Eén van de twee heren die ik nog even niet afmail heet Joop, dat is zijn nickname. In werkelijkheid heet hij Freek. Freek heeft de eigenschappen van een boemerang, hij zoekt legio keren opnieuw contact zonder te beseffen dat hij dat al meerdere keren gedaan heeft. Hij komt dus nog een paar keer terug, tot en met 2009. Dan maak ik definitief een eind aan zijn avances die steeds onzinniger worden.
Hij mailt mij in zijn eerste mailtje meteen zijn telefoonnummer. Ik antwoord dat ik het erg vlug vind gaan maar dat hij mij kan bellen als hij wil. Dat doet Freek. Freek vertelt het e.e.a. en ik idem. We spreken af een keer koffie te drinken. In de tussentijd bellen we nog een paar keer tot …. Freek mij belt op de dag dat mijn broer die in het ziekenhuis ligt en waar het slecht mee gesteld is, niet te bereiken is, zijn vrouw evenmin, zijn dochters ook niet. Ik denk uiteraard dat er iets ernstigs aan de hand is en krijg door de onbereikbaarheid van alle naasten lichte paniek. Dan belt Freek.
Ik geef aan blij te zijn met de afleiding omdat ik denk dat er iets ernstigs is met mijn broer. Freek kan, zoals de meeste mannen, daar niet mee om gaan. Hij zegt wat dingen die mij niet helpen maar waaruit duidelijk wordt dat hij er geen kaas van heeft gegeten hoe je een bezorgd mens geruststelt. Ik merk dat Freek haast heeft dit gesprek te beëindigen. We leggen neer en dat is het laatste wat ik van Freek heb gehoord.

Nu wist ik al dat mannen de benen nemen als het moeilijk wordt maar zo duidelijk laten blijken dat je geen zin hebt in gedoe, is toch wel erg mensonwaardig. Maar ach, ik had het kunnen weten. De mevrouw die bij mij logeerde en van wie ik van het bestaan van Knuz hoorde, had een vriendje opgedaan via die site. Helemaal te gek, helemaal verliefd, hij was lief, attent, leuk om te zien, zorgzaam en ook nog goed in bed. Hûh, bestaan die dan?? Nee, want…….
Na een paar weken kwam mijn vriendin via via tot de ontdekking dat hij een vriendin had en nee, hij was niet van plan die relatie op te geven, reden voor mijn vriendin om hem te laten weten dat het contact over en uit was. De man echter wilde haar graag blijven zien en vroeg of ze vrienden konden zijn. Waar heb ik die dooddoener meer gehoord??? Zij wilde hem ook graag blijven zien en besloot dat vrienden oké was maar het bed uitgesloten. Hij smste dagelijks meerdere malen, nachtelijks idem, belde veel, kwam vaak op bezoek en gaf aan veel van haar te houden. Er werd warm en hevig geknuffeld maar de slaapkamerdeur bleef dicht.
Toen vertrok ze voor een vakantie naar Bali en kwam daar ten val. Iets definitiefs mis met haar arm, veel, heel veel pijn en het vooruitzicht op vele ziekenhuisbezoeken. Dat vertelde ze hem toen hij haar na haar thuiskomst belde. En toen? Hetzelfde als bovenstaand met Freek. Nooit meer iets gehoord. Dat wordt te moeilijk. Daar zijn deze mannen niet voor. Het moet wel leuk blijven. Ze heeft hem nog één of twee keer een smsje gestuurd maar nee hoor, geen sjoege.
Gedrag zoals van Freek, niets meer laten horen zodra het misschien complex wordt, is dus niets vreemds. Voor mannen dan hè.

Freek 2 - juli 2008
Nauwelijks sta ik op een nieuwe relatiesite of ik krijg bericht van Joop. Komt het bekend voor? Juist, Joop is opnieuw Freek, die nooit meer belde nadat ik hem via de telefoon had 'belast' met mijn zorgen over mijn broer. Te moeilijk voor Freek.
Freek mailde mij vorige keer via een andere site maar het is dezelfde man. Hij woont nog steeds in Zeeland en is 53 jaar. Dat weet ik uiteraard allemaal al. Ik ga het eens aankijken wat er deze keer gebeurt. Hij heeft immers geen flauw idee dat ik dezelfde ben als degene die hij via Knuz heeft benaderd.
Hij vraagt mij in zijn bericht een test in te vullen. Wat mag het zijn? Dat is snel duidelijk. Een test is iets dat je bij Lexa kunt opstellen om te weten te komen of degene die de test invult zo'n beetje op dezelfde golflengte zit. Zijn profiel luidt aldus:

een normale hollandse vent ,stevig en stabiel, met body en brains,10 vingers en tien tenen ,als zelfstandige werkzaam, alleenstaand met vele hobbys,blond haar en grijsgroene ogen, 180 lang, niet rokend ,niet alcoholdrinkend

