Het volgende avontuur betreft één van de twee heren (nou ja, heren?) om reden waarvan het verslag voor mijn vriendin deze website is geworden.

In juli 2008 kom ik in contact met Joep. Op de site heet hij Josoc. Daarmee heeft hij de eerste twee letters van zijn naam verbonden aan de naam van het bedrijf waar hij werkt. ????
Joep schrijft een uitgebreide eerste mail in bewoordingen waar mijn aandacht meteen door is gevangen. Hij besteedt aandacht aan alles wat in mijn profiel staat. Dat belooft wat. Dat is nog eens iets anders dan die berichtjes met: 'je lijkt me leuk' of 'kunnen we msn'en'.
Joep heeft ervaring in het met woorden vrouwen verleiden want dit is de man met wie ik gigantisch op mijn neus ga.
Joep komt uit Rotterdam, is 50 jaar en schrijft in zijn profiel:

Zoek jij een hartstikke leuke vent met een brok humor die je echt laat lachen ? :-) Ik ben bepaald niet hopeloos op zoek maar verlang toch er wel naar dat die ene vrouw mijn pad nog mag kruisen. Als jij dan ook nog klasse en styl hebt, een zacht en lief karakter hebt, warm van binnen bent, verlangt naar genegenheid, affectie én daarnaast ook nog gezegend met een mooie lengte .. dan zou ik het best gaaf vinden om van jouw een teken van 'leven' in mijn mailbox te mogen aantreffen :-)
Durf je dat aan denk je? Het zou zomaar kunnen dat ik de lat veel te hoog heb liggen; als dat zo is hoor ik het graag van je .....

Joep denkt, net als de meeste mannen, dat hij over humor beschikt, zoals hij dat noemt 'een brok humor'. Dat is, eveneens net als bij de meeste mannen, niet zo. Hij debiteert redelijk infantiele moppen die een ellenlange baard hebben. Lees verder, het komt vanzelf.
Hij schrijft me onderstaande eerste mail op donderdag 10 juli 2008, onderwerp: Mijn Happy Life? "))

Hoi Zeeuwse dame,
Tsja, waarom kom je elkaar niet gewoon op straat tegen alhoewel, een ontmoeting langs deze weg heeft ook wel iets toch ? Mag ik mij daarom eens aan jouw voorstellen? Dan begin ik niet met mijzelf aantrekkelijk te noemen hoor .. zoiets lijkt mij meer op z'n plaats voor een vrouw om dat te zeggen:-) Mijn dagen breng ik door als commercieel directeur van een bedrijf wat we in 2006 zijn gestart. Allemaal nogal technisch en zo máár ik kan er wel uren over vertellen ...
Naar mijn gevoel kun je met humor meerdere kanten op en is het maar net hoe de ander dat ervaart toch? Zónder daar nu direct een 'zwaar' tintje aan te geven want dat is niet mijn bedoeling. Wel durf ik mijzelf positief en hartstikke spontaan te noemen met een romantische inslag (zegt mijn secretaresse) en een warmbloedig karakter (zeg ik zelf ;-) Elkaar de vrijheid laten is een groot goed wat je zeker zo moet houden! Of dat nu met een goed boek is of gewoon lekker willen ontspannen maakt mij niet zolang je maar weet dat de ander zich ook lekker in zijn/haar velletje voelt zitten. Ik speel graag piano en orgel dus misschien mag ik je óók in dat opzicht "begeleiden" ? Toen je over de man van jouw dromen ging schrijven bekroop mij een beetje het gevoel of je me al kende .... een gevoelsmens, die integriteit hoog in zijn vaandel heeft staan, flexibel is, zich zeker maar óók onzeker kan voelen (al laat ik dat misschien niet direct blijken), met dat portie gezonde verstand is volgens helemaal niets mis mee, veel afga op mijn gevoelens zou dat die emotionele intelligentie zijn? Als wij dan die warme vriendschap/relatie weten te bouwen waar intimiteit, genegenheid, humor, erotiek, ruimte, respect, vertrouwen en openheid afwisselend onderdeel van uitmaken, dan zou ik je inderdaad graag beter willen leren kennen lady. Verras jij mij nu met jouw reactie?
liefs, Joep

'Integriteit hoog in het vaandel' staat in mijn profiel en daar herkent Joep zich in. onthoud_dit
Van zulke schrijfsels smelten vrouwen, althans ik. Veelbelovend vind ik het en niet te vergelijken met wat de meeste mannen mij schrijven. Ik schrijf hem uiteraard terug.

Ach die Joep, begint al met helemaal van zijn wens af te stappen. En dat voor mij….
Je schrijft een vrouw te zoeken tussen de 40 (toe maar) en 53 jaar en schrijfster dezes is pas 59 geworden. En dan moet ik nog uitkijken dat ik niet 60 zeg, want ik vínd dat mooi klinken! Dus zeg ik het ook regelmatig. Ik ben zestig. Vind het echt te gek. Ik ben dus geen 40, wel jeugdig.

Nu even over jouw profiel: wie zou er niet een 'hartstikke leuke vent' zoeken?? En dan ook nog humor!! waar vind je ze?? "))
Wat versta jij onder een mooie lengte?? En zijn waarschijnlijk weinig vrouwen die jouw lengte benaderen. Ik met mijn 164 cm in ieder geval niet.
Een man die muziek maakt, ook al heerlijk. Dat is één van de dingen die ik graag had meegekregen in mijn jeugd.

Ik ga morgen beginnen aan de eerste dag van vijf weken vakantie. Bestemming: thuis. Saai hè?? Maar ik heb wel het mooiste appartement van het westelijk halfrond en ga daar van genieten en van een paar logées. Daarbij hoop ik dan op een zonnetje.

Vijf kinderen, Joep, dat is veel in huidige tijden. Uit één huwelijk?? Voor een kinderwens hoef je met een 59-jarige tenminste niet bang te zijn. Hoewel, is er niet een Italiaanse arts die….. "))
groetjes, Anja.

Mijn toespeling op de Italiaanse arts Severino Antinori is voor Joep te hoog gegrepen. Hij begrijpt het niet, zijn algemene ontwikkeling is dus niet erg up to date.
Bij een profiel op een relatiesite hoort ook de invulling van een aantal gegevens omtrent jezelf zoals aantal kinderen, burgerlijke staat, favoriete vakantiebestemming enz. Op die gegevens reageer ik in mijn antwoordmail, het lijkt of ze uit de lucht komen vallen, die kinderen en andere zaken, dat is niet zo. Joep schrijft mij weer op 10 juli:

Hoi Anja,
Je moet maar zo denken dat, als ik er écht een lekker gevoel bij mag krijgen, ik zomaar van mijn wensen afstap .. dus inderdaad voor jouw ja:-)
De manier waarop je schrijft geeft mij reden om te denken dat je jeugdig genoeg van geest, lijf en leden bent ... niet dan ? Wees nou eerlijk het zou toch te gek zijn als ik die leuke vent voor jouw kan en mag betekenen? Helemaal als wij elkaars humor ook nog eens snappen en aanvoelen ... alhoewel, dat laatste mag wat mij betreft ook wel op meer vlakken hoor ;-) Om erachter te komen of mijn humor jouw die glimlach brengt mag je me best wel uitdagen hoor ....
Maak jij je nu maar niet druk over die 1.65 mtr. van je. Het zou inderdaad een ander geval worden als je 1.50 mtr. was want dan kan het toch niet anders zijn dan dat je het gevoel hebt als een heel wit en een halfje tarwe over de straat te lopen ... nog afgezien of er meer zaken zijn die dan mogelijk niet goed 'passen' gnagna.

Joep probeert al heel snel te weten te komen of mijn hormonen werken zoals hij dat graag heeft. Hij doet dat niet in suggestieve termen maar in banaal en plat taalgebruik. Dat stuit mij tegen de borst maar ik wil niet al te kritisch zijn en zeg er niets van, ik denk dat later wel een keer aan de orde te stellen. Ik vind dergelijk taalgebruik niet opwindend, suggestief taalgebruik kan dat wel zijn, het taalgebruik van Joep is het voor mij absoluut niet. En ik wou dat ik uitbetaald kreeg voor de letter w, hij schrijft er nogal wat te veel in zijn mails. Van jou zonder w heeft hij nog nooit gehoord.
In onderstaande tweede mail begint Joep te vissen naar mijn al dan niet aanwezige seksuele drive. Het moet er wel snel van komen. Maar ach, ik kan het hebben, hij vist uiteindelijk naar dat wat mijn levenslange liefhebberij is en van mannen die dat onderwerp helemaal niet aansnijden, word ik erg zenuwachtig. Je zal je toch verlieven op iemand die de seks al heeft afgezworen. Erger vind ik dat 'gnagna'. Doe ff normaal zeg. Op mijn vraag over zijn vijf kinderen antwoordt hij:

Je moet wel bedenken dat 'ze' er niet ineens waren hoor! Dus heb ik er lekker 5x over gedaan want ik dacht als ze ineens komen 'mag' ik ook maar één keertje en dat vond ik wel héél erg weinig voor een heel leven .. en dat alles bij één vrouw ... goed hé ? :-)
***
Zou dat met afnemende belangstelling te maken kunnen hebben of bedoel je dat de 'kracht' d'r een beetje af is hahaha (allebei zou wel heeeel erg zijn..).
Zeg Zeeuws meisje ik ga ophangen anders gaat dit gesprek jouw misschien wel helemaal de keel uithangen met die Westerling ... of zie ik je nog steeds stiekum glimlachen? Als dat zo is, moet je me maar eens heel gauw terugschrijven my lady :-)) Ik kijk er in ieder geval wél naar uit ... zo dat weet je dan ook weer ... wat een ontboezemingen zeg en dat voor een vent als ik die meestal - in het begin zeker niet! - zo'n grote mond heeft als het een vrouw betreft. Later kan dat anders worden maar zo aan het begin .......... :-) Néé!!
Ik verklap je niet alles, klinkt veel leuker als jij alsmaar nieuwsgieriger naar mij wordt en ik je kan boeien of niet soms ? :-) Meisje, ik stop er nu toch echt mee anders blijf ik schrijven, máárrrr t'is best wel spannend vindt je ook niet?
xxxxJoep

De bijzonder kinderachtige grapjes, zoals die over zijn kinderen, vind ik echt te erg. Ook de opmerking 'dat de kracht er een beetje af is', vreselijk! Dat verstaat hij waarschijnlijk onder dat brok humor.

maandag 14 juli 2008
Hoi Anja,
Ik ben een beetje laat thuis maar wilde je voor het slapen gaan toch nog even een antwoord sturen. Jouw reactie is ook zó spontaan en lief (bloos,bloos) of verbeeld ik me dat nu maar soms haha.
Gelukkig dat jij je niet druk maakt over je lengte meisje, al heb ik er ook absoluut geen bezwaar tegen als je bijv. een stel pumps aantrekt met van die mooie hoge hakken eronder ... maar ja, daar moet je wél de benen voor hebben hé ? ;-).

Anja schreef: Heb je in mijn profiel gezien dat ik bij religie 'geen' heb ingevuld?? En hoewel je naar men zegt nooit 'nooit' mag zeggen, kan ik me niet voorstellen dat daar ooit verandering in komt.
Het was ook niet mijn bedoeling om je dat 'op te leggen'hoor maar zei dat eerder uit mijn gevoel van eerlijkheid 

Anja schreef: Ben je gescheiden, Joep, of weduwnaar?
Ik ben - nu al ca. 10 jaar terug - gescheiden waarna ik een heel 'heftige' relatie heb gehad maar waar ik na 3 jaar samenzijn de pijnlijke ervaring opdeed dat, ondanks het heftige en durf ook best te zeggen nogal 'dynamische' ... ik wel heel gek stond te kijken toen ik haar in bed aantrof met een van mijn vrienden op een morgen. Het verwerkingsproces heeft mij ca. 2 jaar gekost en ben ook daarna niet direct op pad gegaan om een vrouw te vinden. Maar nu heb ik toch wel zoiets van, 'als ik die ene mag ontmoeten die mij boeit, laat smelten en waar ik helemaal in opga (andersom ook hé! alsjeblieft wel zeg :-)"  dan verlang ik daar wel weer heel erg naar.

Anja schreef: Wonen er nog kinderen thuis?
2 kinderen wonen nog thuis bij mijn ex maar zijn ook heel veel bij mij; een is op kamers en nog ongetrouwd terwijl de 2 oudste al getrouwd zijn. Wel 'vallen' ze erg regelmatig bij me binnen en liggen soms al te slapen als ik bijv. thuiskom na een dag arbeid

Anja schreef: Ik ben overgestapt van hotmail naar mijn 'normale' mailadres. Ik krijg wat van dat hotmail.
Ach ja, hete mail wil soms wel eens verdampen zeker hahahaha
xxx Joep

Ook in deze mail maakt Joep opmerkingen die te flauw zijn voor woorden, te plat ook. Hete mail in plaats van Hotmail, blèèèèèh. Hoe oud was ie ook weer? Acht??
Hij schrijft over zijn eerlijkheid. Ik zal een tipje van de sluier optillen, die bestaat niet. Voor honderd procent niet, maar ja, hoe kan ik dat op dit moment weten? Voorlopig is het leuk om met Joep te mailen. Met kanttekeningen, dat wel.
Wat ook een terugkerend thema is in de mails van Joep is 'medelijden opwekken'. Hij zegt vaak dat ie dat niet wil doen maar doet het heel regelmatig, Joep zit doorgaans in de slachtofferrol.

Wat mij opvalt is dat Joep in het weekend niet mailt. Daar gaan mijn alarmbellen van rinkelen. Mannen die in het weekend niet schrijven doen dat omdat ze dan de mogelijkheid niet hebben door de aanwezigheid van vrouw of vriendin. Ik zwijg er over, nog even afwachten, maar mijn alarmbellen rinkelen doorgaans niet voor niks, ik heb een heel goed werkende intuïtie. Vooral scherp blijven.
Joep zegt in bovenstaande mail dat hij al tien jaar gescheiden is. onthoud_dit

dinsdag 15 juli 2008
Hoi Joep,
Mijn leven lang heb ik beweerd de mooiste benen te hebben van.... ja inderdaad, van het westelijk halfrond ")). Zelfs Marlene Dietrich eats her heart out. Dus, pumps genoeg maar nu even niet. Lekker slippers aan want het is mooi weer.

Joep schreef: ....ik wel heel gek stond te kijken toen ik haar in bed aantrof met een van mijn vrienden op een morgen.
Dat is wel heel erg cliché zeg. Ik heb gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt.

Joep schreef: Het verwerkingsproces heeft mij ca. 2 jaar gekost
Ja, zoiets gaat je niet in je kouwe kleren zitten. En ondanks jouw nare ervaring heb ik meer angst dan jij, geloof ik. Ik heb sowieso niet zo'n hoge pet op van relaties als ik zo eens om me heen kijk. Ik vind het allemaal maar armoe. Daar komt nog bij dat ik al een jaar lang op een relatiesite heb gestaan en je wilt niet weten door wat een nitwits je dan benaderd wordt. En nu onderzoek ook nog heeft uitgewezen dat 40% van de op relatiesites aanwezige heren getrouwd is, wordt het allemaal een beetje onzeker, toch?
Enfin, ik denk er maar niet te veel over na. 't Is tenslotte vakantie!
Werk ze morgen (zei ze sadistisch).
groetjes, Anja.

Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over, toch? Mijn zin over het percentage gebonden mannen op relatiesites. Maar ja, dat kan natuurlijk niet op Joep slaan, hij is gescheiden. Zegt ie.

Tue, 15 Jul 2008
Anja schreef: Mijn leven lang heb ik beweerd de mooiste benen te hebben van.... ja inderdaad, van het westelijk halfrond ")). Zelfs Marlene Dietrich eats her heart out.
Wouwwww!!! Weet je dat je mij daar helemaal gek mee kunt maken? (Dat zou je met meerdere dingen ook wel kunnen hoor ... voor je vraag zeker "hoe dan"? .. nóu "ontdek" me maar zou ik zeggen) Zeker nu ik weet dat ze op die van Marlene lijken ... ga ik haar maar eens opzoeken op het internet, want jouw mocht ik helaas nog niet bewonderen snif snif
Als je zo doorgaat passen we nog eens écht bij elkaar hé :-)  

Tsja, zoals ik je eerder als eens heb laten 'doorschemeren' zou ik je ontzettend graag eens willen zien ... , zou een échte afspraak niet een goed alternatief kunnen zijn?
***
Mijn buurvrouw ging een tijdje geleden naar de tandarts - en die is écht bloedmooi!! - zegt die tegen haar "Nou meisje dat wordt boren geblazen want je hebt een gaatje in je kies"! Zei: "Oohh!!! Ik krijg nog liever een kindje" .. waarop hij zegt: "Dat kan ook, maar dan moet alleen de stoel even anders"  :-)))

Anja schreef: En nu ook onderzoek nog heeft uitgewezen dat 40% van de op relatiesites aanwezige heren getrouwd is, wordt het allemaal een beetje onzeker, toch?
Die datingsites lijken idd meer voor de provider/eigenaar gemaakt te zijn dan degene die op zoek gaat naar een lieveling. Volgens mij is het uniek als je elkaar langs die weg weet te vinden .. maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit hé al voel ik me zeker níet hopeloos ondanks het feit dat ik er wel naar verlang om weer eens een zachte arm om mij heen te mogen voelen en mij te laven in de warmte  van jouw aanhankelijkheid. Of word ik nu ineens wel héél erg romantisch aan het worden in jouw oogjes ... té romantisch misschien ? :-)

Anja schreef: Werk ze morgen (zei ze sadistisch).
Jij bent zeker een sadist!!! Maar goed, ik doe mijn werk met plezier - al gaat het niet altijd zoals je wilt -  dus geniet jij maar lekker van het mooie zonnetje. By the way, lig jij graag in de zon en heb je een mooie bruine huid "all over" ?  .. Ja ja, eigen schuld dat ik alsmaar nieuwsgieriger wordt hé hahaha
Liefs, Joep

Joep begint over een afspraak, hij vertelt een mop van het jaar nul en gebruikt dingen als 'snif snif' en 'bloos bloos'. Maar ach, we zijn op weg, we gaan nog even verder. Ik schrijf:

Joep schreef: Die ervaring gun ik niemand en mag dan cliché klinken, reken erop dat ik dáár verdriet van gehad heb!!
Ik zou zoiets echt verschrikkelijk vinden. Ik denk dat het verraad het meest pijn doet. Het feit dat je iemand vertrouwt en die blijkt dat vertrouwen niet waard.
Op zich is het al bijzonder pijnlijk als een relatie eindigt als je nog van iemand houdt. Dat laatste heb ik wel meegemaakt, na een voor mij ongewoon ferm besluit dat de meneer verlaten moest worden, heb ik minstens drie maanden op mijn handen gezeten om de neiging hem te bellen te onderdrukken. Dat was een erg verdrietige periode.

Joep schreef: Of word ik nu ineens wel héél erg romantisch aan het worden in jouw oogjes ... té romantisch misschien ? :-)
Je kunt niet té romantisch zijn, wel te voortvarend.
Liefs, Anja.

Het is heel veel tekst wat ik nu allemaal plaats maar ik denk dat het gelezen moet worden om wat er later allemaal gebeurt. Onthoud bijvoorbeeld dat ik hier schrijf dat het heel pijnlijk is als je iemand vertrouwt die dat niet waard is.

donderdag 17 juli 2008
Oef, nu maak je me onzeker hoor! Ben ik écht té voortvarend of spreekt het je juist aan en heeft dat wel iets spannends in zich ? bij mij wel hoor gna gna en dan errbij, ik heb inderdaad wel een warmbloedig karakter ja met een hoge aaibaarheidsfactor ... jij niet dan? Ik zou me dan wel héél erg sterk moeten vergissen. 
xxxxx Joep met een ... oh nee, niet te snel Joep! :-))))

vrijdag 18 juli 2008, delen uit mail
Goeie morgen Anja,
Anja schreef: Nou Joep, dat heb je mis hoor. Ik heb geen minderwaardigheidscomplex, verre van dat. Ik heb zelfs maar één complex en dat is mijn gewicht maar dat is een complex waar niemand iets van snapt omdat ik 60 kilo weeg.
Je hebt dan gewoon, zoals ik als kerel dat zeg, een mooi gevormd lijf ondeugniet!

Oh ja, ik heb wel heel erg lekekr gedroomd lady maar om je dáár de details nú al van te verklappen ... ik weetníet of dat wel verstandig is .....
liefs, Joep xxxxx

vrijdag 18 juli 2008
Hoi Joep,
Joep schreef: Zo heerlijk rank en slank als een ree... dartelend door het leven ... zal wel maatje 38 zijn 'vrees' ik :-)
Ik vrees van niet gezien mijn gevorderde leeftijd ")).

Joep schreef: Je hebt dan gewoon, zoals ik als kerel dat zeg, een mooi gevormd lijf ondeugniet!
Dream on....
Liefs, Anja.

vrijdag 18 juli 2008
Anja schreef (over een masseur waar ik naar toe ga): Deze meneer is van een andere seksuele voorkeur dan ik.
Bedoel je nu met 'deze' mijnheer de man die dit mailtje zit te dichten? Maak jij je maar niet ongerust dat IK gevoelens zou koesteren voor een kerel hoor! Ik kan er nog geen speld in verdragen lol :-)))

Joep blijft platvloers in zijn woorden en uitdrukkingen. Hij denkt dat hij leuk is aangezien er een smiley achter staat. Het gaat er steeds meer op lijken dat hij platitudes en ouwe moppen onder dat in zijn profiel aangekondigde 'brok humor' verstaat.

Joep mailt opnieuw het weekend niet. Rinkel rinkel. Iedere dag tig keer mailen en in het weekend niet. Voor de tweede keer. Dat is verdacht. Ik krijg bedenkingen en geef daar uiting aan in een ietwat onaardig mailtje.

maandag 21 juli 2008
Onderwerp: ????
Goedemorgen,
Alweer mijn laatste mail niet ontvangen??
Of gewoon het weekend bij je vriendin geweest??
groetjes, Anja.

maandag 21 juli 2008
Ach Anja,
Als jouw broer in dezelfde situatie zou liggen, dan geloof ik ook niet dat je had kunnen reageren dus laat maar.
Joep

Dit slaat echt als een tang op een varken. Als je met iemand een intensief mailcontact hebt, laat je even weten dat je door iets anders in beslag genomen wordt. Hij kan de pot op.
En dus mailen we niet meer. Tot ik, onnozelaar, het jammer vind dat het contact is weggevallen. Ik vraag Joep wat er nu eigenlijk is gebeurd en hij antwoordt.

maandag 28 juli 2008
Hoi Anja,
Wat er gebeurde is dat je mij aansprak op een of andere vlam die ik naast ons kontakt zou hebben. Ook al lijkt dat een grapje, ik ben daar bepaald allergisch voor gewoon omdat ik een kontakt uiterst serieus neem en in dit stadium was mij dit even teveel mede gezien het feit dat mijn broer zeer ernstig ligt.
Zolang we de lach op onze ziel weten te brengen loop ik echt niet zo gauw weg hoor maar nogmaals het moment van je opmerking én de inhoud ervan kwam in mijn situatie ook als een stuk wantrouwen over; lullig misschien dat ik het zo ervaarde maar ja, ben je nu eenmaal sensitief en brengen de omstandigheden je een zekere gemoedstoestand, dan overkomt mij dit kennelijk en dat was ook de reden om zo te reageren.
Klinkt misschien allemaal stom maar dat ben ik nu eenmaal; als ik dat nu allemaal verkeerd begrepen heb mag jij me best verklappen hoe ik het dan wel zou mogen ervaren met jouw ...
Joep

Joep neemt een contact dus uiterst serieus. onthoud_dit 'Mark my words', zou Kan zeggen, in dit geval 'mark his words'.
Ik mail hem terug dat het inderdaad een niet aardige opmerking was, ingegeven door de verhalen over hoeveel 'nep' er op relatiesites zit. Maar ook in het dagelijks leven, is mijn ervaring, zijn mannen met een relatie meer dan bereid om 'dat meisje dat toch ook haar behoeften heeft' van dienst te zijn. Verder schrijf ik:

Ondanks alle verhalen heb ik vertrouwen in degene die ik via de mail ontmoet. Ik ben echter wel bang dat dat vertrouwen onterecht is en dat zorgt er voor dat de voelhorens altijd uit staan. Ik heb, al heel lang geleden, besloten dat ik wil blijven vertrouwen op de mensen die ik ontmoet en dat ik liever mijn vertrouwen geef en daarin bedrogen uitkom dan dat ik iedereen met wantrouwen benader. Zo te leven zou ik nog erger vinden.

Ik heb de boot een beetje afgehouden voor wat betreft elkaar op korte termijn ontmoeten. Zullen we beginnen met een telefoongesprek?? En aangezien ik niet zo'n held ben in het zetten van eerste stappen en bovendien niet weet wanneer jij te spreken bent: wil jij dat doen?
groetjes, Anja.

