Johan verschijnt ten tonele. Johan wordt hier vermeld omdat hij, net als vele mannen op relatiesites, oudere vrouwen aanschrijft. Ik kan in de originele mails en in het bewaarde profiel niet vinden hoe oud hij is, blijkens mijn mail is hij eind 40. Op zaterdag 28 april schrijft hij met als onderwerp 'Zucht':

Hi Anja,
Sprankelend profiel, ook niet roker/drinker, speels, fantasierijk… jammer dat je zo ver weg woont.
Groeten Johan.

Ik laat hem weten:

Hallo Johan,
Dat ver weg vind ik niet zo'n probleem, dat je ruim 10 jaar jonger bent helaas wel. Ik heb ooit een langdurige relatie gehad met een flink wat jongere man en wat ik daaruit heb overgehouden is dat ik dat echt nooit meer doe. Ook al zegt men 'zeg nooit nooit', wat dit betreft kan ik dat gerust doen.
Ik wens je veel succes met je zoektocht en veel geluk,
groetjes, Anja

Dit schrikt Johan niet af en hij antwoordt:

Dag Anja,
Waarschijnlijk hoef ik je niet te zeggen dat geen enkel mens, geen enkele relatie hetzelfde is. Factoren, variabelen kunnen variëren, dat zie je bij relaties van mensen met dezelfde leeftijd ook, zodat ogenschijnlijk zelfde omstandigheden toch tot een heel ander leven leiden.
Ik weet niet wat er misging met die relatie waarnaar je verwijst, was het echt de leeftijd?, maar als het niet goed voelt voor jou, is er letterlijk geen beginnen aan.
Alle goeds,
Johan

Daarmee behoort Johan tot de meneren die heel even mijn pad kruisen en waar niks mis mee is. Denk ik, want dat op oudere vrouwen vallen vind ik toch een raar gedoe. En het wemelt van zulke mannen op relatiesites. Dat je elkaar tegenkomt en elkaar leuk vindt en dan qua leeftijd nogal veel blijkt te schelen, dat gebeurt uiteraard. Maar selecteren op oudere vrouwen ...... kweenie.