Kom je dan al die tijd nooit iemand tegen die wel leuk is? Jawel hoor, Kees uit Den Haag en Erik uit Rockanje. Leuke, aardige mannen met wie ik een aantal mails heb gewisseld. Maar er vonkt niets, van twee kanten niet, en dan is Kees of Erik het ook niet.

Na vier periodes van drie maanden lidmaatschap besluit ik ermee te stoppen. Drie maanden was te kort, ik heb het verlengd met een nieuwe periode, en tot mijn verrassing wordt het lidmaatschap daarna automatisch verlengd. Vervolgens was ik niet snel genoeg met opzeggen en zo ben ik een jaar lid geweest. Ik heb recent in de krant gelezen dat er een wetsvoorstel komt om aan deze praktijken van relatiesites een einde te maken.
Na augustus 2007 is mijn tijd op de site voorbij. Er volgt een hele poos niets, want ik heb genoeg stof om voor mijn vriendin een sappig verhaal te schrijven dat bewijst dat er voornamelijk brandhout op relatiesites rondhangt.

Maar toch… het gaat verder. In eerste instantie zonder dat ik het zo bedoelde want:
Rond de kerstdagen van 2007 logeert een kennis uit het noorden des lands bij mij. Zij is lid van een relatiesite met de naam Knuz. Deze site is geheel gratis, dit in tegenstelling tot de andere sites die, vind ik, forse prijzen rekenen voor het lidmaatschap.
Ik besluit mij in te schrijven bij Knuz want, zo vertelt ze mij, daar kun je je profiel op verborgen zetten. Dat is mooi, precies wat ik wil. Af en toe voor de lol even bladeren maar omdat je profiel verborgen is, ben je als het ware geen lid en krijg je geen mail. Andere mensen kunnen je niet zien. Lijkt mij perfect. Ik wil uiteindelijk geen relatie, maar vind het wel leuk af en toe op een relatiesite te kijken.
Begin 2008 schrijf ik mij in. Mijn nickname zegt iets over mijn levenswijze maar ik kan hem hier uiteraard niet weergeven. Laten we zeggen dat het Happy Life is. In mijn profiel, ook als het verborgen wordt moet je een profiel aanmaken, staat:

Omdat die toevallige ontmoeting maar niet plaatsvindt.
Ik: lieve, leuke, aantrekkelijke vrouw, 59 jaar, uitdagende baan, humor, positief, spontaan, niet-aanwezige zuurgraad, soms graag alleen, geniet van Engelse detectiveseries, films, theater, zingen in een popkoor en van die ene warme man.
Jij: ongebonden persoonlijkheid, gevoelsmens, integer, flexibel, zeker én onzeker, in het bezit van een portie gezond verstand maar ook emotionele intelligentie, en zonder poeha.
Wij: een warme vriendschap/relatie met intimiteit, genegenheid, humor, erotiek, ruimte en respect. Verras me met je reactie.
Spannend? Ook voor mij.
Btw: op Knuzkussen reageer ik niet. Neem ajb de moeite iets te schrijven.

Wat zijn Knuzkussen?? Daarmee geef je door middel van een klik op een symbooltje blijk van je interesse in een bepaald persoon. Die ontvangt dan een standaardtekstje. De zenders van Knuzkussen doen bij mij niet mee, als je niet bereid bent een paar regels op papier te zetten, dan niet. Trouwens, een meer infantiele benaming kan toch niet gevonden worden.
Ik zet het profiel op verborgen en dat is dat. Denk ik.

Het mailadres dat ik voor mijn relatiesiteleven heb aangemaakt, bestaat niet meer, ik maak opnieuw een Hotmailaccount aan om als mailadres op te geven. Omdat mijn profiel op verborgen staat, kan het niet zo zijn dat ik, behalve de mails die Knuz als site stuurt, mails ga krijgen, dus hoef ik op dat hotmailadres maar af en toe te kijken.
Als ik dat in maart 2008 doe, blijk ik meerdere mails van mannen te hebben ontvangen via Knuz. HOE KAN DAT??!! Ik ga meteen op Knuz kijken en wat blijkt tot mijn schrik? Mijn profiel is gewoon zichtbaar!
Ik laat de heren die mij gemaild hebben weten dat dit niet mijn bedoeling is, dat ik geen relatie wil, en ik leg uit hoe het zo gekomen is. Ik bied tevens mijn excuses aan. Een van de heren laat mij weten dat een profiel alleen tijdelijk onzichtbaar is. Ik lees het na en zie dat hij gelijk heeft. O, o, o, de regeltjes niet goed gelezen, altijd te veel haast.

Twee van de heren mail ik nog even niet af. Twee mannen uit Zeeland en uitbreiding van mijn vriendenkring zou leuk zijn. Voor vriendenkringen is het uiteraard wel heel handig als de mensen een beetje in de buurt wonen.