Joep smeedt het ijzer als het heet is en belt dezelfde avond. Ik snijd het onderwerp leeftijdsverschil aan. 59 en 50, een te groot verschil, vind ik. Hij zegt inmiddels 51 te zijn. O, dan is het in orde ")).
'Jij komt uit Rotterdam?' vraag ik. 'Uit een plaatsje in de buurt van Rotterdam', zegt hij, 'uit Hendrik-Ido-Ambacht. onthoud_dit
Het is een lang, leuk, gezellig, warm en bij vlagen ook ondeugend gesprek, het klikt wel tussen Joep en mij. Het contact brengt nu ook een spannend gevoel mee.
Een leuk, beloftevol eerste telefoongesprek maakt je blij en geeft je hoop. De aandacht is fijn en de fantasie ontstaat dat dit iemand kan zijn die je leven verandert. De hoop op een nieuwe liefde.

donderdag 31 juli 2008
Neem van mij maar aan dat ik 'ons' gesprek verrukkelijk, helder, open en warm vond en er om die reden nog steeds van nageniet :-) deze morgen kwam er spontaan bij mij de gedachte naar boven borrelen varierend van "Waar zou ik Anja toch kunnen vinden" tot ... "Ik zou er absoluut geen bezwaar tegen hebben als ik NU richting Zeeland zou rijden" .. tot "Wat heb ik genoten van én je heerlijke stem én de warme ondeugd waar wij elkaar (al) deelgenoot van durfden te maken ...
Ik kan dit nu allemaal lekker schrijven en vindt het magic aanvoelen om het aan je te kunnen verwoorden zonder het gevoel te hebben dat ik (ook) te ver ben gegaan lol.
xxxxx met een heerlijke  knuffel, Joep

De mails tussen Joep en mij worden steeds suggestiever. Van beide kanten, maar alleen van zijn kant in tamelijk platte bewoordingen. Hij heeft het over hete ondeugd. Jakkie.
In een mail van vrijdag 1 augustus stelt Joep 11 augustus voor als datum om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Ik stem daarin toe. Inmiddels ben ik door deze mailwisseling, maar vooral door de telefoontjes, gevoelens voor Joep aan het ontwikkelen. Ik wil hem graag ontmoeten.

zaterdag 2 augustus 2008
Hoi!!!,
Wat klinkt het toch allemaal heerlijk zo ineens hé? Wij die elkaar ondanks het feit dat ik nog niet tegenover, naast of .... je zat, tóch al zo boeiend en al zuchtend elkaar weten te 'pakken' ... heerlijk toch? Ik zit zowat de hele dag aan je te denken.
t'Is bij mij een en al kriebels en loop hier gewoon met vlinders de hele dag rond. (om maar niets over de nachten te spreken want dan ga ik kleuren...)    Je stem is ook zo fluweelzacht.
Gedachten die mij zelfs "achtervolgen" als ik heerlijk in mijn bed ben gekropen en - mag ik écht eens eerlijk zijn? - ze dan ook niet meer kan nog wil inhouden .. waanzinnig gewoon!!!
Dat voel je dan absoluut op dezelfde manier aan als ik dat nu beleef  zeker wat die warmte, intiimiteit, genegenheid, humor en dat erotische betreft.
Je ziet inderdaad kans om mij daar nu al van te laten genieten ... wat moet dat wel niet worden als we elkaar ook in het "echt" zo aanvoelen en "mogen" zeg ?
Dan wordt dat spetteren en vonken geblazen wouwwwwwwwww!!!
Ik zit gewoon af en toe te zuchten terwijl ik dit aan je schrijf.
Heb jij het alleen maar van binnen? Of komt het bij jouw, net als bij mij als dan lekker onder de wol lig, er ook "uit" ?
Já, heerlijk die gesprekken tussen ons hé? Ik moet zelfs mijn best doen om 'iets' te onderdrukken anders is het geen gezicht als ik opsta voor m'n kinderen ... ohohoh erg hé? ... of ???? Gut wat ben je toch heerlijk verleidelijk joh!
Ik stop nu ook want ik heb je al weer veel te veel van mijn onstuimigheid laten zien
Maar wél een lekkere knuffel, een overheerlijke (tong)zoen en een ondeugende lik (zoek zelf de plek maar uit waar je die hebben wilt hahahahaha)
Joep

Het blijft banaal maar ik wil niet al te kritisch zijn.
Ik zal verder volstaan met een bloemlezing uit mails en smsjes. Met Joep heb ik namelijk welgeteld 277 pagina's gemaild, iets te veel om letterlijk neer te zetten.
Uit zijn mails blijkt dat hij er vanuit gaat dat hij bij mij op bezoek komt. Voor mij gaat dat te snel. Ik wil een neutrale plaats. En dus schrijf ik:

Maar.... jij gaat er vanuit dat je bij mij op bezoek komt en daar ben ik nog niet helemaal uit. Op dit moment denk ik dat ik je liever eerst op neutraal terrein ontmoet. Ik vind het prima als je mij komt ophalen of als we ergens afspreken. Als je eventueel daarna met mij zou meegaan, kan ik me dat beter voorstellen.
Tegenvaller??? Of begrijp je het een beetje?

Neutraal terrein voor een eerste ontmoeting, dames, is de beste keuze. Ook een veilige keuze. Iemand die je in je huis ontvangt moet je er ook weer weg krijgen en het liefst nadat alles zo is verlopen als jij dat wilt. Of zoals mijn vriendin Tineke, wijs geworden door ervaring met daten via sites en advertenties, zegt: 'huis is bed'. En ik heb liever niet dat dat van tevoren vaststaat.
Joep antwoordt:

Gisteren was de router kennelijk uitgevallen al had ik je best graag nog iets "warms" willen sturen ondanks het feit dat ik je 'schrik' las over dat ikvoor je deur - wat zeg ik? - IN je huisje zou komen.
Wat is dat toch joh? Zo erg ben ik nu ook weer niet hoor! RESPECT schrijf ik met een hoofdletter en jij hoeft er absoluut niet bang voor te zijn dat ik dingen zal doen die jij niet fijn vindt of waar je je niet happy bijvoelt! Geloof dat nu echt eens van me alsjeblieft ook al heb ik best begrip voor het onbekende en die kale kerel die dan ineens zou opduiken.

Die Joep, hij schrijft RESPECT met hoofdletters. Fijn om te weten. onthoud_dit  Hij probeert mij op deze manier naar een ontmoeting in mijn huis te praten. Een man die aangeeft dat je voor hem niet bang hoeft te zijn, wordt daardoor op slag minder betrouwbaar. Dat is namelijk iets wat niet gezegd hoeft te worden, dat vanzelfsprekend zou moeten zijn. Idem zo met mensen die zeggen 'dat zeg ik nu in alle eerlijkheid' of iets van gelijke strekking. Meteen verdacht.

Een voorbeeld van het platvloers taalgebruik van Joep, zie het antwoord op een smsje waarin ik met een Amerikaanse uitdrukking laat weten dat ik thuis ben, zodat Joep mij, zoals afgesproken, kan bellen.
SMS Anja 040808 17.25 uur
Honey, I'm home

SMS Joep 040808 17.32 uur
So if you are home, then I like to lick and taste the sweet honeypot

Ik leg Joep in een mail uit dat ik toch liever eerst ergens naar toe ga op de dag dat hij naar mij toe komt. Ik schrijf:

Ik ben meer op mijn gemak als we even in de stad iets gaan drinken. Ik ben niet bang dat er iets gebeurt wat ik niet wil. Als wij even ergens hebben gezeten en wat gekletst, is de drempel geslecht en vind ik het alleen maar leuk als je met mij mee naar huis gaat om dat gesprek voort te zetten en iets te drinken.

Joep, die momenteel vakantie houdt in een noordelijke provincie, hem geschonken door zijn kinderen die van mening zijn dat pa veel te hard werkt (zegt hij), deelt in een telefoongesprek mee dat hij op 7 augustus een vergadering heeft in Delft en dat hij daarna eventueel richting Zeeland kan rijden. Ik reageer daar niet echt op, ik moet het even behappen. 's Avonds schrijf ik:

Ik heb je vanmiddag iets horen zeggen over een auto die woensdag eventueel richting Zeeland zou kunnen rijden.
Dat hoor ik, het komt ook binnen, maar ik heb het even gelaten voor wat het was want ik moet daar even op kauwen, het aan alle kanten bekijken en dan weet ik pas een antwoord. En dat antwoord is (tromgeroffel): als jij dat wilt, is het wat mij betreft oké.
Het is natuurlijk mogelijk dat we er spijt van krijgen. Misschien barst de zeepbel en dan hebben we dat zes dagen vervroegd en anders zouden we zes dagen langer van de illusie hebben kunnen genieten. Maar ja.... de tijd zal het leren.

Hij reageert met groot gejuich en de mededeling dat hij door het uitblijven van een reactie mijnerzijds helaas een extra afspraak heeft gemaakt waardoor het wat later wordt voor hij hier is.
Op neutraal terrein afspreken is als bij toverslag uit de communicatie verdwenen. Joep is over mijn wens daartoe heen gewalst. Het wordt niet eens meer genoemd, noch telefonisch noch in de mail. Ik heb me neergelegd bij een ontmoeting in mijn huis. Wil ook niet al te flauw doen.

Vervolgens ontvang ik van Joep via de mail een meer serieuze brief als antwoord op mijn profiel zoals dat op Relatieplanet heeft gestaan:

Als jij werkelijk die vrouw bent die zich door mij op velerlei vlakken wil laten verwennen en je – misschien zelfs wel letterlijk - in de watten wil leggen dan treffen wij het wel met elkaar!.
Zoek je dan ook nog die man waarmee je niet uitsluitend kunt lachen maar hem ook je tranen durft te laten zien, jij je zó veilig voelt dat je ongedwongen werkelijk alles aan hem wilt en kunt geven en die uitsteekt boven de grijze middelmaat (dat heb ik al snel trouwens met die 1.96 mtr. van me), die zich wil onderdompelen in de warmte die we bij elkaar vinden, smelten van de hitte is wat mij betreft nog beter, dan …
Voor mij zou dat een droom zijn als jij je pijn kunt tonen en je dan klein en onzeker te voelen maar toch wel juist dat vertrouwde te hebben.
Op elkaar te kunnen rekenen en het goede met elkaar voor te hebben al besef ik me terdege dat het gras niet altijd groen blijft en we best wel verschil van mening kunnen krijgen. Zolang je die maar weet op te vangen en met de ander in dialoog blijft is het goed. Verwatert dat in verwijten en onbegrip dan wordt de situatie even anders!
Een man die je graag verrast en dat hoeven niet altijd van die grote of dure dingen te zijn, daar zit het hem niet in! Ook het kleine te kunnen waarderen omdat je voelt en weet dat hij aan je dacht ook toen je niet naast hem stond. Maar dat geldt andersom toch ook mag ik hopen?
Als wij die klik hebben – en mag ik eerlijk zijn door te zeggen dat ik dat gevoel heb? – dan zal ik mij zeker niet afstandelijk naar jou opstellen meisje. Ik ben nu eenmaal een man met een hoge aaibaarheidsfactor en zal je altijd wel willen knuffelen, aanraken, strelen, kussen of nog heftiger wellicht (té heftig voor onze leeftijd????) ineens in brand vliegen en dan lekker wegsmelten in, op, bij, onder je.
Zo zit ik in elkaar.
Een ding is wel zo, als ik mijn hart verlies ben je nog niet van me af !!
Als wij elkaar dat durven geven … dromend van een vrouw die ook uitdagend kan en wil zijn voor mij, zich er niet voor schaamt om zichzelf bloot te geven, mij verrast als ik thuiskom en ze quasi in de keuken – of waar dan ook – zichzelf heeft ‘omgekleed’ in een niet te weerstane outfit en mij met haar ogen en lach al helemaal gek weet te maken en in brand te steken … tsja, dan moet ik maar eens nodig naar je toe komen
Joep

Een ieder zou uit bovenstaande toch kunnen concluderen dat we aardig op weg zijn om verliefd te worden, als dat al niet het geval is. Een ieder zou hier ook uit kunnen halen dat Joep denkt over een gezamenlijke toekomst. Ik vind het in ieder geval mooi en warm en lief.

7 Augustus is de dag dat Joep op bezoek komt. Hij arriveert laat, het is tegen zessen. Ik sta bij de voordeur, zie hem om de hoek van de lift komen en denk 'op die man word ik dus niet verliefd'. Ik zie een ouwelijke kerel met een benig gezicht, te dik want een flinke bierbuik, in een gereformeerd pak (al helemaal niet mijn ding), waarvan hij de broek tot onder zijn oksels heeft opgetrokken. Zijn woorden zijn mooi, hij bepaald niet.
Joep begint al met een tongzoen als we nog in de gang staan en is voelbaar opgewonden. onthoud_dit  Voortvarend, niettan?
We drinken wat op het terras, het is prachtig weer. Ik stel hardop vast dat ik niet te oud ben voor Joep, hij is dat met me eens. Ik ben een jeugdig type en hij is een ouwelijke man, hetgeen ik uiteraard niet hardop zeg. Op een gegeven moment valt mijn oog op zijn manchetknopen, gouden klokjes van ongeveer 2 cm doorsnede en een halve cm dik. Ik heb nog nooit zoiets wansmakelijks gezien. Hoe verzin je het. Bij zijn tweede bezoek blijkt hij ze ook in zilver te hebben. Wâââh!!!

We hebben afgesproken een Chineesje te halen. Tot zijn schrik ontdekt Joep dat hij zijn portemonnee is vergeten. Zit nog in zijn andere broek, zegt hij. onthoud_dit, hier kom ik later nog op terug, het wordt heel spannend, dit verhaal.
Portemonnee vergeten? Geen punt uiteraard, ik betaal. In de keuken komt Joep bij me staan. Ik probeer een briefje te maken voor wat ik bij de Chinees moet halen maar dat lukt niet want Joep slaat aan het vrijen. Ik ga daarin mee. We kussen heftig en dat doet het verlangen oplaaien. Kom op lezer, geen commentaar, het is anderhalf jaar geleden dat ik een man van dichtbij heb gezien. Ik ben normaal al licht ontvlambaar en nu dubbel want het is toch Joep, van die leuke mails en telefoontjes. Oké, hij valt in het echt tegen maar het is toch dezelfde man die mij met woorden helemaal kan verwarmen.
Gegeten wordt er die dag niet meer, we vertrekken richting slaapkamer.
Daar blijkt, afknapper, dat Joep van top tot teen behaard is, voor en achter. Vreselijk. Wat is dat toch dat mannen totaal niet zitten met hun lichamelijke onaantrekkelijkheid. Hup, kleren uit, wat kan het schelen. Een overhangende buik, zijn onderbroek net als zijn pantalon tot onder zijn oksels opgetrokken en al dat haar. Ook op zijn rug, het is alsof ik een aap vasthoud.

Maar Anja, het is bij jou ook nooit goed. Coos had zich helemaal geschoren en daar moest je aan wennen en Joep heeft zich duidelijk niet geschoren en dan is het ook niet goed. Ja, ja, ik weet het.....

Joep en ik hebben ongelooflijk goeie seks. Joep kan er wat van. Langdurig en heftig is het. In tegenstelling tot mijn verwachting van drie keer op en neer en dan 'o, sorry', weet Joep van geen ophouden. Hij weet hoe hij een vrouw moet verwennen en neemt daar ruim de tijd voor.
Maar… iedere keer als ik naar hem kijk, ligt hij met z'n ogen dicht, zijn mond op een rondje, zijn tong steekt naar buiten en flitst van links naar rechts. Dit kan niet echt zijn, denk ik nog. Maar ja hoor, dat is het wel, hij doet het de hele tijd. En als ie het even niet doet hoor ik 'lekker, lekker, lekker, lekker'. Snel achter elkaar. Is er dan echt geen normale vent meer op de wereld? Maar enfin, voor zo'n feestje zie ik veel door de vingers.

Door het geknuffel 's middags is er een make-upvlek op Joeps overhemd gekomen. Voor hij vertrekt vraagt hij me hoe hij dat kan verwijderen. Ik probeer zijn overhemd schoon te maken, ik snap echter niet waarom. Het is 1 uur voor hij op z'n vakantiebestemming is teruggekeerd, daar is vast niemand meer wakker. Gooi dat hemd in de was en klaar. Uiteraard wordt me later duidelijk waarom die vlek er perse af moet.

Als Joep weg is, zo ongeveer 10 uur 's avonds, verzink ik in totale verwarring. Dit hele gedoe is nieuw voor mij. Ik was al heel lang niet aanwezig op de markt, ik ken de spelregels niet. Ik schrijf hem de volgende dag en breng mijn gevoelens onder woorden. Hij belt, lief en alles is weer goed.

Hoi Joep,
Ik ben zo blij dat je mij even hebt gebeld. Ik heb me altijd te goed geacht voor een achteloze wip tussendoor. Dat is misschien een standpunt van het jaar nul maar het zij zo. En ik twijfelde gisteren of me dat me nu toch was overkomen.
Overigens zou ik dan niet naar jou wijzen als degene die daaraan schuldig is want ik heb uiteraard zelf de zeggenschap over wat wel en niet. Dus, voel jij je niet rot hiervan.
Ik vond het heerlijk om met jou te vrijen, naast je te liggen, en van je te genieten. Het is goed zoals het is gegaan.
En... op het moment dat ik je stem hoorde, voelde ik opnieuw verlangen.
Liefs, Anja.

Ik zit met een flink aantal draadjes vast aan die man. Een niet bijster aantrekkelijke man, maar ach, ik ben mijn leven lang verliefd geworden op mooie mannen, liefde op het eerste gezicht, en kijk wat dat heeft opgeleverd ")).

Joep zit dag en nacht in mijn gedachten en in mijn lijf. Dat voelt goed na zo lange tijd. Joep heeft mij verteld dat hij gescheiden is omdat zijn vrouw al jaren geen seks meer wilde. Volg eens een cursusje, denk ik dan bij de meeste mannen, maar dat geldt voor Joep niet. Hij weet van wanten. Joep schrijft:

Hoi Zeeuwse schone,
Ik ben ook blij dat ik je heb kunnen uitleggen dat ik niet alleen voor de neuk was gekomen (zou ik trouwens véél te ver hebben gevonden om dat te doen hahaha) maar wil je wel verklappen dat ik onderweg zat te zuchten van de spanning over het "hoe" en wat we vervolgens met/in/aan elkaar zouden treffen.
Het voelde ook zo heerlijk én onwaarschijnlijk aan toen je mij bij de hand nam en we naar je slaapkamer gingen ... het was magisch zoals je lag te genieten terwijl ik je streelde, kuste, en we vrijden. Ik dacht bijna zou dit wel normaal zijn voor onze leeftijd? wouwwww
Shit zeg! En ik maar stoten! k'Schaam me diep dat die glimmende eikel er iedere keer weer in liet glijden nu ik dit lees .. maar ach het voelde toch lekker aan joh!!!

Om met name deze laatste zin heb ik ongeveer een maand later met mijn vriendin Myra een niet te stuiten slappe lach gehad. Wat een idioot!! Verder met de mail:

Je begint er zelf (weer) ove, anders zou ik het je zeker niet geschreven hebben maar toen we elkaar gisteren weer aan de lijn kregen en ook ik je stem weer hoorde, sprongen mijn "stoppen" ook door en bezorgde je mij weer opnieuw vlammen. Zo erg zelfs, dat ik nadat we ons gesprek beeindigde ik quasi naar de kooikarpers bleef zitten kijken op de bank in de tuin want zou ik direct zijn gaan staan dan hadden de omstanders zeker de politie gebeld!!
Stom misschien wat ik nu zeg, maar ik kreeg weer lekker en heet "zin" in je! Maar ja, het was ook zo magisch lekker toch? Nu ik je dit schrijf en er aan terugdenk staat mijn onderlijf weer in brand en is die staaf inmiddels weer op oorlogssterkte gekomen ...... dat is toch wel zo'n heerlijk gevoel joh! dat ik die, terwijl ik dit schrijf eerst langzaam omhoog voel kruipen en daarna het vocht er gewoon voel uitlopen yammm yammmm!!
Wat dat betreft zie jij wel kans om mij veel méér dan alleen de kriebels te bezorgen!
Je voelde toch zo heerlijk warm en glad aan !!! Ik loop de hele dag al te soppen ... erg hé ? Moet zometeen maar weer eens nodig met de hand 'iets'  gaan doen want ik voel dat ik weer goed gevuld sta en dat er maar eens waanzinnig lekker ga uit laten spuiten ...... terwijl ik je dit schrijf moet ik even lekker knijpen in die harde staaf van me ... gut wat maak jij een kinky vent van me zeg!
Ik stop want ik ben nu weer nét zo g.......... als toen we elkaar zo knuffelden en ik gewoon mijn handen niet kon thuishouden. Kan dat alleen maar zijn als ik gevoelens koester meisje anders lukt me dat nooit hoor!
Dan ga ik nu verder genieten al hoor/zag ik dat het in het Westen veel 'natter' is dan in het Twentse (ex. me dan want daar gaat die vlieger niet voor op hahaha, ik sta inmiddels kledder gewoon en zou je nu zo wel weer willen ...............) Dan ga ik nu lekker eerst met mijzelf spelen en mij écht laten gaan vóór ik ga slapen. Gut ik voel me wel een jonge puber dat ik me zo weer gedraag ineens ! Hmmmm…..het voelt toch zó verschrikkelijk lekker aan joh! Is ook niet verwonderlijk met zo'n gepassioneerde, zachte, lieve meid als jij bent  waar ik helemaal door in extase raak als ik alleen al je stem hoor fluisteren.
Want weet één ding!!! Het is gewoon magic dat ik je zo heerlijk kon verwennen (bloos, bloos, denk je nu ... hé Joep, wat ben jij een geile bok om dat te schrijven? ... Denk dan ook maar dat je me weer opnieuw zo heet gemaakt hebt met je woorden meisje en ik je fluisterzachte stem weer hoor 'vragen' ....... waanzinnig gewoon!
xxxxxxxxx Joep

Kan dat nou niet wat minder? Wat zachter, liever, in mooiere bewoordingen? En dan heb ik zelfs nog stukjes uit de tekst gehaald waar Joep heel erg lichamelijk wordt over mij. Dat gaat me toch iets te ver. En dan te bedenken dat hij mij in later stadium gaat vertellen dat hij lid is van een zwaar gereformeerde kerk. Dat verklaart ook die vijf kinderen natuurlijk.

zaterdag 9 augustus 2008
Hoi,
Ik heb geprobeerd te sms'en maar krijg steeds bericht dat verzending mislukt is.
Kus, en nog een...

En ja, dat is geen wonder. Later zal ik er achter komen dat Joep op zaterdag en zondag zijn telefoon uitzet. Nu antwoordt hij dat ik mijn abonnement eens moet betalen.

Op zondag 10 augustus laat hij weten dat zijn broer is opgenomen in het ziekenhuis en erg slecht ligt. Hij schrijft op zondag maar dat kan in dit geval niet anders want we hebben een afspraak voor de volgende dag en hij moet me vertellen dat hij niet komt. Zijn broer is ernstig ziek en Joep is daar enorm door aangeslagen.

Ik zie er vanaf om morgen naar je toe te komen daar de situatie zo ernstig is dat de doktoren niet uitsluiten dat hij komt te overlijden.
Sorry. Joep

Uiteraard heb ik hier begrip voor. Jammer maar het is niet anders.

Sms Joep 110808 16.42 uur
Ondanks alles 'hoor' ik je stem en kan niet anders dan aan je denken. Ik schaam me bijna voor dat heftige wat er in mij opkomt

Sms Joep 110808 16.46 uur
Wat denk jij nu? Joep dat hoort niet hoor!! Dat joch is niet normaal dit te denken! nu!

Sms Anja 110808 17.43 uur
Nee, dat denk ik niet. Kan ook een vorm van troost zijn, toch? Liefs, Anja

maandag 11 augustus 2008
Anja,
Weet je, ik vond het van mijzelf laakbaar dat ik mij ineens zo opgewonden voelde worden toen ik alleen maar een je dacht. Toen ik je stem hoorde was het  hek helemaal van de dam. Normaal zou ik mij niet geschaamd hebben maar in deze situatie vond ik het niet gepast en dát was voor mij de aanleiding je die mail te sturen. Niet om alles af te breken maar gewoon zeggen dat mijn gedachten ergens anders – moesten – zijn. Ik besef me terdege dar dat mede komt vanwege mijn Christelijke opvoeding en achtergrond.
Joep  xxxxx

Hoi Joep,
Ik snap heel goed wat je voelt. Het lijkt niet gepast. En de calvinistische achtergrond van ons Nederlanders weegt altijd zwaar mee. Dat eeuwige schuldgevoel.
Wat ook verschil maakt is: stel dat je getrouwd was en je zou in deze situatie seks hebben met je vrouw. Daar zou je waarschijnlijk niets mis mee vinden, mensen houden elkaar vast in deze situaties. Maar bij ons beiden, alles nieuw, een gretige ontdekkingsreis, is de seks bedoeld als een feest. En je zou nu ook niet naar een feest gaan.
Snap je wat ik bedoel??

Naar mijn mening is dit een serieuze mail, bedoeld om hem te helpen bij zijn verwarde gevoelens. Stel dat je getrouwd was, schrijf ik. Vooruitziende blik?? Hoe voelt zo'n man zich als hij bezig is iemand te beliegen die hem geen enkel kwaad heeft gedaan?

dinsdag 12 augustus 2008
Lieve Anja,
Wat jij in mij weet los te maken is wel heel bijzonder joh.
Aan de ene kant denk ik Joep je mag en kunt jezelf toch niet gaan laven aan dat enorme gevoel van hitte terwijl mijn broer daar zo ernstig ligt maar mijn andere kant zegt me (en ik weet dat maar al te goed van mijzelf) laat je gaan! en geniet van elkaars passie, geiligheid en doe die ontdekkingsreis nog maar eens! Dus je begrijpt maar al te goed!!!
Sex werkt dat verslavende bij mij uit op de manier zoals je het verwoord maar heeft ook te maken met de manier waarop we elkaar aanvoelen en geen belemmering hebben om elkaars gevoelens los te maken, de hitte van onze passie aan te wakkeren.
Met de hitte die nu in mij brand (en die jij alleen maar aanwakkert) zou, als ik weer binnenkwam bij je, ik niet eens kunnen of willen wachten tot hét moment dat we een kop koffie hebben gedronken of zoiets maar k'zou je gewoon lekker heet pakken, je overladen met tongzoenen, lekker in je haren gaan friemelen, en net zolang aan je oren gaan sabbelen tot ik jouw zachte vingertjes ook weer over mijn body voel gaan op ontdekkingstocht naar ........
Dat zou mij zéker overkomen als ik 'ontdek' wat je voor mij hebt aangetrokken zodra ik je in de deuropening zie staan.
Elkaars tongen al proevend zou je me zo gek maken en als jij met die een ondeugende lach van je mij aankijkt. Wat is dit heerlijk zoals je dat losmaakt bij me joh.
Vanaochtend toen ik onderweg naar de zaak was zat ik aan jouw en de woorden van je mailtje te denken en raakte op slag heet en opgewonden. Reken erop dat, als we bij elkaar zouden zijn geweest, ik deze morgen eerst lekker met je tepels had gespeeld en [sorry, hier werd het te pornografisch en te persoonlijk over mij.]
[En nogmaals sorry, hier werd het te pornografisch over Joep en mij.]
Als dit zo daargaat ben je in staat om mij op deze manier al te laten klaarkomen heftige lady!
Dát doet dit Zeeuwse meisje met en aan mij! Die mail waarop je doelt stuurde ik toen mij even totaal ontreddert voelde en hoop - al weet ik dat natuurlijk niet zeker - dat dat gevoel mij niet meer overvalt.
Een lekkere tongzoen met een verleidelijke knuffel
Joep

Van bovenstaande mail ben ik echt stomverbaasd. Ik schrijf een serieuze mail en krijg dit als antwoord. Wat een rare man.

Hoi Joep,
Ik begin nu toch echt aan je verstandelijke vermogens te twijfelen. Ik schrijf een bloedserieuze mail en jij krijgt zin in seks. Ik ga voortaan over ijsberen schrijven, misschien dat dat temperend werkt.
You're crazy!!

