In maart 2007 schrijf ik aan Gipsyking. Een nickname die oprispingen veroorzaakt maar ach, wat maakt het uit, ik vind zijn profiel geweldig. Dit staat er:

Allereerst: iedereen op deze site van boven de veertig voelt zich 'jonger' dan hij/zij is....Hou alsjeblieft op met die flauwekul! Wees wie je bent....
En blijf binnen dat gegeven op zoek naar boeiende ontmoetingen met jezelf en de ander.
En voor de dames onder u, die een hekel aan snorren hebben:-)
Un baiser sans moustache est un dîner sans épices (Een kus zonder snor is als een maaltijd zonder specerijen :- )
Liefde en passie
Een warm lijf om tegen aan te kruipen/
te onderzoeken/
spelende handen/ intimiteit en passie/
armen om mij heen
en alles weer opnieuw ontdekken...

Het woord 'rugzakje' kan ik niet meer horen. Wie na zijn of haar, zeg maar, 35ste nog geen levenservaring heeft is waarschijnlijk verstandelijk gehandicapt of heeft een geheugenstoornis. Het gaat er dus niet om wat je meegemaakt hebt, maar hoe je er mee omgaat.
Ik zoek iemand in mijn leven die aanvullend is voor mij. Ik heb niet iemand nodig om de leegte op te vullen of alleen maar gezellig mee te wandelen of de glaasjes wijn bij de open haard te drinken, allemaal best leuke zaken, maar niet het belangrijkste in de relatie. Ik wil met jou zijn in een relatie en een open communicatie hebben. Werkelijk elkaar verstaan en respecteren, ook al is het "verstaan" misschien soms moeilijk. Voor mij is de basis wederzijds respect voor elkaar, voor elkaars anders zijn en denken en ook een oprechte belangstelling in de ander.
Ik houd van diepte, letterlijk en figuurlijk, ben nieuwsgierig, op zoek naar wijsheid.
ben sensitief, temperamentvol, ongeduldig en soms perfectionistisch. De essentie is dat er een oprecht "ja" kan zijn van twee kanten en dat daar werkelijk de bereidheid is om te werken aan, en het verdiepen van de kwaliteit van de liefde en de relatie. Het gaat niet zozeer om het hebben van een relatie, want ik denk dat er met "het hebben van" je er gewoon niet bent. Dan begint het pas.
Misschien schrikt het je een beetje af, het zogenaamde eisenpakket, dat is zeker niet de intentie. Het zijn wensen!

Wat voor iemand zoek ik?
Ik zoek een "maatje", een "gezel" vind ik ook een mooi woord. Iemand die al wat heeft beleefd en doorleefd. Iemand die werkelijk nieuwsgierig is en houdt van feedback geven en krijgen. Je bent eerlijk, oprecht, in staat om wat in je leeft ook onder woorden te kunnen brengen, en dat dit soms moeilijk is dat besef ik. Geen perfectie dus! Zij wil werkelijk kwaliteit in een relatie, en neemt geen genoegen met oppervlakkigheid, en is ook bereid om er energie in te stoppen.
Iemand die houdt van fysiek kontakt, waaronder zoenen (en dat ook kan..)
Creatief, flexibel, tolerant.......

Ik woon in Zeeland
En lieve dames het is echt niet zover weg als sommige denken:-)
Volgens mij is dit landje 410 km lang??
En voor de juiste vrouw in mijn leven!! Ik ben niet met Zeeland getrouwd:-) Want als je om de hoek had gewoond had ik je al gevonden.

Sorry, op HARTJES reageer ik niet, wel op een persoonlijk bericht! En CHATTEN doe ik ook niet zonde van mijn tijd!!!! NEE OOK NIET OP MSN

Leuk profiel, ik mag dat wel, een man met een mening. Zeker als ik me al die pantoffels bedenk die braaf alles doen wat hun vrouw wil of zegt. Ken je die grap? Er gaat een ambulance voorbij en Jan zegt tegen zijn collega: 'Daar gaat je vrouw'. 'Hoezo?' 'Doe dit, doe dat, doe dit, doe dat....'
Ik schrijf aan Gipsyking over zijn meer dan leuke profiel:

Hoi Gipsyking,
Ik heb genoten van je verhaal.
Ten eerste omdat ik hetzelfde commentaar overal en altijd durf te leveren, maar niet in mijn profiel. Ik denk dat ik dan negatief overkom. Die twijfel heb ik overigens bij jouw verhaal ook, de vraag 'is dit nou een ouwe mopperkont of een gezond kritisch iemand', stel ik me door dit relaas wel.
Je noemt een aantal zaken waarop ook ik bij het lezen van een profiel onmiddellijk afhaak. Bijvoorbeeld al die mensen die vinden dat ze er jonger uit zien of, nog erger, 'anderen zeggen dat enz.' En ja, dat rugzakje is iets wat in de geestelijke gezondheidszorg is ontstaan, maar waar inmiddels iedereen van heeft gehoord en het wordt danig misbruikt.
Van deze clichés maak ik geen gebruik, maar ik bezondig me vast aan andere. Er zijn nog meerdere dingen waardoor ik meteen vluchtgedrag vertoon als ik ze lees in een profiel. Recent heb ik aan iemand geschreven dat ik onderhand gaga word van die open haard en dat goede glas wijn. Alsof dergelijke dingen bepalend zijn voor een relatie.
Dus, veel herkenning in je verhaal.
Je zegt dat je een foto wilt zien maar dat is bij een reactie via de site niet mogelijk.
groetjes, Anja.

