In de tijd dat ik op een relatiesite sta, word ik regelmatig benaderd door mannen in een relatie die in mij hun toekomstige minnares zien.
Meer dan 40% van de mannen op relatiesites is getrouwd of samenwonend, zo leert een onderzoek. Ze struinen internet af op zoek naar willige dames terwijl moeder de vrouw in haar warme bedje ligt.
Ze schrijven mij graag, de gebonden mannen. Ik schrijf hen graag terug: ze mogen vreemd gaan zoveel ze willen maar niet met mij. Geen getrouwde mannen, daar begin ik niet aan.

Het ergste wat ik betreffende getrouwde mannen heb gelezen, is het profiel van een man uit Brabant die aangeeft op zoek te zijn naar een vriendin. Hij legt uit dat het nog even niet tot een relatie kan komen omdat zijn vrouw borstkanker heeft en terminaal is, maar dat er alvast wel begonnen kan worden met mailcontact. De werving en selectie is dus al van start terwijl zijn vrouw nog niet onder de aarde ligt. Wat een schoft. Ik heb er tot de dag van vandaag spijt van dat ik die proleet hierover mijn mening niet heb geschreven.
In 2010 kom ik er nog zo één tegen. Hij schrijft letterlijk dit (staat ook onder 2010, september, onder de naam Zwijndrecht):

Nadeel is dat ik nog een vrouw heb, die reeds 7 jaar in een verzorgingshuis is opgenomen, wegens ongeneeslijke ziekte MS. Heb reeds eerder een vriendin gehad(hiervan is mijn vrouw op de hoogte geweest) waar ik lief en leed mee gedeeld heb, die is echter vorig jaar overleden, na een kort ziekbed. Ik ben een persoon die volstrekt eerlijk wil zijn, zonder een eventuele nieuwe vriendin negatief te verrassen.

Hoewel ik er enerzijds begrip voor kan opbrengen, zijn situatie valt niet mee, denk ik toch 'je zal maar getroffen worden door een afschuwelijke ziekte, steeds zieker worden, steeds minder kunnen, en dan vindt de persoon die je het meest na staat, die je door dik en dun zou moeten steunen, dat hij op een relatiesite een oproep kan doen waarin hij je een nadeel noemt'. Je zit al in de hoek waar de klappen vallen en krijgt op deze manier een trap na. Ik snap al helemaal niet dat er vrouwen zijn die de vriendin willen zijn van zulke meneren, loyaliteit naar je eigen sekse zou fraaier zijn. Hoe dan ook, ik zou hem niet hoeven.

Inmiddels ben ik meerdere oproepen tegengekomen van mannen met zieke vrouwen. Hoe is het mogelijk dat er één vrouw behoefte aan heeft. Je weet dan eigenlijk dat je altijd gezond zult moeten blijven, anders zet Piet meteen een oproep op internet.

Een deel van de getrouwde mannen op relatiesites schrijft bij hun profiel dat ze getrouwd zijn of op welke wijze dan ook gebonden. Een deel van de mannen doet dat niet. Die melden gescheiden te zijn of weduwnaar. Of ze zijn inderdaad gescheiden en 'vergeten' te vermelden dat ze een vriendin hebben. Dat zijn de plurken van deze samenleving. Zij zijn er op uit met vrouwen contact te leggen voor de buitenechtelijke wip. De betreffende vrouwen geloven uiteraard dat wat deze mannen zeggen de waarheid is en mogelijk verlieven ze zich. Het maakt die mannen niet uit hoeveel schade ze aanrichten. Een van hen heb ik flink te pakken gehad, helaas pas nadat ik met open ogen in zijn leugens was getrapt. Mijn actie naar hem toe heeft me veel plezier gedaan. Het bleef echter niet bij één persoon. Er volgde al snel een tweede. Ik hoop dat deze site hen ooit onder ogen komt.