Wouter is één van de twee heren die ik niet afgeschreven heb. Hij woont op 20 autominuten afstand en ik besluit hem niet af te mailen omdat het me best leuk lijkt bevriend te raken met iemand met wie ik eens naar het theater ga of iets dergelijks. Het eerste mailtje is er niet meer, Wouters antwoord evenmin. De mailtjes daarna wel, we schrijven over het hebben van kleinkinderen, over de gebruikelijke dingen als hobby's, werk enz.
Mijn hemel, wat schrijft Wouter een fouten, maar ach voor een bioscoopje o.i.d. moet dat geen bezwaar zijn. Na een aantal mails spreken we af elkaar op 30 april in een nabijgelegen hotel te ontmoeten voor een kopje koffie.

En dan komen de second thoughts. Ik bedenk me dat ik dit niet moet doen. Ik ben geenszins van plan ooit nog een relatie te beginnen en waarschijnlijk komt Wouter vanuit een ander perspectief naar mij toe. Dat is niet eerlijk. Trouwens, mocht ik wel een relatie willen, zou Wouter niet in aanmerking komen. Hij lijkt me een heel aardige man maar dodelijk saai. En niet slim genoeg. Op 29 april schrijf ik hem het volgende:

Goedemorgen,
Wouter, bij nader inzien zie ik er vanaf je morgen te ontmoeten. Waarom? Een ontmoeting plannen met iemand die ik via een relatiesite heb ontmoet druist helemaal in tegen wie ik ben en wat ik wil. Iemand die op een relatiesite staat wil doorgaans een relatie. Ik echter heb me ingeschreven met een verborgen profiel omdat ik beslist geen relatie wil. Dat verborgen profiel is door Knuz zichtbaar gemaakt. Ik had de regels niet goed gelezen.
Vervolgens kreeg ik diverse mails van mannen en ik heb ze allemaal geschreven dat dit mijn bedoeling niet was. Op één of andere manier ben jij wel in beeld gebleven. Uiteraard ben ik daar mede schuldig aan door terug te mailen en telefoonnummers uit te wisselen. Dit is echter niet wat ik wil. Ik wil van mijn hele leven geen relatie meer. Dat staat al heeeeeel lang vast. Ik moet er dus niet aan beginnen iemand te ontmoeten want dat zou niet eerlijk zijn.
Sorry.....
Ik wens je alle geluk van de wereld en binnenkort een leuke vriendin.
Ik hoop dat je dit bericht tijdig leest. Zo ja, laat het even weten.

Wouter schrijft mij terug dat hij de boodschap heeft ontvangen en dat het helemaal duidelijk is.

That's the end off, hoewel..... als ik in 2009 op een andere site sta (het waarom komt nog) krijg ik van Wouter vier keer (vier keer!!!!!!) hetzelfde mailtje (ik heet daar Eva):

Dag Eva,
Je mag dit berichtje ook interpreteren als zijnde een hartje, omlijst met een stukje tekst, het principe blijft ´t zelfde, nl. peilen of er eventueel belangstelling is, om wat wederzijds info uit te wisselen, er van uitgaand dat hier (mijn inziens) een aardige interessante vrouw achter dit profiel schuil gaat.
Mvrgr, Wouter.

De eerste keer heb ik vriendelijk teruggemaild dat ik geen interesse heb, de volgende keren een 'niet geïnteresseerd' berichtje via de button die daarvoor bestemd is. Tjonge, dat die mannen nou niet onthouden wie ze gemaild hebben!