Terwijl ik met Joep mailde, stonden de overige contacten even op een laag pitje. Dim mailde mij in die periode en ik wil jullie de mail niet onthouden.
In augustus schrijft hij. Zijn profiel is voorzien van een foto, ik lig er niet meteen van in katzwijm. Matig. Dim komt uit Zeeland en is 48 jaar, wel ja, ze worden steeds jonger. Als het maar in de buurt is, hè mannen! Dim geeft aan romantisch te zijn. Op Lexa vul je een aantal vragen in en één daarvan is 'ben je romantisch'. Bijna alle mannen op relatiesites geven aan romantisch te zijn. En in het echt?
Dim vermeldt dat zijn kinderen bij hem wonen. Oei, daar begin ik sowieso niet aan, een man met thuiswonende kinderen. Zijn persoonlijke omschrijving luidt aldus:

Mijn naam is Dim,
en ben 48 jaar.
Ik ben een rustige man,
Ik heb een zacht karakter, en ben wel voor een grapje in.
Ik zoek een lieve vrouw. Waarmee ik leuke uitstapjes mee kan maken. En om lekker door de natuur te wandelen. Kortom om samen leuke tijden te delen, en gezellig samen te zijn.en een goed gesprek op zijn tijd.
Ik stel weinig eisen, en doe niet over de kleinste dingen moeilijk.

Hij schrijft mij het volgende:

28 Augustus 2008
hoi zou jij met mij willen chaten om mij wat beter te leeren kennen.
mijn meel aderes is xxxxx
of we spreken wat af op de markt  bij een bakje koffie.
groetjes Dim

Gezien de vele typefouten geen belangstelling voor Dim. Als een beetje zorgvuldigheid nog te veel is.... pfff. Maar lees ik dat goed? Schrijft hij in de eerste regel dat we kunnen chatten om hem beter te leren kennen? Ook een foutje neem ik aan, zal wel 'elkaar leren kennen' bedoelen of….?

Toch makkelijk dat je gewoon op een button kunt klikken en dan gaat er een berichtje naar de betreffende meneer dat je geen belangstelling hebt. Weg Dim.

Verhaaltje:
Dim heeft thuiswonende kinderen en ik vertel jullie dat ik daar niet aan begin. Aan een man met thuiswonende kinderen, bedoel ik.
Waarom? De meneer die ervoor zorgde dat ik veertien jaar lang de gedachte 'nooit meer' gekoesterd heb, had twee zoons. De jongste daarvan kwam met regelmaat in het weekend op bezoek, op onverwachte momenten. Dat kan weleens heel ongelegen komen bij twee verliefde mensen.

Het gebeurde dat ik op vrijdagavond aankwam, gekleed zoals die meneer zich dat in zijn stoutste dromen voorstelde en met een wereldwip in gedachten, en wie zat daar op de bank: de jongste zoon. Tot half twaalf. Tja, tegen die tijd was mijn drive al lang gezakt. Ook van ergernis dat een snotneus van vijftien jaar tot half twaalf blijft zitten. En natuurlijk omdat kinderen van anderen in mijn ogen vaak onopgevoed zijn. De slagroomspuit aan je mond zetten en dat meerdere malen achtereen. Ik had ook nog wel wat slagroom gewild maar ook die lust werd me zo ontnomen.
Sinds die tijd bevinden mannen met kinderen die in de weekends komen, zich buiten mijn jachtvelden, dus zeker mannen met thuiswonende kinderen. Graag volwassen kinderen die op zichzelf wonen.