In maart 2007 schrijf ik naar Bohica omdat ik graag wil weten waarom sommige mannen, waaronder hij, jarenlang op een relatiesite staan. Blijkbaar toch niet zo makkelijk om iemand te vinden via dit medium?? Ik ben benieuwd naar zijn antwoord.

Hallo Bohica,
Momenteel ben ik twee periodes gewenst en één ongewenst aanwezig op deze relatiesite. Even niet opgelet maar na twee periodes schrijft men de derde automatisch van je rekening af en dat was niet de bedoeling.
Voor zover ik weet heb ik jouw foto al een redelijk lange poos gezien en mij verwondert het volgende: Af en toe zie ik een aantrekkelijke man op de site, in dit geval jij, en ondanks dat blijft zo'n persoon geruime tijd aanwezig. Hoe moeilijk is het om via een site iemand te ontmoeten met wie ook werkelijk iets moois kan ontstaan?
Aan reacties kan het m.i. niet liggen. Waar ligt het dan aan dat iemand met jouw innemende uiterlijk niet wordt belaagd door grage vrouwen????
Graag een reactie.

Ik ben nog redelijk nieuw en bovenstaande verbaast me echt. Ik heb ondanks mezelf misschien geloofd in de succespercentages die de sites noemen en dat rijmt niet met foto's die heel lang aanwezig zijn. In later stadium kom ik erachter dat veel mannen ook nog op meerdere sites staan ingeschreven. Zelfs dat. Maar een relatie levert dat blijkbaar niet op.
Bohica staat niet op een relatiesite voor de babbel. Dat laat hij mij weten:

Dag Anja,
Misschien kun je begrijpen dat ik op nogal impertinente vragen van 'nieuwsgierige aagjes' geen antwoord geef. Daarvoor sta ik niet op een relatiesite.
Of had jouw mailtje nog een andere bedoeling?
Groeten van Bohica.

Ik schrijf terug.

Hallo Bohica,
Impertinent. Ojee. Alleen maar impertinent? Complimenteus toch ook wel?
Zolang ik op deze site zit, vraag ik me inderdaad een aantal dingen af. Alleen, ik doe daar meestal niets mee. En nu vandaag, want ik kijk heel weinig op de site, kwam bij het zien van jouw foto deze vraag boven. Mooie man, wat doet hij hier, er moeten toch vrouwen te kust en te keur zijn. Ik ken namelijk veel leuke alleengaande vrouwen, maar slechts anderhalve man en dan nog niet eens leuk. Ik ben van gedachte dat het voor mannen die een relatie willen hartstikke makkelijk is. Misschien denk ik dat helemaal ten onrechte maar tot nu toe heb ik die indruk.
En nieuwsgierig, nee hoor, ik ben volgens mijn dochters de minst nieuwsgierige mens die er is. Weetgierig ben ik wel, leergierig ook. En ik vind bovenstaande onder weetgierig vallen.
Of er een verborgen agenda is?? Niet per se.
groetjes, Anja.

Bohica blijft dwars liggen. Hij levert alweer commentaar op mij en vergeet de leuke dingen die ik schrijf. Hij vindt dat ik door geen foto te plaatsen mensen dwing hun mailadres bekend te maken. Wat een kul. Trouwens, als je niks te verbergen hebt, waarom zou je je mailadres dan niet geven?

Tja Anja,
Blijkbaar kijk jij naar mannen die een foto geplaatst hebben bij hun profiel. Zelf doe je dat niet!
Jouw profiel, zonder foto, zegt me heel weinig: een dame die zichzelf de hemel in prijst en naar de ideale man zoekt. Dat komt nogal cliché-achtig over. Daar zijn er honderden van! Dan zou ik ook meteen doorklikken. Daar zou ik nooit op schrijven. Je dwingt anderen meteen al om hun emailadres bekend te maken om een foto te ontvangen. Trouwens, ik kijk niet eens naar dames die geen foto plaatsen.
Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb (waar doe ik dat eigenlijk voor?).

Bohica heeft mijn mail niet goed gelezen en zijn antwoord gaat over iets wat ik niet geschreven heb. Ach ja, mannen.

Ik schrijf niet meer terug, wat een chagrijn. Gewoon een vraag, wat is er mis mee om daar op te antwoorden? Wat is er mis met een leuk mailcontact zonder dat je elkaar per se als mogelijke nieuwe liefde ziet?
Dat was Bohica, wiens naam ik niet heb geweten.

Wat ik in deze mail schrijf over mannen op relatiesites komt voort uit mijn ervaring in het dagelijks leven. Ik was getrouwd met een mooie man, alle vrouwen vielen in katzwijm zodra ze hem zagen en uitten dan ademloos 'wat heb jij een mooie man!!' Toen ik bij hem wegging, bestonden relatiesites nog niet, internet bestond zelfs niet, maar hij had dat ook niet nodig. De vrouwen struikelden over elkaar om hem te eten te vragen, op de koffie te noden, bij hem op bezoek te gaan, troostbloemetjes te brengen enz. enz. Hetzelfde heb ik recent gezien bij een collega, nauwelijks alleen of de dames dienden zich aan. Dat maakt dat ik zo langzamerhand overtuigd raak dat mannen op relatiesites niet goed in de markt liggen.

Ik ga me steeds meer afvragen wat ik hier doe, op zo'n relatiesite. O ja, een verslag wilde ik maken, voor mijn vriendin. Het wordt steeds onbegrijpelijker dat er ook maar iemand hier een lief vindt.