In oktober valt mij op dat iemand met de nickname Houvast met regelmaat mijn profiel bezoekt. Ik ga iedere keer ook bij hem kijken want ik ben slecht in het onthouden van nicknames. Als ik de foto zie, weet ik dat ik het profiel al vaker bezocht heb. Bij Houvast gebeurt dat zo vaak, dat ik er iets over schrijf. Houvast woont in Noord-Holland, hij is 46 jaar en van beroep huisman. Zijn profiel:

Gewoon hier omdat een goede vriendschap je leven mooier maakt.
Hou van uren leuteren in een kroegje,lekker swingen op goeie muziek,einden lopen gewoon voor de lol.
Cultuur snuiven of gewoon op mijn rug in het gras liggen.
Kan je aan de buitenkant zien of een boek mooi is?

Ik schrijf met als onderwerp 'Hoezo vergeetachtig'??:

Hoi,
Ik vind het zo grappig om te zien dat zowel jij als ik (van mezelf weet ik het zeker, van jou gok ik) de namen van de kijkers bij je profiel niet kan onthouden. Zo heb ik nu 9 maal bij jou gekeken en jij 9 maal bij mij.
En als ik de foto zie of het verhaal lees, denk ik 'o ja'. "))
groetjes, Anja

Hij schrijft terug:

Ik denk dat we inderdaad samen last hebben van de zelfde afwijking.
Zo,n dating site blijft voor me gevoel toch echt wel iets als een zapbox,beetje klikken en zien dat je veel al gezien hebt.
Ik vraag me bij jou wel een beetje af of je echt kan vliegen op een bezem.
Gr Bob

Bij mijn profiel staat een plaatje van een heksje op een bezem, vandaar deze opmerking. Bij zijn profiel staat een foto waarop hij in het water staat met een oranje paraplu boven zijn hoofd en dus:

Hoi Bob,
Tuurlijk kan ik vliegen maar als jij onder die paraplu staat zie je mij niet overkomen ")).
Ik heb vandaag zoveel werk op de pc te doen dat ik ontwijkend gedrag vertoon en daarom al zo vroeg op de site ga kijken. Kom op, aan het werk !!
groetjes, Anja

Bij deze mailwisseling blijft het voorlopig. Maar…. hij blijft mijn profiel bezoeken. En hij ziet er zo leuk uit. Ik schrijf hem geruime tijd later nog eens.

Hoi Houvast,
Omdat je nu al 18 keer bij mijn profiel bent komen kijken, en ik ongetwijfeld terug want ik kan al die namen niet onthouden, toch maar eens een prangende vraag: heb je niet toevallig een tikfout gemaakt in je leeftijd?? Ben je niet 10 jaar ouder??
Je bent namelijk zo leuk........

Hoi Anja.
Een tik fout.....ach leeftijd is toch maar relatief,wat is er erger,een jongemeid die niks te vertellen heeft,,of een oudere dame met mooie verhalen en dromen.
Vriendschap is niet leeftijd gebonden,de afstand tussen elkaar die kan nog wel eens problemen geven maar verder zijn er volgens mij geen vaste regels voor dit alles.
Maar waar blijft die foto nou van die mooie slanke Zeeuwse nou?
Gr Bob

Hoi Bob,
Dat leeftijd relatief is, is een kwestie van leeftijd ")). Er komt toch een moment waarop je jezelf ziet verouderen en ik word daar niet blij van. Tot vorig jaar dacht ik werkelijk dat het verval aan mij voorbij zou gaan maar nu denk ik dat niet meer.
Ondanks dat ben ik een pittig wijffie (zo zeggen mijn dochters). Ben niet jong maar wel jeugdig en dat vind ik heel waardevol.
Vriendschap is niet leeftijdgebonden, dat staat vast. Toen ik half de 30 was, had ik een heel goede vriendin die de 65 al gepasseerd was.
Een foto van die Zeeuwse (niet van origine trouwens) kan niet via de site gestuurd worden. Dan heb ik je privé mailadres nodig.
Durf je de gok te wagen, stuur dan je mailadres. Ben je nu zo geschrokken dat datgene wat je typt bibberig wordt, ach dan hebben we leuk gemaild.
groetjes, Anja.

En ja, zo'n vraag om een privé mailadres, daar zitten mannen niet op te wachten. Het is wel een goede test want wat kan de reden zijn dat een mailadres niet uitgewisseld kan worden?? Niet mijn mailtje, leuk mailtje, al zeg ik het zelf. Niet zijn gebrek aan belangstelling want, zoals je boven kunt lezen, bezocht hij mijn profiel al 18 keer. Niet het verschil in leeftijd want dat veegt hij van tafel.
Ach, wat interesseert het me ook.