In november trekt Fuut mijn aandacht. Waarom? Hij is al een aantal malen bij mijn profiel komen kijken en ik bezoek daarna het zijne. Hij heeft een leuk profiel geschreven. Fuut komt uit Gelderland en is 51 jaar, hij valt dus qua leeftijd buiten mijn doelgroep maar ik wil hem complimenteren met zijn profiel:

Ik: weduwnaar, kritische humoristische pragmaticus met een brutale jongensachtige uitstraling die grenzenloos nieuwsgierig is en zeker zijn gevoelige kanten heeft. Lichamelijk ingesteld, een aanraking, een zoen, een streel, zegt zoveel meer dan al die mooie woorden. Ik weet dat als het écht klikt er gewoon geen woorden voor te vinden zijn om het te omschrijven. Het enige wat dan nog telt is opgaan in elkaars emoties.
Jij: algemeen beschaafd Nederlands sprekende ruimdenkende liefst niet rokende warme liefdevolle vrouw met af en toe een héél ondeugende blik die geen blad voor de mond neemt en zich niet gelijk laat afschrikken door controversiële uitlatingen van een vrije geest. De vrouw die haar passie en hartstocht alle ruimte geeft door te luisteren naar "verhalen" met gevoel die zachte handen in haar lijf strelen.
Jij die zichzelf tijd gunt om af en toe boven de dagelijkse sleur uit te stijgen zonder het contact met de feiten te verliezen.
Een vrouw die de ware betekenis van het leven kent en tevreden is met haar rol in dat geheel.
Doel: Vriendschap...zie wel waar dat uitkomt, waar een wil is is een weg ik ben niet hopeloos op zoek maar ik mis wel degelijk meer.
Indien aan bovenstaande wordt voldaan is alles mogelijk.
In schril contrast met die smakeloze kwijlplaatjes, ben ik dol op de meer gevatte one-liners in mijn gastenboek.
Ik beschik over een gigantisch relativerend vermogen maar dat schiet toch tekort bij mensen die je een bericht sturen met daarin een vraag en op het antwoord geen reactie meer geven.
Het valt sommigen kennelijk zwaar dat gevoelens en ideeën niet aansluiten.

Nee maar, Fuut heeft het in zijn profiel over 'smakeloze kwijlplaatjes'. Hij bedoelt daarmee de plaatjes van engeltjes en feetjes met wensjes, waar ik allergisch voor ben. Hij gelukkig ook. Ik schrijf hem:

Goedemorgen,
Al een aantal malen heb ik je profiel bekeken n.a.v. jouw bezoek aan het mijne. Ik wil je complimenteren met je prachtig geschreven profiel. Mij kost dat moeite en ik schrijf normaal gesproken erg makkelijk, maar zo'n profiel.....
Wel een vraagje: een paar honderd berichten in je gastenboek, aanwezig sinds 2006. Was er geen enkel contact waarmee die aanvankelijke vriendschap uitgroeide tot iets moois?? Dat geeft weinig hoop "))
groetjes en fijn weekend, Anja

Fuut schrijft mij terug:

morgen Anja,
Ik ben wel al lid vanaf 2006 maar heb intussen een relatie van ruim een jaar gehad ik heb mijn profiel dicht gezet iets wat nu niet meer kan.
Ik heb honderden berichten in mijn gastenboek maar die zijn van een handjevol mensen of de standaard "bedankt voor je bezoek" berichten.
De plaatjes gooi ik er meestal meteen uit.
Ik heb inmiddels een handjevol contacten gehad (7) om precies te zijn, en dat heeft nog niet geresulteerd in de ware.
Ik merk dat de meeste vrouwen liever een jongere man willen dat zal zijn redenen hebben.
Ik mail wel redelijk veel met mensen vaak komt het niet tot een ontmoeting omdat het in de mail al niet lekker loopt.
waarschijnlijk ben ik een aantal malen op je profiel terecht gekomen omdat ik meestal zoek in de meest actieve leden.
Mijn ervaringen met Knuz zijn goed trouwens ik ben 3 mnd bij Lexa ingeschreven geweest en van de 600 bezoeken die ik daar had was 85% van buitenlandse afkomst.
Misschien moet ik mijzelf gewoon weer opnieuw aanmelden, ik zie dat regelmatig gebeuren bij mensen die lang op de site zitten.
Een fijne dag Anja.
Tim

Fuut heet Tim. Hij schrijft leuk. Inmiddels is bij mij een vermoeden opgekomen over Tim maar ik ben nog niet zeker.

