In augustus 2006 dient zich het volgende contact aan in de persoon van Leo, die als Rich op de site staat. Hij schrijft mij een eerste mailtje en wil graag een foto zien. Ik beantwoord zijn berichtje:

Hoi Leo,
Nu Rich Leo blijkt te heten zal ik je meteen laten weten dat Anja xxxxx heet. Wat een verwarring. En dat op de vroege zaterdagmorgen.
Wie ben ik:
Ik ben 57 jaar, 166 lang, op z'n gunstigst 60 kilo. Ik heb blond haar (niet van mezelf), ben vrolijk en positief van aard, vind dat ik humoristisch ben en zie dat ook graag in anderen, ben gescheiden en heb twee dochters.
Ik ben een gevoelig persoon en, opnieuw uiteraard mijn idee van mezelf, de eerlijkste persoon van het westelijk halfrond, onwaarheden zijn dan ook een reden om meteen af te haken.

Mijn scheiding is lang geleden en eigenlijk uit mijn systeem verdwenen. De feitenkennis blijft, de gevoelens daaromheen zijn vervaagd. We waren 12 jaar samen en de scheiding was op mijn initiatief. Gedurende de bijna 20 jaar dat ik alleen ben, heb ik een gering aantal relaties gehad, mijn dochters hadden steeds prioriteit.
Ik ben heel blij en gelukkig in m'n uppie, een tevreden mens zogezegd, ik geniet van alles en kan het heel goed met mezelf vinden.
Je schrijft dat vriendschap je doel is. Dat lijkt mij, gezien bovenstaande, een uitstekende start. Aanvulling van het kringetje mensen om mij heen is altijd plezierig.
Ik zie graag een reactie van je.
groetjes, Anja.

Bij het antwoordmailtje stuurt Leo zijn levensverhaal. Dat is nieuw voor mij. Ik krijg een soortement cv opgestuurd, het lijkt wel een sollicitatie, even kijken of Leo aan de functie-eisen voldoet ")). Leo schrijft dat zijn vrouw is overleden, hij heeft haar tot het laatst verzorgd en om dat te kunnen doen zijn bedrijf verkocht. Dat vind ik mooi, dat belooft veel goeds over deze Leo. Hij geeft tevens te kennen dat hij een zeer welgesteld man is. Zijn nickname Rich staat niet voor Richard maar voor 'rich'. Een man met humor? Leuk!!

Vrijwel meteen na bovengenoemde mail schrijft Leo mij een mailtje met daarin alleen de woorden 'Druk of geen interesse'. Geen aanhef, geen ondertekening, geen vraagteken. Alleen die woorden. Dat is het moment waarop ik had moeten denken 'plof jij even' maar nee, ik schrijf terug.

Hoi Leo,
Zo'n levensbeschrijving vind ik een leuk idee. Ik stuur je bijgevoegd hetzelfde, ik moest hem nog maken. Weg mijn luie dagje. We komen op veel punten overeen, alleen ben ik geen vrouw in bonus, dan zou ik net als jij niet meer werken. Ik ben gelukkig wel financieel onafhankelijk.

Wil je me laten weten waar die mail met 'druk of geen interesse' vandaan kwam? Ik begreep er niets van, geen aanhef, geen ondertekening. Was het een uiting van jou of was het jouw gedachte over mijn gedachten? Jij bent zo mogelijk nog ongeduldiger dan ik. Dat kan echt niet hoor, ongeduldig is mijn afdeling.
groetjes, Anja.

Leo reageert:

Dag dame die mail was inderdaad ongeduld, ben wel benieuwd naar je msn je? dan kunnen we daar door praten hoor het wel van je.
doei Leo

Oei, oei, hij schrijft doei. Da's erg. Niet zo erg als toedeloe maar erg. En komma's en punten zijn Leo vreemd. Hoe dan ook, ik schrijf vrolijk verder. Leo laat mij weten dat hij mij een grappig meisje vindt. Is dat niet geweldig!! Ik ben 57 jaar en een grappig meisje:

Je lijkt me een grappig meisje zal je toevoegen op msn kijk maar wat je daarmee doet.

Vervolgens ontvang ik een uitnodiging hem toe te voegen op msn met de volgende woorden.

Als je wilt kun je het voorrecht genieten met me te mogen msnen. Leo alias Rich.

Hij heeft humor, denk ik opnieuw. Leuk!!

Vanaf dat moment msn'en we. Ik blijf met regelmaat mailen omdat ik mailen prettiger vind dan msn, die oneliners zeggen mij niet zo veel. Ik had op dat moment nog geen idee dat msn-gesprekken konden worden opgeslagen.
De mailtjes lijken onsamenhangend omdat er msn-gesprekken doorheen lopen en in de mails gerefereerd wordt aan die gesprekken.