Mijn vriendin, je weet wel, die waar het verslag oorspronkelijk voor bedoeld was, las bovenstaande en andere berichten van Joep in de ongecensureerde versie en walgde ervan. Ze begreep er niets van dat ik met die man ben blijven mailen. Zij zei meteen 'dat heeft ie allemaal ergens vandaan, dat heeft ie ergens gelezen of in een film gezien'. Waarschijnlijk heeft ze daar gelijk in. Alles wat Joep vertelt en schrijft is niet waar gebleken. Alles?? Ja, alles, zelfs over de meest onbenullige dingen liegt hij. Ik denk dat het vertellen van de waarheid hem een dag of wat spierpijn bezorgt, dan leer je dat wel af ")). Hij vertelde verhalen waarvan ik dacht 'dat kan niet!' maar ja, als iemand op je bank zit, je aankijkt en je dingen vertelt, dan is het voor mij bijna niet mogelijk dat er gelogen wordt. En wie ben ik, wat heb ik nou helemaal meegemaakt in mijn leven, weet ik wat er allemaal te koop is?

Dan gebeurt er iets raars. Op dinsdagavond 12 augustus sms ik Joep om te vragen hoe de situatie met zijn broer is. Ik krijg geen antwoord en vermoed daarom dat Joep in het ziekenhuis zit. Ik besluit na tienen te bellen, dan zal hij wel thuis zijn. Let wel, dit is de eerste keer dat ik hem bel. Ik ben verre van vrijpostig, te weinig zelfs, en dus zijn alle telefoontjes tot nu toe van zijn kant gekomen.
Ik bel en Joep neemt op en verbreekt meteen de verbinding. Ik verkeer in de veronderstelling dat mijn telefoontje op een ongelegen moment komt en verwacht dat hij mij even later zal terugbellen. Maar ook als dat zo is, vind ik dit raar gedrag. Als een telefoontje ongelegen komt, neem je op en deelt dat de beller mee. Joep belt niet. Die nacht schrijft hij mij onderstaand mailtje.

woensdag 13 augustus 2008 01:07
Onderwerp: Jammer
Hoi Anja,
als ik heel eerlijk mag zijn had ik nu nog een mailtje van je verwacht meisje, maar oké, ik kan me ook voorstellen dat je na mijn uitspattingen en escapades eerder vandaag óf niet meer weet wat je werkelijk van mij moet denken óf gewoon niets meer van me moet hebben of te maken wilt hebben.
Kortom ik voel me nu gewoon klote wat ook precies de reden was waarom ik de telefoon niet aannam toen je me belde daarnet.
Gewoon omdat ik mijzelf geen houding weet te geven nu.
Doe ik hier wel goed aan?
Néé, anders gezegd
Heb ik er wel goed aan gedaan om mijzelf zó aan je te tonen/ te laten gaan?
Dan is mijn antwoord
NEE, Joep dat had gewoob niet moeten en mogen doen in deze situatie!
Joep (verder even niets helaas .. t'zit er even niet in en zit nu in m'n uppie even uit te janken. Bel me alsjeblieft niet want aan zo'n snotterende vent heb je  helemaal niks.

Ook de volgende mail komt binnen.

woensdag 13 augustus 4:36
Onderwerp: Zomaar om 04.30 uur en de hele nacht al wakker .... t ís wat ?
Lieve Anja,
Weet je dat ik de hele nacht al niet heb geslapen omdat ik alleen maar bezig ben met mijn mail, onze lieve ontmoeting, je stem?
Voel je niet aangesproken of aangevallen maar k'ben toch wel zó kwestbaar op dit moment joh zonder medelijden of iets van dien aard te willen oproepen hoor! Zo zit ik niet in elkaar maar ik voelde me werkelijk vertrouwd, fijn en onbevangen toen we bij elkaar waren.
Wilde je dit na mijn wel heel erg negatieve mailtje toch eventjes laten weten meisje.
Als ik maar even in de gelegenheid ben om naar je toe te komen dan doe ik dat zeer beslist deze week máár dat laat ik je nog weten hoor .... je begrijpt me  toch wel hoop ik ?
liefs, van jouw Joep en dat om 04.30 uur in de morgen ... t'is wat ? :-)

Met de eerste mail heeft hij waarschijnlijk bedacht dat aanval de beste verdediging is, hij verwijt mij niet geschreven te hebben. Haha. Wat een grapjas. In de tweede mail hangt hij wederom het slachtoffer uit. Die Joep, alweer wil hij geen medelijden opwekken. Waarschijnlijk is die zin bij hem als macro opgenomen in Word. Hoeft ie alleen alt-M(edelijden) in te toetsen en hup, daar staat het. En hij is mijn Joep, schrijft hij. Dat lees ik uiteraard ook en word er warm van. Ik schrijf terug:

woensdag 13 augustus 2008
Lieve Joep,
Ik dacht uit de kennismaking met jou blije en goede gevoelens te putten. Dat is niet zo. Ik heb al een heel scala aan gevoelens doorlopen. Zo'n beetje wat jij nu schrijft. Het positieve wat je daaruit kunt halen is dat het contact dieper gaat dan de oppervlakte anders zou dit niet met mij gebeuren en misschien ook niet met jou.

Joep schreef: als ik heel eerlijk mag zijn had ik nu nog een mailtje van je verwacht meisje
Sorry maar dat kon niet gebeuren: ik heb je een smsje gestuurd waarin ik vroeg hoe het met je ging. Daarop kreeg ik geen antwoord. Dan komt in mij de gedachte op dat je op bezoek bent bij je broer. Ik houd de klok in de gaten en denk om 10 uur 'ik kan nu wel even bellen' en dan druk je mijn telefoontje weg. Op zich is dat mogelijk, een telefoontje kan ongelegen komen, maar laat dat dan op één of andere manier weten. Dat deed je niet. Dan zegt één van dat scala aan gevoelens 'bekijk jij het effe'. Jij verwacht dat ik je ga mailen, nadat duidelijk is dat je mij niet wilt spreken, zou jij dat doen??

Joep schreef: Daarom is dat laatste sms'je je me stuurde zo verwarrend voor me althans zo beleef ik dat
Mijn laatste smsje luidde: 'Hoe gaat het met je.' Hoe kan dat verwarrend zijn? En als het verwarrend is, bel dan even om uitleg.

Joep schreef: maar oké, ik kan me ook voorstellen dat je na mijn uitspattingen en escapades eerder vandaag óf niet meer weet wat je werkelijk van mij moet denken ....enz.
Als het zover komt, laat ik je dat weten, niet via de mail maar in een (telefoon)gesprek. Ik verwacht van jou hetzelfde.

Joep schreef: Kortom ik voel me nu gewoon klote wat ook precies de reden was waarom ik de telefoon niet aannam toen je me belde daarnet.
En wat was er dan mis geweest om de telefoon op te nemen en dat te zeggen? Dan had jij gewoon kunnen slapen en het was voor mij ook beter geweest. Dat jij mijn telefoontje wegdrukt en ik daarna niet hoor waarom, daar werd ik niet bepaald blij van.

Joep schreef: Bel me alsjeblieft niet want aan zo'n snotterende vent heb je helemaal niks.
't Lijk me handig als jij niet voor mij invult waar ik wel of niet iets aan heb ")). Wat mij betreft zou er helemaal niets mis mee zijn in zo'n situatie met je te praten. Integendeel.

Joep schreef: ... maar ik voelde me werkelijk vertrouwd, fijn en onbevangen toen we bij elkaar waren.
Dank je. Zo voelde ik mij ook en ik wil dat graag eens overdoen.

woensdag 13 augustus 2008
Goeie morgen Anja,
Je schreef: Sorry maar dat kon niet gebeuren enz.
Ik weet wel dat je mij om die reden dat SMS'je stuurde maar heb alsjeblieft een beetje begrip voor dat gevoel van onbalans wat er in mij huist. Ik weet ook niet wat me overkomt met zoveel emoties, pijn, overdenkingen en dan ineens zoals me dat gisteren overviel begrijp je?

Anja schreef: Mijn laatste smsje luidde: 'Hoe gaat het met je.' Hoe kan dat nou verwarrend zijn?
Dat verwarrende had dus niks met de inhoud van je SMS te maken alswel met wat er in mij rondging.

Anja schreef: Als het zover komt, laat ik je dat weten, niet via de mail maar in een (telefoon)gesprek. Ik verwacht van jou hetzelfde.
Ja dat mag je ook verwachten zolang ik van mijzelf vindt dat ik aanspreekbaar ben en dát was nu net efffe niet het geval 

Anja schreef: En wat was er dan mis geweest om de telefoon op te nemen en dat te zeggen?
Vanuit jouw oogpunt en gevoel bekeken kan ik die opmerking helemaal plaatsen alleen heeft m'n psych mij streng geadviseerd nu gewoon eens meer voor mezelf op te komen. Ik heb teveel rekening gehouden met anderen in mijn leven. Begrijp ook deze opmerking niet verkeerd --- och woorden! Ik word al bang als ik lees wat ik schrijf --- 
Een lieve warme kus en een boterzachte knuffel
Joep

Joep houdt teveel rekening met anderen, althans volgens zijn psycholoog. Nouououou, daar gaan wij het nog wel over hebben, en dan bedoel ik de lezer van Manboel en ik. Wat de psycholoog betreft, die komt als een bliksemslag bij heldere hemel opeens opdagen??
Uiteraard is Joep nooit bij een psycholoog geweest, hij verzint dit allemaal. Hij draait om de hete brij heen waar het de opmerking over mijn smsje betreft. En ja hoor, ik zie dat allemaal maar bedek alles met de mantel der liefde. Hoewel… bellen doe ik hem nooit meer. Ik heb maar één keer zo'n afwijzing nodig en dan bel ik niet meer, over, voorgoed.

Ik laat Joep weten dat het hoog tijd is voor een goed gesprek ")). Nee hoor, zo heb ik dat niet verwoord, vond het wel leuk dit even in relatiesitetermen te schrijven.
De volgende dag, donderdag 14 augustus, komt Joep naar mij toe. We zitten op de bank voor het afgesproken gesprek. Ik vertel hem dat ik niet verliefd op hem ben. Dat lijkt mij wel zo eerlijk. Dat ik wel gevoelens koester die daar op lijken maar dat ik niet weet of het verliefdheid is. Ik had beter mijn mond kunnen houden want even later… valt die verliefdheid toch op mij. Op basis van welke chemie, geen idee. Het gebeurt. Althans zo voelt het op dat moment.
Na het gesprek hebben we opnieuw ongelooflijke seks. Volgens Joep tien keer. Het was geweldig. Zijn 'lekker, lekker, lekker, lekker' is niet van de lucht ")). Ik vraag hem in een mail bij wijze van grapje of hij wel goed kan tellen, hij bevestigt de tien keer. Ik antwoord:

Mohammed Ali kan helemaal inpakken met zijn 'I am the greatest', ik weet wel beter......

Later, via andere vrouwen die kiener zijn dan ik, kom ik er achter dat die tien keer uit zijn duim gezogen is. Hij deed gewoon alsof. Hij liegt dus zelfs in bed, waar staat je hoofd naar!

En dan gebeurt er iets waar ik niet op voorbereid ben, of eigenlijk gebeurt er niets: het blijft stil van de kant van Joep. Niets meer. Complete stilte. Geen mail, geen telefoontje, geen sms. Ik dwing mezelf af te wachten. Als ik echter vrijdag en zaterdag niets hoor, houd ik dat niet meer vol en stuur hem een smsje:
Sms Anja 160808 21.58 uur
Als mijn gevoel mij niet bedriegt, ben je hier 48 uur geleden weggegaan en heb ik al die tijd niets van je gehoord?

Hij schrijft het volgende terug:
Sms Joep 160808 22.05 uur
Broer is 2 uur geleden overleden. Je had ook mogen vragen hoe het ging en niet dit. Sorry sms erg bruut. Laat me verder met rust voortaan.

Wat is dit nu weer? Hoe kan ik iemand met rust laten die schrijft dat zijn broer is overleden. Iemand met wie ik zo een intiem en goed contact heb. Uiteraard had ik moeten doen wat hij schrijft, dan zou alles beter afgelopen zijn maar ik denk op dit moment dat zijn reactie is ingegeven door de situatie en schrijf:
Sms Anja 160808 22.25 uur
Lieve Joep, er staat niets verkeerds in mijn sms, lees nog maar eens in andere situatie. Gecondoleerd. Ik ga je schrijven en zou het fijn vinden als je mij belt. Heel veel sterkte en alle warmte van mij. Ik denk aan je. Kus Anja.

Ik mail hem, met condoleances en medeleven, en:

Het is vanzelfsprekend dat ik, als ik het overlijden van je broer had kunnen vermoeden, iets anders geschreven zou hebben. Omdat het op jou verkeerd overkwam: excuses.
Je deed erg boos in je smsje. Je mag mij niet verwijten dat ik iets niet weet wat ik niet kàn weten. Ik hoop dat je mij nu voldoende kent om te weten dat ik niet de intentie had lelijk te doen. Ik heb je donderdag verteld dat ik nog nooit iemand opzettelijk pijn heb gedaan, zou jij dan degene zijn bij wie ik daaraan begin?

Ik blijf hem de volgende dagen schrijven, ook al krijg ik geen antwoord. Ik denk te begrijpen dat hij in een beroerde situatie zit, hij heeft mij die donderdag dat hij bij mij was namelijk een aantal verhalen verteld over de verstandhouding tussen hem en zijn broer. Daar ligt nogal wat oud zeer waarvan hij hoopte het nog voor het overlijden te kunnen uitpraten. Ik neem aan dat dat er niet van gekomen is. Ik laat hem uiteraard in zo'n toestand niet in de steek.

Lieve Joep,
Hoe gaat het nu met je? Heb je een beetje kunnen slapen?
Ik hoop het vol te houden je deze week iedere dag te schrijven. Omdat ik denk dat ik wat voor je kan betekenen.
We storten nu van tig berichtjes per dag en de daarbij behorende gevoelens, naar niks. Daar heb ik het moeilijk mee.
Lieve Joep, er staan je lange dagen voor de boeg. De dagen tot een uitvaart duren eindeloos en er hangt een zwaar wolkendek boven.
In de hoop dat je naast je verdriet ook weer een beetje het leven oppakt wil ik je iets over mezelf zeggen, of eigenlijk over jou en mij, omdat de vijandigheid die er nu van jouw kant is de wereld uit moet:
Ik heb heel veel moeite met wat je geschreven hebt en het vervolg daarvan, dat je mijn mails negeert. Je schuift mij dingen in de schoenen die ik niet voor ogen heb gehad. Ik zou er een lief ding voor over hebben als ik even met je kon praten want jouw boosheid is iets waar ik niet mee om kan gaan. Je sporen zijn hier nog in huis, je bord staat nog in de vaatwasser, mijn bed is bij wijze van spreken nog warm en jij schrijft 'laat me verder met rust'. Ik vind dat zo volkomen niet bestaanbaar en hard. En ik begrijp niet waarom.
Als ik mij verplaats in jouw situatie zou je bij de eersten behoord hebben die ik op de hoogte gesteld zou hebben. Want iemand met wie je dagelijks contact hebt, kun je niet in het ongewisse laten. Die persoon gaat zich verwonderen over wat er aan de hand is. En als het langer duurt wordt die verwondering zorg.
Jouw manier van doen ligt heel ver van de mijne. Ik heb er niet aan gedacht dat je broer zou zijn overleden. Ik ben er van uit gegaan, zeker nadat je me donderdag jullie verhaal hebt verteld en aangegeven hebt hoe zwaar dat op je hart ligt, dat ik dan bericht zou hebben gekregen.

En dan, op maandag (natuurlijk niet in het weekend ")), stuurt hij mij toch weer een mail.

maandag 18 augustus 2008
Lieve Anja,
Het valt mij zowieso moeilijk om nu achter een pc te gaan zitten en al helemaal je dit mailtje te schrijven gewoon omdat mijn gedachten zó ergens anders mee bezig zijn!  Ik ben afgelopen donderdag naar je toegekomen om persoonlijk met je te praten. Veel is er gezegd, over je beleven, ons bestaan, het verleden en ga zo maar door. Veel heb ik ook gesproken over de beleving met mijn broer en wat daar zoal gepasseerd is in ons leven, het tekort, het verkeerd aanpakken, inschatten, anderzijds ook het verwijt dat ik hem het laten schieten waardoor er uiteindelijk een familiebedrijf is stukgegaan omdat de kennis die ik mocht en kon bijdragen was weggevallen. Waarom ik naar jouw ben gekomen ondanks die zorgen? Omdat ik mijzelf als een oprecht iemand aan je wilde tonen maar ook de man die zijn gevoelens wilde delen; gevoelens die toch uit een totaal andere opvattingen en overtuiging voortkomen.
Zoals zei je bijv. op een bepaald moment ik weet wel dat wij het nu geweldig hebben samen, maar of ik van je hou weet ik niet.

Beste lezer, dat laatste heb ik niet gezegd, ik heb gezegd wat ik bovenstaand geschreven heb.

Dat was nogal wat en kwam zeker gezien mijn omstandigheden, hard bij me aan. Zo intiem met elkaar liggen en dingen gegeven hebben is voor mij niet zomaar lust, althans dat is mijn beleven.

Hij geeft aan dat het feit dat ik zei niet verliefd te zijn, hard aankwam. Wat een schoft. In zijn situatie zou hij daar blij mee moeten zijn want dan beschadigt hij tenminste niemand. Het is voor hem niet zomaar lust, schrijft hij. De man liegt alles aan elkaar. Het is echt ongelooflijk.
Onderstaand zegt hij dat ik hem mijn foto's heb laten zien. Dat ligt iets genuanceerder, anders zou ik hetzelfde gedaan hebben als wat ik bij Coos niet op prijs stelde. Joep wilde mij zien toen ik twintig was. Ik liet hem een foto zien waarna hij het hele album doorbladerde. Ik was daar verbaasd over, ik vind dat iets waarvoor je eerst vraagt of het goed is dat je dat doet. Joep niet.

Is het juist dat jij daar een totaal andere ervaring en gevoelen bij hebt? Zo zei je het wel tegen me.  Dat wat de onderlinge  aantrekking en gevoelens betreft maar er is meer dan dat.
Op het moment dat je mij je foto's liet zien mocht ik ook in je verleden en je achtergrond "kijken". Een achtergrond die - als ik heel eerlijk ben - toch totaal afwijkt van die van mij waarin religie een heel belangrijke rol innamen en innemen.
De afgelopen dagen heb ik, mede vanuit de situatie met mijn broer, mij meerdere keren de vraag gesteld of dat op termijn geen wrijving, meningsverschillen of misschien nog erger, zou gaan of kunnen veroorzaken tussen ons. Mij afgevraagd of jij zou kunnen leven met een persoon die veel waarde hecht aan die waarden, zijn geloof en, na wat ik met mijn broer heb meegemaakt, nu toch overweeg "de kerk"  weer te gaan opzoeken.

Hij heeft het over 'op termijn' en 'of ik zou kunnen leven met'. Betekent dat een voortzetting van wat we nu hebben?

In jouw 'verleden', maar ook nu nog speelt religie, kerkgang, bijbel, overtuiging enz. geen rol of althans niet in die mate zoals ik die ben toegedaan. Dat zijn zaken die mij de afgelopen dagen wel heel erg zijn gaan bezetten en de vraag die ik mijzelf stel is of het eerlijk dit van jouw ook te mogen verwachten?  Ik denk van niet. Terecht mag je opmerken Joep wat heeft jouw er dan ooit toe gebracht naar hier te komen of, "waarom heb je je dat niet eerder beseft?" Vragen waarop ik voor mijzelf nu geen antwoord op kan geven; misschien wel in de toekomst maar in deze verwarring nu even niet.
Wel had ik de behoefte dit in alle eerlijkheid aan je voor te leggen ook al ben ik met totaal andere dingen bezig. Je hebt het recht om tenminste iets van mij te horen vond ik.
Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen maar ik ben ervan overtuigd dat de dingen die ik hierboven heb geschreven zeer beslist een wending geven aan mijn leven. Aan jouw de vraag of je daar voor jezelf een plek in kunt vinden, los van die ik mijzelf ga stellen. Daar hoop ik later op terug te komen omdat mijn gedachten er nu niet naar staan en eerst een proces van rouw, "nooit meer"enz. wil verwerken.
Ik hoop je vanuit mijn openheid inzicht te hebben gegeven met die paar woorden over de situatie zoals die nu in mij speelt en wil je danken voor je meelevende woorden, gevoelens en warmte die je in je mailtje hebt neergelegd.
Óók wat dát aangaat ben en vind ik je een prachtige vrouw Anja!!!!
liefs, Joep

Joep is een oprecht iemand, schrijft hij, die in openheid met mij heeft gesproken. Tjonge, wat kan die man liegen. Later ga ik deze mailtjes beter doorzien maar omdat het iets betreft wat ik niet heb verwacht, zie ik dat op het moment dat ik ze lees niet. Ik denk bij latere lezing dat hij eerst heeft geprobeerd van mij af te komen door die broer in de strijd te werpen, dat is niet gelukt, en hij probeert het opnieuw door het geloof als mogelijk verschilpunt aan te voeren. Terwijl het toch zo makkelijk is, gewoon zeggen wat je bedoelt, dat begrijpt de ander.

Omdat ik Joep wel op de hoogte heb gesteld dat ik niet verliefd was en dat niet heb hersteld toen mijn gevoelens veranderden, doe ik dat per sms.
Sms Anja 18 augustus 09.26 uur
Lieve Joep, zojuist je mailtje gelezen. Wat ik ook dienaangaande heb gezegd, ik weet na afgelopen weekend dat je diep in mijn hart zit. Kus Anja.

In bovenstaande mail brengt Joep voor het eerst het geloof ter sprake. En hij gaat opnieuw prat op zijn eerlijkheid. Mensen die dat zo vaak noemen, wantrouw ik sowieso maar ik heb mijn alarmbellen gesust. Dat had ik niet moeten doen. Mensen die een zin beginnen met 'dat zal ik je eens heel eerlijk vertellen' wekken bij mij het gevoel van 'waar is het voor nodig dat te benoemen?' Ik vind het normaal dat alles wat iemand zegt eerlijk is. Waar dient zo'n aankondiging voor, liegt die persoon anders altijd? Let eens op hoeveel mensen dat zeggen.

maandag 18 augustus 2008
Dag lieve Joep,
Ik ben blij dat je me geschreven hebt. Je doet mij zoveel pijn met je onbereikbaarheid. Doe dit alsjeblieft nooit meer.
Hoe kon het dat ik zomaar verdwenen ben? uit je gedachten? uit je gevoel? uit je dagelijkse dingen? Twee mensen die meerdere keren (er zijn dagen van 10 keer) per dag contact hadden.... zomaar weg??
Gelukkig ben je er weer. Ga niet meer weg.

Joep schreef: Zoals zei je bijv. op een bepaald moment ik weet wel dat wij het nu geweldig hebben samen, maar of ik van je hou weet ik niet.
Lieve schat, het is ten enen male onmogelijk dat ik zoiets gezegd heb. Ik heb gezegd 'ik ben niet verliefd op je'. Ik heb daaraan toegevoegd dat er wel heel veel gevoelens zijn die hetzelfde zijn als bij verliefdheid: het ongeduldig wachten op contact, het sprongetje van mijn hart uit blijdschap over je mailtjes, de lach op mijn gezicht als je naam in mijn mailbox verschijnt en de verwachting een ontknoping krijgt. Dat weet je, dat was bij jou ook zo. Die gevoelens waren er.

Misschien kan er iets kostbaars groeien tussen jou en mij. Uit een contact als het onze kan iets moois voortkomen, kan liefde groeien. Ik wil het die kans wel geven.
Wat er vanaf vrijdag is gebeurd, heeft me duidelijk gemaakt dat je heel veel bij me hebt losgemaakt. Het idee dat je uit mijn leven was, heeft zo veel pijn gedaan. Ik mis je zo heel erg. Ik wist niet dat je al zo'n grote plaats hebt ingenomen onder mijn huid en in mijn hart.

Joep schreef: Een achtergrond die - als ik heel eerlijk ben - toch totaal afwijkt van die van mij waarin religie een heel belangrijke rol innamen en innemen.
Ik denk dat dit een onderwerp is dat we niet over de mail moeten bespreken. Ik wil er graag een keer met je over van gedachten wisselen.

Sms Anja 19 augustus 2008 19.44 uur
Dag grote man, gaat het wel met je? Kus, Anja.

Sms Joep 19 augustus 2008 19.51
Mij is gevraagd om tijdens de begrafenis te spelen. 'k Heb vandaag in de aula op de begraafplaats de muziek ingestudeerd. 'k Slaap slecht met veel emoties.

woensdag 20 augustus 2008
Hoi Anja,
Die overdenkingen brengen mij steeds meer de overtuiging dat ik mijn sterkte en kracht uit het geloof wil putten en zou met die zaken over de geliefde naast me moeten kunnen praten en dat mede vanuit haar opvoeding begrijpt. Ik ben ervan overtuigd dat als je elkaar op dat vlak niet begrijpt of aanvoelt dat ook dat een ontzettend gemis zou brengen.
Kijk, op andere vlakken voelen wij elkaar voor meer dan 100% aan maar omtrent het innerlijke en dan met name de overtuiging, een Godsbesef en zo, is het niet zo dat jij daar totaal niet in bent grootgebracht?
Ik zou wensen om elkaar ook op dat vlak niet alleen aan te voelen maar - mede vanuit je overtuiging - mij kan bijstaan, over geloofszaken kunnen praten.  Dat is een totaal andere manier van leven als die welke ik mijzelf de laatste jaren had aangewend.
Besef jij dat dit een heel andere Joep kan betekenen zonder daar nu de vrome kerel over uit te willen hangen?
liefs, Joep

donderdag 21 augustus 2008
Onderwerp: Enige overdenkingen .. zeker nog niet alles!
Weet je Anja, "Leven en dood" bezetten mij de afgelopen dagen enorm waarbij ik mijn troost en toevlucht in het gebed zoek. Is het eerlijk om van jouw te mogen verwachten dat je diezelfde gedachten, overtuiging enz. gaat volgen?
Kijk en dáár zit nu een deel van mijn angst. Angst omdat ik er vrijwel zeker van ben dat jouw gedachten, je overtuiging zal ik maar zeggen, over God, Bijbel, kortom Religie van een totaal ander beleven is als die welke ik beleef. Is het dan ook eerlijk om te verwachten dat wij ook op dat vlak bij elkaar gaan passen?
Naarmate de tijd verstrijkt en ik daar alsmaar over nadenk komen die vragen steeds sterker naar voren.
Zie het niet als verwijt maar neem bijv. jouw woordkeus. Ik druk mij toch wel heel zacht uit als ik meen te mogen zeggen dat die toch redelijk stevig te noemen is. Dingen die mij normaliter niet zo zouden zijn opgevallen maar nu ineens in een totaal ander daglicht zijn gekomen na de achterliggende dagen van overdenking. Vloeken is zowieso al iets waar ik mij verre van tracht te houden omdat ik dat uit kracht van mijn opvoeding nu eenmaal niet heb meegekregen maar óók omdat ik de diepere strekking van een vloek besef.
Dat maakt jouw er als mens niet minder om, zo zit dat niet, maar moeten wij ons dan niet eerlijk de vraag stellen dat, als al die rose wolken ooit zijn weggetrokken - en dat moment komt! - we dan nog ruimte voor elkaar zouden kunnen hebben?
Als ik heel eerlijk en open tegen je ben - en dat moet ik toch? - vrees ik dat dat niet het geval gaat zijn.
En ja, het is waar dat wij elkaar op andere punten onvoorstelbaar goed aanvoelen; ik noem dat zelfs een wonder, maar ik besef ook dat er meer is.
Ik vind het niet alleen, je bént gewoon een knappe maar ook een waanzinnige vrouw maar zouden wij zó vrij en intens over zaken als God, het hiernamaals, het geloof kortom die overtuiging kunnen praten?
Wat als ik "de kerk" niet meer voorbij loop en die overtuigd ga bezoeken iedere zondag ? Van jouw mag en kan ik niet verwachten mij dan maar te volgen.
Wat als, die mij bijvoorbeeld nu zo bezig houden, ik met vragen ga komen aangaande eeuwigheid, de dood, ons bestaan, ons leven en dat beleefd vanuit de bijbel, met je wil bespreken, ik bedoel er écht over praten? Want dan praat je pas werkelijk met iemand en liggen 'antwoorden' daarop wel heel sensitief.

