Begin 2007 komt Loed. Zijn verhaal wordt vermeld omdat hij als eerste iets doet wat later 'normaal' gedrag zal blijken bij leden van relatiesites. Verder lijkt hij mij een leuke man, niks mis mee. Ik vind van hem een berichtje op mijn hotmailaccount en schrijf hem terug.

Hallo Loed,
Zojuist ging ik op hotmail kijken, niet mijn dagelijkse mailadres dus ik kijk er zelden, en daar stond een berichtje van jou van 6 januari. Helaas is dat niet via de site binnengekomen op mijn dagelijkse mailadres, althans ik kan het me niet herinneren. Mijn excuses dus, hoewel het geheel buiten mijn toedoen zo is gegaan.

Uiteraard heb ik nu je profiel bekeken.
Met name je beschrijving spreekt mij aan. Je voorkeur voor eerst eens bellen of mailen idem. Veel mannen schrijven dat juist niet te willen, maar mij lijkt een opwarmperiode voorafgaand aan een eventuele ontmoeting, prima.
Hoewel je aangeeft plaatjes te kijken, was dat bij mijn profiel niet het geval. Ik kan mij onmogelijk met foto op een dergelijke site zetten, mijn trots zit dan danig in de weg.

Uiteraard heb ik geen idee hoever je inmiddels gevorderd bent op je weg naar een nieuwe relatie.
Mocht je nog interesse hebben, ik stuur je met plezier een foto maar dat kan niet via de site, in dat geval heb ik je mailadres nodig.
En nee, ook ik ben niet onder de 50. Kan ik er ook niet van maken. Ik voldoe wel aan jouw: 'Goed verzorgd, stijlvol, goed gekleed, charmant, meisjesachtig, gevoelig, sensueel, weten wat het onderscheid is tussen intimiteit en seksualiteit. Invoelend vermogen, gevoelig, speels.'

Ik heb n.a.v. je beschrijving best nog wat te vertellen, maar laat het verder even aan jou over want het is mogelijk dat aan jouw verlangens inmiddels is voldaan.
groetjes en fijn weekend, Anja

Wat ik in deze mail schrijf, is inderdaad aan de orde. Veel mannen willen meteen een msn-adres, een telefoonnummer of een ontmoeting. De laatste categorie hoopt waarschijnlijk op een snelle wip. Ik vraag me in dat verband altijd af wat de gang van zaken is met mensen die op relatiesites aangeven dat hun gewenste soort relatie een date is. Hoe gaat dat??
Je mailt, maakt een afspraak, ontmoet elkaar en dan? Ga je dan eerst ergens gezellig koffiedrinken, loop je een rondje door de stad, bespreek je een restaurant en als het dan vonkt, ja dan is het mogelijk dat je in bed terecht komt.
of
Vrouw schrijft man dat zij om 15.30 uur met de trein arriveert. Hij wacht in zijn auto met ronkende motor om haar af te halen. Ze springt in de auto, ze rijden snel huiswaarts en halen de slaapkamer niet eens.

Scenario 1 kan ik me voorstellen maar 2? Kan dat?? Met iemand die je nog nooit gezien hebt? Scenario 2 is natuurlijk wel heel spannend als je elkaar al kent.

Enfin, verder met Loed. Eerst zijn meer dan aangename profiel even weergeven:

Tja, oproep. Wat wil je nou als je je inschrijft voor een relatiebemiddelingsmedium? Een date of een relatie? Eerst maar eens mailen of bellen denk ik. Chemie ontstaat door een mix van een match in intellectueel opzicht en wederzijdse fysieke aantrekkingskracht toch?
Wat zoek ik? Ook al zo'n aardige. Ik heb geen helder beeld voor ogen, behalve dan misschien dat ik val voor een goed verzorgde vrouwelijke vrouw die geniet van het leven en misschien net als ik net diegene mist die meer kan bieden dan de vrienden en kennissen om je heen.

6 Jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik niet bij " Petrus" tot de ontdekking wilde komen dat ik het anders had moeten doen en de scheiding was DE keus van mijn leven. Ik kwam er al snel achter dat het referentiekader dat ik vanuit mijn eigen sociale omgeving had over mensen van mijn leeftijd, zonder passie of dromen, absoluut niet klopte. Gelukkig heb ik tot voor kort met een lieve vriendin mogen ervaren dat je nog als een jonge hond door het leven kunt gaan en dat leeftijd tussen je oren zit.

