September 2008
Met Christiaan, nickname Hout, heb ik langere tijd mailcontact. Christiaan staat op Knuz en is een leuke, aardige man. We mailen een aantal maanden.
Waarom Christiaan op mijn site staat is om te laten zien dat je met relatiesites dingen kunt meemaken waar je als nietsvermoedend lid geen idee van hebt. De 'bazen' van Knuz doen ontstellend domme dingen, zijn aartsconservatief, niet ontvankelijk voor de mening van een ander en een levend bewijs van het gezegde 'het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen'.
Christiaan heeft bij zijn profiel twee foto's geplaatst van zijn naakte zelf, liggend op een bed, één van de achterkant en één van de voorkant. Op de laatste foto bedekt hij met zijn hand dat onderdeel van het menselijk lichaam dat bepaalt of je een jongetje of een meisje bent. Het zijn twee mooie foto's, zeker gezien het feit dat ze met een zelfontspanner zijn gemaakt.
Om die foto's wordt Christiaan verwijderd van Knuz. En dat terwijl er toch aanmerkelijk suggestievere plaatjes bij profielen staan, zie During, 2009, januari.
Zo'n verwijdering gebeurt zonder overleg, je krijgt een mailtje in je postbus en tegelijkertijd hup, weg ben je. Dat heet een ban. Ja, ik had er ook nog nooit van gehoord dan in de geschiedenisles op de lagere school maar op relatiesites bestaat het ook.
Op het ledenforum van Knuz is het aan de orde van de dag dat je er, zonder daar van tevoren bericht van te krijgen, wordt afgegooid. Dan heb je iets geschreven dat de almachtige heren niet aanstaat. Hier is één van de foto's van Christiaan:                                    

Christiaan_1Christiaan en ik hebben op het moment dat zijn profiel verwijderd wordt van de site net contact en hij kan mij nu niet meer mailen. Hij vraagt een mevrouw op Knuz van wie hij het privé mailadres heeft, mij te laten weten dat hij van de site is afgegooid. Ik schrijf terug met de vraag of hij verwijderd is vanwege de foto's en:

Wat een gedoe hier op Knuz met die bannen en verwijderingen.
Ben recent voor het eerst op het forum geweest en daar gaat de een na de ander in de ban. Stukjes die geschreven zijn worden met onnavolgbare willekeur verwijderd door de forumbeheerder. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik mail al zeven jaar in een mailgroep en daar gaat men uit van het zelfregulerend vermogen van zo'n groep en treedt de host niet op als kleuterjuf.
Wat ik niet begrijp is dat er geen luid klinkend protest komt. Men accepteert het blijkbaar allemaal. Ik heb iets op het forum gezet in de trant van censuur en dictatoriale regimes en dat is uiteraard ook verwijderd. Te gek voor woorden. De enige plaats in Nederland waar je niet mag zeggen wat je wilt, waar je geen mooie foto's mag plaatsen en waar mensen die in mijn ogen niets verkeerds hebben gedaan of geschreven worden 'geband'. Ik kende heel het woord niet. Hoe verzin je het.
Krijg je in zo'n geval eerst een waarschuwing of word je zonder aankondiging verwijderd? En hoe kom je weer terug van zoiets?? Moet je beterschap beloven ")) ???
Ik sta dagelijks paf. Vooral bij het forum.
groetjes, Anja.

Christiaan beantwoordt mijn mail:

Hoi Anja,
Het was ineens gebeurd, ik zag de site zo van mijn scherm verdwijnen. Ik zag een berichtje in mijn mail dat nav óf oneerbare voorstellen (nee toch? haha) óf commerciële aktiviteiten mijn profiel verwijderd werd.
Een van mijn fans heeft gemaild naar knuz en toen mocht ik er weer op.
De wondere wereld van Knuz.
Ik let er gewoon op om in openbare teksten net taalgebruik te bezigen. En gezien mijn foto's klik ik ook nooit iemand aan omdat ik niet iemand ongevraagd wil confronteren met de geplaatste foto's. Je moet ze ook zien in de context van de profieltekst en er dan gewoon hard om lachen.
Ik kijk alleen maar bij iemand als die eerst mijn profiel heeft bekeken.
En wat betreft het forum:
Ik was stomverbaasd dat ik eraf moest terwijl men daar dus van alles kwijt kan over bdsm, vergroting van de g-spot, elkaar uitmaken voor van alles en nog wat en soms taalgebruik waarbij men elkaar niet echt in zijn waarde laat.
Het zij zo.
En ik klets gewoon wat heen en weer hier en daar.
En vermaak me prima.
groeten Christiaan

