Er staat een leuke man op de site, althans de foto is veelbelovend. Heino noemt hij zich, hij is 62 jaar en hij woont in Tilburg. Zijn omschrijving:

Ben een spontane creatieve bourgondier,die nog volop in het leven staat,en er van geniet.Zou het leuk vinden een vrouw te ontmoeten die net als ik dezelfde levensinstelling heeft.

Dames die achter een verborgen profiel aan het winkelen zijn,sla mij a.u.b meteen over,ik heb niets te verbergen!!

Leef vandaag!Niemand beloofd morgen.

Eerst even iets anders:
Heino schrijft dat hij nog volop in het leven staat. Hij is 62, hoe zou het anders kunnen zijn? Er zijn veel mannen van rond de 60 die dit schrijven. Ze staan nog volop in het leven. Jeetjemina, 62, dan ga je nog af en toe belletje trekken, je houdt als het weer ertoe uitnodigt op z'n tijd een sneeuwbalgevecht, je gaat uit je dak bij goeie muziek, je hebt lol, levenslust, plezier, bent in voor nieuwe dingen, je zin in seks is op het hoogtepunt, bij onverwachte voorstellen voor 'ga je mee naar' sta je al bij de voordeur. Hoezo nog volop in het leven? Als je 80+ bent, dan schrijf je dat, dan zijn de knieën wat strammer geworden, het lopen gaat wat minder vlotjes, je hebt al eens een heup laten vervangen, er moet iets harder tegen je gepraat worden en van overheidswege loeren ze op je rijbewijs. Als je op die leeftijd, zoals een paar mensen die ik ken, nog steeds alle energie hebt, je dagen volplant met leuke bezigheden, met regelmaat op vakantie gaat, met je eigen caravan rondtrekt (ik ken een mevrouw die in de 80 is en dat doet), dan mag je dat woordje 'nog' toevoegen.
Denken de mensen die dat rond hun zestigste schrijven dat je met zestig eigenlijk uitgerangeerd moet zijn? Kom op zeg! Kom eens bij mij kijken!

Terug naar Heino, nog volop in het leven staand. Heino heeft een gastenboek van honderd berichten. Jeetje, dat is veel. Ik klik het open en zie iets wat ik al vaker heb gezien in gastenboeken van heren en waarover ik me heel erg verbaas. Over die verbazing schrijf ik hem:

Hallo Heino,
Omdat ik vind dat je een leuk en aantrekkelijk gezicht hebt en je naar aanleiding van mijn bezoekje ook op mijn profiel bent komen kijken, heb ik je profiel nog eens opgezocht. Ik heb gekeken in je gastenboek, getriggerd door het aantal berichtjes van 100. Ergens staat dat je altijd een heer bent. Ik ben denkelijk niet altijd een dame want ik heb er maar één woord voor: VRESELIJK!!!!
Hoe is het mogelijk dat vrouwen niks anders te zeggen hebben dan fijne maandag, fijne dinsdag, fijne woensdag enz. enz. Of iedere dag 'Ik wens je een fijne dag'. En dan die vreselijke plaatjes van alles wat vleugels heeft, elfjes, feeën, engelen om nog maar niet te spreken over de schaars geklede vrouwen. En begrijp me goed, ik vind plaatjes leuk maar dan grappige plaatjes.
Ik heb tot nu toe als ik zoiets zag (want je bent één van de vele mannen met zo'n gastenboek) altijd gedacht dat het niet mogelijk kan zijn dat er één man is die dat leuk vindt. Nu lees ik in je gastenboek dat jij dat leuk vindt. Oké, door een dame geschreven maar het staat er.
Mijn hemel, hebben die vrouwen niks anders te doen dan hele dagen op een relatiesite zitten en al die plaatjes distribueren over heeeeel veel heren? Wordt er niet meer gewerkt tegenwoordig ")).
Er zijn vrouwen in je statistieken die 403, 781, 558 en 419 keer bij je profiel zijn komen kijken. Word je daar langzamerhand niet paranoïde van?? Ik kan me voorstellen dat ze je leuk vinden, je ziet er leuk uit, je foto is leuk, je tekst is leuk, maar 781 keer????
Op een dag als vandaag, na dit allemaal gezien te hebben, ben ik dubbel blij dat ik mijn dagen vul met zinnige bezigheden.
Ik wens je nog heel veel plezier met al je dames "))
groetjes, Happy

Niet erg aardig van mij zo te denken maar het is echt vreselijk. Er zijn vrouwen die alle dagen een berichtje plaatsen. De tekst? Fijne dag, fijn weekend, fijne avond enz. En dan de meest vreselijke, kitscherige plaatjes erbij. Wanstaltig wansmakelijk. Ik zou het interieur van dames die dit doen weleens willen zien. Ik stel me iets voor als het interieur van de Zangeres Zonder Naam.
Ik heb het al vaker gezien bij andere gastenboeken en me afgevraagd wie dit in godesnaam leuk vindt. Ik voeg onderstaand een paar van de plaatjes in.
Heino schrijft mij terug, hij heeft begrip voor de dames die zich bezighouden met het zenden van plaatjes.

friendship

Hallo Happy,
Tja zo zijn vrouwen,die vinden het gezellig zich met de site te vermaken.
En wat dat mij betreft,ach ik laat het maar gebeuren,met respect voor de medemens.Niet ieder heeft de mogelijkheden zich anders te vermaken dan met berichtjes te plaaatsen in andermans plakboeken.Deed jij dat vroeger ook niet met je poeziealbum.Denk ook eens aan vele die eenzaam zijn.
Ja aan belangstelling heb ik gelukkig geen gebrek,heb daar de site ook niet voor nodig.Wil wel een luisterend oor aanbieden aan andere leden,dat is dan ook de enige reden van mijn profiel hier.

Wens jou ook veel plezier op deze site en hoop voor je dat je de ware hier kunt vinden.
Groetjes Johan

Heino heet dus Johan. Die Johan. Hij is aanmerkelijk geduldiger, aardiger en begripvoller dan ik. Hij maant mij te denken aan de medemens die eenzaam is. Ja hoor Johan, ik heb daar wel een boodschap voor: los het op. Van hele dagen plaatjes sturen naar allerlei heren wordt je eenzaamheid echt niet minder. Dat hij er maar veel plezier mee mag hebben want, zo schrijft hij, de enige reden dat hij op de site staat is een luisterend oor aanbieden aan andere leden. Tuurlijk Johan, je bent geweldig, ik zal je voordragen als uitverkorene bij de eerstvolgende lintjesregen.

Fijne_dagJohan ergert zich ook weleens aan dingen. Dat zijn dan weer dingen die ik niet eens waarneem. In december schrijft hij in zijn profiel:

Vanaf vandaag 29 dec 2008 ben ik niet meer aktief lid ,vanwege de vele ongevraagde iritante reclame.Natuurlijk begrijp ik dat de schoorsteen ergens van moet blijven roken maar dat ging voorheen ook,dus per 1 jan.2009 is mijn gastenboek gesloten.
Lets Hyves may be I see you there.------

Die Johan, veel geschreeuw en weinig wol. Hij staat nog steeds op de site. Als je dan met een grote mond een daad stelt, houd je er dan ook aan.