In april 2007 schrijft een meneer uit de omgeving, dicht uit de omgeving zelfs, dorpje naast de plaats waar ik woon. Hij heet Leendert en hij noemt zich op de site Falda. Falda is een man van 61 jaar en hij zoekt een vrouw. Is dat even meegenomen? Ik ben een vrouw!!

Ik heb al vastgesteld dat mannen vaak een relatie zoeken in de buurt van hun woonplaats, soms zetten ze er zelfs een kengetal bij of een regio of 'binnen een straal van zoveel kilometer'. Inmiddels ben ik zelfs de volgende tekst tegengekomen: 'het liefst in de omgeving Amersfoort en/of de wijk Nieuwland - Emiclair'. Je gelooft het toch niet?
Zulke avonturiers zijn natuurlijk bij voorbaat uitgesloten. Als kilometers je van een nieuwe liefde kunnen afhouden, ga mijn deur dan maar voorbij. De gezapigheid ten top. Of dit ook voor Falda geldt, weet ik natuurlijk niet.
Falda heeft een HBO-opleiding, wel, dat is fraai. Hij heeft geen religie, dit moet een match made in heaven zijn. Hij rookt niet, ook heel belangrijk. Zo'n man waar je drie keer per jaar de muren door moet sauzen, is geen verrijking zoals dat heet in relatiesitetermen. In zijn profiel zoekt hij:

Zelfstandige vrouw met eigen mening die er goed uit ziet, die haar leven kan/wil delen. Van reizen, zee en strand, wandelen, fietsen, cultuur, natuur en van alle mooie dingen in het leven houdt en verder geen omatype is. Ik heb zo iemand genoeg te bieden, ben heel aktief, werk graag, heb een volledige werkweek en zie er goed uit, de rest hoor je wel.
Iemand uit het onderwijs zou fijn zijn, maar geen must.

Huh?? 'Geen omatype.' Wat is een omatype??? Hij heeft genoeg te bieden en ziet er goed uit. Vindt hij zelf. Tjonge, wat een eigendunk. 'Iemand uit het onderwijs zou fijn zijn.' Waar slaat dat op?? Een bordenwisserfetisjist?? Een krijtjefiel?? Een examenmaniak?? Wat is dit nu weer?

Falda schrijft mij op maandag 16 april 2007 met de volgende woorden:

heel leuk! contact?

Ik mail op donderdag 19 april terug:

Bedankt voor je reactie. Aangezien je mailtje erg kort is de vraag: wat versta je onder contact? Misschien eerst eens een fotootje mijn kant op? En wat verdere weetjes? Dan doe ik dat idem.

Ik geef hem het emailadres dat ik speciaal voor deze uitspattingen heb aangemaakt.

Hij stuurt op vrijdag 20 april zijn foto. Dik maar niet onaardig. Hij schrijft erbij dat hij nu op mijn foto wacht. Ik antwoord hem dat ik zijn foto leuk vind en dat de mijne tot zondag op zich laat wachten omdat ik alleen maar foto's heb van twee jaar geleden. Zaterdag komt mijn dochter, ik zal haar vragen een paar foto's te maken, schrijf ik. Tevens vraag ik hem:

Je spreekt in je profiel je voorkeur uit voor iemand uit het onderwijs. Ik neem aan dat je daarmee iemand die voor de klas staat bedoelt?

Leendert is ongeduldig. Hij mailt:

Goedemorgen Anja, bedankt voor je leuke reactie en ik ben heel benieuwd naar je foto. Mijn voorkeur voor onderwijs heeft als basis dat ik met een onderwijsgevende getrouwd geweest ben. Dat heeft bij mij veel respect voor dat moeilijke vak bijgebracht en dan natuurlijk ook de vakanties. Het was een fantastische tijd!
Maar nu ben ik al lang weer toe aan een nieuwe relatie, dus wie weet.....groetjes, Leendert.
P.s. Stuur die foto alvast maar, bedankt.

Ik stuur hem een foto waarop zijn reactie luidt dat hij mijn profiel nogmaals heeft gelezen en tot de conclusie is gekomen dat ik zijn type niet ben. Hoezo profiel nog eens gelezen? Hoezo conclusie? Hij heeft de foto gezien en gedacht 'hè nee'. Zeg dat dan gewoon, ga geen omwegen verzinnen.


Een maand of anderhalf later: wie is daar op mijn profiel? Falda. En hij wil contact. Dat zo'n man nou niet eens weet dat hij mij al heeft afgekeurd. Ik heb, geheel tegen mijn fatsoensnormen in, niet geantwoord.