Dan verandert er iets in mijn leven. Nogal drastisch zelfs. Mijn broer overlijdt eind maart 2008. Hij heeft een afschuwelijk ziekbed gehad (nee, geen kanker) en daar ben ik nogal mee bezig geweest, zowel fysiek als psychisch.

Na zijn overlijden realiseer ik me dat ik nu nog de enige ben van ons gezin. Ik had drie broers, de jongste overleed 5,5 jaar eerder, de middelste is er nu ook niet meer, en de oudste zit dement in een verpleeghuis (mei 2011 overleden). Geen ouders, geen tantes, geen ooms, en nu is zelfs ons gezin er niet meer. Er overvalt mij een gevoel dat zegt 'ik ben verdomme alleen op de wereld'. Ik heb twee dochters maar dat is van een andere orde. Er is niemand meer met wie ik mijn 'vroeger' kan delen. Niemand meer die antwoord kan geven op 'hoe was dat ook weer?' Niemand meer die mijn ouders heeft gekend en mijn ouderlijk huis, onze buren, onze buurt, de school, de juffen en meesters.

Ik kom in een dip terecht, zoals dat heet, veel verdriet, veel tranen. Ik heb me zo'n twee maanden lang ontzettend eenzaam gevoeld en dat is geen prettig gevoel. Ik kende dat gevoel niet. Ondanks dat ik al ongelooflijk lang alleen ben, ken ik geen eenzaamheid. Ik hoor andere alleengaanden zeggen dat het niet leuk is in een leeg huis thuis te komen, ik weet niet waar ze het over hebben. Ik hoor ze zeggen dat je toch af en toe je verhaal kwijt wilt, ik ken het gevoel niet. Ik ben doodeenvoudig gelukkig in mijn eentje en dat geluksgevoel is nu weg.

Uiteraard herstelt mijn gewone welbevinden zich en laat ik deze periode achter me. Eén ding echter blijft: ik weet niet meer zeker of ik mijn leven lang alleen wil blijven. Dat is vrij schokkend aangezien ik dat veertien jaar lang heel erg zeker heb geweten. Nu echter heb ik behoefte aan contact, warmte en menselijke belangstelling. In juli heb ik vakantie en schrijf ik me in op een relatiesite, Lexa. En ditmaal voor het doel waarvoor die sites er zijn. Mijn profiel (bij Lexa persoonlijke omschrijving geheten) luidt hetzelfde als op Knuz.
Mijn profiel op Knuz is er ook nog. Sinds april geen aandacht aan besteed maar nu eens even opwarmen.