Hij geeft verder aan een atletisch figuur te hebben, wauw, dat schept perspectieven. smile lacht

Op 27 juli 2008 vul ik zijn test in. Slaat echt nergens op, zo'n test, maar ach wat kan het schelen. Ik stuur er meteen een mailtje achteraan:

Hallo Joop,
Ik heb zojuist je test ingevuld maar dat zegt mij allemaal niet zo veel. Het lijkt mij een stuk plezieriger als je mij mailt wie je bent en nog wat meer wetenswaardigheden. Uiteraard doe ik dat dan eveneens.

Mailen schrijf ik. Met opzet. In het vermoeden dat hij onmiddellijk zal willen bellen, net als de vorige keer.

27 Juli 2008
nou Anja goedenavond , wel alles is duidelijk overgekomen hoor
in ieder geval natuurlijk die test zegt niet zoveel ,maar je vult toch 9 van de tien hetzelfde in
ja en wat nu zal ik je een keer bellen of heb je een ander voorstel, groetjes Freek

Precies volgens verwachting, hij wil bellen. Nee dus. Die ervaring heb ik al gehad.

27 Juli 2008
Onderwerp: Woody Woodpecker
Hallo Freek,
O, o, o, niet al te snel!! Bellen nog wel ! Wat denk je van eerst eens een paar mailtjes heen en weer sturen??
Kun je via de site je privé mailadres doorgeven??? Lijkt mij stukken handiger schrijven.
groetjes, Anja.

Mailen, daar heeft Freek geen zin in. Telefoneren wil hij. Waarom? Geen idee. En dan vraag ik ook nog naar zijn privé mailadres. Dat geeft hij niet. Misschien getrouwd, deze Freek?
Nooit meer iets gehoord. Hoezo onfatsoenlijk?

Freek 3 - november 2008
En jawel hoor, om met Gert Jan Dröge te spreken: daar istie weer. Freek uit Zeeland, hij krijgt er nooit genoeg van.
Nog steeds datzelfde oudbakken profiel:

stevige hollandse vent, stabiel en rustig,tien tenen en tien vingers

Hij schrijft:

tis dor in de wooestijn
de gieren vliegen uit
groetjes van freek
ps hoekan ik jou bereiken? trouwens vrij vandaag

Niet, Freek, je kunt mij niet bereiken. Ik wil door jou niet bereikt worden. Zo simpel is het. Flikker toch op!

Freek 4 - ook november 2008
En daar is Freek weer.

anja goeden morgen, ja je kom ze niet zo vaak tegen he vrouwen uit zeeland en dan ook nog in dezelfde leeftijdsgroep, en al helemaal niet op een bezemsteel, zou graag nader contact willen als jij daar natuurlijk ook zo over denkt, ik hoor het graag freek
ps een telefoontje is snel gedaan hoor, horen we gelijk elkaars stemmen

De bezemsteel komt voort uit mijn nickname: hexje. Ik besluit hem niet te antwoorden, ik kan deze man toch niet tot in lengte van dagen een niet-geïnteresseerd bericht blijven zenden? Maar daar is ie alweer:

anja goedendag
ja wel eens eerder contact gehad via dit medium maar het is slechts beperkt gebleven tot een paar keer heen en weer schrijven
lijkt me prettiger wat beter en directer te communiceren
wat stel je voor ,wat vind je prettig
telefoon
dat ik ook een bezem pak en we mekaar tegenkomen op noord beveland
gewoon ergens in z'zee
ik hoor het graag
Freek

Freek heeft het over mailtjes heen en weer, dat is nooit aan de orde geweest. Nog een mailtje:

goedemiddag on line
en hoe kan ik jou bereiken wil nu eindelijk ook wel eens op een bezemsteel zitten, groetjes freek
zal ik eens bellen

Tjonge, wat een dropveter. En altijd wil hij bellen, daar tuin ik niet meer in. Ik schrijf hem:

Voorzover ik weet heb ik al meerdere malen laten weten geen interesse te hebben.
Cursusje geheugentraining nodig??
groetjes, Anja.