Zou jij mij daar antwoord in kunnen geven gezien je achterliggende opvoeding en het gemis van een christelijke achtergrond?
Moeten we daar niet eerlijk in zijn tegen elkaar? Ik denk juist dat, als we daar niet serieus over praten en/of nadenken dat we of één of wij beiden ons daar ontzettend ongelukkig en eenzaam in zouden voelen staan en dus elkaar tekort doen.
Let wel, andersom geldt dat ook; ook jij hebt zeer beslist dingen die je vanuit jouw beleven en overtuigng op een totaal andere manier ervaart, ernaar kijkt, beleefd etc. dan ik zou kunnen vanuit de overtuiging die zo sterk bij postvat.
Zou het eerlijk zijn dat we dat alles van elkaar vragen?
Anja, ik denk van niet en dat houdt mij bezig waarbij het beeld wat zich daarbij vormt alsmaar sterker wordt dat we elkaar op een dag vol teleurstelling zouden aankijken ook al vind ik je een waanzinnig lieve meid.

Dit is een van de dingen die in mij opkwamen ze je te schrijven al zullen deze woorden je vast pijn doen, tóch ben ik ervan overtuigd dat ik ze je moet zeggen omdat ik die vanuit mijn diepste innerlijk aan jouw wil meegeven vóór ons nog sterker aan elkaar te gaan hechten!
Je hebt een totaal ander leven gehad en leid dat ook nu nog.
Anja stel jezelf die vragen en kom voor jezelf tot in eerlijkheid tot een conclusie of onze levensovertuiging bij elkaar passen en of het vanuit die pereceptie eerlijk is om van jezelf te vragen óf dit te kunnen/willen opbrengen nadat de rose wolken zijn opgetrokken.
Die verdwijnen écht een keertje en wat dan ???
Joep

Die Joep. Een man met Godsbesef. En heel open en eerlijk, schrijft hij. Hij wil met vragen naar mij kunnen komen aangaande eeuwigheid en dood. Die kan ik wel beantwoorden, lijkt mij niet moeilijk. Mocht er een hel zijn, komt hij daar zeker in terecht, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Joep wil mij duidelijk maken dat ik, gezien mijn achtergrond, hem met zijn geloof niet zal kunnen begrijpen. Wat een lafaard, waarom niet gewoon schrijven dat ik te dichtbij kom, dat ie getrouwd is en mij als snelle wip heeft gebruikt. Dat zou niet aangenaam maar wel duidelijk zijn, dan had ik geweten waar ik aan toe was. Ik ben ook van mening dat hij vanaf het eerste contact had behoren aan te geven dat hij getrouwd is, dan had ik een keuze kunnen maken het contact wel of niet voort te zetten. Die keuze had in mijn geval maar één kant op kunnen gaan. Op dit moment in het contact ben ik van dit alles uiteraard nog niet op de hoogte.

Wat hij nu probeert werkt uiteraard niet, het is een ontwijkingsmanoeuvre die in mijn geval geen succes heeft. Ik heb een dusdanig grote bijbelkennis dat ik Joep in alles kan weerspreken. En als het over principes, normen en waarden gaat, is er echt geen kerkelijk gezin te vinden dat ook maar kan tippen aan wat mij op dat gebied is bijgebracht. Ik kom uit een zeer principieel gezin. En over mijn woordkeus zal ik hem eens even de oren wassen, is hij nou helemaal gek. En dus schrijf ik Joep een lange mail waarin veel zaken aan de orde komen. Ik wil je het volgende eruit niet onthouden:

zaterdag 23 augustus 2008
Joep schreef: Zie het niet als verwijt maar neem bijv. jouw woordkeus.
Mocht je een raar geluid horen, ik ben bezig weer op mijn stoel te klimmen. Ik ben er zojuist vanaf gevallen. Míjn woordkeus?? Maar Joep toch.
Zal ik je mijn en jouw mails tot nu toe als één Wordbestand toezenden? Heb je weleens nagedacht over jóuw woordkeus?
Denk je dat de balans in gunstige zin naar jouw kant zal doorslaan als we mijn woordgebruik en de woorden in jouw mails op de weegschaal leggen?

Joep schreef: Let wel, andersom geldt dat ook; ook jij hebt zeer beslist dingen die je vanuit jouw beleven en overtuigng op een totaal andere manier ervaart, ernaar kijkt, beleefd etc. dan ik zou kunnen vanuit de overtuiging die zo sterk bij postvat.
Ik weet van mezelf dat ik een goed mens ben. Ik was als kind al en ben zeker heel mijn volwassen leven bezig een beter mens te worden. Bewust. Ik bekijk mijn gedrag en woorden altijd van alle kanten om, als ik denk dat er iets niet goed was, dat voortaan te vermijden.
Zoals gezegd, ik heb nog nooit iemand bedrogen, ben mensen niet te na gekomen, ken geen haatgevoelens of wraakzucht, lieg niet, gun iedereen het zijne, heb niet gefraudeerd, zelfs niet bij het invullen van de belastingaangifte, en dat zijn principiële keuzes.
Ik heb heel sterke principes, waarden en normen en ik leef daarnaar. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken en, het allerbelangrijkste, ook mezelf. Ik deug.
Bij twijfel is mijn toetssteen altijd de vraag 'wil ik een mens zijn die ….' en vul verder maar in. Dan heb ik mijn antwoord. En zo voel ik me een zuiver mens. Vorige week hadden we het over spijt. Ik hoef nergens spijt van te hebben.

Gebruik de kwestie van jouw keuze voor een meer godsdienstig leven niet als excuus, dat zou wel heel schandelijk zijn.

Je hebt voor heel wat onrust gezorgd, Joep. Ik had rust gevonden in mijn leventje en ben al jarenlang een gelukkig mens. Dat is nu aan scherven gevallen maar ik lijm het wel.
Deze ervaring maakt dat mijn angst voor en wantrouwen naar mannen (een eigenschap die ik liever niet zou hebben) terecht is gebleken. Daar ben ik je niet dankbaar voor. Er is een gevoel gebleven dat zegt 'zie je wel, ik had beter moeten weten'.
Ik heb nu een deep down gevoel dat ik me nooit meer zal kunnen geven. Je hebt me beschadigd en ik heb je daarvoor de gelegenheid gegeven.

Hiermee is er voor mij een einde gekomen aan het contact met Joep. De man heeft mij meer gedaan dan ik wist. Ik ben verdrietig en verdrietig en verdrietig en huil.

Dan ineens krijg ik een mail waarin Joep schrijft over zijn zoon over wie hij zorgen heeft. 'De jongen had wel dood kunnen zijn', staat er. Waar gaat dit over?? Ik vraag het hem in een antwoordmail waar hij 's nachts op reageert met:

dinsdag 26 augustus 2008
Lieve Anja,
Ik ga geloven dat jij mijn mail niet hebt ontvangen waarin ik je heb verteld over het ongeluk wat mijn zoon donderdagavond heeft gehad! Die is met zijn scooter in volle vaart - en zonder helm! - tegen een rijdende auto aangereden waarna hij in het ziekenhuis is opgenomen!
xx Joep

dinsdag 26 augustus 2008
Lieve Anja,
Mag ik nu werkelijk uit je woorden opmaken dat je die mail over het ongeluk van mijn zoon niet ontvangen hebt? Kan best hoor want ik ben zo overstuur en weet gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. Neem nu bijv. t'is al bijna 03.30 uur en heb nog geen oog dichtgedaan. Dat is toch niet normaal? Voel overal pijn en en heb een ontzettende onrust in me.
Ik ga niet klagen maar wil je dat gewoon even laten weten.

Natuurlijk heb ik die mail niet ontvangen. Ik kan namelijk niets ontvangen als het niet gestuurd is. Dat weet ik op dit moment al zeker, hij heeft mij geen mail gestuurd, hij liegt. Maar uiteraard schrijf ik hem terug, zijn zoon een ernstig ongeluk gehad, het zou toch onmenselijk zijn als ik dan niets laat horen? Hij laat mij in een mail weten wat er allemaal gebeurd is. En dan......
En dan hoor ik opnieuw niets meer. Geen berichten van Joep. En ik, naïefje, snap er niets van en schrijf hem om te vragen of er misschien weer iets is gebeurd. Hij laat me weten dat dat niet het geval is maar dat hij de gebeurtenis rond zijn broer niet zomaar naast zich neer kan leggen. Het gebeuren rond de zoon wordt niet genoemd. ????

Ik heb mezelf er langzamerhand van overtuigd dat Joep geen blijvertje is. Iemand van wie ik zoveel onrust en verdriet heb voor we zelfs maar begonnen zijn, het is niet handig mij daarop te verlieven. Ik moet mij vasthouden aan wat een vriendin van mij zegt: 'Als ze me pijn doen, is het voorbij. Iemand die op mijn hart gaat staan, kan vertrekken.' 'Maar ben je daar dan niet verliefd op?', vroeg ik. 'Jawel', zei ze, 'maar dat is meteen over als ze me pijn doen.'
Ik zou willen dat het voor mij zo eenvoudig was.

Ik stuur Joep dat weekend een mailtje waarin Joep en Anja niet aan de orde zijn, zomaar een fantasie over hoe mooi ik Sean Connery vind, een verhaaltje waarvan ik hoop dat het bij hem een glimlach teweegbrengt. Ik heb nog steeds medelijden en zorg over die man, gezien wat hij meemaakt. Joep reageert erop. Let op, het is weer maandag ")):

maandag 1 september 2008
Onderwerp: Aan Mrs. Connery - uit liefde
Gelukkig voel ik mijn lach toch weer enigzins terugkomen en als ik jouw nu zeg dat ik as. woensdagmiddag in Roosendaal moet zijn ..... heb daar om 14.00 uur een afspraak waarvan ik verwacht dat die max. 2 uur gaat duren, het dan nog geen uur duurt voor ik bij jou kan zijn .... wat gaat dan híer je reactie op zijn ?
liefs (dat blijf ik dus wel doen ;-) ) xxxx Joep

Zijn voorstel roept de nodige twijfels op. Wil ik die man nog een keer ontmoeten? Ik heb net een beetje afstand genomen. Niet echt, maar in ieder geval een manhaftige poging gedaan.
Ik lees het mailtje 's morgens vroeg en besluit het pas na werktijd te beantwoorden. Ik ben net een beetje van Joep af en als ik hier op in ga, begint het opnieuw. Aan het eind van de middag stel ik hem op de hoogte van mijn onzekerheid.

maandag 1 september 2008
Tsja…
Ik heb er de hele dag over kunnen nadenken en veel verder dan dat kom ik niet.
Misschien dat je dan ongeveer op etenstijd hier kunt zijn??
Zal ik wat te eten maken?
Ik weet het niet.
Ik ging er vanuit dat ik je nooit meer zou zien, dus dit is onverwacht.
Is eten een optie?? Ik hoor het wel.
Liefs, Anja

maandag 1 september 2008
Lieve Anja,
Maakte ik het je zo moeilijk door mijn gedachten te verwoorden over mijn bezoek in Roosendaal dat je daar de hele dag over hebt lopen nadenken? Ik wilde je er zeer beslist niet mee overvallen of iets van die aard hoor!!.. Het kwam gewoon spontaan in mij op .. Had ik er beter aan gedaan het niet te zeggen vraag ik mij nu af?
Wat mij veel meer raakt in jouw mailtje is dat je het niet - meer? - weet en ervan uit ging mij nooit meer te gaan zien. Nogmaals, overviel ik je met mijn mailtje ?
Anja ik wil absoluut niet komen als ik jouw dat gevoel bezorg ... en al maken deze woorden mij nu ineens weer zo onzeker als de pieten terwijl ik juist héél even het gevoel had 'bevrijd' te voelen .. zakt dat nu compleet weg en weet ik ook niet wat nu te doen!
Als ik je dus met mijn onverwachtte mail zo overval dat je het niet weet en eten als een optie mag zien doen we er dan verstandig aan als ik kom?

Je merkt misschien dat ik me enigzins afscherm; enerzijds zeg ik dat in liefde gesproken, anderzijds kan ik het niet verdragen dat er twee zielen zijn die elkaar pijn doen of voelen, daar van gaan huilen en van slag van raken of - in het ergste geval - elkaar teleurstellen in de verwachting wat de ander heeft of verwekt.
Is het daarom niet beter dat ik maar niet kom op dit moment ?
Dan hoor ik het nu wel van jouw meisje

maandag 1 september 2008
Hoi Joep,
Joep schreef: Nogmaals, overviel ik je met mijn mailtje ?
Ik denk het wel maar ik was er ook blij mee.

Joep schreef: Als ik je dus met mijn onverwachtte mail zo overval dat je het niet weet en eten als een optie mag zien doen we er dan verstandig aan als ik kom?
Wat is er mis met eten, trouwens? Wil jij niet eten zo tussen 6 en 7?? Dat is gebruikelijk hoor in de lage landen.

Joep schreef: dus weet ik nu niet of ik er verstandig aan gedaan heb om je te zeggen dat ik in jouw buurt kom.
Dat weet ik ook niet, het wordt dus een sprong in het diepe.

Joep schreef: Dan hoor ik het nu wel van jouw meisje
Doe maar Joep, als je mij de regie wilt laten.
Liefs, Anja.

maandag 1 september 2008
Onderwerp: Jij de regie ? so so
Hoi Anja,
Zó toch even gaan zitten om te reageren op jouw mailtje lieve dame.

Anja schreef: Wat is er mis met eten, trouwens?
Met eten is er niks mis ... wil alleen voorkomen dat ik je teleurstel met dat ongeruste gevoel in me waar ik zeker nog niet vanaf ben! Ik heb véél heel véél rust voorgeschreven gekregen van mijn arts dus moet ik je nu al teleurstellen dat het zeker niet zo laat gaat worden als de laatste keer anders val ik weer helemaal terug terwijl ik me op dit moment eindelijk een stukje beter voel. 

Anja schreef: Doe maar Joep, als je mij de regie wilt laten.
ohh, ga jij van nu af aan de regie in handen nemen? Let wel dat ik dan alles over mij heen "moet"  laten komen hé anders is het niet eerlijk ....
liefs, Joep

Joep gaat mij dus woensdag bezoeken. Ik zit meteen weer vol met allerlei gevoelens en emoties die nog niet eens onderdrukt waren.

Die woensdag is een gedenkwaardige dag. Joep komt binnen, we drinken koffie en praten even (een goed gesprek, ook al ontbrak de open haard en dronken we slechts koffie). Opeens raakt Joep totaal overstuur en huilt en huilt onophoudelijk. Ik probeer zo goed mogelijk te troosten maar af en toe huilt hij als een wolf en dan weet ik het ook even niet meer. Het verdriet is zo groot.
Hij vertelt mij allerlei verhalen uit zijn leven, gebeurtenissen die hem blij hebben gemaakt of die hem verdrietig hebben gemaakt. Hij huilt en huilt. Zo'n grote man, zo klein. Hij laat zijn diepste ziel zien, dat is een cadeautje. We komen deze dag heel dicht bij elkaar. Denk ik.
Als alles weer wat rustiger wordt, liggen we tegen elkaar aan op de bank. Alleen maar lief en warm en goed. Dat tegen elkaar liggen krijgt op een gegeven moment toch weer een seksueel tintje en we komen in bed terecht. Joep vertrekt pas om 1 uur.

De volgende morgen belt hij me terwijl ik op mijn werk ben. Hij zegt op het punt te staan bij de psych binnen te stappen maar hij wil mij laten weten vol te zijn van gisteravond. Ik heb inmiddels bedacht dat ik mijn verwachtingen moet bijstellen en zeg hem dat ik begrijp dat hij in deze omstandigheden niets heeft aan iemand die verwachtingen van hem heeft. Ik zeg hem dat ik geen verwachtingen heb en veel geduld.
Ik mail hem 's avonds:

Voor mij was gisteravond een mooie avond. Je hebt me duidelijk gemaakt hoe moeilijk het voor jou is je tranen te laten zien. Gelukkig heeft dat je niet weerhouden. Dat het mogelijk was dat je je liet gaan, beschouw ik als een compliment. Je bent mij er dierbaar om.
Ik vind het moeilijk als je zo heftig verdrietig bent. Ik weet dan niet wat te doen. Een machteloos en verdrietig gevoel.

Ik wil herhalen wat ik vanmorgen heb gezegd. Ik verwacht van jou niet dat we een 'relatie' hebben. Jij bent daarvoor momenteel niet toegankelijk. Het lijkt mij dat je al meer dan genoeg te verwerken hebt. Het zal nodig zijn eerst achter je te laten waar je nu mee bezig bent.

We hebben gisteren een waardevol emotioneel contact met elkaar gehad. Een lastig moment was de onzekerheid of wij naast emotioneel ook seksueel contact gingen hebben. Het was voor jou ook een twijfelmoment, zei je.
De tijd die we tegen elkaar aan lagen op de bank deed mij heel erg goed. Zomaar heerlijk tegen zo'n warme man aan liggen. Als aanraking alleen maar lief is, en dat was het, verwarmt het mij. Helemaal.
Dag lieve Joep,
veel liefs, Anja.

Voor mijn gevoel kan het nu niet meer stuk. Zoveel echts gedeeld. Zo dicht bij elkaar gekomen, hij heeft zijn ziel aan mij blootgelegd. Hieruit kan alleen maar iets moois groeien. Maar geheel tegen mijn verwachting en gevoelens in gebeurt er opnieuw niets, net als de vorige keren blijft het stil vanuit Hendrik-Ido-Ambacht. Heel erg stil.
Ik sms:
Sms Anja 040908 22.03 uur
Gaat het wel met je? Liefs Anja.

Geen antwoord. Ik verbied mezelf om contact op te nemen, ik lijk misschien wel op gekke Gerritje maar ben het niet. Hij flikt me dit niet voor het eerst.
Ik kan mezelf uiteraard honderd keer vermanen maar van binnen sterf ik duizend doden. Daarbij de volslagen machteloosheid om een man die niet te bereiken is.

Ik sms twee lange, lange dagen later opnieuw.
Sms Anja 060908 08.56 uur
Joep, zou je willen zeggen waarom het zo stil is tussen jou en mij na zo'n diepgevoelde avond als woensdag?

Ik hoor niets terug. Het onmogelijke gebeurt. Dit kan niet waar zijn. Waarom laat hij niet weten dat hij niet verder wil. Als dat zo is, moet je dat toch zeggen?
Ik besluit dat hij dood kan vallen en dat ik niets meer zal laten horen. Ondanks mijn kloeke besluit is het uiteraard geen seconde van dag of nacht uit mijn gedachten. Ik slaap niet, eet niet.
Voor donderdagavond heb ik kaarten voor het theater, ik ga met een vriendin naar de voorstelling, even alles vergeten. Maar bij thuiskomst valt de kwestie Joep dubbel op mij en moet ik hem schrijven. Ik stik er bijna in.

donderdag 11 september 2008
Onderwerp: Moeilijk
Dit is niet uit te houden !!!
Ben jij nou zo gewetenloos dat je zonder een woord van uitleg te geven gewoon uit mijn leven kunt verdwijnen??!! Ik heb dit niet verdiend, zeker niet van jou. Heb ik me zo vergist??

Hij mailt vrijdags terug.

vrijdag 12 september 2008
Onderwerp: Ja heel moeilijk inderdaad, alleen wel vanuit een totaal andere beleving
Anja,
Het is geen kwestie van gewetenloos zijn. Waarom denk je anders dat ik die woensdag naar je toegekomen ben ondanks het feit dat ik tegen de dag, het bezoek in Roosendaal en uiteindelijk ook het rijden naar xxxxx opzag? Waarom ik desondanks toch ben gekomen omdat ik je niet via internet allerlei uitleg wilde geven over mijn gemoedstoestand. Wat er gebeurde is, dat ik mij totaal niet meer onder controle had en in tranen ben uitgebarsten omdat ik volledig gezet ben met hetgeen er gepasseerd is en wat zeer beslist niet zomaar voorbij is. Dat zeg ik niet alleen, maar dat zegt ook mijn psycholoog of psychiater weet ik veel wat voor titel hij heeft. Dat doet er ook niet toe. Feit is dat ik mij verschrikkelijk onstabiel vindt, moe, vooral moe!!!!!!!!!
Als ik dan zo gewetenloos ben dan zij het maar zo. Ik kan niet tegen het leven op gewoon en als ik jouw dat, ook ná mijn laatste bezoek nog steeds niet duidelijk heb kunnen maken dan weet ik het niet meer.
Waarom ik niets van mijzelf laat horen is dat ik mijn huidige leven op dit ervaar als een dominosteen effect waarbij de ene steen nog niet is omgevallen of de volgende gaat al.
Anja het kan nooit zo zijn dat jij zit te wachten op een man die zich zo voelt. Dus ja, dat is inderdaad - bijna - niet uit te houden inderdaad.
Meisje dit gaat véél langer duren en zo'n mailtje van jouw als dit draagt niet bepaald bij aan een lichtpuntje aan mijn horizon. Is het dan niet gewoon beter dat we elkaar maar loslaten?
Ik kan toch niet geven waar jij - zeer terecht overigens - naar verlangd.
Mijn woorden schrijf ik je spontaan, niet uit een verwijt want dat heb je zeker niet verdient maar feitelijk is hetgeen waar ik nu beslist niet tegen kan "druk" die mij op welke wijze ook wordt opgelegd. Ook al is dat niet je bedoeling, het heeft er mee te maken de ander het ervaart en aanvoelt.
In dat opzicht ben ik nu enorm zwak en voel me terecht of onterecht onvoorstelbaar snel aangevallen. Zo ervaar ik jouw mailtje wel helaas.
Het doet mij pijn om te voelen dat ik jouw met dit alles alleen maar pijn, zorgen, verdriet en gemis breng maar ik kán gewoon niet (meer)

Deze mail stur ik je nu toe al barst die misschien van de taalfouten maar als ik hier nu mee wacht zit ik de rest van de dag alleen maar achter m'n bureau te janken.
Joep

vrijdag 12 september 2008
Hoi Joep,
Joep schreef: Waarom ik desondanks toch ben gekomen omdat ik je niet via internet allerlei uitleg wilde geven over mijn gemoedstoestand.
Je had me in je mailtje dit geschreven: 'Gelukkig voel ik mijn lach toch weer enigszins terugkomen en als ik jouw nu zeg dat ik as. woensdagmiddag in Roosendaal moet zijn ..... enz.' Daar heb ik niet uit kunnen opmaken dat je kwam om mij uitleg te geven.

Je hebt mij na vorige week woensdag opnieuw in het ongewisse gelaten en ik vind dat dat niet kan. Ik vind het volkomen onbegrijpelijk. In een contact als het onze deel je de ander mee dat je geen behoefte hebt aan verder contact en waarom. Dat is iets wat iemand kan begrijpen. Je hoort te laten weten waarom je dit doet, dat behoort tot de normale omgangsvormen. Dat heb ik toch wel verdiend, mag ik aannemen.
Je was verbaasd dat ik uit je vorige stilzwijgen de conclusie had getrokken dat ik je nooit meer zou zien. Wat denk jij dan dat zoiets met je doet? Ik mail, ik sms, geen antwoord, wat moet ik dan denken??

Voor mij waren er vorige week woensdag twee mensen die een intense avond beleefden met overweldigend veel gevoel. Zoveel waardevols gedeeld, onze tranen, onze pijn, onze lichamen. We zijn elkaar zo na gekomen, zo dichtbij de kern, en ik had er zoveel vertrouwen in. Alleen maar goede gevoelens. We hadden elkaars innerlijk bereikt. Ik heb er niet eens aan gedacht dat het mogelijk was dat jouw stilte mij opnieuw ten deel zou vallen.
Dat je na een avond waarop we zo dicht bij elkaar zijn gekomen een nieuwe stilteperiode laat beginnen, is onverklaarbaar.

Joep schreef: Feit is dat mijn hoofd absoluut niet staat naar een relatie of het aangaan in die richting enz
Sterker nog, ik heb het je uit mezelf gezegd tijdens het telefoongesprek van donderdagmorgen. Het lijkt mij zeer logisch dat je op dit moment niet toe bent aan nieuwe verbintenissen en ik wil het niet moeilijker maken dan het al is. Ik heb gezien hoe zwaar je het hebt. Nog iemand die verwachtingen heeft naar jou toe is een te grote belasting. Na woensdag had ik zoveel vertrouwen in wat ons bindt en het enige wat ik wilde zeggen was dat ik je in jouw situatie niet ga belasten met vragen over hoe wij verder zullen gaan. Dat leek mij een complicatie te veel.
Tot nu toe heb ik overigens helemaal niets van je gevraagd. De keren dat je hier was waren op jouw initiatief, ik heb daar niet op aangedrongen. Vragen om me op de hoogte te houden zou niet nodig moeten zijn omdat dat normaal is.
Ik heb het volste begrip voor wat er met je aan de hand is. Wat ik niet kan begrijpen is dat wat je meemaakt als gevolg heeft dat je een stilte laat vallen naar mij toe. Ik zie het verband niet. Laat het me weten wat er met je gebeurt. Schrijven is een remedie, Joep.

Joep schreef: Anja het kan nooit zo zijn dat jij zit te wachten op een man die zich zo voelt.
Dat is te laat Joep. Als ik dat van tevoren geweten had, zou ik daarin een keuze hebben kunnen maken. Ik weet niet hoe die uitgevallen zou zijn, ik denk dat ik iemand in jouw situatie nooit zou laten vallen, zelfs niet als ik alleen nog maar een paar mailtjes met je zou hebben gewisseld. Ik heb een groot hart. Maar hoe dan ook, nu is dat te laat.