Hij schrijft mij terug:

Goeden middag Anja,
Leuk je positieve reaktie? Zo lees ik het althans:-) Ik een mopperkont? Nou nee je zou de eerste zijn die dit vind:-) Heb het eerder met een glimlach geschreven:-) Maar ook serieus bedoeld. En ja iedereen lees het in haar perspectief en soms krijg ik echt leuke reaktie en soms een draai om de oren van dames van wie ik dan denk, het zegt meer over de dame in kwestie dan over mij:-) 
En ja je profiel trekt mij ook aan maar inderdaad ik wil wel een foto zien?

En verder heb ik wensen en blijven wensen als je verliefd word verdwijnt er ook weer een hoop want ik blijf er hardnekkig van overtuigd dat er liefde op het eerste gezicht bestaat ofschoon de kwalijke bijwerking is dat het functioneert als een zandloper, terwijl het hart wordt gevuld loopt het verstand leeg, maar dat is van later zorg.
Want ik wil is dit en nog veel meer, (maar lees het als wensen). Ik wil een relatie met heel veel in diepgang en vertrouwen in intens samen kunnen zijn en samen voelen, waarbij ieder toch heel erg in zijn eigen schoenen blijft. Geen oplostoestanden.
Je hoeft niet over alles hetzelfde te denken of het altijd met elkaar eens zijn, als er maar het vermogen is om echt te luisteren en de ander de respecteren in anders zijn. Ik wil dat het open en vooral eerlijk is, wat er ook gezegd dient te worden.
Een voorwaarde is voor mij dat er absolute veiligheid is om echt met alles te kunnen komen en ook dat de ander die veiligheid zo kan ervaren.
Ik weet wel dat dit eigenlijk iets is dat alleen maar in mezelf zit, maar ik ken de situaties, waarbij ik me toch onveilig gevoeld heb en dat ga ik dicht en sluit me af. Dat is wat ik niet wil. Ik denk als het open is en steeds intenser wordt dat je de wereld bijna vierkant kan maken met zijn tweeën.

Voor mij is intimiteit en seksualiteit belangrijk in een relatie, het is een onderdeel van het zijn met mijn geliefde. Ik wil met mijn hart, mijn lijf en mijn ziel.
Dit is voor een deel wat ik vind en voel.
Een warme groet,
Wubbe

Die Wubbe, ik vind hem leuk. Ik schrijf hem opnieuw.

maandag 19 maart 2007
Hallo Wubbe,
Je hebt het goed gelezen, mijn reactie was zeker positief bedoeld. En mijn profiel... ik heb het vanmiddag gewijzigd. Ik denk dat mijn vorige profiel goed bij jouw beschrijving past en zeker bij wat je in je mail hebt geschreven. Ik heb het weggehaald omdat ik denk dat het voor de mannen op de site afschrikwekkend was. En ik vond het zelf zo mooi….

Ik vind jouw beschrijving over liefde op het eerste gezicht heel mooi. Ik heb het pijnlijke gevolg ervan al een aantal malen ervaren en probeer nu liefde op het eerste gezicht uit te sluiten. Heb nog geen toets afgelegd ")) .

Ach ja, op een relatiesite komt men vaak niet verder dan de clichés over dat goede gesprek, het wijntje en die open haard, strand, bos en terras, en dat doet er allemaal niet toe.
Wat voor mij belangrijk is, is dat ik me niet eenzaam wil voelen. Jeetje, wat een ontboezemingen. En niets feitelijks. Wie ben ik, wat doe ik enz. Nou ja, misschien komt dat nog.

Ik voeg een foto bij van december 2005. Op de grote foto ben ik de meest rechtse persoon (alleen op foto's hoor).

Tot mijn verrassing hoor ik daarna niets meer van Wubbe, iets dat vaker gaat gebeuren. Een terugkerend fenomeen. Onbeleefd vind ik dat. Ik schrijf Wubbe dus nog een keer.

zaterdag 24 maart 2007
Onderwerp: Tsja
Hallo Wubbe,
Tot mijn verrassing heb ik geen enkele respons van je ontvangen op mijn mail.
Uiteraard is het niet leuk om te zeggen 'Anja, sorry hoor, maar jij bent totaal mijn type niet'. Of 'je verhaal is leuk maar dat je in een popkoor zingt, geeft mij nachtmerries'. Misschien heb je mij wel ergens van herkend en denk je 'nee zeg, die ken ik nog van toen en toen'.
Maar dit alles is beter dan niets. Want helemaal niets, dat is niet leuk.

Ik wens je veel succes bij het vinden van wat je zoekt en een fijn weekend,
Anja.

En??? Niets! Dat is domweg onfatsoenlijk. Het blijkt echter modus operandi te zijn op relatiesites.

Dan denk je dat een man heel leuk is, zo te lezen ook een goed opgeleide man, en hij neemt niet eens de normale fatsoensregels in acht. Dat kan allemaal, het is toch anoniem. Wat een minkukel.