Loed van de vorige pagina is een voorbeeld van waar veel mannen nog steeds aan vasthouden. De eventuele geliefde moet vooral jonger zijn.
Er zijn uiteraard mannen van mijn leeftijd op de relatiesites die aangeven een dame van 25 tot 45 jaar op prijs te stellen, dat zijn de ronduit zieligerds. Laten we wel wezen, mannen van mijn leeftijd zijn doorgaans zo vreselijk oud. Ik denk bij de meesten 'jij bent al dood, jij hoeft alleen nog maar begraven te worden'. Het zit op de bank en het zapt, zal ik maar zeggen. Het had niet beter uitgedrukt kunnen worden dan Yvonne Kroonenberg in haar boektitel deed. En saai !!!, saai !!!, het summum van saai. En dat denkt dat jongere vrouwen op hen zitten te wachten. Ja, als de portemonnee goed gevuld is of als de vrouwen in kwestie uit een voormalig Oostblokland naar het westen willen. Of idem uit Thailand o.i.d. Maak je verder vooral geen illusies.

Maar er is hoop, visualiseer even een regenboogje, er zijn steeds meer mannen die aangeven dat vrouwen ouder mogen zijn.

Ik heb via dit medium een man ontmoet (komt nog) van 51. Toen we elkaar nog niet hadden gezien, vond ik dat een probleem (op dat moment was ik net 59). Toen ik eenmaal naast hem zat zei ik: 'ik ben niet te oud voor jou'. Integendeel zelfs. Ik ben een aanmerkelijk jeugdiger type dan die in het driedelig zwart gestoken ouwe man.

Dan is er een categorie mannen, zoals Loed, die het zich dan nog kunnen voorstellen dat een vrouw niet echt veel jonger is maar ze mag ook geen dag ouder zijn.

Mannen schrijven in hun oproep net zo makkelijk dat ze half de 50 zijn als ze 61 zijn. Even niet nagedacht dat een relatiesite je werkelijke leeftijd concludeert uit je ingevulde geboortedatum. Dûhhh.

En dan is er, mij een raadsel, de groep jonge tot zeer jonge mannen die naar oudere vrouwen schrijft. Hun credo als je daar een opmerking over maakt, is altijd hetzelfde: 'leeftijd maakt voor mij niet uit'. Dat kan wel zijn, maar ik begrijp er niets van.
Even afwachten, lieve lezer, ze komen vanzelf voorbij.