Joep schreef: Feit is dat mijn hoofd absoluut niet staat naar een relatie of het aangaan in die richting enz
Je hebt je diepste gevoel blootgegeven, mij je pijn laten zien, je wanhoop, je tranen, we hebben heel intieme uurtjes doorgebracht in elkaars armen op de bank. Denk je dat je daarmee geen verwachtingen schept?
Ik was na ons afscheid zó warm, heb je toen je onderweg was gesmst, daar kreeg ik een heel mooi smsje op terug. Mooier kon het voor mijn gevoel niet zijn. En dan volgt er een stilte.

Joep schreef: In dat opzicht ben ik nu enorm zwak en voel me terecht of onterecht onvoorstelbaar snel aangevallen.
Joep, dat je zonder uitleg uit mijn leven verdwijnt, is voor mij onvoorstelbaar. Ik heb moeite te begrijpen dat je gedrag naar mij beïnvloed wordt door je depressie, aangezien dat bij mij niet zo zou zijn. Andere mensen lijden niet onder wat met er mij aan de hand is. Zij hebben daar geen schuld aan en dientengevolge blijft mijn gedrag naar hen zoals het altijd is.
Heel veel sterkte en liefs van Anja.

Dan ontdek ik iets dat mij laat weten dat Joep over veel, zo niet alles, heeft gelogen. Ik voel me gekwetst en schrijf hem:

zaterdag 13 september 2008
Onderwerp: Foute man met Godsbesef
Hi Joep,
Mocht je nog denken over beantwoording van mijn laatste mail, laat maar. Ik heb je achter me gelaten. Klein stapje was er nog nodig en dat is nu gezet.
Hoe komt dat? Het toeval is mij vanmiddag behulpzaam geweest. Ik ben er achter gekomen dat je verre van eerlijk bent. Dat vermoeden had ik al. Behalve dat ik een aantal leugens van je heb geregistreerd, nam je het woord eerlijkheid te vaak in de mond. Zelfs gelogen over je onvermogen om momenteel te functioneren. Als ik jou was zou ik dat kerkbezoek maar achterwege laten. Ik ben bang dat dat je niet gaat redden.

Spijtig vind ik dat ik blijkbaar nog steeds niet in staat ben het kaf van het koren te scheiden en dat ik gedurende een korte tijd geloofd heb in iets moois. Nu moet ik de conclusie trekken dat ik gediend heb als een goedkope wip. Een goedkope wip voor iemand die de mond vol heeft van Godsbesef.
Ik hoop dat je ooit zult beseffen wat je aanricht. Hoe onmenselijk je handelen is. Dat je ooit beseft hoe je met mij bent omgegaan. Je hebt vol misbruik gemaakt van mijn vertrouwen en wat dom dat ik zo gemakkelijk was.
Anja.

Dit was wat mij betreft een finale mail. Joep echter schrijft terug. Op maandag ")).

maandag 15 september 2008
Onderwerp: Lees dit nog een keer alsjeblieft.
Anja,
Ik kan niet anders doen dan beamen wat je mij schreef al voel mij daar al vanaf het 1e moment schuldig aan.
Niet het feit dat we elkaar afspraken en elkaar ontmoetten, wél wat er daarna van kwam. Dat had nooit mogen gebeuren en neem ik mijzelf niet in de 1e plaats voor mijzelf, maar eerder naar jouw toe kwalijk. Jij wist niets dus kan jouw ook niets worden verweten.
Dus ja, dit heb ik aan mijzelf te danken maar wat ik jouw hier mee aangedaan heb is totaal iets anders.
Dáárvoor wil ik je om vergeving vragen al kan ik mij - zonder zielig of medelijden te wekken! - voorstellen dat je mij verafschuwd en niets meer van je laat horen.
Joep

Schuldig nog wel. Dat is wel het laatste wat hij voelt. Vergeving nog wel. Ik dacht het niet. Opzouten! Ik laat hem in mijn antwoord in het ongewisse.

maandag 15 september 2008
Joep,
Ik begrijp niets van onderstaande. Je beaamt wat ik schrijf. Wat beaam je? Ik heb meerdere zaken geschreven:
- Ik heb geschreven dat je over een aantal zaken hebt gelogen.
- Ik ben er bij toeval achtergekomen dat je op andere gebieden normaal functioneert en dat je je onvermogen naar mij toe als excuus hebt    gebruikt.
- Ik heb geschreven dat je mij als gratis wip hebt gebruikt.
Je spreekt je in je antwoord nergens over uit. Ik weet dus niet wat je beaamt.

Joep schreef: Ik kan niet anders doen dan beamen wat je mij schreef al voel mij daar al vanaf het 1e moment schuldig aan.
Waar voel je je schuldig over?

Joep schreef: Niet het feit dat we elkaar afspraken en elkaar ontmoetten, wél wat er daarna van kwam.
Als dit gaat over het feit dat we met elkaar naar bed zijn geweest, dan heb je goed weten te verbergen dat dat niet had mogen gebeuren.

Joep schreef: Dáárvoor wil ik je om vergeving vragen al kan ik mij - zonder zielig of medelijden te wekken! - voorstellen dat je mij verafschuwd en niets meer van je laat horen.
Nee hoor, ik blijf altijd in gesprek, in tegenstelling tot jou. Maar zolang je niet benoemt waar dit over gaat, kan ik er niks mee.
Anja.

Die laatste zin vind ik wel heel leuk. Hij met zijn stilzwijgen. Tjonge, wat is het meisje vastberaden.

maandag 15 september 2008
Anja,
Waar ik op doelde is dat jouw opmerking zeer terecht verwijst naar mijn tekortkomingen over wat de Bijbel daarvan zegt hoe mij te gedragen en waar jij mij terecht op aansprak. Dat ik mij daar van geen kant aan hou en heb gehouden was voor mij de reden jouw daar tenminste vergeving over te vragen.
Je opmerking dat ik 'de kerk' maar beter kan vergeten kan ik daar wel in plaatsen ja.
Je voelt je als wipkip misbruikt. Nu ik daar toch je antwoord op zie binnenkomen vraag ik je wel mij zo niet te willen zien. Ik bedoel heel duidelijk: "Als een gozer die alleen maar zijn gerief kwam halen bij en jouw als wipkip gebruikte."
Ondanks dat dat niet had mogen gebeuren - iets waar ik ook heel veel moeite mee had toen ik de laatste keer naar je toe kwam - is het tóch gebeurt! Dat neem ik mijzelf nog steeds kwalijk. Voor alle duidelijkheid: Dat geldt niet alleen voor de laatste keer maar ook de keren ervoor.

Anja schreef: Ik heb geschreven dat je over een aantal zaken hebt gelogen.
Als je bedoelt dat ik niet heb meegemaakt wat ik heb verteld dan wens ik je maar zijn gerief kwam halen bij en jouw als wipkip gebruikte. Voor alle duidelijkheid: "Als ik een wipkip nodig heb had ik er net zo goed dichter in de buurt een kunnen zoeken"

Waar ik met jouw achter kom is dat ik kennelijk niet voldoende communiceer, althans niet naar jouw toe dan. Zo bedoel ik het echter al heeft zich inmiddels een totaal andere mening postgevat en zie ik je zeggen: "Die Joep heeft voor mij gewoon afgedaan" ... iets wat ik mij nu overigens heel goed kan voorstellen.

Anja schreef: Nee hoor, ik blijf altijd in gesprek, in tegenstelling tot jou.
Dáár snap ik dus weer geen ene malle moer van.
Met mij ondanks dat 'gelieg' toch in gesprek willen blijven en ondanks het feit dat je tot een punt bent gekomen afscheid te hebben genomen, dan toch zeggen dat je altijd in gesprek blijft ... écht hier begrijp ik dus niets - meer - van!
Als het zo ligt, zo aanvoelt zoals je me schreef, dan stop je toch om tegen zo iemand te praten? Dan neem je toch afscheid van zo iemand die je zó diep op je hart trapt om er vervolgens ook nog eens achter te komen dat mijn leven uit één grote leugen bestaat? Dan zou ik het normaal vinden als je niets meer met me te maken wilt hebben en dat is ook wat je mij naar mijn inschatting - en terecht - duidelijk wilde maken.

Anja schreef: Maar zolang je niet benoemt waar dit over gaat, kan ik er niks mee.
Ik hoop duidelijk genoeg te zijn geweest en het is mij - nog steeds - niet teveel voor jouw te willen buigen en vergeving te vragen alhoewel je daar dan niet op terugkwam.
Joep

Alweer dat schuldgevoel en die spijt. Wat ervan te denken dat Joep alweer met iemand anders in bed heeft gelegen! Hoe ik daar achter ben gekomen volgt nog. Hoe kan iemand zo ontzettend liegen! En weer om vergeving vragen, hahaha, hij kan de pot op.
Joep is van mening dat er alleen maar seks mag zijn binnen het huwelijk. Zo zegt de Bijbel. Nee, zo maakt men de gelovigen wijs dat de Bijbel zegt. Ik weerleg dat naar hem, hetgeen ik uiteraard beter niet had kunnen doen.

maandag 15 september 2008
Hi Joep,
Joep schreef: Waar ik op doelde is dat jouw opmerking zeer terecht verwijst naar mijn tekortkomingen over wat de Bijbel daarvan zegt hoe mij te gedragen en waar jij mij terecht op aansprak.
Ik heb je daar niet op aangesproken maar op je gedrag naar mij. Ik ben niet degene die moet bepalen of jij je wel of niet houdt aan wat je belijdt. Daar is, volgens jouw geloof, een andere macht voor en daar zul je te zijner tijd verantwoording moeten afleggen.
 
Joep schreef: Je opmerking dat ik 'de kerk' maar beter kan vergeten kan ik daar wel in plaatsen ja.
Ik heb je ook het volgende geschreven: Over trouwen gesproken: wil jij mij in de bijbel één plaats aanwijzen waar er sprake is van trouwen? Er wordt in de hele Bijbel niet getrouwd. Het huwelijk is pas ontstaan in de middeleeuwen. En pas toen is de koppeling tussen seks en trouwen ontstaan. In de hele bijbel komt het woord trouwen niet voor. Het is de kerk die dit er in later stadium van gemaakt heeft om mensen in het gareel te houden. Dit heeft niks met leven volgens de bijbel te maken.

Joep schreef: In welke mate ik naar jouw informatie wel normaal zou functioneren laat mij dan eens weten op welke gebieden ik dan wel normaal functioneer.
Dat kan ik uiteraard niet doen, ik geef mijn bron in deze niet prijs.

Joep schreef: "Die Joep heeft voor mij gewoon afgedaan" ... iets wat ik mij nu overigens heel goed kan voorstellen.
Wij hebben de laatste keer gesproken over redenen om een relatie te beëindigen. Ik zei toen dat ik over heel veel dingen kan heenstappen. Eén reden om onmiddellijk welke relatie dan ook, ook vriendschappen, te beëindigen is als mij leugens worden verteld. Jij hebt dat op meerdere punten gedaan.

Joep schreef: Dank voor deze opmerking dat ik het goed heb weten te verbergen. Voor alle duidelijkheid: Ik weet niet of je dit nu cynisch bedoelde of serieus. Ik ga uit van serieus en vandaar die reactie
Dat was niet cynisch bedoeld maar precies zoals het er stond. Mijn idee is dat je vanaf het begin hebt geweten dat je niets voor mij voelde en wel met mij naar bed bent gegaan. Mij was het liever geweest als je dat de eerste keer eerlijk had gezegd, dan had ik voor dat bed wel of niet een keuze kunnen maken, had ik geweten waar ik aan toe was en dan had ik nu niet zo in de shit gezeten.
Met goed verbergen bedoel ik dat ik zojuist de mailtjes heb nagelezen van na onze eerste ontmoeting en daar schreef je nog steeds over gevoelens. Met die woorden heb je goed weten te verbergen dat het je alleen om seks ging.

Joep schreef: Maakt mijn gevoel van schuldig zijn alleen nog maar erger maar goed (dat bedoelde ik met: "dat heb ik aan mijzelf te danken") ... Ik hoop nu toch echt dat ik het goed verwoord heb. 
Als je je over bepaald gedrag schuldig voelt waarom doe je het dan? Ik heb je gezegd dat ik mijn hele leven bezig ben geweest een beter mens te worden. Daarmee ban ik alle gedrag uit mijn leven waarvan ik merk dat anderen het minder prettig vinden. Daarmee bekijk ik al mijn daden en woorden kritisch om te weten of ik iets goed heb gedaan of dat het beter of anders had gekund. Daarmee leer ik van gedrag van anderen dat ik als niet prettig ervaar en besluit ik dat soort gedrag niet het mijne te laten zijn. Ik ben al jaren daar aangeland waar ik wil zijn maar leer nog iedere dag.

Je vertaalt mijn opmerking over je onwaarheden als een opmerking over jouw leven t.o.v. de kerk. Daar gaat dit niet over, Joep. Dat kan mij namelijk helemaal niets schelen, dat is jouw zorg.

Joep, denk je nou echt dat jij in staat bent, ik heb het al eens geschreven, een relatie aan te gaan, één tot anderhalf jaar geen seks te hebben en dan te trouwen? En daarna mag het? En dan blijkt dat ze geen liefhebber is en zit je in hetzelfde schuitje? Erken nou eens gewoon dat jij zo niet wilt leven en verbindt daar je conclusies aan. Je houdt van seks. Denk je nou echt dat al die mensen die met jou in de kerk zitten zonder zonde zijn? Nou, dit is de jouwe. Als God goed is, is hij ook vergevensgezind.
Ik heb al vaker tegen mensen gezegd dat àls God bestaat hij van een grootsheid en grootheid is die wij ons nog niet bij benadering kunnen voorstellen. En zou iemand die zo indrukwekkend groot is zich druk maken of iemand een broodje ham eet, wel of niet een rok draagt, of geniet van seks?
groetjes, Anja.

Ik wil niet meer mailen met die man. Ik ben belazerd en belogen. Dat ik daar niet doorheen heb gekeken. Ik, die er altijd van overtuigd ben geweest leugens als zodanig te herkennen. Ik heb een zesde zintuig voor leugens en nu dit!! Ik heb duidelijk mijn verstand op nul gezet in het contact met deze man. En hij schrijft opnieuw.

maandag 15 september 2008
Anja,
Een discussie beginnen over trouwen vind ik nu bepaald niet op zijn plaats al kan ik je er zo een paar aangeven. Paulus spreekt erover, de bruiloft van Kana en zo zijn er meerdere te noemen maar wat heeft dat voor zin om daar nu nog over te beginnen?

Feit is dat jij afscheid nam en ik daar niet zo maar aan voorbij kon gaan maar pas nadat ik je om vergeving vroeg over dat wat ik je heb aangedaan.

Anja schreef: Dit gaat over liegen in het algemeen. Kun jij met je hand op je hart zeggen dat je niet tegen mij gelogen hebt? Nergens over?
Als je jij wat duidelijker kunt zijn. Denk je dat ik voor niet om vergeving heb gevraagd voor hetgeen ik - zo ervaar ik dat - heb misdaan?
Het had mij goed gedaan als je daar op terug zou zijn gekomen. Niet dat ik daar rechten op wilde laten gelden hoor want ik heb het alles aan mijzelf te danken dus is het verdient.

Anja schreef: Wat bedoel je met levensles? Dat je je niet had moeten laten gaan in mijn gezelschap? En waarom niet, wat was daar niet goed aan?
Ik ben mij toen ook gaan afgvragen "wat nu als wij samen verder gaan en er geen gelijkheid is op het gebied van overtuiging?"
De levensles is dat ik veel meer met je had moeten praten in 1e instantie en dat we niet naar bed hadden moeten gaan want daarmee geef je veel, misschien wel té veel van jezelf weg op zo'n moment. Dat mondde later in de tijd bij mij uit in die gevoelens van zonde en spijt waar ik nu iedere dag mee bezig ben.
Daar kun je niets aan doen en ik wil je er ook niet mee opzadelen omdat dit idd wel heel persoonlijk is. Ik zal daar zelf achter moeten komen in hoeverre dit op mijn leven en levensloop beslag gaat leggen maar ben er inmiddels van overtuigd dat ik eraan ontdekt moet worden en oprecht in berouw zal moeten komen anders komt het niet in orde met me.
De levensles die ik hieruit geleerd heb is dat ik ben gevallen voor je, vervolgens ook nog naar bed ben gegaan en jij mij daar nu op aanspreekt.
Daar zal ik voor waken om mij dat nog eens te laten overkomen!  (lezer van Manboel, onthoud dit)

Anja schreef: Eén reden om onmiddellijk welke relatie dan ook, ook vriendschappen, te beëindigen is als mij leugens worden verteld. Voorzover ik nu weet, heb jij dat op meerdere punten gedaan.
Als dat zo ligt dan is het toch juist een goede beslissing geweest ons kontakt te beeindigen ? 

Anja schreef: Met goed verbergen bedoel ik dat ik zojuist de mailtjes heb nagelezen van na onze eerste ontmoeting en daar schreef je nog steeds over gevoelens. Als dat gelogen is, heb je goed weten te verbergen dat het je alleen om seks ging.
Als je dit zo over mij denkt, laten we dan onze conversatie stoppen en elkaar niet proberen uit te leggen of te weerleggen wat de gevoelens daar bij waren. Dan is het beter om af te sluiten geloof me Anja. Hou dat idee dan maar vast; ik ben kennelijk niet -meer - in staat dat te veranderen al zou ik het willen.

Anja schreef: Je vertaalt mijn opmerking over je onwaarheden als een opmerking over jouw leven t.o.v. de kerk. Daar gaat dit niet over, Joep. Dat kan mij namelijk helemaal niets schelen, dat is jouw zorg.
Ik ervaar het ook niet alsdat je boos op me bent wat dat betreft heb je een karakter waar menige vrouw zich aan kan spiegelen dat mag je best van mij weten. Wraak is iets wat nog nooit ergens toe heeft geleid maar ben wel blij dat je het zegt.
Waar ik van aangeslagen ben is dat ik je ten diepste heb geraakt. Als ik dan lees dat het jouw niets kan schelen en het mijn zorg is, vraag jij je dan niet af wat je elkaar te bieden zou hebben gehad samen?
Geloof kan een essentieel onderdeel van iemands leven uitmaken; dat is het voor mij wel degelijk aan het worden dus in dat opzicht heb je gelijk en is het mijn zorg. Maar te lezen dat jouw het niets uitmaakt wat ik aan geloof zou willen belijden zonder dat jij daar deel van uitmaakt, dát vraagt m.i. gewoon om moeilijkheden hetzij op korte danwel op middellange termijn. Ik hoef je dat hopelijk niet uit te leggen! Althans ik zie een relatie met twee totaal verschillende opvattingen niet als basis voor een toekomst. 
Er is zelfs een gezegde over: "Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen" 

Anja schreef: Ik heb al vaker tegen mensen gezegd dat àls God bestaat hij van een grootsheid en grootheid is die wij ons nog niet bij benadering kunnen voorstellen. En zou iets dat zo indrukwekkend groots is zich druk maken of iemand een broodje ham eet, of een rok draagt, of geniet van seks?
Ik geloof dat God bestaat Anja! Dat hij mij iedere dag nakijkt maar ook dat ik iedere dag verantwoording moet afleggen over datgene wat ik heb gedaan - ook het verkeerde. Weet je wat nu zo wonderlijk is? Dat ik ook in diezelfde Bijbel mag lezen dat hij een vergevend God is zonder nu direct als dominee door het leven te gaan. Wat heel duidelijk in diezelfde Bijbel staat is dat ons lichaam de tempel van onze ziel is en wij die niet mogen verwoesten in de lusten van onze zinnen! Wel uit liefde en pas als je als man en vrouw bent verenigd. Oh ja Mozes spreekt er ook al van dus ook daar werd gehuwd en ten huewlijk uitgegeven, dus ik weet niet welke Bijbel jij hebt, maar er wordt genoeg o*ver gesproken!
Dus Ja! Sex is iets groots onwezenlijk groot zelfs. Maar ik geloof inmiddels wel dat het hebben van een sexuele relatie buiten een huwelijk niet de zegen van God meekrijgt! Daar meende ook duidelijk tegenover jouw over te zijn geweest en al wilde ik het  tegenhouden de laatste keer, ik ben in mijn eigen zwakheid gevallen gewoon omdat ik je een verschrikkelijk lieve vrouw vind waar ik me ontzettend veilig en rustig bij voelde, zo erg zelfs dat ik jouw niet kon weerstaan al die keren.
groeten,
Joep

De schoft spreekt in zijn mails over 'wat als wij nu samen verder gaan'. Hij is getrouwd! Zijn hele leven lang al, met dezelfde vrouw. Hij schrijft ook dat hij met mij had moeten praten en niet in bed terecht komen. Dat bed was zijn enige doel! Waarom staat hij anders op relatiesites?

Hij schrijft mij deze onzin op maandag 15 september. Je zult het niet geloven van deze man die schrijft over zonde en slechte lustgevoelens, deze man die geen seks mag hebben zonder getrouwd te zijn, deze man met Godsbesef: hij lag de zaterdag ervoor in bed met de volgende mevrouw die hij via de site had opgedaan.
Hoe weet ik dat? Wel… ik keek op het profiel van Joep om te zien met wie hij nu begonnen was, dat kan op Knuz, via de bezoekersstatistieken. Ik ken zijn tactiek, eerst tig keer gaan kijken en dan schrijven. Er was één vrouw die tig keer bij hem was komen kijken, ik bekeek haar profiel en zag Joep daar als veelvuldig bezoeker. Zij is de volgende, dat was duidelijk. Het ging bij mij exact hetzelfde. Dat is zijn methode. Dit weten was de aanleiding tot mijn finale mail waarin ik schreef dat hij mijn mails niet meer hoefde te beantwoorden omdat ik hem achter me gelaten had.

Op het Knuz-forum schreef ik een stukje over foute mannen. De bewuste vrouw, met Beau Monde als nickname, keek als reactie op mijn bezoek aan haar ook op mijn profiel en zag daar Joep als veelvuldig bezoeker. Zij las mijn stukje op het forum, telde één en één bij elkaar op en mailde mij via de site omdat ook haar alarmbellen rinkelden over Joep. Groen is de kleur van de mails van Rina, nickname Beau Monde.

maandag 15 september 2008
Titel: Foute man
Hoi Happy Life,
Graag wil ik van jou weten of de man waar jij het over hebt misschien Josoc betreft.
Ik denk dit omdat ik nl. zag dat jij diverse malen in zijn statistieken voorkomt en je ook op mijn profiel was geweest.
Graag hoor ik van je en alvast bedankt voor je antwoord.
Groetjes, Rina

maandag 15 september 2008 
Hoi Rina,
Dit vind ik heel moeilijk om te beantwoorden. Ik hoopte het zo onopvallend mogelijk te hebben gedaan. Ik hoop ook dat je niet hetzelfde pad opgaat als ik.
Momenteel overstroomt hij mij met mails om vergeving. Ik wil mijn relaas best vertellen maar wil graag eerst wat meer weten. Wil je mij wat meer vertellen?
Ik heb hier nu gewoon buikpijn van. Sorry dat ik zo'n duidelijk spoor heb nagelaten.

dinsdag 16 september 2008
Lieve Anja,
Ik ben je juist heel dankbaar dat je een spoor hebt achtergelaten en als ik al geen twijfels had dan had ik t denk ook niet zo begrepen.
Heb een date met hem gehad afgelopen zaterdag. Ondanks dat ik me voorgenomen had om me niet te veel met hem in te laten heeft hij me toch tot meer doen verleiden dan ik eigenlijk wilde, waar ik later dus vreselijk veel spijt van had.
'S-avonds/zondagochtend toen ik jou zag op mijn profiel ging er gek genoeg n lampie branden. En toen ik jouw bericht op dat forum zag werd het feller en feller. Ik heb hem zondag een drietal smsjes gestuurd om hem uit de tent te lokken, waar hij totaal niet op reageerde.
Hij heeft mij vandaag 2 smsjes gestuurd waar ik dus ook expres niet op gereageerd heb.
Overigens heb ik ook al heel wat achter mijn kiezen door internetdaten en ik denk dat vele vrouwen met ons dat zullen zeggen. Als je wilt mag je mij bellen misschien kan ik ook wat voor jou betekenen.
Liefs Rina

Let op de data, lieve lezer, woensdag 3 september was Joep bij mij, zaterdag 13 september bij Rina. Vlotte jongen wel, die Joep. Ook bij haar hetzelfde, niet bereikbaar in het weekend. Hij heeft blijkbaar op een zaterdag de kans gehad naar haar toe te gaan maar kon op zondag niet antwoorden. Dat kan pas op maandag, dan is hij op zijn werk.
Die avond bel ik Rina. We hebben meer dan een uur gepraat. Het verhaal is bekend. Hij had bij haar ook z'n Man_platzakportemonnee in zijn andere broek laten zitten toen het op betalen aankwam. Het is toch niet te geloven dat er zulke losers bestaan!
Ik had over de plaats waar hij zei te wonen voortdurend een gevoel dat het niet klopte. Ik vraag aan Rina 'waar woont hij?'. 'In Ridderkerk', zegt ze. 'Bij mij in Hendrik-Ido-Ambacht', zeg ik. 'Nee hoor', zegt ze, 'hij woont in Ridderkerk.' 'Hoe weet je dat?', vraag ik. 'Omdat hij dat zei', antwoordt ze. 'Ja, bij mij zei hij Hendrik Ido Ambacht.' Ze is stomverbaasd.
Hij heeft met Rina ook over zijn broer gesproken. Niet genoemd dat de broer is overleden maar een verhaal over geld dat de broer hem verschuldigd is. Is het een schoft, die Joep? En, klap op de vuurpijl, hij zei bij zijn bezoek aan mij dat hij een half jaar geen seks had gehad en bij Rina stond hij al een jaar op non-actief. Huh, een jaar?? Hij heeft minder dan anderhalve week daarvoor met mij in bed gelegen!!!
Als Rina hoort van zijn kwaliteiten in bed, zegt ze meteen 'die slikt Viagra, die loser'. 'Zou het?' vraag ik. Zij is er zeker van. Ik weet ook echt van niks, het is niet in mijn hoofd opgekomen. Als dat het effect van Viagra is, ga ik het zelf telen ")).
We spreken een tactiek af voor het volgende contact tussen Joep en Rina.

Ondanks dat mij nu alles duidelijk is, heb ik Joep nog geantwoord op zijn laatste mail. Leuk om te doen nu ik zeker weet wat er aan de hand is. Maakt mijn houding wat zekerder.

dinsdag 16 september 2008 13:36
Joep,
Joep schreef: Ik heb je eerder al gezegd mij niet in staat te voelen om uitgebreide conversaties per mail te gaan houden omdat ik mijn absoluut niet optimaal voelde voelde of nog voel waarin ik optimaal zou moeten functioneren.
Ik wil er even op wijzen dat jij mij geschreven hebt nadat ik heb aangegeven dat dat niet hoefde. Op jouw schrijven heb ik gereageerd.
En wat bovenstaande regel betreft: ga toch weg met je onzin. Ik heb inmiddels begrepen dat je wel in staat bent volop te mailen, smsen, bellen en msn'en met andere vrouwen. Geheel in tegenspraak met wat je schrijft en beweert.