De man heeft geen idee dat ik degene ben met wie hij een aantal malen heeft getelefoneerd. Ik maak hem niet wijzer. Zoek het uit.

In december 2008 krijg ik opnieuw een uitnodiging van dezelfde Joop om dezelfde test in te vullen. Zoals al vaker weet ook deze man niet dat hij dat al een keer gevraagd heeft. 

Freek 5 - april 2009
En dan is daar opnieuw Freek. Hij weet van geen ophouden. Zijn profiel luidt nu:

een man van stavast

Hij mailt mij op 6 april:

avond
aangenaam
welterusten
Freek

Uiteraard heb ik niet gereageerd.

In september krijg ik een interessehartje, een chatverzoek, hetgeen ik weiger, en een mail, allemaal op dezelfde dag. Freek maakt er werk van. De mail luidt aldus:

middag
aangenaam ja is wel een mooi beeld wat je schetst, eigenlijk een
beetje kwetsend om naar te moeten kijken en tegelijkertijd gun je een ander het schijnbare geluk
groetjes Freek

Waar gaat dit over??? Geen idee. Twee dagen later, ik heb in mijn profiel iets toegevoegd over mijn recente weekendje Parijs, en daar reageert hij op:

last tango in paris
Freek

Op 7 september 2009:

last tango in paris
marlon brando en maria schneider
groetjes freek

Op 18 september komt Freek opnieuw met een chatverzoek. Ik weiger. Vanwege die weigering schrijft hij het volgende:

zomaar of heb je een reden
groetjes freek

Ik schrijf hem terug:

Wat heb ik nog meer voor reden nodig dan dat ik je al ontelbare keren heb laten weten niet geïnteresseerd te zijn. Dan kun je uiteraard de vraag stellen: waarom niet geïnteresseerd? Wel, ooit reageerde ik positief op jouw verzoek om te bellen. Het werd niks. Dat jij vergeet wie je al eens benaderd hebt en dat daarna nog tig keer doet, tja.....
Anja

Hij schrijft terug, met goedkeuring. Dat is een hele opluchting, stel je voor dat hij het niet met me eens was geweest ")):

ok is een hele geldige reden
maar weet wel dat je hier anja heet en vorige keer ws happy life heet
tenminste die profielen komen overeen, dus ja das een vergissing
weet nog wel dat ik toen gebeld heb, je woont in een appartement als ik me goed herinner.
in ieder geval vond het toen prettig en kan me niet meer herinneren waarom ik er toentertijd niet meer energie in heb gestoken
zal wel te druk zijn geweest met andere zaken en die waren er toen nogal wat
maar goed, helaas dan waarschijnlijk
veel geluk
groetjes Freek

Hij vond het prettig, flikker toch op. Hij wist niet hoe snel hij het telefoongesprek moest stoppen toen bleek dat ik in de sores zat. Ik zeg het ronduit.

Hoezo, jij vond het toen prettig ??
Ik had tijdens het laatste telefoongesprek duidelijk de indruk dat je er vanaf wilde en die indruk was juist aangezien ik je daarna nooit meer gehoord heb.
Ik vind het heel verbazingwekkend dat je blijft mailen via sites.
Wat ik positief vind is dat je je nog herinnert hoe en wat.
groetjes, Anja.

anja
bedankt voor je berichtje terug, in ieder geval sportief van je want je hebt er duidelijk geen goed gevoel aan over gehouden
moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik me het telefoongesprek als zodanig niet herinnerd, weet wel dat ik toentertijd ik denk een jaar of anderhalf terug niet best in het velletje zat en ja wat het doormailen betreft op deze site , wist natuurlijk niet dat jij en die ander dezelfde waren, maar vond je leuk en uitdagend genoeg om te reageren, vandaar
groetjes Freek

In bovenstaand mailtje lijkt Freek heel even een normale vent. Heel even, zei ik.

Freek,
Ik heb daar geen enkel gevoel aan overgehouden. We kenden elkaar niet, hebben elkaar nooit ontmoet, er kwam dus geen gevoel aan te pas.
Maar als je dan opnieuw schrijft dat je met mij wilt bellen, dan denk ik uiteraard 'je kunt de pot op'.
groetjes, Anja.

Dit is zijn antwoord:

de poepdoos
of jou doos

Voor eeuwig weg met die man. Hij weet nu eindelijk hoe het zit. Ik blokkeer hem op de site. Ik ben het zat.