Christiaan komt weer terug op Knuz, blijkbaar zien degenen die zich hier leiding noemen ook in dat er niets mis is met zijn foto's. Zo'n verwijdering gebeurt doorgaans omdat één van de andere leden geklaagd heeft. Maar dan, opeens, is Christiaan weer verdwenen.
Ik schrijf naar een bobo van het forum om te protesteren tegen deze gang van zaken. Geef duidelijk en in keurige bewoordingen aan dat ik moeite heb met profielen die verdwijnen en weer terugkeren zonder aanwijsbare redenen. Hij antwoordt dat ze het zo doen en zo blijven doen.
Fijn, zo'n man met wie een intelligent gesprek mogelijk is. Fijn, zo'n man die bereid is zijn handelingen kritisch te observeren. Fijn, zo'n man, die vatbaar is voor argumenten. Fijn, zo'n man die een discussie niet uit de weg gaat. Fijn, zo'n man die bereid is een andere mening dan de zijne een kans te geven. Ga vooral zo door. Beslist niet nadenken. Tjonge, geef ze een flintertje macht en ze weten van gekkigheid niet meer wat ze doen.

Enfin, Christiaan is niet voor één gat te vangen. Hij komt nog even terug met een nieuw profiel om zijn 'zaken' af te handelen en met een nickname waaruit je meteen kunt begrijpen dat hij het is. Hij deelt in het nieuwe profiel mee dat hij het beu is en voorgoed verdwijnt van de site.

Inmiddels kijk ik weleens rond op het forum, ik heb er ooit een stukje over Joep geplaatst en sindsdien lees ik er af en toe wat. Wat ik zie kan het beste getypeerd worden zoals ik dat in een privémail naar één van de leden van het forum heb geschreven:

Hoi Els,
Aangezien jij de enige bent die ik 'ken' op het forum even onderstaande:
Een forum kan heel leuk zijn maar dit forum vind ik tot nu toe saai, in veel gevallen beneden niveau, de onderwerpen vaak infantiel en de taalfouten op de homepage storen me buitengewoon. Is er nou binnen Knuz niet één redelijk intelligent en niet getrouwd persoon die forumbeheerder had kunnen worden?
Ik wil een forum vinden dat mij uitdaagt te reageren. Ik wil graag reageren maar het is allemaal zo onbenullig dat ik werkelijk niet weet wat te zeggen. Ik voer in het dagelijks leven ook geen gesprekken op niveau nul en kan dat hier dus ook niet. En geloof me, ik kan met een lantaarnpaal nog een gesprek beginnen, maar dit?? Ik vind het niet in het minst inspirerend.
Ik zie uiteraard dat jij je best doet, complimenten daarvoor.
groetjes, Anja.

Met Christiaan mail ik privé verder:

Hoi banneling,
Ik kom er nu achter dat ik niet eens je naam weet en omdat ik je niet meer kan opzoeken weet ik je andere gegevens evenmin. Waar je woont, hoe oud je bent enz. Het enige wat ik weet is dat je fraaie billen hebt en dat de meer interessante voorkant met één hand te bedekken is. Tsja, dat is niet veel (en hoe dit bedoeld is mag je zelf invullen ")). En, aan de andere kant, meer dan jij van mij weet.

Keek jij weleens op het forum?? Dat is zo oorverdovend saai en van nul en geen niveau en met een forumbeheerder die het Nederlands niet beheerst en dat lijkt me in die functie toch wel aangenaam. Ik dacht daar iets inspirerends te vinden maar dat is er niet. Een gemiste kans dus. Voor Knuz dan.
En van de mannen die mij een Knuzkus (hoe verzin je het) sturen word ik ook al niet vrolijk, evenmin als van de mailtjes die nooit verder gaan dan het geijkte 'leuk profiel, ik geef je mijn msn-adres, dan kun je mij toevoegen'.
Dacht het niet. Mannen!! Raar volkje!

Ik neem aan dat je jezelf voorgoed uit de Knuz-annalen hebt verwijderd. Na een paar keer verwijderd te zijn, lijkt me dat een juiste stap.
En... hoe kom je nu aan een vriendin, nu je geband bent van Knuz?? "))
groetjes, Anja.

