Eind december 2008 ontvang ik een mailtje van iemand die zich Darling noemt, zijn naam is Jeen. Hij woont in Zeeland en is 61 jaar. Hij heeft als woonplaats ingevuld Dichterbijdanjedenkt. Zijn omschrijving:

Ben wel aardig, overwegend rustig/kalm maar beslist niet saai. Zou graag een vrouwelijke vrouw (waarmee ik niet je cupmaat bedoel) 56 - 63 jr leren kennen die nog vol in het leven staat. Meer een gelijkgestemde ziel dan een tegenpool en als het kan zonder gebruiksaanwijzing. Zelf werk ik nog zo'n 30 uur per week. Omdat ik het leuk vind en domweg de knikkers niet kan missen. Het zou handig zijn als je ergens in de regio Rotterdam, Breda, Antwerpen of Zeeland woont want uren reizen werkt op den duur niet(uitzonderingen bevestigen de regel). Ik rook! en reageer niet op interesseberichtjes en profielen zonder foto.

Ik heb een profiel zonder foto maar toch schrijft hij mij:

Kun je me s.v.p. laten weten of Anja en Happy Life dezelfde zijn...
ik kan niet kiezen ...
Anyhow, mooie dagen !

Dit is de tweede keer dat iemand deze vraag stelt. Ik was in eerste instantie hogelijk verbaasd dat iemand die link legt. Bij nader inzien is het niet zo verbazingwekkend. Als je op de relatiesite als zoekcriterium Zeeland invult, komt er een beperkt aantal profielen tevoorschijn, dat maakt het makkelijk die gevolgtrekking te maken.

Hoi,
Je bent de tweede die dat vraagt en ik vraag me af: hoe weet je dat?? Lijken de teksten op elkaar?? zijn ze duidelijk door één en dezelfde persoon geschreven? ik snap er niks van.
Happy Life was mijn eerste en originele profiel, Anja is om een bepaalde reden later gecreëerd.
Ik weet niet eens of het wel mag van de Knuzbaas, twee profielen, maar voorzover ik weet kennen ze je aan je IP-adres, dus dan zou het allang duidelijk moeten zijn en zou ik een waarschuwing hebben gekregen.
groetjes en ook (nog maar één) fijne kerstdag,
Anja.

Ik ga even zoeken op de site en dan blijkt dat als je op bepaalde criteria zoekt mijn beide profielen onder elkaar tevoorschijn komen en ik heb bij allebei een plaatje staan in plaats van een foto. Tja, erg makkelijk dus om de conclusie te trekken dat dit dezelfde mevrouw is. Ik ga één profiel verwijderen, het doel waarom het gecreëerd is, is allang verdwenen.

Als 2 teksten vrijwel gelijk zijn en je ziet vergelijkbare fröbelplaatjes, is het niet zo moeilijk toch..
Zierikzee ook, leuk stadje..
Verder wens ik je een mooie 2e Kerst en als je tijd hebt, stuur n's een foto (de mijne zijn recent) naar: [mailadres]
Groeten !

Op zijn foto komt Darling mij vaagjes bekend voor. Ik vraag het hem.

Subject: Nog een vraagje
Hoi,
Je hebt mij gevraagd je een foto te sturen. Je weet wel, die Zeeuwse die Happy Life heet en Anja ")). Die foto komt.
Ik wil eigenlijk weten of het mogelijk is dat ik jou ken, je komt me zo bekend voor. Werk je ergens waar ik je tegengekomen kan zijn??
groetjes,Happy.

Jeen antwoordt:

Hoi,
Ik zou het niet weten.
Wel kom ik soms in [naam café].
Groeten! Dear

De foto van Jeen is, behalve vaag bekend, nauwelijks aantrekkelijk. Ik heb niet veel zin om met deze meneer verder contact te houden. Eigenlijk moet ik dat meteen bij het eerste mailtje beslissen en niet eerst gaan schrijven, maar dat kwam door de vraag over mijn twee profielen. Ik heb ook niet veel zin hem een foto te sturen, want in het café dat hij noemt werkt iemand die ik ken.
Hij voelt ongetwijfeld aan dat dit niets gaat worden. Hij mailt:

en de hartelijke groeten..... 

Hiermee is Jeen iemand met wie van mijn kant de mailwisseling beter had gekund......