Hoe ga je te werk? Net als iedereen vermoed ik. Je definieert je zoekopdracht zoals leeftijd, afstand e.d. (hoewel dat niet belangrijk is, wat zijn afstanden in Nederland) en je drukt op " zoeken". Vervolgens kijk je plaatjes. En als een plaatje je aanspreekt, lees je een profiel. Oh, jullie doen het anders? Tja, wat zei Theo Maassen ook al weer? " Het innerlijk is belangrijk, maar je moet er wel mee over straat kunnen".

Oh misschien toch een paar dingen, liever een vrouw onder de 50 dan erboven, maar als ik vervolgens kijk wie er inmiddels in mijn favorieten zijn beland, dan zijn deze favo's bijna allemaal erboven, maar niet boven mijn eigen leeftijd. Ik heb gepreludeerd op mijn verjaardag over 14 dagen en ben dus nog heel even 56.

Loed is inmiddels 57 en wil geen vrouw die boven zijn eigen leeftijd is. Mij lijkt het aannemelijk dat mannen wat dit betreft in de huidige eeuw zijn beland. Nee hoor, Loed is van het jaar nul. Eerst nog even verder met zijn zeer aangename profiel:

Liever niet teveel overgewicht, maar wat is volslank?
Liefst een vrouw met een zekere intelligentie, maar is een opleiding op HBO of WO niveau daarvoor altijd een garantie? In ieder geval een vrouwelijke vrouw maar hoe definieer ik dat nou? Goed verzorgd, stijlvol, goed gekleed, charmant, meisjesachtig, gevoelig, sensueel, weten wat het onderscheid is tussen intimiteit en seksualiteit. Invoelend vermogen, gevoelig, speels.

Ik las nog eens terug wat ik schreef en bedacht me dat ik misschien wel erg kieskeurig ben, misschien wel TE. Maar wie is dat eigenlijk niet? Jij niet...........? Hmm, tja.............dan zijn we vast niet voor elkaar geboren. Wat zou het heerlijk zijn dat er iemand voor je valt die uitermate kieskeurig is, vanuit de wetenschap dat ze ook wat te bieden heeft.

En ik dan, wat heb ik eigenlijk te bieden? Pfffffffffffff die vraag maar wissen of een poging doen? Ok, vanuit mezelf geredeneerd of wat anderen van me zeggen? Volgens mensen in mijn omgeving die me kennen ben ik attent, galant, charmant en beschik ik over een gezonde dosis humor. Volgens anderen die me wat minder goed kennen ben ik een aardige statige grijze serieuze heer en dat wil graag zo houden.

Ik hou van reizen, dwalen en atmosfeer proeven in steden in binnen- en buitenland, met de kap van de auto af over dijkjes en smalle wegen rijden en genieten van geluiden van de natuur, het aroma van bloemen, bomen struiken, pas gemaaid gras, maar ook van onvoorziene contacten met mensen die je de weg wijzen naar nog mooiere plekjes, die je normaal gesproken voorbij zou rijden.
En thuis, ik kook, ik lees (een boek of misschien wel jouw reactie op internet) krijg mensen over de vloer voor een goed glas of een hapje. Of zoek naar bijzondere dingen op het Internet.

Heel leuk profiel. Een man om voor te vallen. Blijkbaar heeft hij mij terug gemaild maar die mail is niet bewaard. Ik heb nog wel een mail van mij aan hem:

Hoi Loed,
Ach ja, heb ik je tenminste laten glimlachen vandaag.
Aan verlangens voldaan….. Mij lijkt de kans daarop bij een relatiesite niet zo erg groot. Ik heb inmiddels reacties gekregen van de meest verbijsterende soort en ik sta er nog niet zo erg lang. Ik heb van de enige man die ik via deze site heb ontmoet, vernomen dat het bij de mannen niet veel beter gaat. Bizarre ontmoetingen waren ook zijn deel. Het is in ieder geval een ervaring en best spannend.

Bijgevoegd een foto uit december 2005. Ik heb door mijn lidmaatschap van deze site ontdekt dat ik niet veel foto's in voorraad heb. Als je meer van mij wilt weten, hoor ik het wel.

Loed is verder niet nieuwsgierig naar mij, althans ik hoor niets meer. Jammer, hoewel... hij deed nogal prehistorisch over leeftijd.

Het niet reageren als iemand je schrijft, is iets wat mij na verloop van tijd gaat irriteren. Op dit moment voel ik alleen maar verbazing en reageer ik niet. In later stadium schrijf ik de onfatsoenlijken onder ons mijn mening hierover.