Hier, lezers van Manboel, de 'meer interessante voorkant'.  Christiaan_2 

Dit zijn de aanstootgevende foto's van Christiaan, reden om iemand van een website te verwijderen. In deze tijd, waarin je 's avonds de tv niet kunt aanzetten of het bloot komt je in golven tegemoet, mag een decente foto niet geplaatst worden op een relatiesite. De foto is op Manboel uiteraard met toestemming van Christiaan geplaatst.

Hoi Anja,
Opeens was dus mijn knuzze avontuur afgelopen. Ik denk dat dit te maken had met een bezoek aan het forum waar ik een zeer ter zake doende zin geplaatst heb, haha. Opeens bezochten mannen mijn profiel waarvan ik dus na nader onderzoek ontdekte dat het de zgn. beheerders waren. En toen was ik dus snel verwijderd. En net wat je zegt , ik vond het een klubje egotrippers die zichzelf graag hoorden. Onder het mom van topic kon daar alles gezegd worden maar een foto als die van mij was toch te erg. Het kan een interessant gebeuren zijn zo'n forum maar ik stond er versteld van hoe men, bij welk onderwerp dan ook,  kans zag om het na 3 berichten niet meer over het onderwerp te hebben haha.
Ik ontving nog wel een mailtje waarin stond dat mijn profiel verwijderd was wegens spam en andere zeer gewichtige zaken. Maar geen antwoord op de mail die ik stuurde, beetje kinderachtig bij elkaar, maar goed , het zij zo.
En nu lees ik weer veel boeken en kijk elke avond of er iets op de buis is, zielig he? Ik denk dat ik de rest van mijn leven maar in gepaste eenzaamheid zal doorbrengen nu mijn laatste kans op het verkrijgen van een vriendin toch verdwenen is. haha.

En aangezien bescheidenheid mij siert had je toch niet verwacht dat ik daar op knuz zou gaan liggen met de foto waarbij het niet meer in de hand past. "Ze" hoeven ook niet meteen alles van je te weten. Anders blijft er niets meer te raden/vragen over toch??
groeten Christiaan.

Ik had, net als Christiaan, ook al een aantal keren gezien dat de forumbeheerder op mijn profiel kwam kijken als ik iets geschreven had. Ze houden je daar nauwlettend in de gaten. Ik denk dat de nickname van Knuz Big Brother is. Zulke nauwlettende controle is natuurlijk nodig, ik kan wel het alter ego van Bin Laden zijn. Ik heb dan wel geen vlieglessen gehad maar ben wel in het bezit van een rugzak.

Hoi Christiaan,
Ik heb ook al een aantal keren gezien dat de forumbeheerder op mijn profiel komt kijken als ik iets geschreven heb.
Overigens heb ik aan iemand die 'boven' hem staat een uitgebreide mail geschreven over wat ik vind van de gang van zaken met al die bans en verwijderingen. Kreeg wel antwoord maar niet inhoudelijk en het was ook duidelijk dat men er niet over peinst een andere weg in te slaan. Ik heb de indruk dat men erg met zichzelf ingenomen is.
Ik kan niet goed tegen de forumbeheerder, ik vind hem dom, aanmatigend, betweterig, platvloers en hij maakt te veel fouten in wat hij schrijft. Bovendien weet ik niet wat een getrouwd persoon op Knuz doet en dan nog wel in een functie.
Het forum is (alweer) vernieuwd, nu begint iedere topic met een stukje van de forumbeheerder en daar mogen wij, het voetvolk, op reageren. Er is kritiek op geleverd maar zoals gebruikelijk verandert er niets. Nu worden dus zelfs de onderwerpen niet meer aan de leden overgelaten.

Ik mail met Christiaan tot in januari. Dan houdt het op. Het was een gezellige mailwisseling maar op romantisch gebied zijn we niet in elkaar geïnteresseerd en dan ben je op een gegeven moment toch uitgeschreven.
En zo verdwijnt een man met mooie billen uit mijn digitale leven.

