In maart krijg ik contact met een meneer die Peet heet. Hoe hij echt heet kan ik natuurlijk niet vermelden maar zijn ware naam is een aanbeveling op zich, ik vind het één van de mooiste mannennamen. Peet komt uit Brabant. Hij is een intelligente man, nog een aanbeveling. Hij vraagt mij vrijwel meteen op msn, ik waag de gok en mail hem mijn msn-adres.

Op een dag, vrij kort daarna, daar is Peet, 's morgens vroeg. Hij zit in Australië voor zijn werk, vertelt hij. Hij schrijft foutloos, hetgeen ik prettig vind. We schrijven een paar regeltjes heen en weer en ik denk: 'hè, hè, eindelijk een leuke man'. Nadat ik op een vraag over mijn uiterlijk schrijf dat ik blond ben maar niet van mezelf, antwoordt hij 'mmmmmmm'. Wat nou 'mmmmmmm'?, doe even normaal zeg, dat zeg je in het echt toch ook niet. Je collega komt binnen en je zegt: 'Hé, ben je naar de kapper geweest?' 'Ja, gisteren.' En dan zeg jij: 'mmmmmmmmm'???? Raarrrr. Hij doet dat nog een keer bij een andere opmerking van mij en mijn alarmbellen gaan rinkelen.
En plotseling, we zijn nog geen twee minuten in gesprek, stuurt hij een heel klein fotootje in sepia, hooguit 1,5 bij 1,5 cm, ik moet goed turen om te zien wat er op staat. Ik denk uiteraard een foto van Peet te zien en ben benieuwd hoe hij eruit ziet. Het is geen foto van Peet. Het blijkt een filmpje op miniformaat. Ik zit aandachtig te turen naar een meneer die met zijn hoofd tussen de benen van een mevrouw aan het werk is.
Is ie nou helemaal van de pot gerukt? Dit doe je gewoon niet.
Ik heb hem als repliek geschreven dat het plaatje een aangename bezigheid laat zien maar dat hij niet van mijn niveau is als hij niet weet dat je bij een eerste contact iets dergelijks niet hoort te doen.
Flikker toch op.

Vervolgens sluit ik razendsnel af, ik wil zijn antwoord niet meer ontvangen en ben daarom te snel met afsluiten. Zodoende is het msn-gesprek en ook het filmpje niet bewaard, dat laatste is erg jammer. Ik had het hier graag laten zien.

Dit is toch achterlijk gedrag? Als ik dergelijke handelingen wil zien, klik ik wel één of andere pornosite aan, hoef ik niet zo te turen ")), is het gewoon op beeldschermgrootte. Ik heb later hartelijk om mezelf gelachen, om hoe ik naar dat scherm zat te turen.