Hoi Tim,
Al een aantal malen heb ik me afgevraagd of er één man bestaat die het leuk vindt die onbenullige plaatjes te ontvangen in zijn gastenboek. Ik ben blij dat ik nu een antwoord heb. Ik heb een gastenboek gezien waarin één mevrouw werkelijk iedere dag een plaatje heeft geplaatst met de verheffende tekst: fijne maandag, fijne dinsdag enz. enz. en verder mierzoete plaatjes van elfjes, engeltjes, feeën, vleugeltjes enz. Er kan toch geen man zijn die daar op zit te wachten??

Ik ben hier terechtgekomen omdat mijn profiel, dat op verborgen stond, opeens zichtbaar was. Dat ontdekte ik (na twee maanden) doordat er mails binnenkwamen op mijn hotmailaccount, een account waar ik zelden kijk. De oorspronkelijke reden om hier te zijn was doodeenvoudig omdat ik het leuk vind af en toe te kijken op relatiesites. En ja, het stond er gewoon bij: wilt u uw profiel tijdelijk verbergen enz. Ik had het woordje tijdelijk over het hoofd gezien.
Wat bedoel je met jezelf opnieuw aanmelden?? Onder een andere naam? met een ander verhaal? Ik heb geen idee.
groetjes, Anja.

Tim antwoordt mij, hij schrijft leuk.

Hallo Anja,
Gewoon onder dezelfde naam, gewoon om niet door te gaan voor de eeuwige vrijgezel. Als je al drie jaar lid bent ga je toch nadenken of er misschien iets aan mankeert.")) Ik had gisteren een date en die vroeg het zich wél af.
Die plaatjes dat is vreselijk ik knikker ze meteen weg. Teddybeertjes met knipperende ogen, elfjes met flapperende vleugels zijn niet aan mij besteed. Evenals schaars geklede dames of erger. Zeg het maar gewoon en als je dat niet kunt...nou ja dan moet het altijd van mij uit komen en daar heb ik sowieso geen zin in. Een beetje zelfstandig mag iemand wel zijn.
Eerlijk gezegd ben ik ook al een beetje over de landsgrenzen aan het heenkijken naar leuke mensen.
De meeste vrouwen hebben nogal wat noten op de zang.
Zo moet je lang zijn, slank, zelfstandig, IQ, EQ, PQ, XQ, en een goede opleiding, empatisch, romantisch, sportief, gezond, minstens 6 jaar jonger lijken en van alle gemakken voorzien...geen buikje, baard, snor, tatoos, gouden tanden, gevat, lief, en familiegevoel hebben....
Ja, ja, Anja het valt wel maar lang niet altijd mee hoor...
Gelukkig kan ik er wel eens vreselijk om lachen als ik weer zo'n hotemetoot zie met haar eisenpakket. "))
Tim

Tim kijkt over de landsgrenzen. Mijn vermoeden omtrent Tim groeit.

Hoi Tim,
Ja, drie jaar op de site, dan denk je aan een rokkenjager of aan een moeilijk tevreden te stellen persoon. Misschien niet juist maar de gedachte komt op.
En oei, oei, die vrouwen, met al die noten op hun zang. Ik ook, geloof ik, ik zou even op mijn profiel moeten kijken om dat zeker te weten. Pas was er iemand die vroeg of ik dan zoveel te bieden heb. Ik heb hem met een volmondig 'ja' geantwoord.
Wat ik erg vreemd vind, is dat er met regelmaat vrouwen op mijn profiel komen kijken. Dat zijn, denk ik, dames die de statistieken van hun contact nakijken om te zien wie daar komt en of hij nog rondkijkt.
groetjes, Anja

Die vrouwen komen kijken om stukjes profiel te kopiëren denk ik. Ik zie regelmatig dubbelgangers langskomen. "))
Ach ja al die noten, nou ja soms ben ik het gewoon zat dat gezever dan ben je prima maar helaas verkeerde kleur schoenen...

