Nog steeds november. Tjonge, wat is het druk in november. Zoeken de mannen onderdak voor de feestdagen?
Ik krijg een mailtje van Martin, hij is 52 jaar en woont in Zuid-Holland. Zijn profiel:

gezellige spontane sportieve man beslist niet saai kijkt wat er op zijn pad komt

Martin schrijft mij:

Je heb een mooi doortastend profieltje wellicht heb je interesse om een aanvullend contact met mij op te starten. Met aanvulling bedoel ik..vervolg ..maar ook aanvulling op onze eigen ik ,dingen in het leven die je mist, dingen van elkaar leren.... vul maar in
Liefs Martin

Mijn antwoord:

Hoi Martin,
Lief dat je mij even mailt. Lieve mail ook. Maar.... als ik op je profiel kijk zie ik dat er dames zijn die al 382 en 75 keer bij jou zijn komen kijken en dat betekent waarschijnlijk dat je al heel lang op de site aanwezig bent en ondanks dat nog steeds niemand gevonden hebt om mee verder te gaan??
Ik weet niet goed wat ik daarmee moet. Rokkenjager? vrouwenverslinder? lastig karakter? veeleisend???
groetjes en fijne zondag, Happy.

Ik vat het antwoordmailtje van Martin samen omdat de mail misschien te herkenbaar wordt als ik hem weergeef zoals ie bij mij is binnengekomen.
Martin schrijft mij terug dat de termen rokkenjager en vrouwenverslinder niet op hem van toepassing zijn evenmin als de andere door mij genoemde mogelijkheden. De twee dames die zo vaak bij hem kijken, plakten eerst iedere dag plaatjes in zijn gastenboek, reden voor Martin om zijn gastenboek te sluiten. De dames blijven echter iedere dag op zijn profiel kijken. Hij noemt ze stalkers.
Martin vertelt dat hij al zo lang op de site staat omdat zijn privé situatie niet rooskleurig is. Zijn vrouw heeft een aantal jaren geleden een ernstig verkeersongeluk gehad en verblijft sindsdien in een verpleeghuis. Op het moment van het ongeluk zat hun huwelijk in een dip. Die avond ging zijn vrouw naar haar vriendin maar de locatie waar haar auto total loss werd gevonden was 25 km daar vandaan. De vriendin heeft toegegeven dat zijn vrouw die avond niet bij haar was. Hij heeft dit nooit met zijn partner besproken omdat het geen toegevoegde waarde heeft nu ze hulpbehoevend is.
Martin schrijft op zoek te zijn naar vriendschap, een maatje, en wie weet meer. Hij geeft aan nergens voor weg te lopen.

Dit is een aangrijpend verhaal. Of het waar is? Geen idee, maar ik schrijf het neer alsof het waar is. Ik schrijf hem terug:

Hoi Martin,
Het verbaast mij niet dat je, er even van uitgaand dat je verhaal klopt (ik heb al veel leugens toegestuurd gekregen) voor een eigen leven kiest. Ik vind dat begrijpelijk.
Wat mij betreft: ik heb niet zo'n zin in een man met problemen. Ik vind dat ik op mijn leeftijd alleen maar plezier en genoegen mag hebben als ik een man zou ontmoeten met wie het verder gaat dan mailen enz.
Bedankt voor het vertrouwen dat je je verhaal aan mij hebt verteld.
Ik wens je heel veel geluk bij het vinden van wat je zoekt.
groetjes, Happy.

Martin is een aardige man en hij mailt mij vriendelijk terug.

Hoi Happy,
Fijn dat je reageer ik heb mijn verhaal inderdaad in vertrouwen aan je verteld omdat jij op voorhand vragen en twijfels over mij had..... vandaar
Natuurlijk begrijp en respecteer ik je mening om voor jezelf te gaan das nou juist wat ik diep in mijn hart ook weer zou willen.
Daarom zit ik al een tijdje op de site want mijn oprectheid is tevens ook mijn valkuil... maar eerlijk duurt het langs
Wat jou betreft.. go with the flow.. wees zuinig op jezelf en wie weet....
liefs Martin.

Wat zal ik hier mee doen? Ik besluit van niks. Ik heb al genoeg problemen op m'n hals gehaald door alleen maar aanwezig te zijn op relatiesites. Even niet.