Dan is het raadselachtige contact met Boris aan de beurt. Boris woont in Noord Holland, is 56 en heeft wo genoten, zijn profiel klinkt aldus:

Op aanraden van de mij behandelende psychotherapeut noteer ik het volgende.
Ik ben niet de rattenvanger van Hamelen maar ik zoek een vrouw die LEEST en LEEFT en dat niet slechts doet voor de buitenkant; wie dat begrijpt leest verder.
Terughoudendheid past mij niet meer; dat is voor jongetjes en meisjes tot 30; Het lijkt dwingend wat hier staat; het is ook zo bedoeld.
Ik weet wie ik ben en wat ik waard ben.
Direct en duidelijk, zelfverzekerd. Een korte opsomming:
Niet bang om klein en angstig te zijn. Gesteld op gezelschap.
Onafhankelijk, vrije geest, enige vooroordelen (wie niet?), sterk mentaal, vaak vrolijk en soms een brombeertje en niet te vergeten soms dodelijke humor, meestal engels, talenfreak.
Zuid-Europees karakter, assertief.
Analytisch.
Alfa en bèta; gamma in middelpunt. Intelligent en slim.
Kalm, redelijk stressbestendig.
Geen geduld voor dommigheid, krachteloosheid, polariserend geleuter en "De Telegraaf" als enige informatiebron.
Nachtmens, puur, koffie zwart, geen thee, wel Calva en Grappa.
Likeuren, champagne (sec); rode wijn bij diner, witte wijn bij de lunch.
Dol op seizoenen, hekel aan herfst en winter in Holland.
Houd van vele soorten muziek die met pure passie gemaakt is.
Voorkeur voor zilver boven goud. Kleuren: blauw en zwart.
Gelukkig ben ik wanneer ik wakker word van vogels.
Reizen: ja, graag binnen Europa.
Weekendtrips, vooral naar Parijs (ik heb er een paar jaar gewoond; er shoppen (je leest het goed: ik houd van winkelen), eten, reizen per métro, wandelen door deze fantastische stad.
Nog meer weten? Vraag me.

Ik wens: een VROUW met INHOUD voor KLIK op (liefst meer dan) de volgende gebieden: eerlijkheid, openheid, heerlijkheid, intellectueel en intelligent, humoristisch, intimiteit, vriendschappelijk, lichamelijk, seksueel, sensueel en mentaal voor een intense, lange, amoureuze, warme en sensuele relatie; géén avontuurtjesjaagsters en one night stands èn geen dames die het bed nog met hun ex en anderen delen.
Ik zoek ook geen weekeind-, voorlees-, oppas- of vakantiemoeder van een zooi koters en al helemaal niet iemand die nog moeder wil worden of ernaar uitziet dat ze al erg lang moeder of oma is. Snap je 'm?
Oh ja, ik apprecieer het wanneer jij behoorlijk Nederlands en Frans spreekt en schrijft.
Jouw gewicht in kilo's is ongeveer gelijk aan jouw lengte in centimeters minus 100 (ideaal is 110).
En je weet op regelmatige basis een scheermes te hanteren; dat doe ik eveneens.
En je kent de positieve betekenis van het woord erotiek en je deinst niet terug voor naaktrecreatie.
Oh ja, alsjeblieft géén tatoeages, géén piercings, géén voetbalvrouwen, géén golftrutjes (die hebben vaak al een handicap), geen salsatypes en géén dames die het "videootjes en deeveedeetjes kijken op de bank" tot hun voornaamste tijdpassering hebben gemaakt.
Wanneer jij zo'n vrouwelijke en goed uitziende en charmante vrouw bent die door het voorgaande heen prikt en het begrijpt, reageer maar!
Dank.
PS: Heb je een hond, sla mij dan maar weer over; poezen zijn daarentegen zéér welkom!
Oh ja, tegen humor en blondinettes geen bezwaar; wèl tegen regelmatige gebruiksters van lora(meta)zepam en andere slaapverwekkende, verslavende en karakterdeformerende middelen.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Stuur me een leuk bericht; ik reageer beslist als de weergoden mij helpen met het ontvangen van berichten.
Dank! Boris

Boris schrijft een profiel om van te watertanden. Leuk, humorvol, scherp, raak. Ik kijk op zijn profiel omdat hij het mijne bezoekt. Het gevolg is dat ik, wat absurd!, een pinnig mailtje krijg van Boris. Later wordt me dat iets duidelijker. Denk ik. Misschien. Of niet..... Het mailtje luidt:

Happy Life,
Houd op met het bekijken van mijn profiel. Ik heb geen interesse.
Boris

Wat een dropveter. Dit slaat echt nergens op. Wat denkt ie wel. Ik schrijf terug:

Wel, wel, Boris, dat is ijdele hoop hoor. Ik ben niet zo ijverig op deze site. Ik geloof niet dat ik ook maar één keer uit mezelf op een profiel heb gekeken. Ik doe dat alleen als iemand op mijn profiel is komen kijken. Dus..... trek je conclusie.
Overigens vind ik je profiel heel leuk. Ik vraag me wel af of het met zoveel eisen reëel is te verwachten dat je iemand vindt die daaraan voldoet. Maar toch, leuk profiel. Ik heb er bewondering voor. Je komt in je profiel wel een beetje als knorrepot naar voren. Uit je mailtje naar mij eveneens. Het is toch echt zo dat jij als eerste mijn profiel hebt bezocht en dan kijk ik terug.
Maar, ondanks het leuke profiel, ja, sorry, ik heb nu minstens drie keer gekeken, heb ik dus niet gemaild. Als ik je profiel én je foto's leuk zou vinden, zou ik dat uiteraard gedaan hebben. Maar dat laatste..... is toch niet echt waar ik warm van word.
Veel geluk met het vinden van wat je zoekt, Anja.

Dat was dat en ik vond het zeer aangenaam even lullig terug te doen.

Enige tijd later komt Boris opnieuw bij mijn profiel kijken. Dat is kat in 't bakkie, ik schrijf:

Was jij nu niet degeen die mij schreef niet meer op je profiel te komen kijken???
Wat doe jij dan op het mijne??
groetjes, Happy Life.

Zijn antwoord luidt aldus:

Zo "klinkt" het uit jouw woorden; ik heb er geen probleem mee dat je niet drinkt en ik ben erg nieuwsgierig naar de uiterlijke verschijning van deze slanke vrouw op middelbare leeftijd wanneer je zegt dat mijn nieuwe profiel onderwerpen bevat die jou aantrekken en waarvan je denkt die te willen ontdekken eventueel ooit wie weet wat hoe etc...
Groet, Boris

De vraagtekens in mijn hoofd zijn talloos. Wat moet ik hiermee en waar slaat het op? Toch niet op de inhoud van mijn mail? Voor ik echter heb kunnen reageren, volgt er een tweede mailtje, de verbazing stijgt:

Snap je het niet?
Deze man heeft een relatie met mij.
Laat je hem alsjeblieft met rust?
Stuur hem geen berichtjes meer. Misschien kun je hem blokkeren?
Joan

Dit mailtje heeft in mijn 'Mailbox In' als afzender Boris. Die afzender wordt automatisch ingevuld door de relatiesite. Dat kàn niet fout gaan. Het is dus vanaf het profiel van Boris geschreven. Wat is dit? Hoe kan dit? Wat een gedoe. Het lijkt mij dat Joan intern orde op zaken moet stellen en niet dat ik dat moet doen. Dat schrijf ik haar, met als onderwerp: 'Voor Joan', dan is het meteen duidelijk dat het voor haar bestemd is, want er is geen andere mogelijkheid dan het mailtje aan het profiel van Boris te richten.

Dag Joan,
Hoe zou ik moeten snappen dat deze meneer een relatie heeft met jou? Ik ken de man totaal niet. Ik mail hem met een minder aardige vraag en hij mailt terug. Wat kan dat voor kwaad? Het waren onschuldige mails. Kom nou toch, mag ieder zijn vrijheid hebben? Stel je voor dat je al niet meer mag mailen van je vriendin. Te gek voor woorden.
Hem blokkeren?? In geen geval. Dat jouw vriendje gewoon verder zoekt terwijl hij met jou een relatie heeft, is niet mijn probleem. Als hij werkelijk op zoek is naar vrouwen terwijl je een relatie met hem hebt zou ik, als ik in jouw schoenen stond, met onmiddellijke ingang de relatie beëindigen. Dat accepteer je toch niet?! Je hebt toch wel wat eigenwaarde en zelfrespect mag ik aannemen.
Neem de controle over je eigen leven en wees niet zo afhankelijk dat je je moet verlagen tot mailtjes zoals je mij hebt gestuurd.
Ik wens je veel geluk, met Boris of zonder Boris,
Happy Life.

Ik schrijf ook terug naar Boris. Ja, naar hetzelfde profiel, dezelfde mailbox, meer keuze is er niet. Wie het zal lezen, hij of zij, weet ik dus niet, net zomin als van het vorige mailtje.

Ha die Boris,
Ik schreef je dit:
Was jij nu niet degeen die mij schreef niet meer op je profiel te komen kijken??? Wat doe jij dan op het mijne??
en jij schrijft dit terug??:
Zo "klinkt" het uit jouw woorden; ik heb er geen probleem mee dat je niet drinkt en ik ben erg nieuwsgierig naar de uiterlijke verschijning van deze slanke vrouw op middelbare leeftijd wanneer je zegt dat mijn nieuwe profiel onderwerpen bevat die jou aantrekken en waarvan je denkt die te willen ontdekken eventueel ooit wie weet wat hoe etc...

