuker met z'n 2-en is, toch? ;-) Een opfriscursus is misschien wel handig. En gezellig, lijkt me.
Hou je niet van dansen en/ of wandelen? Geen ramp. Dan doen we gewoon wat anders.
Ik ben een meestal rustig persoon, vind humor heel belangrijk, ben huiselijk, maar doe ook graag aktiviteiten buitenshuis. Ben trouw aan mijn vrienden en familieleden en hou van een zeker niveau van normen en waarden. Ik heb een goed stel hersens, ben monogaam, en sportief.
Oh ja. Mijn moeder vindt mij heel lief.
1.78m, 85kg. Hou je van borsthaar? Das fijn. Zo niet, dan moeten we gaan harsen.
Wat voor iemand ik zoek?
Ik kan natuurlijk een aantal eigenschappen opnoemen. Maar omschrijf ik jou dan? En herken jij jezelf er wel in? Die klik is er wel of niet. Dat kun je van tevoren toch niet voorspellen met allerlei gegevens over elkaar. Gelukkig maar. En heb ik mijzelf wel perfect omschreven? Ik hoop van niet. Dat houdt nog wat ruimte over voor verrassing!
Ik hoop dat je hiermee een beetje een indruk van mij hebt. En zo niet? Vragen staat vrij!
Fijne dag verder.
Liefs, Pieter

Pieter geeft bij beroep aan levensgenieter te zijn. Dat mag ik wel. Zijn profiel valt ook in goede aarde.
Ik denk, maar het is niet bewaard gebleven, dat ik het eerste mailtje heb geschreven. Zijn antwoord luidt aldus:

Ik heb wel wat mensen ontmoet via de site maar niet zo veel. Ik ben zelf ook niet zo actief, dat scheelt natuurlijk. Wanneer je niet zelf mailt dan ontvang je ook minder. Maar af en toe heb ik wel contacten gehad en soms resulteerde dat in een date. Eigenlijk altijd wel leuk, maar meestal bleef het daarbij. Toch is het een aardige manier om contacten op te doen. Elkaar op een andere manier tegen komen is natuurlijk leuker maar de kans daarop is gewoonweg lager.
Heb je nog een leuke foto's voor me. Ik ben inmiddels wel heel erg benieuwd hoe je er uit ziet. Dan weet ik ook tegen wie ik zit te kletsen.
Fijne avond.
Liefs, Pieter

Ik vind Pieter wel leuk en schrijf hem terug:

Thu, 9 Apr 2009
Hi Pieter,
Sorry voor de late reactie maar ik heb een heel drukke week. Kan nu even uitblazen maar niet langer dan tot morgenochtend want morgen ben ik jarig en dat betekent verjaarsvisite. Zaterdag idem.
Bijgevoegd een foto van mij van vorig jaar zomer. Ik ben evenmin actief op Knuz, reageer wel op berichtjes maar neem niet zo vaak het initiatief.
Het lijkt me leuk wat contacten in het Zeeuwse (verder weg mag ook) op te doen waarmee mijn sociale netwerk uitgebreid kan worden. 
groetjes, Anja.

Pieter schrijft mij een leuk mailtje voor mijn verjaardag:

Thu, 9 Apr 2009
Hi Anja,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag toegewenst. Dagen in jouw geval want je hebt twee dagen lang visite over de vloer.
Leuke foto trouwens van een charmante, slanke dame.
Spreek je laterrrrrrrrrrrrr.
Dikke verjaardagskussen.
Liefs, Pieter.

En ja, dan ben ik jarig, even geen tijd. Ik mail drie dagen later weer:

maandag 13 april 2009
Hoi Pieter,
Hè, hè, de drukte achter de rug. Was heel leuk en gezellig. Altijd fijn om bij te praten met mijn beste vriendin die met haar man twee dagen hier was. En als ik mijn dochters in mijn gezelschap heb, is mijn dag sowieso goed.
Dank je voor je commentaar op mijn fotootjes.
Nu een dagje voor mezelf, beetje computeren, filmpje kijken, lui zijn en genieten.
Heb je zin om eens wat af te spreken in de stad?? Kopje koffie o.i.d.?
groetjes, Anja.

Tja.... nooit meer iets gehoord. Zou een kopje koffie in de stad al bedreigend zijn? Leuke man, leuk profiel, idem mails en dan toch weer eindigen zonder een woord. Ik begrijp er niks van. Jij wel??