Dat is het laatste mailtje van Tim, mede omdat ik niet meer geschreven heb. De mailwisseling was uiteindelijk ontstaan om een compliment te geven. In mijn gastenboek schrijft hij nog: 'Een vrije geest……' Dat ben ik klaarblijkelijk. Fijn.

Nu mijn vermoeden. Ik heb via msn contact met een vrouw die ik door mijn site heb leren kennen. Zie Wietse en Wietse 2. Zij heeft een vriend maar de relatie is kommer en kwel. Zij houdt heel veel van hem maar hij is met haar niet tevreden, zo blijkt uit zijn gedrag. Tijdens het mailcontact met Tim ontstaat een vrij groot vermoeden dat hij haar vriend is. Ik vraag haar in een msn-gesprek wat de nickname van haar Tim is. En ja hoor, het is hem.
Ze hebben een twee jaar durende relatie gehad. Na het beëindigen daarvan belandt Tim op de site, op zoek naar een vrouw, maar hij laat haar niet los. Hij zorgt er door beloftes en toezeggingen en doen alsof voor dat zij in zijn leven blijft. Want Tim kan niet alleen zijn, steeds opnieuw haalt hij het contact aan. Voorzover zij weet heeft ze nog steeds een relatie met hem maar hij blijft op de site staan en vrouwen ontmoeten. Hij schrijft mij dat hij over de landsgrenzen aan het zoeken is. Dat klopt, hij heeft contact met een Vietnamese vrouw en wil haar naar Nederland laten komen voor een bezoek, hoor ik van haar. Hij schrijft ook dat hij aan het daten is. Dat klopt ook, hoor ik eveneens van haar, voor wie hij haar grote liefde is. Andersom is dat blijkbaar niet het geval, hij schrijft in zijn mail aan mij dat hij 'de ware' nog niet is tegengekomen.
Hoeveel fatsoenlijker en eerlijker zou het zijn als Tim zou zeggen dat er in hun relatie geen toekomst zit. Maar dat doet hij niet. Als hij dat doet, zou het weleens kunnen gebeuren dat hij gedurende langere of kortere tijd alleen komt te zitten en daar kan Tim niet tegen (hé, klinkt dat niet bekend?) en dus houdt hij haar aan het lijntje, haalt haar iedere keer opnieuw over dingen met hem te doen, het weekend met hem door te brengen en met hem uit te gaan. Als hij maar niet alleen hoeft te zijn. In de tussentijd, en zelfs als zij bij hem logeert, gaat hij gewoon door met zoeken via internet. Eén van de smerigste streken haalde hij uit op oudejaarsavond. Hij vroeg haar deze avond bij hem door te brengen en toen ze daar kwam, zat de kamer vol vrouwen die hij via de site kende en had uitgenodigd. Zij wist daar niets van. De vrouwen wisten er niets van dat Tim een vriendin heeft. Ze heeft zich op die oudejaarsavond voorgesteld als de vriendin van Tim. Voor alle aanwezigen een ongemakkelijke situatie. Behalve voor Tim, hij genoot.

In augustus 2009, bijna een jaar later dan wat ik hierboven geschreven heb, wil Tim graag met haar op vakantie. Zij, blij met zo'n bewijs van het feit dat hij graag in haar aanwezigheid is, gaat met hem mee. Als ze terug zijn, blijkt al snel dat Tim al voor ze vertrokken via internet een afspraak heeft gemaakt met een Russische mevrouw. Een paar dagen na terugkomst vertrekt hij naar Duitsland, voor een ontmoeting met de Russin.
Hoe schofterig kunnen mannen toch met vrouwen omgaan. Haar vragen met hem de vakantie door te brengen omdat hij niet alleen kan zijn terwijl de plannen al gesmeed zijn om haar weer aan de kant te zetten voor een nieuwe mevrouw.  

Ik stuur haar de mailtjes die Tim en ik hebben gewisseld. Hij heeft daarin op het eerste oog weinig verkeerds gezegd maar als je een relatie met die man hebt gehad, klinken sommige dingen toch anders, denk ik.

Voor mij was het een leuke mailwisseling met een intelligente man.