In augustus 2009 schrijf ik Christiaan om hem te vertellen dat hij op mijn website staat.

zaterdag 29 augustus 2009
Hoi Christiaan,
Omdat ik jou wat nader heb leren kennen, wil ik je het volgende laten weten: ik heb een website gemaakt die donderdagavond op het www is geplaatst. Een website over mijn avonturen op relatiesites. Ook jij komt daarin voor. Uiteraard heb ik namen en nicknames gewijzigd.
Mijn avonturen betreffen voornamelijk het feit dat ik langzamerhand tot de conclusie ben gekomen dat er geen normale vent rondloopt. Daar gaat het over. Het verhaal Christiaan gaat over iets heel anders, namelijk het functioneren van Knuz.
Er is verder geen man die op deze site voorkomt aan wie ik dit bericht stuur. Wel twee vrouwen met wie ik over bepaalde mannen contact heb gehad. Jou wil ik het even laten weten omdat we vrij lang hebben gemaild in een goede verstandhouding.
De website is anoniem en dat moet zo blijven. Ik heb ook nog collega's weet je. Die hoeven over mijn seksuele avonturen niet te gniffelen. Ik vertrouw dus op je discretie.
Als je een andere naam wilt hebben op de site, laat dan maar even weten hoe je wilt heten ")).
www.manboel.nl
groetjes, Anja.

Christiaan schrijft terug dat hij het leuk vindt dat ik hem hierover geschreven heb. De naam Christiaan mag blijven, hij belooft mijn naam niet te noemen en hij is van plan Manboel te gaan lezen. Hij zal een reactie sturen als hij dat gedaan heeft.

woensdag 2 september 2009
Hi Anja,
Een mooie overzichtelijke site heb je op het web gezet. Complimenten, maar de aanleiding was helaas minder vreugdevol nietwaar?
Ik heb de afgelopen dagen een beeld gekregen van het leed dat zich over , ik denk met name de dames, uitstort als ze zich dus actief bezig gaan houden met daten.
Vol bewondering voor je doorzettingsvermogen om toch elke keer maar weer in "gesprek" te gaan met het aanbod.  En soms zelfs verbouwereerd door urenlange sms en chatsessies die je erop na kan houden haha.  Daar laat zich bij mij meteen het gemis aan romantiek gelden.
Je vertrouwen in de man heeft ongetwijfeld flinke deuken opgelopen. Maar houdt moed: ze moeten  toch ergens zijn  de 'normalen' ")). Alleen waarschijnlijk dus niet op een datingsite, pollens, en daar stond ik ook op .
In ieder geval nog wel bedankt voor het compliment, ik zou je bijna de foto copyright vrij schenken ter verluchtiging van het verhaal. Alhoewel het risico wel weer aanwezig is natuurlijk dat je van het www geband wordt. En buiten de sites om is het leven nog steeds mooi.
met groet Christiaan

donderdag 3 september 2009
Haha, ik zou je foto's er meteen tussen zetten, als bewijs.
Heb ik goed laten overkomen dat de leiding van Knuz rare beslissingen neemt?
groetjes, Anja.

donderdag 3 september 2009
Hi Anja,
Het was heel duidelijk in de tekst dat er rare beslissingen genomen werden , en zo te lezen niet alleen bij Knuz. Ik vond het ook wel grappig om zo mijn tekst terug te kunnen lezen. Ik bewaar verder nooit iets.  Ik heb me rot gezocht naar de desbetreffende foto's  maar toch nog gevonden  . 
Het gaat je goed en lachen blijven.
met groet Christiaan

donderdag 3 september 2009
Hi Christiaan,
Ik begrijp hieruit dat je de klacht tegen mij van Lexa ook hebt gelezen?? Zijn die nou gek geworden!!
Maar nu je foto's, mogen ze op de site of niet, want dat schrijf je niet.
Leuk om met iemand contact te hebben over mijn site. Ik zit nog te wachten op een journalist die een persbericht voor me gaat schrijven, hij heeft toegezegd dat het zondag gereed is. Dan naar alle kranten en dan maar hopen dat de site bekeken wordt. Ik heb er plezier van gehad om hem te maken en dat is genoeg, niet bekend, ook goed. Het was ook de laatste stap om Wietse achter me te laten, ik heb dat stuk nog met tranen geschreven.
groetjes, Anja.

donderdag 3 september 2009
Hi Anja,
Ik heb bijna alle stukken gelezen. En je mag de foto's erbij zetten hoor.  Ik herkende mezelf niet dus dan is het goed haha.
Net wat ik schreef: leed maar soms ook echt om te lachen. Maar als je daadwerkelijk naar iemand op zoek bent stemt het niet tot vrolijkheid
met groet Christiaan