Hoi Leo,
Je vroeg mij een tipje van de sluier op te lichten betreffende het feit dat ik niet zou treuren als ik niet meer hoefde te werken. Wel, dat heb ik gedaan en ik heb daar geen respons op gekregen. Oké, ik zou ook niet weten wat daar op te zeggen maar vragen maakt schuld. Of was dat belofte? "))
Overigens heeft het niet veel zin om na te denken over al of niet werken, want de mogelijkheden zijn doodeenvoudig niet aanwezig. Toevallig heb ik er vandaag een tamelijk lang gesprek over gehad met een collega. Dat mag op de eerste werkdag na de vakantie, even een beetje wennen na een lange afwezigheid, ik moest nadenken over m'n password en ben met de TomTom naar het werk gereden ")).

Ik begrijp waarover je schreef vanavond. Zo is het niet met mij, ik ben wysiwyg, durf ik te beweren. Maar ik weet dat mensen via het geschreven woord alles aan elkaar liegen over zichzelf. Ik participeer in een mailgroep en daar is een mevrouw, werkelijk dikker dan dik, die heeft laten weten dat ze op relatiesites schrijft dat ze volslank is omdat ze anders geen reacties krijgt. Het resultaat is dat er steeds een teleurstelling volgt omdat de mannen meteen afhaken als ze haar ontmoeten.
Ik wens je een fijne nacht, sweet dreams, en zou het leuk vinden als je weer eens een mailtje aan mij schrijft.

Ik probeer Leo aldus te verleiden tot mailen, msn'en is mijn ding niet, om even een cliché te gebruiken. En hij mailt. Een leuke, humoristische mail.

Hoi Anja,
ja ik krijg ook een minderwaardigheidscomplex van al die mooie, slanke, sensuele, avontuurlijke, passionele, zorgzame, lieve, intelligente vrouwen die er dan ook nog eens minstens 10 jaar jonger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn die allemaal golfen, aqua joggen, wandelen langs beemden en hei absoluut niet materialistisch zijn wel gevat en vol humor. ze vrijen dan ook nog de sterren van de hemel als je dat mag geloven. maar goed gelukkig heb ik andere ervaringen.

goed tot zover mijn bevindingen over de super lady's. hoop dat ze heel gelukkig worden maar wel zonder mij.
groetjes Leo.

Leo geeft aan van mening te zijn dat we elkaar goed hebben leren kennen via msn. Ik ben het daar niet mee eens. Iemand leren kennen via msn???

Jij bent van mening dat je iemand via msn snel kan leren kennen, ik deel die mening niet. Ik heb echt geen idee wie jij bent.
Ik ervaar om te beginnen een drempel om via msn het initiatief te nemen, heb daar een zekere terughoudendheid in omdat ik zomaar op een mogelijk ongelegen moment bij je binnen stap. Ook een terughoudendheid, opnieuw mijn welverdiende plaats in het antiquiteitenmuseum, omdat ik de eerste stap zet.
Dan is het zo dat het geschreven woord al gauw anders overkomt dan wanneer je daarbij iemands gezicht ziet of stem hoort. Dat maakt dat ik voorzichtig ben in mijn bewoordingen. Kortom, mijn spontaniteit (soms te groot) laat het een beetje afweten. Ik heb het gevoel niet helemaal mezelf te zijn in mijn correspondentie met jou.

Ik stel in deze mail ook een aantal vragen om wat meer te weten te komen over wie Leo is. Leo antwoordt er niet op.

Leo blijkt in de afgelopen dagen op msn een nurkse man. Ik blijf, zoals gewoonlijk, aardig en lief maar heb er hinder van. Ik kan niet omgaan met iemand die voortdurend kortaf is en lelijk en chagrijnig doet, waar ik voortdurend voor op mijn hoede moet zijn. Ik slaap er slecht van en dit is alleen nog maar een contact via msn. De situatie lijkt verdacht veel op die met mijn laatste lief, de man die ervoor zorgde dat ik de rest van m'n leven alleen wil blijven. Hij was woonachtig in dezelfde plaats als Leo, zou het aan de lucht daar liggen? Ik lig wakker van wat Leo nu weer zal gaan zeggen. Dit contact tast mijn vrolijkheid aan en dat kan ik niet laten gebeuren. Mijn vrolijkheid is een zeer kostbaar iets, met die eigenschap ben ik erg blij. Ik durf hem echter geen pinnige respons te geven, blijf volgzaam en aardig. Wat ben ik toch een muts.

Op een dag is het gewoon voorbij. Ik vind het prima want ik was hem meer dan zat. Hij mij waarschijnlijk ook, anders zou hij wel opnieuw contact hebben opgenomen.
Als het dan eenmaal voorbij is, realiseer ik me dat hij al in zijn levensbeschrijving heeft aangegeven dat hij altijd dwars en obstinaat is geweest en dat hij nu met geld strooit om goed te maken wat hij mensen heeft aangedaan. Het lijkt me een stuk beter als je in zo'n geval probeert je gedrag te wijzigen, maar ja, dit is ook een manier. Leo's manier.

In 2009 komt Leo weer voorbij en in 2010 nog eens. Bij uitzondering, omdat de gepasseerde tijd zo lang is, is dit verhaal dus niet compleet. Komt later als Leo 2 en Leo3.