Joep schreef: Meerdere keren meen ik je mijn gevoelens voor jouw te hebben laten blijken, per e-mail, toen ik bij je was, per tel., messenger ... maar kennelijk heb ik geen kans gezien je dat gevoel echt te brengen
Behalve telefonisch voordat we elkaar ontmoet hebben, heb je maar één keer over gevoelens gesproken. Jij bent alleen op seksueel gebied in staat gevoelens te uiten en dat ging niet over mij maar over de seks. En per messenger hebben wij elkaar helemaal nog nooit gesproken. ????? Met wie ben je in de war?

Mijn tekst uit vorige mail:
Ik schreef: Dit gaat over liegen in het algemeen. Kun jij met je hand op je hart zeggen dat je niet tegen mij gelogen hebt? Nergens over?
Jij antwoordde: Als je jij wat duidelijker kunt zijn.
Bovenstaande lijkt mij een heel duidelijke vraag maar jij kunt hem niet ontkennend beantwoorden en dus draai je er om heen.

Joep schreef: Je hoeft ook je bron niet prijs te geven maar je had mij wel de inhoud ervan kunnen zeggen.
Dat maak ik zelf uit. Mij is gebleken dat je al die tijd dat je aangaf niet met mij te kunnen mailen omdat je niet kon functioneren, de periode dat je mij aangaf dat een relatie wel het laatste is waar je aan toe bent, wel in staat was op internet naar andere vrouwen te zoeken en te daten. Ik ken hier en daar wat mensen en zo komt alles uit. Weet je nog hoe beledigd je reageerde toen ik in het beginstadium die suggestie opperde? Wat ben jij een hypocriet. Zo laag ben ik ze nog niet tegengekomen.

Joep schreef: De levensles is dat ik veel meer met je had moeten praten in 1e instantie
Inderdaad, dat zou beter zijn geweest maar jouw doel is seks en dus ging je daarvoor.

Joep schreef: en dat we niet naar bed hadden moeten gaan want daarmee geef je veel, misschien wel té veel van jezelf weg op zo'n moment.
Met praten geef je meer van jezelf weg dan met seksuele handelingen. Praten is iets wat alleen mensen kunnen en zo komen mensen elkaar heel na. Maar jouw hoofd staat maar naar één ding. Hoewel.... je hoofd?
Schrijf je bovenstaande iedere keer naar de vrouwen met wie je geslapen hebt? Dan heb je het daar maar druk mee, aangezien je je een slag in de rondte neukt.

Joep schreef: Als dat zo ligt dan is het toch juist een goede beslissing geweest ons kontakt te beeindigen ?
Daar twijfel ik ook niet aan.

Joep schreef: Waar ik van aangeslagen ben is dat ik je ten diepste heb geraakt.
Kijk, alweer zo'n leugen. Dacht je daar ook aan toen je in bed lag met je nieuwe date?

Joep schreef: Als ik dan lees dat het jouw niets kan schelen en het mijn zorg is, vraag jij je dan niet af wat je elkaar te bieden zou hebben gehad samen?
Denk je echt dat het mij kan schelen hoe en wat jij allemaal aan elkaar liegt over je kerk en geloof terwijl je intussen gewoon je gang gaat met leugen en bedrog, hetzelfde als je bij mij hebt gedaan? Kom nou toch!

Joep schreef: Maar te lezen dat jouw het niets uitmaakt wat ik aan geloof zou willen belijden zonder dat jij daar deel van uitmaakt, dát vraagt m.i. gewoon om moeilijkheden hetzij op korte danwel op middellange termijn.
Wat een leugens!! Hoe kan het toch dat je op internet gewoon doorzoekt naar vrouwen die evenmin hetzelfde geloof hebben? Hoe moet je dan verder met die vrouwen zonder Godsbesef. Ik word al misselijk van het woord alleen.

En houd toch op over je geloof. Ik tuin daar niet in. Denk nog maar even aan mijn vorige mail: laat die kerkgang maar achterwege voor zover er überhaupt van al dit gepraat iets waar is. Jij bent niet te redden. Leugens, bedrog, je te buiten gaan aan seks met mij en alweer een nieuwe en wie weet hoeveel nog meer, echt, er is geen redden meer aan. Als ik jou was kocht ik een touwtje en ging daarmee naar het bos. Vast wel een hoge boom te vinden.

Joep schreef: Feit is dat jij afscheid nam en ik daar niet zo maar aan voorbij kon gaan maar pas nadat ik je om vergeving vroeg over dat wat ik je heb aangedaan.
Ik ga je dat niet geven. Je hebt mij beestachtig onbeschoft behandeld. Ik heb je alles gegeven en jij bent twee keer uit mijn bed gestapt en hebt me onmiddellijk daarna doodgezwegen. Harder en onmenselijker kan het niet. Ik heb je mijn vertrouwen gegeven en je hebt me belogen en bedrogen en alles gewetenloos vermorzeld. Bij de eerste ontmoeting heb je mij gevraagd 'waar ben je zo bang voor' en ik heb het je verteld. En jij gaat vervolgens exact hetzelfde doen? Je bent dus in- en inslecht. Ik ga je niet vergeven. 
Anja.

PS. Ik ga voor de grap onderstaand wat zinnen van je aanhalen die, nu ik weet wat ik weet, als volslagen onzin het riool in kunnen:
Ik geloof dat God bestaat Anja! Dat hij mij iedere dag nakijkt maar ook dat ik iedere dag verantwoording moet afleggen over datgene wat ik heb gedaan - ook het verkeerde. Schaam jij je niet god zoveel werk te geven???

Wat heel duidelijk in diezelfde Bijbel staat is dat ons lichaam de tempel van onze ziel is en wij die niet mogen verwoesten in de lusten van onze zinnen. Oei, oei, hou dat in gedachten.

Maar ik geloof inmiddels wel dat het hebben van een sexuele relatie buiten een huwelijk niet de zegen van God meekrijgt! O, o, o, hoe moet dat dan met jou?

"wat nu als wij samen verder gaan en er geen gelijkheid is op het gebied van overtuiging?"
Wat ben ik godsdankbaar dat wij geen gelijkheid van overtuiging hebben. Ik ben een vele malen beter mens dan jij, je kunt niet in mijn schaduw staan. Ik geloof niet in god maar mocht hij bestaan kan ik onbevreesd voor hem staan. 

Schaam jij je niet te leven zoals je leeft en dan bovenstaande op papier te zetten. Ik ken niemand die zo met god spot als jij. Echt, daar is geen redden meer aan.

Zo heeft hij antwoord op zijn herhaalde vraag om vergeving. Niet dus. Ik denk dat het voor hem een stuk zwaarder zou moeten wegen of hij zichzelf kan vergeven. Als je doet wat hij doet, hoe kun je dan met jezelf leven? Maar ja, daar denkt zo'n man natuurlijk niet aan.
Op dit moment wist ik nog steeds niet dat hij een getrouwde man is. Ik dacht meer aan een man die op internet de ene date na de andere zoekt. Joep schrijft alweer, dezelfde dag:

dinsdag 16 september 2008
Ik denk dat het gewoon geen zin heeft om deze conversatie voort te zetten Anja. Laten we als volwassen mensen afscheid nemen ook al geloof je niet dat mij dit pijn doet maar hier moet ik wel zoveel energie in gaan steken.
Hou dan vast aan het feit dat ik je onzin heb verteld; meer moet ik er niet over zeggen denk ik niet om mijzelf hoger te plaatsen dan jij maar gewoon laten we het hier bij laten is het beste denk je ook niet?
Ik krijg de indruk zo'n beetje alles fout te hebben gedaan anders zou ik nooit zo'n reactie van je hebben gekregen.
Of schrijf ik nu weer wat fout waarop je terecht of onterecht, wilt reageren. Laten we het maar bij wat het is is dat niet beter? 
Joep

De oetlul weet van geen ophouden, ik ga daar toch een eind aan maken.

dinsdag 16 september 2008
Onderwerp: Finale
Het was de bedoeling dat je niet zou reageren. Mijn laatste mail was, opnieuw, een finale mail.

Joep schreef: Ik krijg de indruk zo'n beetje alles fout te hebben gedaan anders zou ik nooit zo'n reactie van je hebben gekregen.
In bed liggen met een nieuwe mevrouw, ondanks depressie die maakte dat je niks meer kon, ondanks het feit dat die mevrouw ook niet gelovig is? En dat na alles wat je daarover hebt gezegd? Je bent een schoft, ik kan het niet anders bekijken.
Ik wou het hier inderdaad graag bij laten.
Anja.

Mijn laatste zin maakt geen indruk op Joep, hij houdt niet op, nog steeds dezelfde dag.

dinsdag 16 september 2008
Onderwerp: laatste keer
Mag ik je dit nog zeggen?
Als je bedoelt dat ik met andere vrouwen in kontakt was op het moment dat wij elkaar troffen, dan kan ik daar gerust ja op zeggen.
Maar als je bedoelt of ik er mee afgesproken heb, dan is dat niet zo en kan mij ook niet herinneren dat onderwerp te hebben besproken.
Dat ik makkelijk kontakten leg zla ik niet ontkennen en draai daar dus ook niet omheen. Vanwege de opgedane "ervaring" (zal ik maar zeggen) ben ik van de site afgegaan. Niet omdat ik "kontakten" heb of mij onzichtbaar wil maken voor je maar gewoon omdat het niets brengt althans niet op de wijze als je elkaar in het gewone leven zou ontmoeten.

Ik ben sowieso in de war dus ook dat kan wel kloppen als je verwijst naar messenger.

Anja kunnen we niet als grote mensen afscheid nemen en elkaars weg gaan? Afscheid nemen zoals je ook ergens in onderstaande tekst beaamd.
Al klinkt het misschien in jouw oren wel als een leugen, maar zou het erg vinden als je elkaar beschadigd met niet goed ontvangen/geschreven woorden, Is daar het leven niet te kostbaar voor ook al ben ik bang dat deze woorden nog geloofwaardig overkomen op je.
Zullen we elkaar dan maar gewoon het allerbeste toewensen? Ik jouw in ieder geval wel.
Joep

Hoe is het mogelijk, hij blijft liegen, zelfs nu hij kan begrijpen dat hij door de mand is gevallen. Dan ga ik de doodklap maar gewoon uitdelen.

dinsdag 16 september 2008
Joep, je liegt gewoon. Ik weet met wie je zaterdag in bed hebt gelegen. Toeval heeft mij daar achter laten komen.

En dat is einde contact Joep. Contact wel ja. Nog niet het einde van mijn emoties. Ik ben er kapot van dat ik een volkomen onbetrouwbaar persoon mijn vertrouwen heb gegeven. Ik ben niet te stuiten depri van dit hele gebeuren. En het wordt nog erger. Ik moet nog gaan ontdekken dat hij getrouwd is.

Ik blijf mailen met Rina. Zij is een houvast in deze dagen. Zet hem uit je hoofd, schrijft ze, hij is het niet waard. Ze houdt mij op de hoogte wat er gebeurt op het terrein Joep, zij heeft na de bewuste zaterdag nog geen contact gehad.

Drie dagen na ons telefoongesprek, ben ik met Rina op msn. Opeens zegt ze 'weet je wie er nu ook online komt?' En jawel hoor, onze Joep. Behalve met Joep blijft ze ook met mij in gesprek en stuurt me steeds bericht over wat hij schrijft. Ze houdt zich aan de tactiek die we tijdens ons telefoongesprek hebben afgesproken.
Het hele gesprek van haar met Joep stuurt ze daarna naar mij. Wat ik er verder mee gedaan heb, komt later aan de orde.

Msn-gesprek 18 september 2008 14.32 uur
Rina zegt: weet je wie er nu ook online komt hahaha
Rina zegt: heb Joep aan de andere kant haha
Anja zegt: Echt??!!
Anja zegt: Ga even met hem in gesprek, spreek bij hem thuis af ")) Of dat nou in HIA is of in Ridderkerk "))
Rina zegt: kijk ff hoe ik dat in t vat ga gieten
Rina zegt: hij  bevestigt dat ie in ridderkerk woont
Anja zegt: ja, tegen mij dat ie in HIA woont, hahaha
Rina zegt: heb gezegd: volg keer maar ns afspr in ridderker wil wel ns zien waar je woont
Anja zegt: Ben benieuwd

dan volgt er een copy & paste uit het msn-gesprek tussen Rina en Joep maar aangezien dat gesprek later weergegeven wordt, heb ik het hier weggehaald.
Anja zegt: en zo ontwijkt hij de vraag over een bezoek bij hem thuis
Rina zegt: ja maar hij heeft t nu over jou
Rina zegt: ik stuur strax alles door
Anja zegt: je kunt in alle eerlijkheid zeggen dat je niet door mij bent benaderd. Heeft hij het toch door, zeg, zo slim had ik hem niet gedacht. Daarom is hij weg op de site, de grond wordt te heet onder zijn voeten
Rina zegt: maar volg hem heeft hij jou laten weten dat hij niet wilde doorgaan
Anja zegt: Had hij dat maar gedaan, dan was er weinig aan de hand geweest. Hij liegt dus weer.
Rina zegt: en dat jij gezegd had dan kunnen we toch vrienden zijn
Rina zegt: je had n claimgedrag zegt hij
Rina zegt: tssssssssssssssssssss
Anja zegt: Nu zit ik hard te lachen
Anja zegt: Beide niet waar
Rina zegt: hahahaha
Rina zegt: je krijgt strax t hele relaas te lezen haha
Rina zegt: ik zit eigenlijk ook keihard te liegen nu pffff
Anja zegt: Ja foei toch!!
Rina zegt: lol
Rina zegt: hij heeft t nu over zijn broer en zoon

Ik stuur haar een aantal regels uit mails van mij naar Joep die het tegendeel bewijzen van wat Joep beweert.
Rina zegt: meissie je hoeft jezelf echt niet te verantwoorden
Anja zegt: Ik ben boos over dat claimgedrag. Ik heb helemaal niets van hem gevraagd. Dat had ik wel moeten doen, ik ben zo'n watje dat ik dat niet doe.
Rina zegt: neem jezelf aub niets kwalijk
Anja zegt: Is ie er nog steeds?
Rina zegt: ja maar nu sluiten we af
Rina zegt: ff kijken tot waar je t hebt
Rina zegt: ga ff kopieeren
Rina zegt: zo heb heel het gesprek gemaild naar je is gemakkelijker

En dan stuurt ze me het hele msn-gesprek. Het is niet te geloven dat iemand zo alles aan elkaar kan liegen. Het msn-gesprek heb ik hieronder geplaatst, even geduld ")). Na dit msn-gesprek blokkeert Rina Joep.
Zo'n msn-gesprek tussen hem en Rina helpt om dit gebeuren achter me te laten omdat hij in dat gesprek alles aan elkaar liegt en ook over mij liegt. Daar kan ik al helemaal niet tegen. Ik mail Rina dat ik echt boos ben dat hij zegt dat ik claimgedrag vertoonde. Dom eigenlijk, je boos maken over wat een leugenaar vertelt. Boos is ook eigenlijk niet het goede woord. Er wordt mij iets verweten wat ver van mijn bed is, daar kan ik niet goed tegen.

Ik breng mijn jongste dochter telefonisch op de hoogte. Haar reactie: 'Ik wist niet eens dat er zulke mensen bestaan, hoe kun je dan met jezelf leven?', liegt er niet om. Ze komt een dag naar huis om mij een beetje te troosten. We gaan gezellig de stad in en ik kan mijn verhaal even kwijt en mijn tranen laten vloeien. Ze zegt: 'Mam, jij bent gewoon het gelukkigst in je eentje'. En dat is waar, ik ben in mijn huwelijk slechts een heel korte periode zo gelukkig geweest als ik alleen al jaren ben.
Ik voel me genadeloos afgestraft voor dat ene zwakke moment, het moment waarop ik zo eenzaam was na de dood van mijn tweede broer. Het moment waarop ik heb bedacht misschien toch niet mijn hele leven alleen te willen blijven. Ik ben er kapot van.

vrijdag 19 september 2008
Hoi Rina,
Al dat weten helpt. Ik voel vandaag voor het eerst mijn vrolijkheid terug komen. Ik ben normaal gesproken een blij mens en ik ben door het gedrag van Joep mijn vrolijkheid kwijtgeraakt. Dat heb ik hem de laatste keer gezegd.
En ondanks dat ik altijd zeg dat ik iedere relatie beëindig die mijn vrolijkheid aantast, of het nou buren, vriendinnen of wie dan ook zijn, heb ik die actie naar hem toe niet genomen.
Vandaag voor het eerst weer de glimlach op mijn gezicht. Ik vind dat een heel kostbaar iets, die vrolijkheid van mij.
Dit alles maakt dat ik me een stuk beter voel.

Er blijven steeds meer kwartjes vallen. Telkens opnieuw dringen er dingen door die niet waar kunnen zijn. Leugen voor leugen wordt helder. Ik schrijf ze naar Rina. Ik bedenk dat het goed mogelijk is dat hij getrouwd is. Dit naar aanleiding van dingen die hij heeft verteld en waar dan net één woord in zat dat niet klopte.
Het komt ook ineens bij me boven dat ik hem niet eens naar zijn woonplaats gevráágd heb. Ik zei in het eerste telefoongesprek 'en jij woont in Rotterdam, zag ik'. Waarop hij zei 'in een dorp bij Rotterdam'. Ik: 'O'. Hij: 'In HIA'. Als iemand er niet eens naar vraagt, waarom zeg je het dan??
Van die dingen dus.

Deel van een msn-gesprek tussen Rina en mij 10 oktober 2008. Dit is de eerste keer dat de volgende lover ter sprake komt, Wietse, uit een plaatsje bij Eindhoven.
Anja zegt: ik heb gisteren een leuk dagje gehad met een meneer uit Brabant
Rina zegt: heeeee dus je bent aan t daten
Rina zegt: leuk
Rina zegt: en een dag nog wel zozo
Anja zegt: maar wordt niks hoor. Klein menneke en ook nog veel te dik maar op msn heel erg leuk
Anja zegt: nog iets van onze gezamenlijke vriend gehoord?
Rina zegt: nee hoor helemaal nix meer
Anja zegt: die is zich wezenloos geschrokken dat je bij hem op bezoek wilde
Rina zegt: maar moet ook zeggen dat ik hem nu ook gedelete heb
Rina zegt: over en sluiten
Anja zegt: ja, bij mij ook, weg met zulke figuren

Grootspraak natuurlijk want Joep zit danig in mijn lijf. Is er iets wat meer pijn doet dan belogen worden door iemand die je vertrouwt? Ik weet niet eens zeker of ik wel verliefd was op deze man. Het is goed mogelijk, gezien mijn eenzame gevoelens van dit voorjaar, dat ik gewoon iemand nodig had die mij vasthield. Ik kom er niet uit maar ben voorlopig niet in staat het dagelijks leven weer op te pakken.

Na mijn vakantie komt een collega/vriendin een dagje en hoort mijn relaas aan. 's Morgens dacht ik nog dat ik het niet zonder tranen zou kunnen vertellen maar dat valt mee, ik houd het droog. Dit dagje met Myra is een keerpunt in het geheel. Terwijl ik aan het vertellen ben, wordt zij steeds bozer en bozer en ik krijg daar de slappe lach van. Ze is een rasechte Rotterdamse en haar uitdrukkingen zijn niet mis te verstaan. Het teringlijer, vuile schoft, pleurislijer is niet van de lucht. Haar kwaadheid werkt mij op de lachspieren. 'Wacht maar Anja', zegt ze met een verbeten gezicht, 'die is van mij, die komt. Die zit met de kerst alleen.'
Wat hebben we gelachen die dag. Vooral ook over de platvloerse dingen die Joep geschreven heeft, ik heb ze haar allemaal verteld, vooral 'en ik maar stoten met die glimmende eikel van me' heeft de slappe lach tot gevolg. Steeds opnieuw. We blijven het herhalen en herhalen en hebben pijn in ons buik van het lachen. Mij schieten steeds meer dingen te binnen waar we lol om hebben, bijvoorbeeld dat Joep iedere keer dat hij hier is geweest uitgebreid heeft zitten poepen. Wat is dat? Terrein afbakenen? Je geur achterlaten? Nou ja, stank. Zijn gedrag in bed, met dat rare mondje en die heen en weer flitsende tong en dat 'lekker, lekker'.
Ook Myra trekt meteen de conclusie dat Joep Viagra slikt. Wat ben ik toch een naïeve sukkel, ik dacht dat Viagra voor erectieproblemen was maar het wordt blijkbaar ook voor de lol verstrekt. Overigens is het wel een wondermiddel, dat mogen ze van mij wel door het drinkwater doen.
Myra vraagt of ik wel veilig gevreeën heb. Nee dus. Als die man met regelmaat allerlei vrouwen bezoekt, is dat hartstikke link. Ik ga naar de huisarts om het te laten onderzoeken maar gelukkig is er niks aan de hand. Zo wel was hij nog niet jarig geweest. Geloof dat van mij. Dan had ie zijn kist kunnen bestellen.

Na de dag met Myra gaat het beter. Temeer omdat ze, geladen en gedreven, Joep gaat napluizen op internet. Ze is er al snel achter dat hij getrouwd is met Els en in xxxxx aan den IJssel woont. De schoft. Zijn adres hebben we ook in no time gevonden evenals zijn kinderen op Hyves.
Nu bedenk ik hoe onnozel het is om iemand die je leert kennen niet even na te gaan op internet. Dan had ik meteen geweten dat hij getrouwd is. Ik ben veel te goed van vertrouwen, ik geloof iemand die zegt dat hij tien jaar gescheiden is.
Myra zit twee dagen te spitten op internet. Ik ga dat van de weeromstuit ook doen, ik zoek op relatiesites. Hij blijkt ook op Lexa te staan, als Woody753, op Netlog als MegaJoep en als Joep753. Hij is overal vrouwen aan het zoeken voor de buitenechtelijke wip. Op Lexa staat hij al sinds april 2005, al meer dan drie jaar. Hoeveel vrouwen heeft deze man al belogen! En ik, naïefje in levenden lijve, heb de man niet eens gegoogeld toen ik hem leerde kennen. Zo goed van vertrouwen, het is niet in mijn hoofd opgekomen. Dat is een fout die ik maar eenmaal maak.

We komen er dus achter dat het erger is dan ik wist, een getrouwde man notabene met wie ik in bed heb gelegen. Ik !!, die altijd gezworen heeft nooit iets met een getrouwde man te zullen beginnen. En dat wist de lul, dat heb ik verteld. Hoe gewetenloos kun je zijn. Dan weet die man toch dat ik dat niet wil. Maar dat kan hem uiteraard niet schelen, die man met Godsbesef die niet mag neuken zonder getrouwd te zijn. Haha.

Enfin, Myra en ik zijn door ons succesvolle detectivewerk lichtelijk door het dolle. Als ik bij haar op bezoek ben, zegt ze 'kom, we gaan naar xxxxx aan den IJssel om te zien of de loser inderdaad woont waar we denken.'
Nou en of hij daar woont, met vrouw en een deel van het rijke nageslacht. Een tuttig ingericht huis, de man moet toch niet geweten hebben wat hij zag toen hij bij mij binnenstapte. Bij hem staan de roodgekapte schemerlampjes met goudkleurige franje in de vensterbank.

We gaan nog verder, nu wordt het een beetje wraakzuchtig. Hoewel ik mijn heel mijn leven al beweer geen gemene draad aan mijn hele lijf te hebben, komt er nu iets boven waarvan ik niet wist dat het in me zit. Maar we hebben er heel veel lol in, liggen voortdurend in de slappe lach.
Joep en zijn vrouw hebben boeken te koop op Marktplaats. Myra biedt op een aantal boeken en belt mij met de mededeling dat ze, als het zover komt dat ze de boeken gaat halen, staande aan de deur bij Joep zal zeggen dat ze haar portemonnee is vergeten, in haar andere broek laten zitten. We gieren van het lachen als we ons dat voorstellen.

In de tussentijd ben ik dagenlang bezig het msn-gesprek van hem en Rina van commentaar te voorzien. Ik heb met deze man zo dringend het gevoel dat iemand hem een halt moet toeroepen. Ik zal er in ieder geval mijn best voor doen. Het is geen vriendelijk commentaar, verre van dat. In mij is hij de verkeerde tegengekomen.
Op 18 november stuur ik het naar hem op. Hij raakt in paniek, zodanig in paniek dat hij tijdens het lezen al mailtjes stuurt.
Onderstaand mijn ultieme wraakneming:

dinsdag 18 november 2008 21:22
Van: onbekend mailadres
Aan: Joep
Onderwerp: Schrikken

Tsja dat wordt schrikken. Lees de bijlage. Vooral wel lezen, het gaat over je toekomst. En je verleden. En je heden. Belangrijk dus.

Eén van je vele vriendinnetjes.

De bijlage is het msn-gesprek tussen Rina en hem, aangevuld met commentaar in rood van mij:
Door de mand gevallen……
Scenario: Rina en Anja
Hoofdrolspelers: Rina en Joep
Gevat commentaar in rood: Anja

Van: Beau Monde
Aan: Anja
Onderwerp: gesprek van net
Datum: donderdag 18 september 2008

Rina zegt: hoi hoe ist
Joep zegt: Goed en met jouw ?
enz. enz.

Joep zegt: Ik ben druk met de voorbereidingen bezig voor een beurs in Essen
Rina zegt: ohw oke
Rina zegt: hoe is t in ridderkerk
Die vraag kwam natuurlijk niet per ongeluk aangezien je bij mij in Hendrik Ido Ambacht woonde.

Joep zegt: nope!! Ik zit in Delft hé
Rina zegt: ff denken hoor
Rina zegt: ohw ja en je woont in ridderkerk toch
Joep zegt: kantoor ... werken ... weet je wel
Rina zegt: of niet
Joep zegt: yep
Rina zegt: ke
Joep zegt: heb nog aan zaken zitten denken als je aanrecht maar nog meer die schuur want dat gaat nog wel wat worden
Rina zegt: volg keer maar ns afspr in ridderkerk wil wel ns zien waar je woont
Deze opmerking is eveneens niet per ongeluk geplaatst maar geheel en al bedoeld om je in het nauw te drijven.

Joep zegt: al is je aanrecht belangrijker
Er overheen praten. Die tactiek kán natuurlijk werken maar niet bij vrouwen die je door hebben.

Rina zegt: tja
Joep zegt: daar moet echt iets aan gedaan worden anders zit je straks met nóg meer kosten en werk
Rina zegt: maar geef ns antw op mijn vraag
Die Rina, blijven vragen hebben we afgesproken

Joep zegt: ? ?
Rina zegt: over afsprk bij jou in r'kerk
Joep zegt: ik heb het plan gemaakt te gaan verhuizen
Ontwijken die vraag!!!

