In december 2008 vind ik het volgende mailtje van iemand die zich Kerstboom noemt. Hij is 45 jaar en noemt ook in zijn mail niet zijn echte naam.

Chocolademelk met Sinterklaas, de dennegeur met kerst, boswandeling in de herfst/lente, liefde bedrijven in het volle licht, een film om de tijd te vergeten, een wijntje op zijn tijd, wat flirten met de buurvrouw, werken omdat het leuk is, journaal om toch bij te blijven, een goed boek voor bij de kachel en een diepgaand gesprek over soms helemaal niets. Spreekt het je aan? Mail me dan.
Groetjes, Kerstboom

Ja hoor, ik zat al op de middelbare school toen Kerstboom werd geboren (waarschijnlijk heette hij toen anders ")) en dus schrijf ik terug:

Hij 45 - zij 59???

Dat deert Kerstboom uiteraard niet. Bekend verschijnsel op relatiesites. Wat kan er als je 45 bent nou toch aantrekkelijk zijn aan een vrouw van 59? Hij zoekt een moeder, hoor ik je zeggen. Oedipus back in town? In ieder geval ga ik me daar niet voor lenen. Hij laat me weten:

Ach, als we allebei willen.
Ik ga van de site af trouwens wil je verder mailen: [mailadres]
Wie weet waar we nog uitkomen.

Nergens, Kerstboom, wij komen nergens uit. Ik heb niet meer teruggemaild. Het lijkt erop dat ik langzamerhand besmet raak met het relatiesitevirus dat als kenmerk heeft dat je steeds onfatsoenlijker wordt. "))