Ik ben een slimme meid, neem dat van mij aan, maar het verband tussen mijn mail en jouw antwoord ontgaat me volledig.
En... de uiterlijke verschijning van deze vlotte, lieve, leuke, pittige, gevoelige, opgeruimde, ondernemende, onafhankelijke, slanke vrouw mag er zijn.

Hij schrijft mij een berichtje terug:

Mevrouw Happy,
Ik herinner mij beslist geen vijandige berichten aan jouw adres zoals je schrijft, nog afgezien van het feit dat ik geen enkele last ondervind van iemand die mijn profiel bezoekt.
Je vergist je waarschijnlijk?

Tuurlijk, leg de zwarte piet maar bij mij. Het is vanzelfsprekend onbestaanbaar dat een vrouw gelijk kan hebben. De vergissing móet aan mijn kant liggen. Hij reageert ook nog op het mailtje aan Joan:

Joan ?
Waarover gaat dit ?
Enige uitleg ben je mij wel verschuldigd.
Boris

IK ben enige uitleg verschuldigd??? In de mannenwereld wel, blijkbaar.

Nou Boris, het lijkt mij meer dat jij mij wat uit te leggen hebt, alhoewel ik nu niet meer weet wie jouw berichten leest en schrijft.
Op 2 november 20.18 uur ontving ik dit bericht van jou: 
Happy,
Houd op met het bekijken van mijn profiel. Ik heb geen interesse.
Boris

Ik heb daar meteen op geantwoord. Tot mijn verbazing keek jij vandaag op mijn profiel en dus stelde ik je de vraag wat je op mijn profiel doet als je mij commentaar geeft als ik het jouwe bekijk.
Daar kreeg ik van jou (???) antwoord op maar ik kreeg ook dit mailtje:
18 november 20.38 uur
Snap je het niet?
Deze man heeft een relatie met mij.
Laat je hem alsjeblieft met rust?
Stuur hem geen berichtjes meer. Misschien kun je hem blokkeren?
Joan

En echt, het komt allemaal via jouw profiel binnen met als afzender Boris. Als ik je privé emailadres had, zou ik je een printscreen sturen zodat je het kunt zien.
Ik weet nu dus niet aan wie ik schrijf en wie mij schrijft. Je vriendin Joan of Boris??
groetjes, Happy.

Boris schrijft terug:

Happy,
Ik ken geen Joan en niemand anders dan ik kan mijn profiel gebruiken.
En ook leuk: in dat weekend was ik niet in Nederland maar in Paris en pas terug op maandag 3-11.
Kun jij het profiel van die mysterieuze Joan zien?
Boris

Nee dombo, er is geen profiel van Joan, ze schrijft via jouw profiel. Tjonge, jonge, veel duidelijker had ik het toch niet kunnen uitleggen en hij snapt het nog niet. Wetenschappelijk onderwijs toch??
Het lijkt mij trouwens dat ik niet degene ben die hier actie op moet nemen. Als er iemand via mijn profiel berichtjes zou verzenden, zou ik meteen aankloppen bij de beheerder van de site maar nu vind ik het niet mijn taak. Natuurlijk zou het Boris, zijnde een manspersoon, wel goed uitkomen als ik het voor hem uitzocht maar ik ben niet van lotje. Als iets dergelijks mij overkwam zou ik uiteraard een printscreen willen zien, zoals ik aanbood te sturen. Boris niet, want dan moet hij zijn mailadres kenbaar maken en dat wil hij blijkbaar niet. Een poosje later schrijft hij mij opnieuw:

Goedendag Happy,
Ben je er al achter wie een en ander heeft geschreven zoals onderstaand?
Ik begrijp er geen bal van. Ik ken geen Joan en ik was op de door jou genoemde datum in Paris...
Groet, Boris

Ik schrijf hem terug en opper de suggestie dat hij misschien aan MPS lijdt, dat zou alles verklaren, toch??

Hoi Boris,
Ik begrijp er nog minder van. Misschien mail ik nu wel steeds met Joan, dat kan ik niet nagaan.
Je lijdt toch niet aan MPS?? Dit is een grapje hoor, hoewel het e.e.a. wel zou verklaren.
Haar berichtje kwam, net als het bericht waar ik nu op antwoord, van Boris en ze beweert een relatie met je te hebben.
Ik heb geen idee.
groetjes, Happy.

Dat is het einde van het contact met Boris. Wat moet ik ermee? Ik denk dat jullie langzamerhand mijn noodkreet 'is er nou geen normale vent meer op de wereld' begrijpen. Althans degenen die alles tot hier toe gelezen hebben.
Het raadsel Joan en Boris blijft waarschijnlijk eeuwig bestaan.