Rina zegt: en wat maakt dat uit
Goed zo, Rina !!

Joep zegt: dichter bij m'n kids en zo
Rina zegt: heeft toch nix met n afsprk te maken
Goed hè! Ze weet van al je leugens en blijft dus volhouden.

Joep zegt: ben er nog niet uit over wat er zaterdag is gebeurt en jouw reactie erop
En opnieuw er over heen praten, misschien vergeet ze haar vraag dan wel. Haha

Rina zegt: maar nu heb ik nog geen antw op mijn vraag over n afsprk bij jou thuis
En we wisten dat ze dat antwoord nooit zou krijgen.

Joep zegt: ik ben nogal geschrokken door een eerder kontakt wat ik had waaruit een nogal heftige discussie is ontstaan en waar jij een rol in speelt(de) ... daar heb ik dus geen zin en lijkt me geen goede start geweest
Joep zegt: als ik eerlijk mag zijn tegen je
Jij??? Eerlijk??? Ik denk niet dat er waar dan ook ter wereld nog iemand rondloopt die zoveel liegt als jij. Niet gezien in Rina's profiel dat ze om een eerlijke man vraagt?? En ik in mijn profiel om een ongebonden man? En dan reageer jij? Wat ben jij een min sujet.

Joep zegt: dat weet jij best wel denk ik of niet soms ?
Rina zegt: hoezo heb ik daar n rol in gespeeld
Rina zegt: en waar heb je t over
Joep zegt: wil jij zeggen dat je niet benadert bent door iemand uit xxxxx ?
Dat kon ze gerust ontkennen want ze is niet door mij benaderd, ik ben door haar benaderd omdat ook bij haar de alarmbellen rinkelden. Niet alle vrouwen zijn zo goed van vertrouwen dat ze in een bedrieger trappen. Ze heeft mij getraceerd als iemand die met jou contact heeft gehad en ze heeft mij gemaild. Ik heb haar teruggemaild en sindsdien hebben we een heel leuk contact.
En als je tijdens ons contact nou een paar momenten écht naar mij geluisterd had, geïnteresseerd was geweest, aandacht besteed had aan wie ik ben in plaats van alleen bezig te zijn met dat frulletje tussen je benen ('ben ik te groot voor je?' hahahahahaha), had je kunnen weten dat ik zoiets nooit zou doen. Dan had je integriteit kunnen zien. Maar waar heb ik het eigenlijk over, dat zou je niet herkennen al viel je erover, ook al schreef je in je eerste mailtje naar mij dat je integriteit hoog in het vaandel hebt staan. Maar ja, leugen is your middlename.

Rina zegt: benaderd?
Joep zegt: Ik had een poos geleden kennis gemaakt met een uit xxxxx
'Een' uit xxxxx. Wat nou 'een'. Een vrouw heet dat. Je weet wel, net als Eva in de bijbel. Dat moet jij toch weten. De sekse die je beliegt en bedriegt en zonder respect behandelt. Jij, die RESPECT met hoofdletters schrijft, zoals je beweert.
 
Rina zegt: wat heeft dat met mij te maken Joep
Goed zo Rina!!

Joep zegt: en hebben elkaar twee keer ontmoet
Dat je nou ook al niet meer kunt tellen! Ach nee, je kunt wel tellen maar je bent een pathologische leugenaar en dus moet je zelfs over dingen liegen die er niet toe doen.

Joep zegt: helemaal niets in 1e instantie maar laat me even
Joep zegt: na die ontmoeting wilde ik eigenlijk niet doorgaan omdat er nogal ingrijpende dingen om me heen gebeurde
Na welke ontmoeting?? Geen van die ontmoetingen, DRIE weet je nog, waren op mijn initiatief. Raar, als je niet wilde doorgaan, wat je overigens nooit hebt aangegeven. Je zweeg, dat is iets heel anders.
Ik heb geloof ik nog niet gezegd dat ik al met Rina op msn zat toen jij op haar msn binnenkwam, ze liet me steeds weten wat voor onzin je vertelde en op dit moment in jullie msn-contact stuurde ik Rina onderstaande mail, zodat ze kon zien dat je op 1 september, de dag waarop je voor het eerst contact met haar zocht, nog voorstelde bij mij langs te komen.
Datum: maandag 1 september 2008
Gelukkig voel ik mijn lach toch weer enigzins terugkomen en als ik jouw nu zeg dat ik as. woensdagmiddag in Roosendaal moet zijn ..... het dan nog geen uur duurt voor ik in xxxxx kan zijn .... wat gaat dan híer je reactie op zijn ?
xxxx Joep

Joep zegt: wat ik toen ben gaan ervaren is een gevoel van stalk en claimgedrag waar ik enorm van geschrokken ben
Ze wist wel beter na een urenlang telefoongesprek met mij. En ze las intussen bovenstaande mail. Claimgedrag, ja vooral. Geen enkele keer heb ik je gevraagd te komen, integendeel, alles was op jouw initiatief. Ik heb je zelfs nooit gebeld na dat telefoontje dat je wegdrukte omdat je thuis was bij je vrouw, zoals nu duidelijk is.
Op dit moment overigens stuurde ik Rina dit mailtje van mij:
Hoi Rina,
Ik stuur je met opzet NU dit mailtje (stond al klaar) omdat daar in staat dat ik hem maar 1x gebeld heb. En van de week heb ik je verteld dat alle drie bezoeken zijn initiatief waren, dat ik hem nooit iets gevraagd heb. Duidelijk dus hoe hij nu zit te liegen. Komt ie: 
Hoi Rina,
Er vallen steeds meer kwartjes.
Ik heb hem een keer gesmst (zieke broer), geen antwoord, dacht hij zit in het ziekenhuis, dus om ong 22.00 uur gebeld (de eerste en enige keer dat ik hem gebeld heb, na die ervaring nooit meer). Hij drukte dat gesprek weg. Dat kan maar dan laat je z.s.m. weten dat het even ongelegen kwam en wanneer je wel contact opneemt. Hij niet dus.
Nu begrijp ik natuurlijk dat hij op dat moment bij zijn vrouw in de kamer zat want de laatste keer dat hij hier was gebeurde hetzelfde, tot twee keer toe. Twee keer telefoon, hij keek ernaar en drukte het telefoontje weg. Verklaring? 'Dat is mijn zoon, hij heeft maar geduld.' En ik geloofde dat. Hij had net verteld dat de jongen pas uit het ziekenhuis was en door het huis strompelde. Ik zou zo'n telefoontje niet durven wegdrukken, want je weet maar nooit, misschien is de jongen wel gevallen, toch?
En ik heb alles geloofd. Dat komt omdat ik nooit van m'n leven zulk gedrag zou vertonen en ik verder zulke proleten niet ken.
We kunnen gerust aannemen dat hij zondag toen hij jouw smsjes niet beantwoordde ook gewoon thuis was. Dan kan hij dat niet gebruiken en geeft dus geen gehoor.
Wat een onvoorstelbaar smerige schoft. Dat iemand zo heel erg niet kan deugen, ik kan het me niet eens voorstellen.
Liefs en dank voor het 'luisterend' oor.
Anja.

Joep zegt: hoe weet ik niet - en het interesseert me ook niet eigenlijk - maar ze wist mij te zeggen dat ik afgelopen zaterdag bij je geweest ben
Rina zegt: bij mij?
Joep zegt: het feit ik bij je ben geweest is ok maar dat zij mij dit wist te vertellen dáár ben ik enorm van geschrokken
Je ziet straks wel wat we nu allemaal weten, dat wordt pas schrikken!!!

Rina zegt: heb geen contact gehad met niemand dus hoe zou ze dat in vredesnaam kunnen weten
Joep zegt: ik ben daar open in omdat ik dat absoluut niet wil en een ander daar ook niet mee wil confronteren
Jij?? Open?? Hahahahaha.

Joep zegt: daarom dacht ik ook dat je zondag niet reageerde en maandag afstandelijk
Rina zegt: hallo ik reageerde wel maar jij niet
Joep zegt: enerzijds omdat ik mij had moeten inhouden - vind ik nog steeds!
Oei, oei, alweer?? Dat klinkt bekend zeg. Je hebt toch recente ervaring met mij en daar vond je dat ook al drie keer. Lulkoek dus.
Zou het niet zo zijn als iemand zoveel liegt als jij dat ie op een gegeven moment gewoon barst? Ik hoop het wel.
Uiteraard wist Rina dit allemaal al. We hebben bovendien samen alle teksten uitgewisseld die bij haar en bij mij hetzelfde waren. 'Heb ik het nu verknalt' onder andere. En dan verknalt met een t. En al die spijt enz. enz. Enfin, er volgen nog genoeg voorbeelden.

Rina zegt: zondag bdl ik
Joep zegt: even van mijn kant alsjeblieft ... is geen verwijt zo zit dat niet! maar omdat ik je had ge-sms't
Rina zegt: ik had JOU gesmst waarop je niet reageerde weet je nog
Rina zegt: en zondag begin vd avond is t mis gegaan met mijn foon
Dit is niet waar hoor, haar telefoon is helemaal in orde, we hebben samen tot 1 uur 's nachts aan de telefoon gehangen. Maar ja, JOU wilde ze niet meer spreken uiteraard.

Joep zegt: en geen reactie terugkreeg + ins dat gemail van die dame was voor mij even "Joep geen pas maar een hele stap op je plaats maken! "
Rina zegt: snap niet wat die vrouw met mij te maken heeft
Joep zegt: ja ik weet achteraf wat er aan de hand was maar toen was die mailaffaire al gestart
Welke mailaffaire?? Ik stuurde je een finale mail en jij ging daar tig keer op reageren. O, díe mailaffaire! Wie was daar de instigator van??

Joep zegt: natuurlijk heb jij daar niets mee van doen ! maar ik ben daardoor wel op mijzelf terug gevallen omdat ik dat complexe absoluut niet wil
Joep zegt: ik heb die ontmoet
'die'?? Respect met hoofdletters, weet je nog?

Joep zegt: heb haar laten weten dat ik niet wilde doorgaan
O ja?? Op dit moment heb ik Rina natuurlijk meteen het mailtje gestuurd waarin ik vroeg waarom ik niks hoorde.
Zo wist ze meteen dat ook dit gelogen is. Hoewel ik na onze mails en telefoongesprekken niets meer hoefde te bewijzen, dat had ze me al laten weten.

Joep zegt: zegt me vervolgens ... dan kunnen we toch vrienden zijn? omdat ze zich kennlijk alleen voelde
Mag jij wel zo liegen, met dat Godsbesef? Nou moet je alweer verantwoording afleggen over je verkeerde daden. God raakt overwerkt van jou alleen. Je weet net zo goed als ik dat ik dat nooit gevraagd heb, laat me het mailtje of smsje maar zien.
Echt, doe nou wat ik al geschreven heb: koop een touwtje en ga er mee naar het bos. Als ik zo inslecht was als jij maakte ik honderd procent zeker een eind aan mijn leven, kinderen kunnen toch beter geen vader hebben dan jou ?!
Het is een godswonder dat er maar één kind ontspoord is, een goed voorbeeld kunnen ze van jou niet gekregen hebben.

Joep zegt: ik haar zeggen dat dat niet mijn 1e bedoeling was en gewoon afscheid nam
Heb jij afscheid genomen? Wanneer dan?? Opnieuw: laat me het mailtje of smsje zien. Al dit gelul terwijl Rina al sinds maandag van alles op de hoogte is.

Joep zegt: waarop ze me ins met een soort van wel heel erg claimgedrag ging bestoken
Ja erg hè. Iedere keer vragen of je kwam, nooit dus. Iedere keer bellen, ook nooit dus. Iedere keer smsen, ja da's waar, dat heb ik in twee maanden één of twee keer uit mezelf gedaan. Wat een claimgedrag.

Joep zegt: maar wat ik niet snap is dat ze liet blijken met jouw in kontakt te zijn geweest ... vraag me niet hoe ... maar ik hoop dat jij begrijpt dat ik in zoiets complex geen zin heb
Leer eens lezen. Ik heb nergens laten blijken dat ik met Rina in contact was, ik ben niet gek. Ik heb alleen gezegd dat ik wist met wie je in bed had gelegen en dat ik hier en daar mensen ken en door toeval daar achter was gekomen. Maar jouw slechte geweten maakt dat je angst hebt. Stel je voor dat je escapades uitkomen.
Trouwens, had je die zaterdag bij Rina je erectiepillen niet ingenomen? Het 'feest' duurde maar een kwartiertje, zei Rina, zonder een pil red je het blijkbaar niet. Het idee dat je het bij mij zo lang uithield op pillen kwam trouwens van Rina. Die zei onmiddellijk 'die slikt Viagra, die loser'.

Rina zegt: missch heeft ze gezien dat ik op je profi ben geweest of zo weet ik veel
Inderdaad, zo is Rina er achter gekomen en heeft mij gemaild.

Joep zegt: niet om jouw omdat jij daar niets mee te maken hebt en niet om mij omdat ik niet beticht wil worden van dingen die ik voor mijn eigen verantwoordeloijkheid wil nemen
Verantwoordelijkheid??? Jij??? Neem het eens daar waar je het hoort te nemen, voor je vrouw en je gezin.

Joep zegt: als dat zo is hoe kan ze dan weten dat wij kntakt hebben gehad ? afgelopen zaterdag bedoel ik ?
Rina zegt: ze kan toch geen naam genoemd hebben want ik zou niet weten over wie je t hebt
Joep zegt: wist me ZELFS te vertellen dat we in bed gelegen hebben .. dat kan toch alleen maar óf van mij óf van jouw afkomstig zijn of ben ik nu gek aan het worden ?
Inderdaad, van Rina dus.

Rina zegt: aanname waarsch
Ze is goed!! En jij trapt er in!! Heerlijk.

Joep zegt: zó ver is dat kennelijk gegaan !!!!
Nee hoor, gewoon twee vrouwen die elkaar beschermen tegen een leugenaar.

Joep zegt: kijk en daar ben ik niet een klein beetje, daar word ik hartstikkke pages van
O, wat heb ik een binnenpretjes. Het wordt nog veel erger namelijk. Veel en veel erger!!!

Rina zegt: pages huh
Joep zegt: pages = r'dams voor angstig
Dat kun je inderdaad maar beter zijn, de rest van je leven. Of misschien maar heel kort. Dat weet ik nog niet….. Maar hoe dan ook, jij zult nog op je neus kijken. Zie verder in deze bijlage.

Joep zegt: zoiets doe je toch niet?
Weet je wát not done is? Je vrouw bedriegen en dan ook nog in een zeer hoge frequentie. Het wordt tijd dat iemand haar op de hoogte stelt, vind je niet?

Rina zegt: geen idee waarom ze dat heeft gezegd maar denk t laatste dan, kijken hoe je reageerde denk ik of zo
Joep zegt: ik ben haar gaan antwoorden op de mails die ze me stuurde maar dat werd alleen maar gekker en heb toen de hele boel maar afgekapt en in mijn virtuele prullenbak gemikt
Jij?? Heb jij de boel afgekapt? Jij? Kom nou toch. Rina weet allang dat jij niks hebt afgekapt.

Joep zegt: wilde dat we vrienden bleven .. zeg ik .. lijkt me niet zo'n goed idee .. ontwaard dat in een absurde mailaffaire
Het heet ontaardt en dan ook nog met een d én een t. En die absurde mailaffaire was geheel de jouwe.

Rina zegt: maar je had t over veel dingen aan je hoofd wat bdl je daarmee
Joep zegt: de dingen die zo ingrepen in mijn bestaan ?
Joep zegt: mijn broer kwam te overlijden
Dat wist ze ook al en ook hoe je je daarover het slachtofferschap hebt aangemeten en je in zelfmedelijden wentelt.
Zij reageerde steeds tussendoor even naar mij, met copy & paste uit jullie msn-contact en in de geest van 'hij heeft het nu over die broer' en later 'nu heeft ie het over dat geloof'. Wat een charlatan, schreef ze.

Joep zegt: krijgt op de avond vóór z'n begrafenis mijn zoon een ersntig ongeluk
Rina zegt: heb je niet tegen mij gezegd allemaal
Rina zegt: je had t alleen over geld dat je nog van je broer kreeg
Jij bent echt het bespuwen niet waard, de man is net dood (als dat waar is) en jij zit over geld te emmeren?

Joep zegt: en last but not least, krijg ik de dag na z'n begrafenis de zoon van een vriend van me ad lijn die zei dat zijn vader - een van m'n beste vrienden - er niet meer was
Heel dat pathetische verhaal kende ze al. En ik twijfel nog, maar zij gelooft er helemaal niks van. Slachtoffergedrag noemt ze het.

Joep zegt: ik ben daar nog niet overheen en al kwam ik zaterdag toch wel een bedrukt gevoel naar je toe, nadat we zo koffie dronken en gewoon heerlijk over alles zaten te praten, verdween dat
Joep zegt: al viel het wel weer op me toen ik in die kerk was
Rina zegt: heb nix aan je gemerkt idd
Joep zegt: dat komt wellicht ook omdat we elkaar nog helemaal - of althans niet goed genoeg kenden
Rina zegt: maar jij bent dus n man met problemen
Rina zegt: en wat heeft de kerk r mee te maken eigenlijk
Joep zegt: wat ik verschrikkelijk lief van je vond - maar dat heb je misschien ook niet gemerkt - is dat je héél vertro uwd bij me kwam staan bij het orgel boven
En ze msnde mij meteen dat ze dat uiteraard niet gemerkt heeft omdat ze dat niet heeft gedaan.
En ik msnde terug dat de exacte woorden naar mij zijn gebruikt. Ik kwam volgens jou in de keuken zo heel vertrouwd bij je staan. Was ik me evenmin van bewust. Een onderdeel van jouw tactiek dus. Een zieke geest, dat lijkt ons een logische conclusie.

Joep zegt: zie je dat er nog héél veel niet is besproken? Dat kan natuurlijk ook niet maar dat is wel zo
Rina zegt: maar die kerk
Joep zegt: ja, zo kun je me wellicht wel zien als een man met problemen
Joep zegt: ik ben kerkelijk 'grootgebracht' zoals je dat noemt
Rina zegt: hoe kerkelijk
Even een visje uitgegooid over dat geloof. Want ze wist al van die man met dat Godsbesef die geen seks mag hebben zonder getrouwd te zijn. Nou, zit jij even goed?? Je bént getrouwd. Hoewel het feit dat die seks niet thuis plaatsvindt naar mijn idee geen goedkeuring krijgt in de bijbel en ik ken de bijbel beter dan jij. Jammer hè, dat ik je daarmee kon overtroeven!
En nog steeds geen antwoord op dat bezoekje aan Ridderkerk. Ridderkerk?? Hendrik Ido Ambacht toch??

Joep zegt: gewoon iedere zondag naar de kerk
Gewoon?? Noem je dat gewoon!? Als je zulke dingen schrijft zoals naar mij? Die heb ik haar allemaal voorgelezen, al die zwartekousenkerkzinnen, we hebben dubbel gelegen van het lachen. Ze was al volledig op de hoogte.

Rina zegt: heb nix gemerkt bij je eigenlijk
Nee, lieve Rina, het is ook allemaal onzin

Joep zegt: ik weet dat ik dat verborgen hield voor je
Rina zegt: ben jij zwaar gelovig dan
Joep zegt: ik ben door dat overlijden daar wel anders tegenover gaan staan ja
Joep zegt: nou en dat samen met dat mailbombardement
Nu wordt het al een bombardement?? Ik ga ze even tellen, ff wachten……….:
zaterdag 13 september mijn finale mail waarbij het de bedoeling was dat je niet zou reageren. Als iemand schrijft 'je hoeft mijn openstaande mails niet meer te beantwoorden' is dat een duidelijke boodschap. Jij echter schreef daarna vijf mails die ik beantwoord heb. Wie bombardeerde wie??

Je zou het een verbaal bombardement kunnen noemen omdat je op dat gebied niet aan mij kunt tippen en je er niet meer uit kon lullen.

Joep zegt: denken over de echte dingen vh leven .. althans naar mijn perceptie en zo
Rina zegt: want sex kan dan wel n issue zijn of niet
Ze wilde je hier uiteraard laten zeggen dat seks in verband met je Godsbesef inderdaad een issue is maar dat zei je niet want je wilt je de volgende wip niet laten ontgaan.

Joep zegt: ging ik eerder niet zo veel meer naar de kerk , denk ik er nu toch over dat te gaan aanhalen
O, dènk je er nog maar over. Moet die kerkgang nog gebeuren? Ben je nóg niet geweest? Je broer is al sinds 15 augustus dood. Kansen genoeg zou ik zeggen. Gelul dus.

Joep zegt: zo had ik me dat wel voorgesteld dat sex een issue kon zijn ... totdat we samen binnen stonden en we wel heel erg vertrouwd werden
Ze bedoelt dat seks in combinatie met geloof een issue kan zijn, zie boven, ze kende immers mijn verhaal en ik heb al die belachelijke zinnen over je geloof aan haar voorgelezen. Maar als het je niet uitkomt begrijp je het natuurlijk niet, jij hebt maar één ding in gedachten: hoe krijg ik haar nog een keer plat.

Joep zegt: ik dacht toen ik wegging .. .dit kan gewoon niet waar zijn alsof ik in een droom leefde !
Wel, wel, wel, dat vond je bij mij ook.

Rina zegt: ja maar t kwam niet van mij uit was echt niet mijn bedoeling ook
Rina zegt: ook had ik je verteld dat ik problemen had gehad
En daarom vindt ze je, net als ik, een rat. Dat je de problemen kent en vervolgens exact hetzelfde doet. Gewetenloos dus.

Joep zegt: mag ik daar uit lezen dat je het me in zekere zin - terecht? - kwalijk mt
Rina zegt: was er uiteindelijk ook zelf bij
Joep zegt: wat ik mij heel goed kan voorstellen en dacht zondag's nou die wil me nooit meer zien of horen
Alweer hetzelfde repertoire als bij mij.

Rina zegt: heeft wel door mijn hoofd gespeeld idd
Joep zegt: ja jij was er zeker helemaál zelf bij dat is een ding wat zeker is en heb ik wel heel als heel erg in een droom ervaren
Alweer dezelfde woorden als bij mij. Wat een uitgekauwd repertoire.

Rina zegt: en weet t nog niet eigenlijk, maar heeft te maken met alles daarvoor ook, mijn ervaringen dus
Joep zegt: ik begon over die onzekerheid van me .... zakelijk gezien ben ik een spijker maar met en voel ik me soms zo'n ongelofelijke hannes
MENSELIJK gezien ben je zo hard als een spijker. Je belazert je vrouw al jaren en zit 's avonds gewoon weer aan de eettafel. Leuk voor je kinderen om zo'n vader te hebben en…. misschien weten ze het binnenkort.
Je zal als ouders zo'n kind krijgen, jij bent het voorbeeld van een levend wezen waarvoor abortus een uitkomst geweest zou zijn. Wees maar blij dat je vader niet meer leeft. Tjonge, jonge, het zal je zoon zijn, zo'n gewetenloze schoft.
Zakelijk zo hard als een spijker??? Daar zetten wij vraagtekens bij. Een website van je bedrijf met 'Nieuws' uit 2007??? Tuurlijk!! Bloeiend bedrijf! Een foto waarbij je achter een pc zit die nog met een slinger aangezwengeld moet worden? Flitsende zaak, dat is duidelijk. Een auto die geen bedrijfsauto is en dat als commercieel directeur? Mensen in een dergelijke functie krijgen iedere drie jaar een nieuwe auto en rijden niet in zo'n oud barrel. We denken dat jij gewoon met een kraam op de markt staat of zoiets. Maar ja, dat heeft in jouw ogen uiteraard geen status, dus lieg je erop los.

Rina zegt: was niet te merken anders
Joep zegt: en ga er daarom ook zo secuur mee om althans dat is mijn intentie
Joep zegt: stom hé ... op dit moment zó op messenger te praten ... terwijl je dingen als emotie, blik, houding volkomen mist ?
Ach, maakt niet uit. Die emotie heb je in het echt ook niet, hebben Rina en ik vastgesteld.

Joep zegt: In bed was, ben je in een woord magic!!!!
Hééé, ik ook. Exact hetzelfde woord.
In bed??? Maar dat mag jij toch helemaal niet van god?? Dan moet je eerst getrouwd zijn met de persoon met wie je seks hebt, toch? Trouwens, zo'n lullig kwartiertje, is dat al magic??

Joep zegt: zó kunnen genieten ? Ik krijg het er weer warm van!!!
Dat miezerige kwartiertje??

Joep zegt: wat was dat heerlijk! .. net een droom !
Verzin toch eens een nieuw repertoire. Uiteraard heb ik Rina laten weten dat al je woorden bij mij hetzelfde waren.

Joep zegt: of ervaarde jij dat anders soms ?
Rina zegt: nou jah ik ken mezelf dus ach
Wat is ze slim hè, geen antwoord geven. Ik ga hem laten bloeden, heeft ze maandag besloten. Deze charlatan, zei ze, is nog niet van mij af. Inmiddels heeft ze uiteraard besloten dat jij de moeite niet waard bent. En terecht. Stront aan onze schoenen, meer niet.

Joep zegt: nooit durven dromen zelfs dat een daar zo in kon opgaan
Joep zegt: bloos blooos
Dat schreef je naar mij ook. Wat een geestelijke armoede als je naar alle vrouwen hetzelfde schrijft.

Rina zegt: moet zeggen dat t wel behoorlijk sexlustig was en weinig tederheid
Rina en ik zijn het er over eens dat het met jou seks om de seks is, meer is er niet.

Joep zegt: is dat zo? meer uit lust bedoel je het zo ?
Joep zegt: zo ervaarde ik dat bepaald niet anders zou ik me ook niet zo hebben laten gaan
O nee?? Nou, wij weten beter. Leugens, allemaal. Trouwens, laten gaan?? Vijftien hele minuten, ja dat is niet mis zeg.

Rina zegt: ben je normaal niet zo dan
Joep zegt:  .. om het plat te zeggen .... voor de neuk was ik niet bepaald jouw kant op gekomen
Dat schreef je letterlijk ook aan mij: als het alleen voor de neuk was zou je het wel dichterbij gezocht hebben.

Rina zegt: waarvoor dan
Joep zegt: om je te leren kennen
Rina zegt: ik weet niet of ik t uberhaupt wel wil
Joep zegt: Lijkt het dan niet beter als we daar dan eerst eens achter zien te komen ?
Ja!!! Pakken die kans!! Stel je voor dat ze weer over een bezoek aan jou begint. Dat kun je niet gebruiken natuurlijk.

