In januari schrijf ik iemand met de nickname Free over zijn leuke profiel. Hij geeft aan 3000 boeken te bezitten en schrijft dat hij een filmveelvraat is. Een man naar mijn hart, wat wil ik nog meer. Nou eigenlijk wel iets, Free is niet echt een leuke man om te zien. Dat zou leuker kunnen. Zijn tanden zijn onder handen genomen door de tandarts, dat is zichtbaar. Ik denk dat de betreffende tandarts wel een bijscholingsdagje kan gebruiken. Je ziet metaal en de tanden zijn van verschillende grootte. Lijkt me handig in zo'n geval niet zo breed te lachen als Free doet.
Ik ben een tandenmens, zie bij de eerste oogopslag wat voor tanden iemand heeft. Ogen daarentegen, dat weet ik niet al ken ik je twintig jaar. Maar ach, je weet nooit, iemand met lelijke tanden kan best aardig zijn. Bovendien is het lang niet zo erg als het gebit waarvan Richard Groenendijk (als je niet weet wie dat is, googelen of kijk op YouTube) zegt: 'Als je er een halfje wit tegenaan gooit, krijg je het gesneden terug'. Het profiel van Free:

Ik ben een aardige, vrij-denkende, man die op zoek is naar een bijzonder c.q. apart meisje, waarbij ik de vorm van de relatie graag openlaat, omdat ik vind dat je dat samen moet bepalen.
Geen macho, maar een echte vrouwen-man.
Kan goed luisteren, maar heb zelf ook veel te vertellen, dus zullen er weinig stiltes vallen.
Werk als free-lancer, wat met zich meebrengt dat ik soms heel hard werk en soms heel veel vrije tijd heb.
Hou van de stad; hou van het platteland en afstand van woonplaats bied ook aantrekkelijke mogelijkheden.
Ik geef onmiddellijk toe dat uiterlijk er wel toe doet - in ieder geval voor mij - maar ik kan dat niet vertalen naar een bepaald type (b.v. slank of blank / groot of klein); voor mij kan alles als je de (ja,ja voor mij) juiste uitstraling hebt.
Er geldt toch ook dat 99% van het door mij geliefde vrouwelijk deel der mensheid niets in mij ziet; spijtig doch normaal.
Ik ben dan ook - voorzichtig - op zoek naar dat ene, speciale - aparte - bijzondere, meisje (en de vrouw die daar over valt begrijpt het niet en valt dus gelijk af).
Dat maatje, die ook van extra moderne kunst/mode/interieurs houdt. Nieuwe dingen wil ontdekken en nooit tussen eikenhouten meubelen wil wonen met hollandse hits om de oren.
Die van het onverwachte houdt en graag verrast wil worden (en de ander wil verrassen).
Die vooral zichzelf wil blijven en accepteert dat ik dat ook wil.
En inziet dat 2 soms meer kunnen zijn dan 1, maar niet altijd.
En nogmaals, dus volledig overbodig - maar toch - uiterlijk telt voor mij wel.
Een foto maakt dat ik ook weet met wie ik te maken heb. En die eerste aanblik bepaalt of het zinnig is om elkaar verder te leren kennen. Hoe lief je ook op elkaar overkomt, als er geen fysieke klik is gaat het toch niet.
En ook als ik negatief antwoord; mijn dank voor je interesse is oprecht gemeend.
Alvast DANK, gezondheid en het uitkomen van al je dromen toegewenst aan iedere bezoekster van mijn profiel.

Zoals gezegd, een leuk profiel, ik schrijf hem met als onderwerp 'Vooroordeel'.

Hoi,
Heel verrassend om van een Brabander te horen dat hij niet in een eikenhouten interieur wil vertoeven. Maar ja, geen geboren en getogen Brabander, begrijp ik. Ik voel precies wat je bedoelt, ik denk bij zo'n interieur dat het met de man die het zo heeft ingericht echt nooit wat kan worden. Vooroordeel, belachelijk vooroordeel misschien, maar toch...
Fijn weekend, Anja

Free schrijft mij terug:

Hi Anja,
Ach zelfs iemand in het midden van zwaar eikenhouten meubelen verdient een tweede kans (maar liever niet bij mij).
En wie zonder vooroordelen is? Ik helaas dus ook niet. Maar het geeft in ieder geval een beetje mijn belevingswereld aan.
Leuk profiel trouwens, maar mag ik die foto dan gelijk maar aanvragen.
Fijn weekend. Mart (free)

Die Mart, leuk. Ik word alleen onderhand niet goed van die foto die altijd binnen no time opgevraagd wordt. Aan dergelijke dingen ga ik nog eens een paginaatje wijden. Ik schrijf Mart op 3 januari:

Hi Mart,
Je schreef:
Ach zelfs iemand in het midden van zwaar eikenhouten meubelen verdient een tweede kans (maar liever niet bij mij).
Dat heb ik ook eens gedacht, althans iets van die strekking. Ik kwam voor het eerst bij een meneer thuis en echt, alsof ik in een graf stapte. Zo somber en donker. En toen heb ik mezelf vermanend toegesproken dat ik op iets als interieur niet mocht oordelen. Had ik het maar wel gedaan ")).
Bijgevoegd een foto van juli 2008.
groetjes, Anja

En dan hoor ik niks meer van Mart. Hij is afgeknapt op mijn foto. Maar waarom laat zo'n dropveter dat dan niet weten? Trouwens, hoezo afgeknapt op MIJN foto? Op zijn foto staat een uitgesproken lelijke man met tanden die op het kerkhof gevonden zijn. Laat ie blij zijn dat er überhaupt iemand schrijft. Ik wil van hem horen dat ik afgekeurd ben en schrijf dus nog een keer.

Hoi Mart,
Ongeveer een week geleden heb ik je een fotootje gestuurd en daar geen enkele reactie op ontvangen.
Het is uiteraard heel legitiem om mij te laten weten dat ik je type niet ben, dat mijn foto aanleiding gaf tot het roepen van 'hèèèlp!!', kortom alles is goed, alleen zwijgen niet. Dat vind ik onfatsoenlijk.
Dus graag alsnog reactie.
groetjes, Anja.

En... nog iets gehoord? Wat denk je zelf? Tuurlijk niet. Mannen!!!!

Ik ga hierover vanaf heden, nu ik dit weer lees (februari 2010), niet meer op Manboel schrijven. Het is jullie nu genoegzaam bekend dat mannen vaak niets meer laten horen als ze je foto niet leuk vinden. Wel pech als je niet fotogeniek bent. Maar ook dat heb ik vaak genoeg gezegd op deze site. Ennuuuh... heb ik ook al vaak genoeg gezegd dat ik in het echt meeval?