Rina zegt: je lijkt me n ingewikkelde man en daar zit ik niet zo op te wachten en tja die sexescapade heeft me ook wel aan t denken gezet
Joep zegt: dan moeten we - hoe jammer ik het ook vindt - niet doorgaan
Goed zo, vrouwen die op bezoek willen komen, dat is link. Vrouwen zijn er om te neuken, verder geen gedoe !

Joep zegt: al vond ik het vóórdat we sex hadden wel onvoorstelbaar fijn ... of beleefde je dat ook anders ?
Rina zegt: nee hoor
Joep zegt: Rina, weet je wat misschien beter is - want ik proefde dat wat je nu zegt maandag ook al - om het idd te laten bezinken?
Joep zegt: Je bent in mijn ogen een onvoorstelbaar mooie
Rina zegt: koop ik nix voor hoor
Joep zegt: met hele zachte kanten waar ik als een blok voor val
Joep zegt: maar zoiets moet wel van 2 kanten komen
Rina zegt: al die mannen hebben me nog nooit ook maar 1 bosje bloemen of zo gegeven hahaha, dus koop r weinig voor
Joep zegt: ik weet niet of jij daar nix voor koopt meisje!
Rina zegt: moest zelfs soms betalen net als bij jou
Ook al niet per ongeluk opgemerkt. Ze wist uiteraard al dat dat bij mij ook zo was. Bij haar ook al je portemonnee vergeten? Hoe is het toch mogelijk. Toeval?? Wij geloven er niet in hoor. Wij hebben de conclusie getrokken dat je gewoon geen cent te makke hebt, mede gezien het feit dat je in zo'n ouwe bak rijdt dat ze er zelfs op het woonwagenkamp hun neus voor optrekken. En, tweede conclusie, dat je thuis financieel erg strak wordt gehouden zodat je het je ook daarom niet kunt veroorloven.

Joep zegt: ondeugende rakker die je bent!
Hoe kom jij toch altijd aan die ondeugende vrouwen. O ja, zoeken naar profielen met de woorden passie, erotiek enz.

Rina zegt: nee maar t gaat uiteindelijk toch altijd maar om sex sex en nog een s ex
Joep zegt: en dat is dus niet waar!
Nee????? Is dat niet waar??? Nou, je zou mij voor de gek hebben kunnen houden hoor en Rina ook.

Joep zegt: zet dat alsjeblieft uit je hoofd
Rina zegt: mannen zijn niet meer attent tegenwoordig glf ik
Joep zegt: laten hun portemonaie thuis
Het is al een jaar of wat portemonnee, vroeger was het ook geen portemonaie maar portemonnaie, met twee ennen. Maar ja, als je hem toch thuislaat als het erop aankomt, wat doet de schrijfwijze er dan toe?

Joep zegt: wacht maar af
Rina zegt: nou weet ik nog niet hoor
Joep zegt: schijn bedriegt
Rina zegt: en schone schijn
Joep zegt: die bloemen krijg ... ben allang gaan kijken of ze blauwe hadden ... nou al moet ik ze blauw spuiten!
Ja joh, misschien kan dat wel, die erectiepillen zijn toch blauw?

Joep zegt: ik bedrieg ... dat bedoel je toch ?
Rina zegt: ik ga weer ff wat doen Joep
Joep zegt: schone schijn ... wist niet dat ik zo mooi was
Dit is echt een vergissing. Ik mag toch hopen dat je dat niet echt van jezelf denkt. Je hebt toch wel een spiegel thuis? Ikea, dichtbij, heeft er zat en…. vrij goedkoop, je kunt je portemonnee gewoon meenemen.
Rina en ik zijn het er over eens dat je een verre van aantrekkelijke man bent, de reden waarom zij je na het zien van je foto liet weten niet onder de indruk te zijn en waarom ik de eerste keer niet voor je viel. En dan heb je ook nog een pleefiguur, bent uitermate slecht gekleed, hebt een kunstgebit en vies veel lichaamshaar.

Joep zegt: jammer dat ik niet - meer ?- boei
Rina zegt: maar ik ga dus ff verder
Joep zegt: maar nog even! heel eventjes
Rina zegt: want
Joep zegt: als ik je kan/mag helpen met dingen als die kraan bijv. dan mag jij mij dat best vragen hoor !
Wat dacht je, ze dumpt me, dan maar zo'n binnenkomer proberen. Helpen met een kraan kan alleen maar in haar huis en dan krijg ik haar wel weer in bed.

Rina zegt: keep it in mind
Joep zegt: vind het wel fijn je even openhartig te hebben gesproken want ik zat daar heel erg mee
Tuurlijk, dat schuldgevoel weer, vanuit dat Godsbesef.
Dit is allemaal zo hilarisch als je bedenkt dat er niets is wat ze niet weet van je vorige contact, je weet wel, dat contact met 'een', ook wel 'die' genoemd.

Rina zegt: trouwens als t is kom ik eerst naar jou en niet andersom dus geef je adres maar
Goed zo Rina, blijven drammen over dat adres

Joep zegt: eeeee eerst gingen we bezinken weet je nog ?
En ze blijft geen antwoord krijgen.
Overigens, de tactiek van dit gesprek hebben we samen zo afgesproken. Vragen naar een bezoek van haar aan jou, vragen naar dat geloof, die 'vergeten' portemonnee ter sprake brengen enz. enz.

Rina zegt: je weet mijn adres ook
Nog maar es geprobeerd, maar nee hoor, geen commentaar. Wie weet woont hij noch in Ridderkerk, noch in Hendrik Ido Ambacht, misschien wel in Poortugaal, daar is toch zo'n huis waar mensen die waarheid niet van leugen kunnen onderscheiden een fijn thuis hebben?

Joep zegt: ik sluit af anders zitten we over 1 uur nog te kletsen
Ja, hier valt niet veel meer te neuken. Geen tijd meer aan besteden dus.

Joep zegt: xxxxx
Rina zegt: ke 


Onderaan de mail met het msn-gesprek doe ik er nog een schepje bovenop:
Is dat schrikken! Je dacht natuurlijk dat je er mooi mee weggekomen was. Tsja, daarom hebben we ook zo lang gewacht. Laat hem eerst maar een paar maanden denken dat ie veilig is, zei ik. En dan toeslaan. Daar genieten belogen vrouwen van.
Wat moet jij een armetierig leeg leven hebben om op een zo satanische manier van alles te verzinnen, te verdraaien, te liegen en te bedriegen. Tik op Google pathologische leugenaar in, houd jezelf eens een spiegel voor.
Wat ben jij verdorven. Nietsontziend uitschot dat misbruik maakt van vrouwen die al de nodige klappen hebben gekregen. En dat allemaal onder de paraplu van Godsbesef. Het is een belediging voor god dat jij op deze wereld rondloopt. Kijk maar uit met het ter kerke gaan, het zou best eens kunnen dat de bliksem inslaat als jij over de drempel stapt.
Wat ben jij een verachtelijke rat. En dan wil ik je de reactie van Rina en twee vriendinnen van mij niet onthouden: wat een zielige man, wat een minkukel ! Het woord ziek valt trouwens ook regelmatig bij mensen aan wie ik dit vertel. Van die laatste optie ben ik het meest geporteerd. Wat ben jij ziek.

Overigens meen ik het serieus, je wilt je kinderen toch zo'n vader niet aandoen. Je wilt je vrouw (Els) toch niet opschepen met zo'n man. Ik neem aan dat ook zij je vertrouwt, verlos haar van zo'n man voor ze er achter komt wie je werkelijk bent: iemand die het niet waard is te leven.
Mocht je het bos wat onhandig vinden (hoewel toepasselijk), twee koperdraadjes om je polsen en dan in het stopcontact schijnt goed te werken. Doe dan wel eerst die abject wansmakelijke klokjes uit, daar wil een mens toch niet dood mee gevonden worden!
Mocht je deze manieren niks vinden, je bent toch inventief genoeg om je familie van je te verlossen?

Je bent met bovenstaande msn-gesprek vreselijk belazerd maar ik neem aan dat dat duidelijk is. In jouw geval echter is dat toegestaan, God heeft ons om hulp gevraagd je zover te vernederen. Hij vond het de hoogste tijd, zei hij. Hij vindt een rat ook verwerpelijk en vindt het pijnlijk iedere dag met één van zijn grootste mislukkingen geconfronteerd te worden. We hebben hem nog net kunnen bezweren geen nieuwe zondvloed te zenden.

En een lol dat Rina en ik hebben over dat ene dat we samen hebben gedeeld: die loser uit Ridderkerk. Of was het nou Hendrik Ido Ambacht? Of?? Die man die zijn portemonnee niet meebrengt als hij denkt dat hij ergens moet betalen. Die in augustus bij mij zei dat hij een half jaar geen seks had gehad en in september bij Rina dat hij een jaar geen seks had gehad. En natuurlijk wisten we al dat ze nooit meer wat van je zou horen na haar vraag over een tegenbezoek.
Wat een ploert, wat een tragisch mislukt exemplaar van het menselijk ras. Wat een belediging voor het menselijk ras. Hoe diep kun je zinken. Wat een leeg, leeg leven. Verlos jezelf er toch van.

Bedenk even het volgende: van een man die stijl en klasse in zijn oproep vraagt, verwachten Rina en ik hetzelfde: een gentleman die zich als een gentleman gedraagt. Over je proletengedrag ga ik het niet nog eens hebben, dat is voldoende belicht, maar je voorkomen is er één van een slecht geklede boerenpummel met een tien jaar te oud hoofd en enige distinctie is je totaal vreemd.

Belangrijk:
Je hebt mij voorbeelden verteld over je wraakzucht en hoewel er niets van je verhalen waar is gebleken, doe ik hierover alsof ik het geloof. Aan Rina heb je dat niet verteld maar ze neemt het van mij voetstoots aan. Dat kan, want ik ben een betrouwbaar persoon.
Let dus even goed op bij het volgende: als er bij ons zelfs maar een blaadje op ons hoofd valt, ook al is het herfst, jouw naam wordt genoemd. We doen van iedere kleinigheid aangifte en noemen jouw naam. Mijn kinderen zijn op de hoogte en hebben al je gegevens, haar vrienden idem.
Bovendien: pas zelf maar op. We weten inmiddels dat je getrouwd bent en waar je woont. We hebben een (schoon)zus van je getraceerd en vijf kinderen hoewel we over één ervan twijfelen maar dan blijven er nog vier. In dit digitale tijdperk is dat allemaal heel eenvoudig. Dus: ACTIE = REACTIE.
Overigens betekent 'we' in dit geval niet Rina en ik, dit is door een derde gedaan.

Het Wordbestand (tsja, zo'n administratief persoon als ik bewaart alles) van al jouw en mijn mails en smsjes (277 bladzijden) ligt al geadresseerd gereed en gaat bij het minste gevoel van onraad richting xxxxx aan den IJssel naar je vrouw en digitaal naar je kinderen. Het bovenstaande msn-gesprek eveneens, ik twijfel alleen over met of zonder commentaar. Met lijkt me voor je vrouw wel verduidelijkend. Wat denk jij? Ook de printscreens van je inschrijvingen op Knuz, Lexa en Netlog liggen klaar voor verzending.
Zou wel zeer doen hè, als je kinderen dit te horen krijgen. Dat is ook de bedoeling. Dat had je eerder moeten bedenken. Daar ga je met al je kapsones. Maak er toch gewoon een eind aan in plaats van al dat bedrog.
En misschien verander ik nog wel van gedachten en stuur ik het sowieso. Je weet maar nooit. Uiteindelijk heb jij mijn al twintig jaar hooggehouden principe nooit iets met een getrouwde man te zullen hebben om zeep geholpen. Denk je dat ik vanuit het niets die keuze heb gemaakt? Daar is over nagedacht. Er zijn mensen die wel principes hebben en ik ben er één van. Jij hebt dat genegeerd en met voeten getreden en dat verdient represaille.
Ik had eerst nog compassie met je vrouw en wilde een onschuldig persoon niet het slachtoffer laten worden, maar mening vragen aan vijf à zes vrouwen leert dat ze allemaal hartgrondig zeggen dat ze het absoluut willen weten als het hun man is die zo'n rat is. Ik mag aannemen dat jouw vrouw niet anders is dan andere vrouwen.
Lastig hè: als je iets doet gaat het naar je vrouw en kinderen en als je niets doet kan dat ook het geval zijn…….

En dan hebben we ook nog je werkgever. Weten ze daar dat je hele dagen zit te mailen en msn'en?? Dat je onder werktijd ligt te neuken met andere vrouwen dan de jouwe? Mij lijkt dat ze dat wel graag zouden willen weten. En, als het waar is van die extern adviseur, die zal daar helemaal van smullen. Is het meteen duidelijk wie de zak gaat krijgen. Je hebt het in ieder geval dik verdiend, jou mag het allerergste treffen. Hoe is het mogelijk dat die god van jou betere mensen treft met vreselijke ziektes en een proleet die het verdient overslaat.

Je pogingen om je sporen van internet te laten verdwijnen waren te laat. We hebben genoeg mogelijkheden om je mails naar toe te zenden.
Wat is je nummerbord ook weer??? Hoe dom denk je nou eigenlijk dat we zijn? Begon het niet met XX?? en op het laatst XX?? en dan N(etjes) G(ereformeerd) ertussen??
Commercieel directeur, met zo'n ouwe rammelbak?? Gekocht bij je naaste buren van het woonwagenkamp zeker? Fijne buurt. 'Een commercieel directeur', zei degeen die alles voor ons uitgezocht heeft, 'woont echt niet zo.'
Psycholoog hahahahahahahahahahahahahahaha
Beurs in Essen hahahahahaha.


Onze Joep heeft zowel aan Rina als aan mij verteld dat hij de studie psychologie heeft afgerond. Psycholoog! Psychopaat zal ie bedoelen. Als je de man gezien had, zou je dat net zo ongeloofwaardig vinden als wij. Het kan doodeenvoudig niet. Maar we geloofden het want wie gaat er nou alles aan elkaar zitten liegen? Hij dus, over zijn woonplaats, zijn huwelijkse staat, zijn baan, zijn inkomen, zijn opleiding, zijn verleden, de reizen die hij voor zijn werk maakt, de avonturen met vrouwen die hij tijdens die reizen beleeft, alle verhalen die hij vertelde en waarvan sommige geloofwaardig waren maar veel ook ongeloofwaardig (maar ja het kan, weet ik veel, uit de klei getrokken Zeeuws meisje), alles, alles is gelogen. Heel dat opgepimpte imago bestaat niet.

Je begrijpt dat ik zijn nummerbordletters heb vervangen door XX-en. Behalve die twee in het midden, dat is te leuk.

Joep staat stijf van schrik als hij de bijlage leest, al zijn leugens ontmaskerd, en reageert.
Uiteraard stond van tevoren vast dat hij geen antwoord zou krijgen, dan begint het opnieuw, daar tuin ik niet meer in.

Tue, 18 Nov 2008 21:28
Subject: RE: Schrikken
Ik denk dat jullie allebei gelijk hebben en mijn leven inderdaad verkeerd heb ingericht, dus als jullie mij dit willen aandoen dan kan ik alleen maar beamen dat je gelijk hebt!Het is een schuldgevoel wat ik aan mijzelf heb te danken en zou niets liever willen dan daar vergeving om vragen al besef ik dat het allemaal te laat is.Toch doe ik het en vraag om vergeving als dat mag J

Vergeving, ammehoela. Doodvallen kan ie.
Er komt vrijwel meteen nog een mail. Daar blijkt uit dat hij panisch is en al tijdens het lezen zit te mailen. Hij komt al lezende steeds meer te weten en omdat ie in het nauw zit is dat opnieuw aanleiding om te mailen:

Tue, 18 Nov 2008 21:33
Dus zouden jullie niet mij maar mijn vrouw dit willen aandoen dan heb ik daar - en ben me dat inmiddels bewust - weinig meer op in te brengen. Wel weet ik dat ze er onderdoor zou gaan al wil nu beslist geen medelijden oproepen.Het enige wat ik hierover kan zeggen doen jullie dan maar wat goed is in je ogen omdat ik het allemaal aan mijzelf heb te danken .. dus ga dan je gang maar .. ik heb dit over mijzelf heen gehaald zonder de zielige jongen uit te hangen.Het enige wat ik jullie wil vragen spaar mij niet maar spaar wel mijn vrouw.Meer kan ik niet vragen

Hij gaat op de zielige toer, net als in veel van zijn mails. De man is een geboren slachtoffer.
En nog een mail. Hoezo in paniek!?

Tue, 18 Nov 2008 21:46
Zeggen jullie dan maar wat ik kan/moet doen ik weet het gewoon niet meer en weet dat al weken niet.Als het voldoening brengt om zowel mijn vrouw als m'n kinderen per brief te gaan laten weten wat ik heb aangericht dan hebben jullie alle recht daartoe.Ik weet dat ik het aan mijzelf te danken heb en mijn leven heb verwoest door mijn eigen genot na te gaan.Als ik het kon terugdraaien zou ik dat maar al te graag doen maar zoiets kan niet en voel dat ik daarvan de pijn zal moeten ondergaan kennelijk nu ik weet dat het voornemen er is om daar een breif over te gaan schrijven.Doe dat dan maar als dat voldoening brengt.

Je zou bijna medelijden met hem krijgen. Welnee, kom op zeg!! Dood moet ie.
De volgende dag, als het gehele epistel wat is bezonken, mailt Joep nog een keer.

Wed, 19 Nov 2008 13:06
Subject: Niet uit medelijden maar lees eens
Zónder medelijden op te willen wekken wil ik je nog wel laten weten al een poos geen toekomst meer te hebben. Als de zaken op de manier doorgaan zoals nu, is het gewoon einde / over / uit per 31 december as. met de zaak waar ik nu zit dus dat zie je scherp over die oude rammelbak.  Wat mijn verleden betreft dat heb ik aan mijzelf te danken ja ook al zou ik dat maar al te graag willen goedmaken. Dat zou mij een groot goed zijn maar ik heb het gevoel dat alles wat ik erover zeg of schrijf wordt opgevat als "Daar heb je hem weer met z'n mooie praat" wat ik mij heel goed kan voorstellen. Dus mij hoef je niet te sparen maar vraag slechts één ding: Laat mijn vrouw erbuiten - al is ze op de hoogte van mijn escapades in het verleden - want dat zou vrijwel zeker haar ondergang worden. Mocht ik de kans krijgen jullie dat eerlijk en oprecht te mogen leggen, dan zou mij dat - nogmaals - een groot goed zijn.Ik besef al te goed wat ik hem aangericht en kan jullie beider reactie ontzettend goed voorstellen.Doe dan maar waar je vrede bij vindt al is het mij niets te veel jullie te vragen mij dit te willen vergeven.Dus mijn heden? Ach zoals ik gisteren al schreef ... daar was al niet veel van over en heb het gevoel dat dat vanaf nu alleen nog maar minder gaat worden gezien de inhoud van de mail. Hou die laatste opmerking er alsjeblieft af omdat het laatste waar ik mij mee bezighou "vriendinnen" zijn. De berg schuldgevoelens die ik me door dat handelen op mijn hals gehaald heb hebben mij dat daartoe gebracht zowel naar jullie als m'n vrouw én kinderen ..voor zolang ik de laatste twee nog zal of mag blijven houden. In het besef besef dit allemaal aan mijzelf te danken te hebben heb ik helemaal geen voornemens tot welke acties ook in de zin van dingen beschadigen of zo dus dat ik in die richting zou gaan dreigen komt - althans niet in mijn - gedachten op.  Ik zou daarom willen vragen kunnen en willen jullie dit vergeten ?Zeg mij maar wat ik daar nog verder aan kan of moet doen.

Ach, ook nog ontslag! Pseudologia phantastica in eigen persoon. Hij wordt steeds zieliger. Op zo'n man is maar één term van toepassing: LOSER!!
Op geen van deze vier mails is geantwoord.

Overigens is op Mensenlinq.nl, waar je alle rouwadvertenties kunt vinden, niets te vinden van iemand met de achternaam van Joep. Zou de loser ook daar over gelogen hebben?

Hieronder zijn profiel op Lexa:

Woody753
51 jaar
Rotterdam Zuid-Holland

Die ene vrouw die mij kan en wil bekoren :-) ? Ik ben een Stier uit 1957 en woon nét buiten Rotterdam en geboren met een warmbloedig karakter... Ik kan sóms heel nadrukkelijk aanwezig zijn maar mijzelf zéér bescheiden opstellen (bijna een niet te combineren vorm maar t'is toch wel zó !)
Ik loop er best graag verzorgd bij (wat ik ook van mijn 'droom' verwacht) hou van humor, plaag soms graag, heb een hoge aaibaarheidsfactor (heeft twee kanten toch ?).
Waar ik écht van genieten kan is samen met een heerlijk glas wijn of tijdens een romantisch diner - aan het strand, in de stad of lekker intiem - elkaar alsmaar verder ontdekken en bekoren.
Je kunt mij op een hele knusse site vinden zolang je maar slim genoeg bent om te weten waar je mij moet zoeken :-) Ben ik benieuwd of je ook nog eens een slimme dame bent die mij weet te vinden omdat ik geen betalend lid ben hier op lexa. Áls je mij gevonden hebt beloof ik je mijn foto per mail te sturen!!! De vrouw waar ik naar zoek ... zeg maar .. de vrouw van mijn droom ? (lijkt wel of ik de specificaties van mijn nieuwe auto aan het invullen ben :-) ) :
"Lang". Dat is 'rekbaar' ja, dus zullen we zeggen vanaf 1.70 mtr. ? (Je altijd op mijn knieen een kusje moeten geven kan lastig worden - máár t'is géén absolute eis al is het wél een stuk comfortabeler)
Klasse en styl ! (En jij weet wat die woorden werkelijk betekenen :-)
Lange haren .. (Maar liever niet uit je neus)
Stralende ogen en een mistieke glimlach (van je moeder meegekregen?)
Onderhoudende geest (maar geen zeurpietje)
Humor waardeert (en dus zelf ook tegen plagen kan)

Hij kan uiteraard alleen op gratis sites met vrouwen mailen. Op Lexa is hij geen betalend lid zodat hij daar geen contacten kan opdoen. Hij kan zich niet permitteren ergens betalend lid te worden want dan wordt het bedrag van de gezamenlijke bankrekening afgeschreven. Hij staat ook op Netlog, twee keer zelfs, als MegaJoep en als Joep753.

Ik besluit dat dit genoeg is en dat ik Joep zijn lesje heb geleerd.
Maar dan ..... lopen Myra en ik op een zaterdag te winkelen en zien ineens de perfecte kaart….. de krijtreus van Dorset. We kopen de kaart en ons plan leukt zich op. We kopen bij Jamin wat blauwe Smarties. Thuisgekomen vinden we via Google een plaatje van een doosje Viagra en printen dat. We plakken het printje en de Smarties, die uiteraard staan voor Viagra pillen, op de kaart. De tekst luidt alleen maar 'Veel succes'.
Op internet kwam ik bij toeval, half juli 2009, de kaart tegen. Dit is hem, toepasselijker kan het toch niet:

kaart
Ons doel is hem opnieuw de stuipen op het lijf te jagen. De mail is nu enige tijd geleden en het kan geen kwaad even te laten weten dat we hem nog niet vergeten zijn. We twijfelen er niet aan dat dat lukt. Hij heeft niet voor niets dertien, 13!!!,  pagina's lang in het msn-gesprek met Rina geprobeerd te ontdekken of er iets was uitgekomen van zijn bedrog. Hij is doodsbang dat zijn escapades uitkomen.
Deze kaart hebben we, heel netjes, gestuurd aan de heer Boom. Het kan dus zo zijn dat zijn vrouw de kaart niet heeft gezien.

Nou, dat was het dan wel. Genoeg is genoeg. Maar….in december ben ik in Rotterdam en zie in een caféetje Boomerangkaarten en één ervan is zwart en er staat met rode kerstletters op: Prettige Datedagen. Het is een kaart uitgegeven door Lexa met een aanbieding voor een gratis lidmaatschap van een paar dagen. Dit is zo toepasselijk, dat kan ik uiteraard niet laten. Ik beschrijf de kaart als volgt:
'Nou, is dat geweldig! Gratis lidmaatschap bij Lexa. Hoeft het niet van je bankrekening af.'
Myra en ik bedenken de ultieme grap en schrijven eronder: 'En doe de groeten aan Dolly'.
Wie is Dolly? Drie keer raden. Niet? Echt niet? 't Is simpel hoor, de meeste mannen geven hun speeltje toch een naam … ? Juist. Die van Joep heet Dolly.
Deze kaart sturen we aan de familie Boom. Het is dus goed mogelijk dat mevrouw Boom deze kaart heeft geopend. We gunnen het hem. Ik blijf erbij dat zij een onschuldig slachtoffer is maar aan de andere kant: hoe dom kun je zijn? Jaren en jaren van bedrog en zij weet van niks. Hij ging de laatste keer om 1.00 uur bij mij weg, dan komt hij om 2.15 uur thuis. Geloof je dan in 'vergadering'?
En daar komt nog bij dat alle vrouwen aan wie ik het vraag zeggen het te willen weten als ze bedrogen worden.

Nog één grap halen we uit. Ik ben eerste kerstdag bij Myra en breng een zakje met in haar opdracht geschepte blauwe Smarties mee. Ik heb geen idee wat ze ermee van plan is. 's Avonds laat gaan we richting xxxxx aan den IJssel, stappen uit in de straat waar Joep woont en maken een wandelingetje. Myra gooit een flinke handvol blauwe smarties, die uiteraard Viagra suggereren, op de oprit.
Weet je nog welk weer het eerste kerstdag 2008 was? Nee? Wel, het ontlokte Myra de hartgrondige en zeer tevreden klinkende uitspraak: 'Zo, die zitten morgenochtend allemaal vastgevroren'. En dan komen we niet meer bij van het lachen. We zien het helemaal voor ons.

En al dit gedrag van mij! Geen gemene draad aan mijn hele lijf. Tot dan toe. Wat kan zo'n schoft allemaal in je naar boven brengen. Maar ik ben dan ook to hell & back gegaan door deze man. Hij was zich zeer bewust van wat hij deed en heeft daarmee mijn gevoel voor rechtvaardigheid geschaad, ik heb dit niet verdiend. Hij heeft opzettelijk misbruik gemaakt van mij en mijn vertrouwen, dat is het ultieme verraad.

Dat was Joep, zulk tuig staat dus als gescheiden op relatiesites. Meisjes en vrouwen, pas op!

En hiermee is het gebeurde af, de rekening is vereffend.
Ik heb Joep op Fakerslijst.nl gezet. Met zijn echte emailadres. Ik heb niet de indruk dat het een veel bezochte site is, maar als er één mevrouw hierdoor tijdig gewaarschuwd is, heb ik het niet voor niets gedaan.
In 2010 zie ik dat Fakerslijst.nl van opzet is gewijzigd. Mijn verhaaltje over Joep is niet meer terug te vinden.